ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozeroner
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Kasım 2008 19:07
Son Ziyaret:
26 Haziran 2009 17:17
Toplam Mesaj:
52 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özer ÖNER
Doğum Tarihi:
03 Ağustos 1980
Yaş:
43
İl:
Içel
Meslek:
System Enginier
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ÖZER ÖNER - Kendine Yapılmasını istemediğin birşeyi Asla Bir Başkasına Yapma!

SON 10 MESAJI

Erkek Venüstüsümde Malawi Bloat
[QUOTE=semih_arslan]Özer Bey kaybınız için üzgünüm.Bloat hastalığı genelde yanlış yem uygulamasından meydana gelir.Gerçek suçlu bir parazittir.Ne tür bir parazit onu henüz araştıramadım.Ama genelde otçul balıkların etçil değerlerdeki yemlerle beslenmesinden kaynaklanıyor.Yada sırf etçil beslenmelerde meydana geliyor.Tavsiyem balıklarınız etçil olsun otçul olsun haftada en az 5-6 öğün yeşillik yedirin(haş.ıspanak,ince kıyılmış salatalık,Sıcak suya bandırılmış marul vs.vs...gibi)
 825 e gelince:Üzerinde saatte 1000lt yazıyor ama bu yüksekliğe ve filtrenin doluluk oranına göre değişiyor.Genel de dış filtrelerde yazan rakamların %60 oranı hesaplanır.Bendeki 825 tam 100lt anca yetiyor.Gayet sağlam ve sessiz,ama debisi cok çabuk düşebiliyor.Tavsiyem imkanınız varsa 835'le değiştirmeniz yoksa balık sayısına dikkat ederseniz sorun çıkarmayabilir.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu!Umarım diğer balıklarınızı sağlıklı büyütürsünüz.İyi balıklar.Saygılar;
[/QUOTE]
 
ilginiz için teşekkür ediyorum semih bey, Balığım tüm yaşamsal faalyetleri sona erdikten sonra rengi simsiyah renge dönüştü bende iyice kontrol ettikten sonra onu artık sudan çıkarttım. Ve üzülerek söylemek istiyorumki autopsi uygulamak zorunda kaldım bu hastalığın balığa ne tür zarar verdiği konusunda ve okadar büyük bir problem ile karşılaştımki Balığımın tüm iç organlarının paramparça olduğunu gördüm fakat şişlik ise balığın vücudunda oluşan ödemden kaynaklandığını solunum yollarının tamamen iflas ettiğini hava keseciğinin nerede ise yok denecek kadar ufaldığını ve kalbin 2 kat büyüdüğünü yaptığım autopsy sonucunda gözlemledim. Bunu yapmak zorunda kaldım çünkü Diğer balıklarım benim için çok önemli ve onlar için önceden tedbir almak istedim. Balık sayım 11 i geçmez Tankımda imkanım olursa tabiki daha üst bir modele geçmek isterim ama şuanki durumumda bu imkansız :)
300 Lt. Yenilenen Tankım
Akvaryum için Siparis ettigim Bitkileri (Bir kaç kök ile renklendirmek istiyorum gerçi bu zamana kadar nerde ise 250 TL ye yakın bitki etmisimdir sağolsun balıklarım hepsinin kökünü bile yemişlerdir )bazı gerecleri beklerken bu gün üzücü bir olay yaşadım ve beni çok tedirgin etti arkadaşlar. 1.5 Senedir kendi elimle büyüttüğüm Erkek Venüstüsüm Malawi Bloat Hastalığına yakalanıp Müdale edemeden hayata elveda dedi. Şimdi Tankı Karantinaya aldım ve balıkların anormal davranışlarını inceliyorum. Bide Bu arada Işıklandırma sistemi ile ilgili daha hala bir çözüm bulabilmiş değilim Forumda gezinirken Portatif olarak ayaklı bir Aydınlatma sistemi görmüştüm bir arkadaşın akvaryumunda konuyu aradım ama bulamadım malesef. 120 cm Ebatında acaba öyle bir aydınlatma bulma imkanım varmı onu merak ediyorum.
 
Şimdi Bir kaç son Görünüş
 
İşte kaybettiğim Erkek Venüstüsüm :(
 
 
Tanktan Kareler yanlız ne kadar uğrastıysam uğraşayım bir türlü fotolardaki yansımayı önleyemedim Flashsız çekincede Bulanuk bir hal alıyor resimler Flashlı oluncada parlıyor anlayamadım gitti :)
 
 
 
Erkek Venüstüsümde Malawi Bloat
[QUOTE=semih_arslan]http://www.akvaryum.com/hastalik.asp?id=23&alt_kat=781

Özer Bey balığınızdaki hastalık Malawi Bloat hastalığına benziyor.Yukarıdaki linki inceleyiniz.Ayrıca 300 lt için Life tech 825 kesinlikle yetersiz bir dış filtre 835 veya 838 i kullanmanızı tavsiye ederim.825 i ben 100lt de kullanıyorum bana bile yetersiz geliyor gibi.Saygılar;
[/QUOTE]
 
