ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eagle555
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Aralık 2008 14:00
Son Ziyaret:
28 Ekim 2010 22:05
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yahya Ali Öner
Doğum Tarihi:
16 Aralık 1975
Yaş:
48
İl:
Ankara
Meslek:
kurgucu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ali öner

SON 10 MESAJI

2 Aylık SP ve Yunus yavru ölümleri
Sanırım su değerleriyle ilgili bir sorun veya balıklarda bir hastalık var.Forumdaki hastalılarla ilgili bölümlere bakmanızı tavsiye ederim,parazit vs olabilir eğer hatalık belirtileri yoksa daha sık su değişimi yapmanızı öneririm bende akvaryumu yeni kurduğumda sürtünme problemi olmuştu daha sık su değişimi ve kaya tuzu ekleyerek 1 ayda bu sorunu atlattım.Ayrıca filtre malzemelerinizin kullanılmadan önce temizlenmiş olmasına vs dikkat ettiniz mi?Bu kadar çabuk sürede ve sık balık ölümü ciddi bir sorun olduğunun göstergesi.İnşallah kısa sürede atlatırsınız.
2 Aylık SP ve Yunus yavru ölümleri

Merhabalar yazdıklarınızı okuyunca aklıma 2 şey takıldı 1.akvaryumda hava motoru var mı yoksa balıklar oksijensiz kalmış olabilir mi 2.günde 4 kez yemleme fazla gelmiş olabilir mi?Ayrıca bir iç filtre kullansanız ilave olarak akvaryumdaki pisliklerin filtrelenmesi için daha iyi olabilir belkide.Ayrıca yeni kurulmuş olduğu için akvaryumda su biyolojik olarak oturmamış olabilir.

Saygılar.
Kribensislerde soluk renk

Merhabalar bende 400 Litrelik akvaryumumda SP yunus iceman ve Vatoz besliyorum yunuslar yem atıldığında kafa bölgeleri siyaha yakın bir renk alıyor nu gayet normal yem atılması çiftleşme ve heyecan stress gibi durumlarda bazı balıklar özellikle kafa bölgelerinde renk değişimi yaşıyorlar bu normal bir durum.

5 aylık Sarı Prenses yumurta aldı
Merhabalar, yaklaşık 3 aydır bende olan ve yavrudan aldığım 11 sarı prensesimden bir dişi 23 mart'ta yumurta aldı balığın boyu yaklaşık 4-5 santim kadar ve 5 aylık bir balık.Yaptığım araştırmalardan anladığım ilk yumurta aldığında yutuyor veya atıyor diyenler çoğunlukta.Erkek yumurtaları dölledi bu işlem 1-2 saat sürdü ve şu anda balık 7 gündür yumurtaları tutuyor.Balıklar 400 litrelik akvaryumda 11 SP 5 yunus ve 5 iceman olarak yaşıyorlar.100 litrelik yavru akvaryumum var acaba balığı kaçıncı gün yavru akvaryumuna ayırayım bu gidişle yavrular olacak gibi yani yutma 1 haftadır olmadı, kusturmak istemiyorum çünkü balık hem ufak hemde ilk yavrusu, ilk yumurta tutan SP'ler hakkında bilgisi olan arkadaşlar bir tavsiye verirlerse sevinirim teşekkürler.
yeni akvaryumum sarı prenses&vatoz&yunus

Selamlar,

Bugün itibarıyla akvaryumu kuralı 1 ay oldu 1 kaç ufak dekor sorunu ve 2. hafta ortaya çıkan sürtünme problemi harici bir sorun olmadı.2 kök anubians diktim birinin kökünü yediler ama yaşıyor.Yavaş yavaş suda oturdu fakat hacim ufak olmasına rağmen (100 litre) dün dayanamadım 4 tane yunus aldım.Çok sevdiğim bir tür ve görünce kendimi tutamadım aldım.Şu an 4 yunus 11 SP ve 2 vatoz var.Acaba en son limit ne olur yani 1e yunus ve 1e sarı prenses kesin olacak yanlarına 3 dişi tutsam olur mu 2 dişi de yapabilirim ama az gelir gibi şu an sarı prenseler 4-5 cm yunuslar 6-7 gibi.Yaza doğru akvaryumu büyüteceğim yani 4-5 ay idare edermi ki ?Tavsiyelerinizi bekliyorum sarı prensesleri 1 aya kadar eleyeceğim hatta vatozları çıkarmamın bir faydası olursa onuda yapabilirim.Bunlarda son resimler bitkiler ve dekor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dik yüzme havaya hamle
Cevaplarınız için teşekkürler.Dip çekimleri yaptım yaklaşık 5-6 gündür üstüste.Şu an balıkların sağlığı iyi görünüyor,iştahları iyi günde 2 kez sabah akşam olarak yem veriyorum az ölçüde.Fakat aklıma takılan karbon kömür varken su sanki daha berrak oluyordu fakat kömür 1 aydan fazla tavsiye edilmiyor faydalı bakterileri tutmadığı ve ilerde salınım yapabilme riski olduğu için.Acaba ayda 1 veya daha geç aralıklarla mesela 1 hafta süreyle karbon kullanmak iyi olurmu bu kafama takıldı.Veya seramiklerim üstüne 1 kat daha elyaf koysam mı?Seramikleri 2 gün yıkayıp suda bekletmeme rağmen sanki biraz tortu yaptı gibi.Dış filtre dolphin c-500 2 sepetli en altta plastik geniş dokulu bir sünger üstünde elyaf üst sepette seramikler var şu anda sanırım dizilim doğru?Bu filtreyi kullanan varsa yorum yaparsa sevinirim. eagle5552009-01-08 00:37:15
Dik yüzme havaya hamle
Fotoğraf:yok

