ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
goglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Nisan 2009 02:05
Son Ziyaret:
29 Eylül 2012 00:43
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Güler
Doğum Tarihi:
28 Şubat 1974
Yaş:
50
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Güler

SON 10 MESAJI

akvaryumdaki zararlı maddelerin seviyesi
Akvaryumdaki nitrar, nitrit gibi zararlı maddeler suda hoojen olarakmı dağılmışlardır yoksa belli bir seviyede toplanırlar mı? Yani su değişimi yapmadan önce sudaki akıntıyı bir süreliğine durdursak bu zaralı maddeler dipte veya yüzeyde yoğunlaşırlar mı?
Saygılar
Site İle İlgili Tavsiyeleriniz
Selamlar,
Forumunuz kısa sürede sık kullanılan listemin 1. sırasına oturdu, baştan teşekkür etmekle başlıyayım. Benim nacizane -diğer forum sitelerinden görüp burada da olmasını istediğim tavsiyelerim şu şekilde:

- Mesajı okumak için konuyu açtıktan sonra geri butonuna bastığımda sayfabaşı geliyor, altlardaki bir konuysa her seferinde tekrar alta inmek gerekiyor veya konuyu yeni sekmeden açmak gerekiyor. Sayfa başı yerine en son kaldığımız yer gelse güzel olur,

- Bazı arkadaşlar mesaj başlığı olarak çok genel ifadel kullanıyor; acil, yunuslarım vs., Bazı forum sitelerinde oku mesajın linkinde beklettiğimizde küçük bir önizleme penceresi çıkıyor, böyle bir sistem olsa konuyu tıklamadan ilgileneceğimiz bir mesaj olup olmadığını görebiliriz.

Tabi ki bunların teknik olarak kolaylığı veya zorluğunu bilmiyorum, sadece forumu daha rahat kullanabilmek için aklıma gelen birkaç konuyu iletmeye çalıştım.

Saygılar,
vatozda renk solması
Oğlan makinayı bozdu maalesef :)
vatozda renk solması
Beyz benekten kuşkulanıyorum ama çok da emin değilim, forumda bir arkadaş vatozların kendinden benekleri olduğunu söylemişti, yinede en az 1 ahfta karantinada tutmakta fayda var herhalde,
teşekkürler
vatozda renk solması
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):130 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:4 ad yavru sp

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:iç filtre+üretim filtresi

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
yeni kurulan akvaryum

yeni kurduğum akvaryumu 1 hafta boş çalıştırıp sp lerden önce bir vatoz koydum. Ertesi gün üzerinde beyaz benekler vardı. Hemen ayırıp küçük akvaryuma aldım, 26 C olan sıcaklığı önce 28 C ye çıkardım, 28 Cde iken birkaç saat içinde vatozun rengi soldu, leopar desenleri kayboldu, tekrar 26 C ye düşürdüm, balık hala renksiz ve çok bitkin görünüyor, tuz veya herhangi bir ilaç kullanmadım, şimdilik küçük akvaryumda günlük %30 su değişimi yapıyorum, 3 gündür bir değişiklik yok. Yardımlarınızı bekliyorum..
Saygılar...
Akvarsistlik hastalık mı?
Hem de ne hastalık, yeni kurduğum akvaryuma balıkları koymadan birkaç gün çalıştırıp suyun oturmasını bekliyordum, bir akşam hanım dedi; farkındamısın seyrettiğin akvaryumun boş olduğunu :) Boş akvaryuma dalmış gitmişim.
Sarı Prenses vs canlıdoğuran
Balığı büyütüp yetiştirip akvaryumdan çıkarmak bana çok ağır geliyor, galiba fazla bağlanıyorum balıklara. Tavsiyenize uyup iceman koyacağım yanına, yavrudan iki türde 1E-3D uygun olur herhalde. Küçük alıp kendim büyütmek istiyorum.
Sarı Prenses vs canlıdoğuran
Cevap için teşekkür ederim. Sarı prenseslerin yanına - forumdan okuduğum kadarıyla - icemen uygun olur diye düşünüyorum. Yunuslar daha büyük hacimlere ihtiyaç duyuyorlarmış...
Sarı Prenses vs canlıdoğuran
Arkadaşlar 80x40x40 yeni bir akvaryum yapıyorum. Şimdiye kadar hep canlıdoğuran besledim, yaptığım akvaryumu da bu amaçla yaptım ama sitedeki arkadaşların yazdıkları gönlümü sarı prenseslere kaydırdı. Ama bu balıklardan canlıdğuran akvaryumumdan aldığım görsel zevki alıp alamıyacağımdan endişeliyim. Sarı prensesler canlı doğuranlar gibi hareketli oyunsever balıklarmıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
AKVARYUM TEMİZLİĞİ
Ben camı temizlerken sirke kullanıyorum, hem kireci çıkarıyor hem cama parlaklık veriyor, sirkenin bir zararı olmaz herhalde?..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.