ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gelmir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Temmuz 2009 01:28
Son Ziyaret:
02 Ağustos 2009 16:11
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaydar Kuruyemişçi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Haydar Kuruyemişçi

SON 3 MESAJI

Kaplumbağama Arkadaş

Eğer onlara çok çok geniş bir yaşam alanı sağlayabileceğinize inanıyorsanız olabilir fakat bizim sağlayacağımız yaşam ortamları malesef çok küçük oluyor. Bu nedenle tek beslemenizde yarar var. Yoksa kaplumbağalarınız yer kavgalarına tutuşabilir. Birkaç yıl içinde 20 cm gibi bir boya ulaşacağını da hesaplamak lazım.

Gelmir2009-08-02 15:45:35
kaplumbağama bir şeyler oldu
Benim kaplumbağalarımda da bu durumu gözlerdim. Ciğerlerini üşüttüklerinde burunları da tıkandığı için böyle davranabiliyorlar. Eğer iştahında bir düşüş yoksa normal beslemeye devam edin. Yanlız bu canlılar soğuk kanlıdır. Bu nedenle soğuk tanklarda beslemeye kalkmayın. Suyun yaz aylarında  27 - 28 derece civarı olmasına dikkat edin. Kuru alanının ise min. 30 derece olmasına dikkat edin.
 
Bu arada kabuk değişimleri yani kabuk gelişimleri devamlı olan bir aktivitedir. Kışın suyun sıcaklığı teraryumlarda düşürüldüğü ya da doğada düştüğü için kabuk gelişimi yavaşlar ama bahar yaz ve sonbahar ayları boyunca devamlı gelişir. Yılanlar gibi bir anda kabuk değişimi olmaz. Kabuk gelişimiyle birlikte kabuklar açık yeşil renkten koyu kahve rengiye dönerler. Tabi bu durum kırmızı yanaklı su kaplumbağaları için geçerlidir. Diğer türlerin de kabuklarının renkleri büyüdükçe koyuya çalar ama bunlar genelde siyaha yakın olur.
bahçe havuzu kaplumbağa sorunu.
Değerli arkadaşlar. Genelde balıklar hakkında bilgi almak için bu siteye giriyordum. Fakat bu başlığı görünce bir şeyler yazmak için üye oldum.
 
Su kaplumbağalarının farklı cinslerini çok uzun yıllar besledim ve bilgi topladım. Farklı türlerin farklı hayat stilleri olsa da hepsi doğal ortamlarında günün büyük kısmını su dışında geçirmeyi severler. Hele yazın bu durum uzun saatleri bulabilmektedir. Evde teraryum ortamında pek bir seçenekleri olmadıkları için ya suda oluyorlar ya da karada. Ama açık hava ortamında beslenme ve serinleme ihtiyaçlarının haricinde; özellikle de yaz aylarında karada güneşlenmeyi daha çok tercih ederler.
 
Siz onları böyle bir ortamda besleyebildiğiniz için çok şanslısınız. Durumlarında ters bir şey yok. Sadece beslenmelerine dikkat edin ve kaliteli beslemeye özen gösterin. Kaplumbağalarınız 7 cm olduğuna göre en fazla 1 ya da 2 yaşındadırlar. Bu yüzden de et ağırlıklı beslemenizde yarar var. "Sera Carnivore" bu konuda çok iyi bir yemdir ayrıca. Bilginiz olsun. Bunun yanında karides yem de iyi bir takviye yem olarak kullanılabilir.
 
Ayrıca Antalya'da yaşıyorsanız ve kaplumbağalarınızı orada besliyorsanız sanırım. Kışın soğukları ne durumda bilmiyorum. Ama 18 derecenini altına düşüyorsa sıcaklıklar, havuzunuzun suyunu 22 dereceye sabit tutmaya çalışın.
 
Son olarak havuzunuzun fotograflarını paylaşmanızı isterim. Gelecekte birkaç hayalim var .Fikir olması açısından :)
 
İyi günler dilerim...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.