Canlıdaki Belirtiler:Hepsi birden dik yüzmeye başladı sanki havayı koklayan köpek gibi

Akvaryum Kapasitesi (litre):100

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:2aylık 11 adet yavru sarı prenses 3-4 cm  ve 4-6 cm lik 2 vatoz(vatozlarda bir sorun yok) 

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Sıcaklık 27 derece

Filitrasyon:iç filtre,hava motoru,dış filtre,ısıtıcı (hepsi 24 saat faal çalışıyor)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :1 haftadır sürtünme oluyordu 4-5 gün üstüste dip çekimi yaptım düzelme oldu bugün 15 gündür dolphin c-500 dış filtrenin içindeki karbon kömürü çıkarıp sun-sun marka seramik yerleştirdim 2-3 saat sonra dik yüzme havaya doğru hamle yapma başladı.

Çok enteresan bir hareket yapmaya başladılar kafaları havaya doğru ve huzursuzlar sanki hava yutuyormuşcasına hamle yapıyorlar kömürü çıkartıp yerine seramiği koyduktan 2-3 saat sonra başladı sabah yemlerini yediler her zamanki sera granugreen verdim iştahları keyifleri iyiydi filtre malzemesini 2 gün önceden yıkadım tozunu giderdim bugün karbon kömür yerine onu koydum böyle yapmaya başladılar? (şimdi aklıma geldi dış filtrenin içindeki suyu döktüm galiba biyolojik dengeyi bozdum gerçi elyafa ve altındaki plastik tel süzgece dokunmadım)eagle5552009-01-05 16:02:45
yeni akvaryumum sarı prenses&vatoz&yunus
Arkadaşlar dekoru yeniden düzenledim yorumlarınızı bekliyorum.(ufak salyangoz kabuğu ve testi ekledim)
Maalesef dekor tam istediğim gibi olmuyor bir türlü,kırmızı kayayı biraz büyük almışım ancak balıklar bu halini çok sevdi özellikle testiye bayılıyorlar kırmızı büyük kayayıda çok benimsediler o yüzden çıkarmadım.Aslında delikli olan kayalardan koysam daha iyi olucak gibi fakat sürekli dekoru bozup hayvanları ürkütmeyim diye düşündüm.
eagle5552008-12-31 05:23:42
dolphin c-500
Merhaba arkadaşlar,
9 gündür dolphin c-500 dış filtre kullanıyorum ayrıca ek olarak Unistar pow300-2l iç filtre var onun içinde de siyah bioball ve sünger var.
Sorum şu: Dolphin c-500 iki sepetli ve hazır malzemeli geliyor en altta plastik tel gibi bir sünger üstünde elyaf en üst sepette de karbon kömür var 5 gün sistem çalıştı su gayet berrak akvaryumda midye kırığı kum ve fosil kayalar var 5.gün 2 vatoz ve 7.gün 11 adet 3-4 santimlik sarı prenses yavrularımı ekledim hiç bir koruyucu kimyasal eklemedim ve bitki de yok.Şimdi 8. günde 10.gün ilk dip çekimini yapacağım ve %30 su çekeceğim.Peki artık karbonu çıkarayım mı? Ayrıca diğer malzemelerimi de değiştireyim mi ? Bu Dolphin c-500 ü kullanan var mı hangi malzemeleri önerirsiniz ? Akvaryum 80x28x45 yaklaşık 100 litre.
Yardımcı olur fikir verirseniz sevinirim özellikle aynı filtreyi kullananların görüşlerini bekliyorum teşekkürler.
eagle5552008-12-28 20:39:49

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.