 
Semih bey ilginiz için teşekkür ederim. Balığımı malasef kurtaramadım. Gönderdiğiniz linktesii bulgular aynı şekilde benim balığımdada mevcuttu şimdi benim diğer balıklar için tankta çok iyi bir izlenim yapmam gerekiyor. Dış Filitre olayında ise 825 te ben 300 lt de hiç bir sorun yaşamadım tabi biraz filitrede modifikasyonlar yapmıştım yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum temizleme konusunda mükemmel verim sağlıyor bunuda nasıl anlıyorum ilk kurulumda suyu iyice bulandırıyorumki temizlik süresini hesaplıyayabileyim diye buda ortalama 1.5 saat içerisinde su berrak bir hal alıyor 1200 lt e yakın saatte devirdaim oluyor sanırım. Ama genede uyarınızı dikkate alıcağım.
Erkek Venüstüsümde Malawi Bloat

Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler: Halsislik Yüzememe Karnındaki Şişlik

Akvaryum Kapasitesi (litre): 303 Lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 Adet D Venüstüs, 5 SP , 1 Adet Vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece

Filitrasyon: LifeTech 825

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Arkadaşlar Balığımda Sabah Hiçbir şey yoktu Fakat Akşam Baktığımda Karnı Çok acaip bir şekilde Şişmişti Şimdi ise Yan yattı biraz acil bir şekilde yardım edebilecek birisi varsa çok sevineceğim 1.5 yaşındaki Venüstüsüm ölüyor :(
ozeroner2009-06-14 14:31:02
300 Lt. Yenilenen Tankım
Recep bey evet ışıklandırma sistemi malesef yok tankın nasıl bir kapak yapacağımı bir türlü çözemedim mdf den kendim yapayım dedim şişip şişmeyeceği konusunda terettüde düştüm bu akvaryum için en uygun ışıklandırma sistemi sizce nasıl olur ?
Duvara gömme Akv. 50'de 270 Lt. geçiş S-7 - Trophesu geçiş S-16
Gerçekten Harika Bir Akvaryum Kurarak Bizlere örnek Bir iş çıkarttığınızı göstermiş oldunuz.Hem Göz Zevki Hemde işcilikte çıkartmış olduğunuz kusursuz ustalıktan ötürü sizi tebrik ederim. Okadar uğraş sıkıntı dertlere rağmen balıkların yavru vererek sizin yüzünüzde ufacıkta olsa bir gülümseme yapması kadar güzel birşey yoktur. Dediğiniz gibi VERDİĞİ HUZUR ve İŞCİLİK  PAHA BİCİLEMEZ
300 Lt. Yenilenen Tankım

Mehmet bey teşekkür ederim Evimizde yer sıkıntımız olduğu için Tankları Salona kurmak durumunda kaldım fakat tankların bulunduğu bölge ne güneş alıyor nede hava esintisine maruz kalıyor sadece önünde koltuk var bende geceleri o koltukta uzanıp akvaryumu izleyerek huzur buluyorum. Bende Fazla kalabalık Akvaryumu sevmiyorum ve kayalarlada tanka fazla bir baskı uygulamak isime gelmiyor.

300 Lt. Yenilenen Tankım
[QUOTE=olumlu]Abi bende  geçen sene akvaryum yoktu bu sene başladım gecen sene denize gittigimiz yerde mercana benzer delikli kayalar var bu pazarda gitcez işallalah ordan getircem abi beleşe gelcek DansDansDans
Ben istanbul kadiköyde oturuyorum gerçi şimdi ataşehir oldu abi yakınlarda oturuyorsan sanada getire bilirim
[/QUOTE]
 
Teşekkür ederim Cüneyt Kardeşim Çok incesin Ben Malesef Mersinde oturuyorum Buradada Çok Güzel Kayalar var Fakat Tüm Sahil Kıyısını Doldurma kayalıklar ile süslemişler onlarda 1 tanesi 300 400 kilo gelir :)Tatil Köylerine inersem orda Daha doğal olarak bulma imkanım var olmadı dalış yapıp çıkartıcaz artık :)
300 Lt. Yenilenen Tankım

Cüneyt Yorumların için teşekkürler Kaya Sayım az olduğundan pek mağara gibi yapamadım bu hafta gittim kaya bakmaya ama hiç güzel kaya yoktu mercan vardı onlarda kilo hesabı olduğu için maddi sıkıntıya girmek istemedim. Deniz Kenarından Hafta sonu tekrar Güzel kayalar bakacam bulabilirsem dahada eklemek istiyorum tabiki.

İsmail Bey öneriniz için sizede teşekkür ederim arka fonu birde siyah yaptım öyle çektim fakat resimlerde birtürlü çıplak gözle yakaladığım manzarayı yakalayamadım. Okadar ayar yapmama rağmen tabi biraz fazla ince ayar olmuş :)  Aşağıdaki resimler çıktı ortaya kaya konusunda yuvarlak beyaz kayalar gördüm onlardan bir yerde bir mağazanın önüne bahçe yapmışlar satın almak istedim vermediler. Bulabilirsem bu akvaryum için bakacağım.

Gece Çekimleri

 
300 Lt. Yenilenen Tankım

Akvaryumdan Son Kareler Gündüz Çekimi Birde Gece çekimi yapacağım

 
 
 
 
Kalan Düzenlemeleri Bitirmeye çalışıyorum Sizlerde Yardımcı olursanız Sevinirim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.