ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oky_85
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Aralık 2008 01:29
Son Ziyaret:
06 Nisan 2009 13:04
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Okan Unal
Doğum Tarihi:
27 Temmuz 1985
Yaş:
38
İl:
Ankara
Meslek:
Universite Ogrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Okan Unal

SON 7 MESAJI

beş ay daha durabilirlermi sizce?
Ben de yukaridaki arkadasima katiliyorum. Tek sorun yunuslar. Strese girerlerse 5 ayi birakin 1 gun bile beklemeden butun gucleriyle camlara vurmaya baslayabilirler. (Basima geldi ordan biliyorum) Bana kalirsa  yunuslarinizi 5 ayligina verebileceginiz arkadasiniz veya tanidiginiz varsa verin. Boylece balik sayinizin azalmasiyla digerleri 5 ay daha rahat dayanabilir. Alternatif bir cozum olarak dusunebilirsiniz.
uygun tur?
2-3 gun once akvaryumuma 20 adet neon ve 2 adet inci gurami aldim. Guramilerde fazlasiyla bi cekingenlik var akvaryumun onune yonelmemle birlikte alelacele bir yerlere kaciyorlar. Butun gun bitkilerin arkasinda oylece duruyorlar. Akvaryumun icinde dolastiklarini gormedim bile. Neonlara gelince neonlar cildirmis gibi birbirlerine vuruyorlar. Kavga herhangi ikisi ya da ucu arasinda degil. Kaos ortami gibi kim kime dalasirsa. Akvaryumuda neler oluyor? :( Bunlar alisma evreleri mi bir kac gune gecer mi?
Yeni akvaryum
Önerilerinizle biraz daha degistirdigim dizayna yeni neon tetralar ve 2 tane de inci gurami aldim. Baliklarin yeni akvaryuma konduklarindan urkek oldukjlarini ortama alismak icin sure gecmesi gerektigni biliyorum. Bu yuzden inci guramiler saklaniyor simdilik sanirsam. Ama sorun neonlarda dun suru halinde guzelce dolasan 20 neon. Sabah kalktigimda adeta cildirmisti. 1 tanesi degil hepsi en yakinindaki diger neona carpiyor. Ve inanilmaz bir kargasa. Manasiz bu hareketleri neden kaynaklanabilir?  Radinant2008-12-25 01:06:06
uygun tur?
Herkese gorusleri ve yorumlari icin tesekkur ediyorum. Kayalar ve bitkiler tezatligina gelince... Akvaryumum 100 lt civari. Gonul isterdi ki her tarafini bitkiyle donatip guzel bir bitki akvaryumu yapabileyim. Fakat siz de biliyorsunuz ki bitki fiyatlari biraz yuksek. Ogrenci olarak suanda bu kadarina gucum yetti :) Yavas yavas taksit taksit almayi dusundum bu yuzden bosluklari kucuk tetralarin aralarina girebilecegi kayalarla doldurmayi uygun gordum. Yoksa olayin ben de farkindayim. Sanirim neon yanina onerdiginiz gurami turlerinden koyacagim.

Soru: Kayalarin ve bitkilerin ayni suda bulunmasi su degerleri acisindan ve beslemeyi dusundugum neon tetra cinsi acisindan kayda deger zararlar verir mi?

Tesekkurler....
oky_852008-12-22 01:11:05
uygun tur?
Mert Bey acikcasi cichlid beslemeyi pek duusnmuyorum ama oneriniz icin yine de tesekkur ederim :)

Ihsan Beyin yorumuna gelince... Melekler in neon gibi baliklari yedigini duymustum. Ne kadar dogrudur? Sorun yaratmasin?
uygun tur?
Kurmus oldugum bu akvaryuma onerebileceginiz turler nelerdir acaba?
Benim aklimda agirlikli neon tetra yanina  red nose tetra veya glowlight var. Onun disindaki tavsiyeleri memnuniyetle kabul edebilirim..
Yeni akvaryum
Merhaba herkese. Uzun sure ara vermek zorunda kaldigim akvaryum hobime kaldigi yerden devam etme karari aldim. Fakat bu sefer yillarca baktigim cichlid baliklarina degil baska yeni turlere ev sahipligi yapmasini istedim akvaryumumun. Pek de fazla bilgim olmadan ve biraz da aceleyle bir kac bitki koku aldim ve hevesle kurdum akvaryumumu. Muhtemelen neon tetra ve belki yanina red nose ya da glowlight dusunuyorum. Akvaryumum fotografta goruldugu gibi. Sizin onerileriniz var midir acaba? (Dekor, bitki, kayalar, soyledigim turler icin uygunluk acisindan, vs) Elestirileriniz ve onerileriniz bekliyorum...




Boyut (cm): 80*40*30

Kapasite (litre): 96
Canlılar:  20 kok cinsini bilmedigim uzun bitki 2 kok saz, balik henuz yok

Malzemeler: atman ic filtre, isitici, grolux plant growth aydinlatici

Akvaryum Bakımı: akvaryum 6-7 gun once kuruldu 2 gunde bir 15% su degisimi yapildi. Suanda balik koymaya musait

Kullanılan Yemler: yok

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: yok
oky_852008-12-20 11:56:53

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.