ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
phareze
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mart 2009 16:43
Son Ziyaret:
18 Mart 2009 01:09
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ilkcan günaydın
Doğum Tarihi:
01 Mayıs 1983
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

yaşatmak sevmekle başlar

SON 8 MESAJI

Lepisteslerime en uygun ortam...
Merhaba. Öncelikle forumu okumanı ve böylece zevkli olan bu hobiyi, birde bilgi içerikli araştırma hobisi haline getirmeni tavsiye ediyorum. Burda herşey var. Saygılar.
Lepistes Kuyruktaki Sorun ? Videolu+ Resim Eklendi
Çok iyi. Geçmiş olsun. Bende de aynı  sorun vardı. Geçti. Sağlıklı balıklar, saygılar.
phareze2009-03-16 01:25:49
lepistes yavruları ve vatoz...
Merhaba Abdul Bey;
Canlı doğuranlar hem otçul hem etçil yaratıklardır. Ancak çoğumuz gibi bende genelde bitkisel yemler kullanıyoruz. Sizde öyle. Bundan psikolojik olarak yabanileştikleri sonucu çıkarılamaz. Ancak sizin vatozlarınız gözle göremeyeceğiniz şekilde hasta, yaralı, derisi hasar görmüş olabilir. Böyle durumlarda lepistesler kendi türlerine dahi acımamakta ve canlı canlı saldırmaktadırlar. Bizzat gözlemlediğim kadarıyla yavru bir lepistes daha büyük bir lepistese saldırıp onu kemiriyordu. Bu balıkların ağızında etçil olmalarından dolayı dişler var. Kendisinden büyük olsada eğer bir açık yara, kabarma varsa orayı didikleyerek hırpalıyorlar. Sanırım vatozlarınızda da böyle bir şey vardı. Zaman geçmiş, muhtemelen artık bir sorun yoktur  ancak ben lepisteslerin tamamen zararsız olmadıklarını, fırsatını bulduklarında canlı cansız, büyük küçük ayrımı yapmaksızın saldırdıklarını gözlemledim. saygılar
ankarada oturanlar
Ankara'da akvaryumcu bulamadın mı? Kızılay'da yüksel caddesinin başlangıcına git sadece orada 3 tane var. 3'ü de tertemiz ve balıklara iyi bakan yerler. Ayrıca Kolej köprüsünden Kızılaya gelirken köprü bitiminde sağda İshotun yanında var. Daha ister misin?
Lepistes Kuyruktaki Sorun ? Videolu+ Resim Eklendi
Şimdi balığınız ne durumda? İyileşti mi?
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba arkadaşlar bende foruma yeni üyeyim.Bütün forumu alt üst edip çalışmaları ve gelişmeleri takip ediyorum. Bir sorum olacak. Aquagen ve Ufuk arkadaşımızın evlerinde odalarına yaptıkları 1000 lt lik tank için ne diyorsunuz? Havalandırması iyi olan bir yerde mesela işyeri,ofis, geniş salonlar vb. dışında küçük olan yatak odanızda böyle büyük bir tank rutubet ve nem açısından zararlı olmaz mı? Arkadaşlar cevap yazmışlar bir sorun yok diye ama daha yeni kurulmuş durumda eğer 3-4 ay daha beklerse o tank o odada bence heryer mahvolur. Bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum. Bende böyle büyük bir tank istiyorum. Ancak odada değil. Eğer olursa ne yapmak gerek?
emoricat2009-03-10 18:03:45
1000 litre akvaryum (Kapak geldi 21'de)
merhaba arkadaşlar. ben yeni üyeyim. yani yeni akvaryum sevdalısı. küçük bir tankta yavru lepistesler bakıyorum.. başından sonuna uğraşlarınızı ve yapım aşamalırınızı okudum. ellerinize sağlık gerçekten çok güzel. allah herkese böyle güzel tanklar nasip eder inşallah. ancak yazıların arasında kaybolan cevap vermediğiniz bir soru vardı. nem ve rutubet konusunda. 1000 ltlik bir tank o odayı yıkar. duvarlar çürür, kartonpiyer var mahvolur sonunda tankı boşaltıp çıkartacaksın yada odaya havalandırma yapman gerek. imkansız başka türlü başedemezsin rutubetle. acaba bu konuda sizler ve takip eden üstadlar ne düşünüyorlar??
arka fonun balıklara etkisi
Bir etkisi yoktur, arka plan sadece bizlerin gözüne hitap eder. Balıklara belki stresten uzaklaştırıcı bir etki yapabilir o kadar ancak renklerine direkt olarak yemleme, bitkilendirme,suyun kalitesi ve ışıklandırma etki eder. saygılar. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.