ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
typhoonwolf
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Nisan 2009 20:51
Son Ziyaret:
08 Mart 2014 16:41
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tayfun Özkurt
Doğum Tarihi:
28 Mayıs 1981
Yaş:
42
İl:
Bursa
Meslek:
Makine Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

45 Litre Kiraz Karides
Birde sazların gerçekten çok güzel ve canlı duruyor.Ama ilerleyen zamanlarda uzayacaklarından en geride olmaları daha uygun olur.
Kısacası uzun ve zamanla uzayacak bitkileri geri plana, daha kısa kalacak bitkileri orta ve ön plana akvaryumunun elverdiği ölçüde yerleştirmeni tavsiye ederim.
Şunu da söylemeden geçmek istemiyorum;başlangıç bile olsa güzel iş çıkartmışsın.Ellerine sağlık.Çok daha güzel olacağına eminim.Thumbs%20Up
45 Litre Kiraz Karides
Neonlar ile Kiraz karidesleri kardeş kardeş geçinirler hiç dert etmeyin.Benim lepisteslerin yavrularına bile dokunmayan neonlar karideslerle uğraşmazlar.
 Taha kardeşim; Karidesler izlemesi keyif veren canlılar.Bana bir çok arkadaşım:
Karides mi?Ne yapacaksın o karidesleri.Yiyecekmisin?UtangaçAmaan beslenirmiymiş hiç, gibi bana anlamayan birisinin söyleyeceği sözlerden söylediler.Neyse...

Karidesler bitkileri fazlasıyla seven canlılar.Özellikle bitki üstlerinde oluşacak yosunları afiyetle yiyeceklerdir.
+Balıklardan arta kalan yemleri v.s.
Bitkili akvaryum yapma yolunda olduğundan ne kadar bol bitkin olursa Karideslerin o kadar huzurlu olacaktır.
Bunuda Karideslerinin renklerinin canlılığından ilerleyen zamanlarda anlarsın.Şahsen benim karideslerim ilk geldiklerinde canlı renklerde değillerdi.Şimdi adlarına yakışır şekilde kırmızılar.
130x60x60 tanka hangi filtreyi önerirsiniz?
Ben tercihinizi EHEIM den kullanmanızdan yanayım.
Mayıs ayında 130x60x70h ebadlarında bitkili tank kurdum.Bu tankıma tercihim EHEIM 2228 Pro oldu.
Aldığım tarihte en uygun fiyatlı oydu.Filtre içi dolu ve musluklu. Bunlar bir yana 3 ay kadardır kesintisiz çalışmakta ve yattığım odada olmasına rağmen ses seviyesi gerçektende çok çok düşük.
Hiç bir şekilde sızdırma yok.Filitrasyonuda başarılı.
Zamanla arkadaşlarında belirttiği gibi filtre içerisinin dolmasından ötürü hafif bir debi düşüşü olacaktır.
Ben şu an için tankımda EHEIM 2228 pro'nun yanında eski dış filtrem Lifetech 835 e de görev veriyorum.İkinci filtre sizin tercihinize ve besleyeceğiniz balık türüne de bağlı.Bitkili bir akvaryum değilde çiklit türü gibi bir balık cinsi düşünüyorsanız tek dış filtre ve iç akıntı motoru işinizi fazlasıyla görür.(Düzenli dip çekimi yapmanızı da öneririm)
Saz bitkilerim kopuyor
Suyun sıcaklığı kaç derece? 30 civarındaysa aynı sorun yoğun olmamakla beraber bende de var.Büyük ihtimalle geçmişte iyi olduğunu söylediğinize dayanarak kopan sazları suyun sıcaklığına bağlıyorum.
Su mercimeği
Su mercimekleri için su yüzeyinin hareketsiz olması konusuna katılmıyorum.Tanklarımın her ikisinde de aşırı olmayacak güzel bir yüzey akıntısı mevcut.Ve mercimekler çokta güzel çoğalıyorlar.Hiçbir şekilde erime de yok.Bence suyun akıntılı olmasında ziyade ışık faktörü çok etkileyici.PH değerleri için yorum yapamıyacağım çünkü elimde test kiti v.s. mevcut değil.
typhoonwolf2009-06-29 21:11:36
512 LT Akvaryumum
120 x 80 x 65 Sok woow.Evet kesinlikle sabırsızlıkla bekliyoruz.
Akvaryum Suyunu Soğutma.
Buharlaşmanın suyun sıcaklığını düşürdüğü konusunda bende hemfikirim.Geçenlerde 30 derece sınırını aşan akvaryumumun buhar kapaklarını açtım.Buharlaşmanın verdiği rahatlıkla akvaryum şu anda 29 derece civarlarında.
Akvaryum Suyunu Soğutma.
Arkadaşlar malum yaz geldi; aynı sorunla bende karşı karşıyayım.Önceki bitkili akvaryumum boyutları ufak olduğu için(80x35x40) fazla sorun yaşamıyordum.En fazla 30 dereceyi görüyordum.Yeni tankımda (130x60x70) 4 x 120cmlik floresantlarla aydınlatmada sağlamam gerektiğinden birde kapak olunca su sıcaklığı dün 32yi gördü.Dün 3/1 dip çekimi yapıp suyu tazeledim.Şimdi 28 lerde geziyor.Soğutucular en iyi çözüm gerçi de malum onlarda epey yüksek fiyat etiketli.Sikkin
typhoonwolf2009-06-25 21:18:32
512 LT Akvaryumum
Bitkiyi  kayaların arkasına sol yada sağına bir yere koysan daha hoş olur bence.Gerçi o bitki floresantsız ne kadardır yaşıyor merak ettim.Birde şu dereceyi akvaryumun en dibine koyma.Yukarılarda bir yerde olması daha uygun.Sonuçta akvaryumunda göstermek istediğin derece değil Balıkların ve iç dekorun.Thumbs%20Up
512 LT Akvaryumum
Sami arkadaşım;ne olursa olsun bu kadar büyük bir akvaryum yapmaya kalkışmak her babayiğitin harcı değil.Öncelikle bundan dolayı seni tebrik ediyorum.Evet akvaryumda pek çok eksik var ama gel gelelim ölçüler ortada 80x80x80.Bu ölçülerde bir akvaryumu adam etmek için epey bi maddi kuvvet gerekmiyor diyemez kimse.Ama şunu da söyleyeyim; arka fona (tercih sana kalmış) mavi yada siyah bir fon koyman bile hem akvaryumunun derinliğini gösterecek hemde görselliği arttıracaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.