ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
burduricus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Aralık 2008 23:13
Son Ziyaret:
13 Haziran 2012 20:41
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tuncay CAVUSOGLU
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1969
Yaş:
55
İl:
Kocaeli
Meslek:
Yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

TUNCAY CAVUSOGLU

SON 6 MESAJI

Dis filtre tavsiyesi
Sevgili Murat Kardeşim,
Müdahil olmayayım dedim ama baktım genç bir arkadaşsın. İlk önce bu hobide olmazsa olmazlar vardır. Bu balıklar doğal ortamlarından alınmış, bizlere emanet mahlukat. Bunlara uygun yaşam şartlarınıda sağlamak bizim görevimiz. Uygun su değerleri, uygun türler, uygun alet ve ekipmanlar olmazsa hobi bize keyif yerine masraf ve eziyet olur. 300 Lt dediğine göre akvaryumun 100x50x60 gibi. Sana arkadaşlar sump önermiş.Daha ne olduğunu bilmiyorsun.Demekki gerekli alt yapı,teknik bilgi ve tecrübe eksikliğin var. İç filtreye gelince markadan önce akvaryumunu saatte 3-4 defa devri daim edecek bir filtreye ihtiyaç var demektir. Buda minumum 900-1000 lt-saat lik bir fitre alınacak. Sonra bu filtrenin saatte tükettiği elektrik önemli..İyi filtreler saatte 15-18 watt tüketirken diğerleri 45 watta kadar tüketir. Hangisi daha iyi :) Az enerji çok verim tabiki. Senin için en iyi filtre bir klasik olan Eheim 2217 plus. Sonra JBL efi E901, Fluval 305-405,Eheim 2226-2228 yada pro 3 serileri... v.b....Bunların sıfırlarına gücün yetmediğinde çok temiz elinde fazlası olan , hobiyi bırakan v.b arkadaşlardan 2.el alman. Onun haricinde HAs, Astro,Life tec, Jebo gibi markalara yönelmen lazım.
İyi çalışmalar

Sevgiler, 
Betta alırken dikkat edilmesi gerekenler
Bettalar maaalesef akvaryumcu şartlarında küçük yerlerde muhafaza edilmekte ve balık kendini yeterince gösterememektedir.Ayrıca bu balıklar ithalat aşamasında ilaçlı olarak gelmekte , labirentli olması hasebiyle balık hemen ölmemektedir.Ciddi bir rahatsızlığı yoksa.Mümkünse bir kaç bettayı yan yana koyun ve formu düzgün dış etkilere tepki veren yani hareketli ve yem yiyen bettaları seçmeye dikkat edin.



Bettalar çok farklı renklere sahiptirler. Takdir edersinizki  hasta ve yolda aşırı yıpranmış, akvaryumcuda sağlıksız şartlar tutulan bettaların renkleri soluk ,pulları dökülmüş olur. Böyle renk özelliklerine sahip bettaları almayınız. Sizde uygun su şartları ,beslenme başta olmak üzere gerekli bakım ve tedavileri yapmazsanız balığınızı engeç 3 ay içerisinde kaybetmek riskiyle karşılaşırsınız.

Sağlıklı bettanın vücut yapısı herzaman düzgün ve bir baletve balerin gibi kıvraktır. Akvaryumda dolaşırken ve çiftleşme ritüelinde kıvraklığını çok rahat görebilirsiniz.Esnek bir bel ve vücut yapısına sahiptir..Sağlıksız bel ve vücut yapısına sahip olmayan ,vücudu yan yatmış betta almamak gerekir. 

Betta alırken dikkat edilmesi gereken diğer bir konu pullarının düzgün ve dökülmemiş olması gerekir.Ayrıca deri üzerinde hastalık( mantar , beyaz benek,kadife hastalığı v.b) olmamasına dikkat edilemeli. Deri de yara falanda olmamalı ..Aksi takdirde balığınız hastalıklara açık olacak ve kısa sürede kaybetmenize sebep olacaktır. 



.

Almayı düşündüğünüz bettanın yüzgeçlerinide gözlemlemeli ve kontrol etmelisiniz. Kuyruk erimesi , yırtılma, kopma olmamalı. Yüzgeçlerini açan ve kabaran bettaları seçmelisiniz.

Gözlerinide kontrol etmenizi öneririm.Tıpkı diğer canlılarda olduğu gibi biz insanlarda da aynıdır. Gözlerimiz kızardığı zaman mutlaka bir hastalık vardır. Hepatit, katarakt ,glikom v.b :)
Bettanın sözlerinde perde,kir gibi tabakalar olmamalı.Gözlerin kafa yapısına ve simetrisinin olup olmadığınıda kontrol etmek gerekir.
 
Bettalar akvaryumların onurlu ve gururlu asil yanlız kurtlarıdır.
Bunlara dikkat ederseniz mümkün olan en sağlıklı balığı seçmiş olursunuz.Balığınızı tedavi etmek gibi masraflı, onu kaybetmek gibi üzücü olaylarla karşılaşmamış olursunuz.Betta için en az 20-25 lt su gerekir. Habitatında bulunan onun rahat edeceği birkilerde olursa çok keyifli olur.
Akvaryum şartlarında sağlıkla ve ilgiyle büyütülen Bettalar 3 ila 5 yıl yaşar. 7 yıl yaşatanlar olmuştur..:)
 
Umarım faydalı olur...
 
Sevgiler..
Platin Hmpk Çiftim Üreme ( Yeni video ve resimler 2. sayfada.)
Tebrik ederim.Gelişmeleri dönem dönem paylaşırsanız sevinirim.
Bitkili Discus' a geçiş.(Resim Eklendi)
Sevgili Gökhan bey,
Akvaryum bozuldu.Şimdi kumu ile başbaşa :) Hiç bir şey dediğiniz gibi göründüğü gibi değil. 1979 yılından beri aralıklarla da olsa balık beslerim. Hep canlı doğuran ve bitkili akvaryumlarım olmuştu.Şimdi de evde 3 betta akvaryumu olmak üzere toplam 7 akvaryum var.Bir tek Discus beslememiştim.Şimdi korkuyorum ..Çok nazlı balık hassas diyorlar.Keretalar pahalıda.Ama yapacak bir şey yok:) İlk iş bir dış filtre almak sonra eksik bitkiler tamamlanacak.En son bakacağız discuslara.
Daha yolum var anlayacağınız.
 
Bitkili Discus' a geçiş.(Resim Eklendi)
Sevgili Gökhan ,
Başlangıç olarak çok iyi bir başlangıç olmuş. Bende imrendim. 100x45x60 h akvaryumumu bozuyorum.Kesin bitkili tetra,rasbora,barb ların fink attığı bir discus akvaryumu kuracağım.Hem de yarın bozuyorum akvaryumu..
 
Keyifli hobiler
Yeni Hightech Bitkili Akvaryumum
Sevgili Volkan kardeşim,
Çok hoş bir akvaryum kurmuşsun.Bitkiler harika..Ellerin dert görmesin..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.