ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aliselcuk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mayıs 2009 23:35
Son Ziyaret:
26 Ekim 2023 09:31
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Selçuk
Doğum Tarihi:
30 Mayıs 1983
Yaş:
40
İl:
Malatya
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



100/50/50 Saulosi & Mpanga

SON 10 MESAJI

160 Litre Mbuna (SauLosi CoreL Red & Lda 16 Vatoz)
Balıkların maşallahı var. Kimden aldiysan sağlıklı balık almışsın. :)

balıklarda boylarına gore birbirlerine zararı olurmu
Bir sıkıntı olmayacaktır. Ben böyle imparator ve iceman yavrularını büyüttüm bir sıkıntı yaşamadım. Kullandığınız yemler kaliteli ise zaten kaliteli yemlerin özellikleri aynı anda farklı noktalara dağılması olduğu için büyük balıklar yüzeyde beslenirken aşağıda kalan yemler yavrular tarafından tüketiliyor. tabi akvaryumunuzun hacmi yeterli değilse yer kavgası yüzünden yavrulara zarar verebilirler.
Elongatus Mapanga'larım Yavru Aldı.

Gözünüz aydın tebrik ederim sizi ve balıklarınızı (: Merak etmeyin korkulacak bişey yoktur. Daha 3 dişim var demişsiniz erkek belli bir zaman sonra diğer dişilere yönelecektir.Erkeğin yumurta alan dişileri kovalamasının nedeni tüpçüklerinin kaybolmaması olabiilir diye düşünüyorum. Eğer balıklarınız ilk kez yumurta alıyorsa kusturmayın, yavruları kendileri bıraksınlar, böylesi her zaman yavrular için daha sağlıklı olacaktır.  65 kg kayalık yumurat alan dişileriniz için yeterli saklanma alanı sağlayacaktır.

Malatyalı Akvaristler

Ben uzun bir süre imparator besledikten sonra yer sıkıntısı nedeniyle lepistese dönmek zorunda kaldım.Aslında endler beslemek istedim ancak malatyada akvaryumcular endler diye bir balıgın varlıgından habersiz oldukları için bi müddet ara vermek zorunda kaldım bu düşünceme...

Malatya da akvaryum yapan yer

Biraz geç bir cevap olacak ama malatyada akvaryum yapan cihan cam var ancak cama cam yaptıkları için ve kapak yaptırmanız vs derken hazır akvaryum parasına gelir hatta gecer.1 metre ve üstü akvaryumlarda fiyat hazırla yaptırılan akvaryum arasında çok fark eder ancak sizin istediğiniz ölçüde bir akvaryumun hazırını 50-60 lira arasında çok rahat bulabilirsiniz.Malatyada toprak akvaryum akvaryumları uygun verir ancak bazen çok temiz 1-2 aylık akvaryumlar akvaryumcularda satılır ve yarı fiyatına alabilirsiniz.Bu yüzden bildiğiniz akvryumcuları gezmenizde fayda var.

Beta beslemeyi düşünüyorum.

Arkadaşlar elimde bulunan 40*30*20 ebatlarındaki akvaryumda beta beslemeyi düşünüyorum.Ancak akvaryumcularda satılan betaların kısırlaştırıldığı hakkında bazı söylentiler duydum ve bende 1 erkek 2 dişi şeklinde bulabilirsem almayı düşünüyorum.Kısırlaştırıldıkları ya da bunun doğruluk payı hakkında bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim.

Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Tarçının Afrodizyak Etkisi
  Ben gecen hafta tarcın denemesini yapmıstım dozajı cok kacırdıgım icin balıklarda sersemleme oldu ancak %30 su degisiminden sonra 1 aydır yumurta tutmayan disim yumurta tuttu su an 4 gundur yumurtaları ceviriyor.
 
  Ancak bazı arkadaslar işe yaramadıgını soylemiş.Benim akvaryumda icemande var ve balıkları birinden almıstım pek saglıklı degillerdi ve onlarda tarcının ciftlesme adına hicbir etkisi olmadı.Bence bunun nedeni balıgın ciftlesecek kadar saglıklı olmaması.Anlatmak istedigim tarcın kullanmanıza ragmen balıklarınız ciftlesmiyorsa sorunu tarcında  aramak bence yersiz.once balgınızın saglıgından,akvaryum suyunuzun degerlerinden emin olun oyle bir deneyin derim.Sunuda belirteyim balıklarımda iştah yerindeydi ancak yemi yemeleri icin akvaryumdan uzaklasmam gerekirken,su an balıklar beni gorunce nerden yem vercek diye camın dibinden ayrılmıyorlar.
 
  Bu degerli bilgiyi paylaştıgı icin ÜMİT  Bey'e tesekkur ederim.Bu bilgiler benim akvaryumumda cok olumlu sonuclar verdi.
sarılarım bir türlü çiftleşmiyor
2 gun once balıklarınızı yeni aldıgınızı yazmıstınız.balıklar ortama alısmadan ciftlesmelerini beklemeyin.biraz sabredin zaten erkeklerin kur yaptıgını yazmıstınız.disiler kendini hazır hissettiginde balıklarınız ciftlesecektir.
yavru sorunu
Erkekleri kovaya koymanızın hic geregi yoktur.hayvanları strese sokmayın kalsınlar akvaryumda sıkıntı olmaz.kovada balıklarınıza eziyet etmeyin.
yavru sorunu

balıklarınıza bi mudhele yapmanıza simdilik gerek yoktur.dun aldıgınız balıkların bugun ciftlesme egilimi olması bile iyi bişey.disileriniz dun aldıgınız icin halen stresli olabilirler.yakın zamanda ciftlesme olacaktır benden tavsiye karısmayın erkek bi şekilde ikna eder.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.