ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oxxo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ekim 2008 15:41
Son Ziyaret:
29 Kasım 2012 17:19
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
oğuz çiftci
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

oğuz çiftci

SON 10 MESAJI

Sıfır aldığım 2213 çalışmıyor:( balıklarım ölüyor
Eheim 2213 motorum var.yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum.Fakat 1 haftadır problem çıkartmaya başladı.Temizleyip çalıştırdıktan sonra 2-3 saat gayet normal çalışıyor.Daha sonra sanki yavaş yavaş gücü azalıyor ve duruyor.sonrada çalışmıyor.Yani motorda ses var ve üst kapağını tek olarak çalıştırdıgımda gayet normal fakat belli zaman sonra debi gitgide azalıyor.Sebebini bilen varmıdır ?
bilgi
Herkese kolay gelsin arkadaşlar.Ben  115*65*65 boyutlarında yeni bir akvaryum kuruyorum.Biyotop tarzı bir şey düşünürken internetten resimlere  bakıyordum.(Gerçi o resmi şu an bulamıyorum)  Akvaryumun bir tanesinde akvaryumun üzerinde içine doğru süzülen sarkıt şeklinde bir kayaya benzer bir fon gördüm.Gerçekten ilginç ve güzel duruyordu.Bende bu tarz bir şey yapmak istiyorum.Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
auratusda ilginç değişim....

ergin bey işin o kısmını bilmiyorum.Elime cetvel alıp ölçmedim ama en düşük ihtimalle 6-7 cm den aşağı değiller.,Eğer dediğiniz gibiyse artık bir dişi bir erkek Auratusum var yani doğrumudur..?bu saatten sonra çiftleşmeleri mümkün o zaman ?

auratusda ilginç değişim....
Herkese selamlar..Az önce karşılaştığım bir olayı sizinle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum.
Akvaryumumu geçen sene kurmuştum.Ve ilk aldığım balıklardan biride Auratus idi.Çift olarak almıştım ve aldığım kişi o boyda erkek yada dişi olduğu belli olmaz demişti.Zaman geçtikçe balıklarıın rengi sarı siyah çizgili hal aldı.Tipik bir dişi görüntüsüydü.Her ikiside dişi dedim kendi kendime.Zaten hiç bir şekilde çiftleşme olmadı 1 yıldır.Şu an ki boyları yaklaşık 6-7 cm civarında.
İlginç olan ise şu dün akşam yattığımda herşey normaldi.Ama şu an akvaryuma baktığımda o Auratuslarımdan birinin renginin hemen hemen tamamen siyaha dönüştüğünü ve diğerinden bariz bi şekilde büyüdüğünü ve irileştiğini gördüm.İnanamadım.Şu anda rengi sanki  erkek auratus gibi siyah ve üzerindeki şeritler zor görünüyor.Sarı olan bölümleri ise tamamen kayboldu.
Bu durum normalmidir??
oxxo2009-08-24 11:38:37
3 dişim aynı anda hamile

Arkadaşlar ben tatildeyken forum devam etmiş.yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Ben serdal beyin önerilerinden birini dinledim ve akvaryumdaki tüm kumu boşalttım.Şu anda hala aynı suda ama kumsuz olarak büyümeye devam ediyorlar.Nazar değmesin 2 kayıp dışında hiç kayıp yaşamadım.Şu anda yaklaşık 60 civarı mpanga yavrusu kıpır kıpırlar.1-2 cm arası boyları oldu bile.Büyümeyede devam edecekler inşallah.
 
Ben forum sayesinde baya bişey öğrendim.Uygulaması kişilerin kendi tercihlerine kalmış.Sonuçta ben kayıp yaşamadım ama belki başka bir arkadaş kayıp yaşayabilir.
 
Örnek olarak benim forumlarda sonradan okudugum bir konuda olsa dış filtrenin malzemelerinin asla musluk suyuyla yıkanmaması gerektiği.Ben 2 yıldır musluk suyuyla yıkıyorum.Bende problem olmadı.Bu doğrudur yanlıştır savunmuyorum.Sadece herkes bilgisini ve tecrübelerini buraya aktarır insanlar seçimleri kendi yaparlar.
 
Herkese saygılar.
İtiraf edin.

