ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sugibisaf
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Kasım 2008 11:27
Son Ziyaret:
25 Aralık 2009 16:45
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aziz Erdoğmuş
Doğum Tarihi:
27 Mart 1980
Yaş:
44
İl:
Nigde
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


80 lt. Canlı Doğuran Akvaryumu 18 lt. Yavrulama Tankı

SON 10 MESAJI

Molly ve Velifera
Barbaros kardeşim, benim de iki adet dişi dalmaçyalı molim ile birer adet erkek veliferam ve black mollyim var. Erkek veliferamı ve dalmaçyalı molilerimi birlikte almıştım ve moli diye almıştım. Erkek moliyi ise sonradan aldım ve önceleri veliferam hiç rahat vermedi molime. Sonra ise alıştılar birbirlerine ufak tefek kovalamacalar hariç!Tebessüm Dün ise velifera erkeğime uzun zamandır aradığım dişi velifra bir eş aldım. Dünden beri aldığım dişi veliferanın peşinde black molimle veliferam yarışıyor. Bakalım yavrular hangisinden olacak? Bu arada benim veliferam da erkek molimi kovalıyor sık sık ve üst yüzgeçlerini kaldırıyor. Yani rahat olabilrsin bu konuda, iki aydır bir sorun yaşamadım ben! Yeterki akvaryum hacmi geniş olsun!sugibisaf2009-05-12 10:19:31
Suyumuzu israf etmeyelim
İbrahim arkadaşım çok haklı! Geri dönüşüm kutuları yok diye plastik, metal, cam, kağıt v.b. geri dönüştürülebilir atıklarımızı gıda atıklarıyla aynı poşete koymamız hiç doğru değil. Eşim de evliliğimizin ilk aylarında bu tür atıkları mutfağın çöpüne atıyordu ama ona çöpten plastik, kağıt v.b. toplayan hurdacıları anlattıktan sonra o da bu tür atıkları ayrı poşette toplamaya başladı. Bu sayede hem ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz hem de bu atıkların çevre kirliliği yapmasını önlüyoruz.
Kılıçlardaki bu davranış nedir
Hakan kardeşim yemi hiç değiştirmemen de kabızlığa neden olur. Sana tavsiyem hafta da bir balıklarına haşlanmış ıspanak veya haşlanmış bezelyenin yumuşak yerlerini ezerek ver. Hem kabızlığa iyi gelir hem de balıkların canlanır...
Yerli Üretimin ekonomimize Faydaları Nele
Arkadaşlar ben yeni bir akvaristim ve bu konudaki yorumlarınızı okuyunca aklıma bir fikir geldi: Her ilde belli bir toplanma merkezi kurmak şart değil. İnternet üzerinden de bu bağlantı sağlanabilir. Aynen emlak siteleri veya alışveriş siteleri gibi akvaryum balığı üretenlerin üye olduğu bir site kurulur. Her ilden katılanlar sayesinde günbegün genişleyen bir ağ kurulabilir...
Fanusta neden balık beslenmez!
Seraslan'ın "Fanusta balık beslenmez!" diye uyardığı kişinin "2 yıldır besliyorum abi yaa!" cevabına verilecek en güzel cevap bence şu: "Hapiste yatan mahkumlar da yıllarca ölmeden yaşıyorlar. Eğer sen buna yaşamak diyorsan balıklar da fanusta öyle yaşıyorlar."
Hücre cezası alan bir mahkumla fanustaki bir balık bana göre farklı değil!
sugibisaf2009-04-21 16:31:17
Fanusta neden balık beslenmez!
Karanlık ne kadar büyük olursa olsun tek bir mumun bile ışığını yok edemez!
Canlı Doğuran Akvaryumum!
Önder bey, akaryumumu beğendiğiniz için çok memnun oldum. Daha da iyi olacak inşaallah!
 Özen bey size aynen katılıyorum zira daha geçenlerde gözümün önünde 4 tane lepistes yavrumu yedi melekler! Aslında en başta melek almayacaktım ama hanım istedi meleği, o akvaryuma ısınsın, sevsin diye aldım. Ama sanırım artık meleklere veda etme vakti geldi. Şu anda toplam 16 tane yavrum var. Üstteki resim de yavrularımın bulunduğu tanka ait.
Arka fona gelince onu da akvaryum aldığım kişi önceden yapıştırmış. Ben de o şekilde kurdum akvaryumu ama ileride değiştirmeyi ve canlı bitkiler dikmeyi de düşünüyorum. Niğde'de ne yazıkki canlı bitki bulmak imkansız o nedenle Ankara'ya ilk gelişimde canlı bitki de alacağım. Belki tek renk bir fon da alırım. Tavsiyen için teşekkürler.
sugibisaf2009-04-07 16:14:35
Canlı Doğuran Akvaryumum!
Yavru%20Tankı sugibisaf2009-04-07 16:24:58
Fanusta neden balık beslenmez!
Ben akvaryuma ilgi duyan ve akvaryum balığı almayı düşünen arkadaşlara 3 aylık deneyimime ve bu siteden edindiğim bilgilere dayanarak şunları tavsiye ederim:
1-) Eviniz kaloriferli ve oda sıcaklığı da 23 derecenin altına düşmüyorsa sakın Japon balığı beslemeyin zira Japon balıkları soğuk suyu seviyorlar. Ben denedim ve ne yazıkki birçoğu öldüler.
2-) Eviniz sobalı veya serin ise(17-21 derece) o taktirde akvaryumda Japon besleyebilirsiniz, sakın fanusta beslemeyin.
3-) Oturdğum ev kaloriferli olduğu için şu anda Canlıdoğuran besliyorum ve özellikle kılıçkuyruk ve blackmoliyi herkese tavsiye ederim. Isıtıcıya bile gerek olmuyor eğer ev sıcaksa! 
Hiç Niğdeli Yok Mu?
Niğdeli arkadaşlaaaaaar! Nerdesiniiiiiz! Lütfen buluşup tanışalım, balıklarımın resimlerini buraya atacağım yarın, belki bir canlılık oluşturabilirim.Göz%20Kirpma

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.