ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
OFFENHAM
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2009 21:25
Son Ziyaret:
30 Nisan 2021 01:18
Toplam Mesaj:
48 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MURAT GUNYELI
Doğum Tarihi:
30 Ocak 1976
Yaş:
48
İl:
Bursa
Meslek:
OTOMOTİV
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



SON 10 MESAJI

İLANGİ YELLOW LARIM

Balıklarınızın maşallahı var ; Allah nazardan saklasın çok güzel bir koloni izlerken büyük keyif aldım.Tebrikler emeğinize sağlık :)

bahtiyar2010-03-07 02:02:52
Tropheuscu Arkadaşlara Ufak Bir Hediye :)
Onur ve furkan emeğinize sağlık süper çalışmalar devamını bekleriz yalnız bukadarla kalmasın :)
bulu point yanıyor :) yeni resimler 4.say

Ali bey maşallah  balıklarınız gerçektende çok güzeller allah nazardan saklasın.

Tropheus Goldenkazumba
[QUOTE=yunusserpen]Murat Abi Hayırlı olsun Maşallah balıklara dencek laf yok zaten, en kısa zamanda yavrularınıda görürsün İnşallah:)
[/QUOTE]
 
teşekkürler kardeşim allah herkezin gönlüne göre versin inşallah sağol Tebessüm
Tropheus Goldenkazumba

Fırat bey oranı bilmiyorum nedeni bir gece  ben işteyken ansızın nitrat patlaması sonucu kaybetmemdir o yüzden dip çekimi bende tik oldu desem yeridir bu yazıyı okuyanlara tavsiyem bu hobi şaka değil tamamen gerçek ve canlıların hayatı ellerinizde ; ben bu hataya düştüm siz düşmeyin lütfen :(

Fırat bey taktiğiniz çok iyi balık eklerken uygulayacam emin olun sağolun ; ilangilerinize hayranım emin olun :)


[QUOTE=Keremseçkin]Balıklarınız tek kelimeyle mükemmeller Murat Bey. Eğer imkanınız varsa 1 erkek 3 dişi daha ekleyin derim. Müthiş bir koloni oluşur bence. Bir de naçizane tavsiyem; Sera ve Tetra'nın yemlerini de menünüze eklemeniz. Sağlıklı balıklar, bol yavrular dilerim. [/QUOTE]
 
teşekkürler kerem bey ben her nekadar 19 yıldır balık bakan biri olsamda sizlerin tavsiye , yorum ve bilgilerinize herdaim ihtiyacı olan biri olduğumu biliyorum el elden üstündür sağolun .
Tropheus Goldenkazumba
[QUOTE=FIRATSSS]Murat Bey Maşallah balıklarınız gerçekten harika görünüyor. Sayıyı imkanlar dahilinde dişi-erkek oranı dikkate alarak arttırırsanız koloni şeklinde tropheus türü seyre keyif bir balık haline gelir.
 
Sağlıklı bir şekilde büyütmeniz dileğiyle saygılar.
[/QUOTE]
 
Fırat bey tüm yorumlarınız benim için çok önemli ve dikkate alınıcak 3 yıl önce ilk tropheus denememde aynı şekilde bir başlangıçla toplam sayıyı 26 yapmıştım tabiki herzaman aynı olucak diye birşey yok ; imkanlar dahilinde dediklerinizi uygulamaya çalışıcam sağolun tavsiyeleriniz için Tebessüm
Tropheus Goldenkazumba
[QUOTE=tanganyika_fish]

Murat bey gerçekten hayran kaldım muhteşemler..Safkan kazumba bu olsa gerek...Sarılıklarına bayıldım...

 
Sadece tavsiyemdir sayıyı artırmanız sizin ve balıklarınızın yararına olacaktır...
[/QUOTE]
 
Ali bey öncelikle tavsiyenizi dikkate alıcam sizin gibi bir üstat diyorsa doğrudur sağolun Utangaç
 
[QUOTE=alberto_466]Öncelikle çok güzel bir akvaryum olmuş, evet sayı az ama öz :D f0 balık benim bildiğim doğadan direk gelen balık siz f0 yazmışınız böle bi şey acaba varmı?
[/QUOTE]
 
benim bildiğim vahşi hayatta doğup büyümüş balığa dendiğidir; elbetteki bu balık doğal ortamında yakalanıp bana gelene kadar kaç tank gezdi bilinmez buda onun f0 olma özelliğini yitirmesine neden olmaz sanırım.sürçü lisan ettiysen affola
 
[QUOTE=DoGaN]Biraz daha kaya ilavesiyle çok güzel olacak.Sağlıklı yaşatmaız dileğiyle;tebrikler.[/QUOTE]
 
Doğan bey haklısınız kayalar az daha önce çok kez akvaryumumu kaya ile dizayn ettim ve şunu farkettim kaya görselliği artırır fakat temizliği zorlaştırır dip çekimlerinde sürekli oynatmaktansa az ve sade bol yüzme sahası yaratmak istedim , temenniniz için teşekkürler.
Tropheus Goldenkazumba

Fotoğraf:


                              
Boyut (cm):110x50x55h
Kapasite (litre):275~290 lt
Canlılar:TROPHEUS GOLDEN KAZUMBA F0 [1e-3d]

Malzemeler:Eheim 2228 pro. dış filtre ,eheim air pump 400 , jager 300w ısıtıcı, 25 kg kadar silis kum , 10 kg kadar kaya ,atman büyük boy cam sileceği

Akvaryum Bakımı:bu balıklara yeni geçtiğimden akvaryumu yeni kurmuş sayılırım daha yapmadım ama haftada 1 dip çekimi 30 litre kadar su değişimi yapmayı ve bunu kesinlikle ihmal etmemeyi planlıyorum daha önce başıma gelenlerin tekrarlanmaması için sizlerede tavsiyemdir.

Kullanılan Yemler:Bana tavsiye edilenler  tropical spurilina granül ,tropical vegetable ve haftada bir NLS cichlid formula kullanmaya başlıyorum .

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:ilaç yok belki kaya tuzu  şimdilik ama ilerde inşallah ilaç kullanmak zorunda kalmam .

Biliyorum altı üstü 4 balık ama seviyorum bu hobiyi Sok

 
Sıra geldi teşekküre değerli kardeşim Sayın TARIK ERİŞ 'e buradan bana bilgisini sunduğu ve bu güzel balıklara sahip olmamda yardımcı olduğu için sizlerin huzurunda TEŞEKKÜREDERİM.Umarım beğenirsiniz.Göz%20Kirpma

OFFENHAM2009-12-27 19:45:38
Cyphotilapia Frontosa Blue Zaire TANKIM...
Ali bey balıklarınızın maaşallahı var ALLAH nazardan saklasın  benimde hedefim  birgün bu  asil balığını beslemek sizin gibi bir uzman için çokta zor olmayacağı kanısındayım sağlıklı nice yavrulara güle güle besleyin.
Leleupi olur mu ?
[QUOTE=tunahanpala5]Peki mesala bir kere yumurtladı yavrularını büyüttü ben de aldım bir daha aynı dişiyle çiftleşebir mi ?

[/QUOTE]
Elbette ben aynı çiftten 6 batım yavru aldım yalnız yeni doğacak yavruların sağlığı açısından bir önceki yavruları ayırmanızı tavsiye ederim yoksa son yavrular anca abilerine canlı yem olurlar üzülmenizi istemem ; bol yavrular dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.