Lepistes tankımı temizleyen Eheim-2213 motoru temizlemek için geçen hafta açtım.Önce dedimki içindeki suyu boşaltıyım sonrada kapağını açarım.Su lavaboya akarken birden lepistes tankımdaki tek platynin hortumun ucundan lavaboya düştüğünü gördüm.tam delikten aşağı giderken son anda yakaladım :) tam lavabodaki ufak bi kovaya koyarken birden çırpındı ve elımden kaçıp az önce kurtardıgım lavaboya tekrar düştü ama bu sefer tam düştü :) bi baktım yok.Dedim kendisi kaşındı yapacak bişey yok. Keşke bunu demeseydimm ...

Tam o arada annem geldi ve olayı gördü .Ana yüreği kıyamadı ve dediki belki yaşıyodur lavabonun giderini sök.Tüm banyo dolaplarını boşalttım ve gidere ulaştım .Gideri açıp bi leğene boşalttım ve birden o hortumda kalan kirli suyun içinden platym göründü :)  Dedim şanslı veletmiş..
 
Yani demek istediğim şu ki hiçbirşey için geç değildir.Yapalıbilecek bişey varken mutlaka yapmalıyız.
3 dişim aynı anda hamile

Kafam iyice karıştı.En güzeli sizin dediğiniz gibi akşam ben yavruları tek tek toplıyım.akvaryumun suyunu kovaya boşaltıp dibindeki yemlerle beraber kumuda çöpe atıyım.Sonrada kovadaki suyu geri akvaryuma koyarım.Böylece su değişikliği olmamış olur.Atık yemlerden ve kumdan kurtulmuş olurum.2 kova kadar suda onlara rahat rahat yeter diye düşünüyorum.

Ayrıca yavrular o kadar geniş alan olmasına rağmen akvaryumun içindeki ufacıcık bir kayanın arkasına gizleniyorlar .İç güdüsel olarak sanırım.Akvaryumda hiç taş olmaması sıkıntı yaratmaz dimi junıorlarda :)
3 dişim aynı anda hamile
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim serdal bey.Yavrular yavrulukta değil Mpangalarımı ayırmak istediğim 55*20*20 ebatlarındaki akvaryumda duruyor.Annelerini ana tanka geri koydum.
Elimde yavru yemi var,2 gün sonra ondan vermeye başlarım. 1 hafta sonrada artemia veririm.akvaryumun içinde pipo filtre var..
 
Benim takıldıgım nokta şu bazı arkadaşlar yavru akvaryumuna kum koymayın demiş ama ben akvaryumu kurdugumda içine kum koymuştum.Kumu çıkartmalımıyım yoksa problem olmazmı? Birde anne Mpangam kustuktan sonra şu an yavruların bulundugu akvaryumda kendını toparlasın yem yesin diye yem attım ama hiç dokunmadı ve sanki yavrularını arar gibi bi hali vardı.Bende onu ana tanka aldım.Şimdi yavrular o akvaryumdalar.Yerlerdede yemler var ama yavru yemi değil tabiki.Sakıncası olurmu dip çekimi yapıp temizlemem gerekirmi?
3 dişim aynı anda hamile
Forumdaki herkese teşekkürler.Forumdaki genel tavsiyeler doğrultusunda çok istemesemde bir Mpangamı gece 2 itibariyle kusturdum. 25 adet Junior Mpangam oldu :) Günlerini tam olarak bilmesemde hemen hemen hepsi keselerinden kurtulmuş gibi.En fazla 1-2 gün içerisinde tamamen yüzer duruma gelecekler.
 
Sizden bir konuda yardım istiyorum.İlk haftaları için Juniorlara yapmam gereken işlemler nelerdir? (Yemleme metodları,suyun değişimi , ısıtıcı v.b. )
Aklıma gelmeyen şeylerde olabilir.Kayıpsız büyümeleri için ne yapmalımıyım ?Herkese teşekkürler şimdiden ..
3 dişim aynı anda hamile
Teşekkürler serdal bey.
Bu arada 3 dişiyi ayrı akvaryuma alma fikrine kimse sıcak bakmadı.Peki o akvaryumu camla 3 e bölsem her bölmeyede 1 dişi koysam sonuç ne olur sizce?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.