ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SinTo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Temmuz 2009 10:06
Son Ziyaret:
02 Eylül 2011 16:20
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nebil Tolga Uzunoğlu
Doğum Tarihi:
07 Temmuz 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgi İşlem
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Tüm Victoria & Area Cichlidleri
Bende de 1 erkek 3 dişilik bir latifasciata kolonisi var. İnanılmaz şekilde üreyen bir tür. Dişi balıkların tecrübesi arttıkça yavru verme sıklıkları da artıyor. 50 tane yavru vermiş bir dişi 10 gün içerisinde tekrar ağzına yumurta aldı. Erkekleri ise üreme döneminde biraz agresifleşebiliyor. Yapay akvaryum ortamında bile bu kadar çok üreyebilen bir balığın neslini nasıl tükenme seviyesine getirebilmişiz hayret. İnsanın tebrik edesi geliyor Üzgün
Sp ve mp için kaya
[QUOTE=ufukyuksel]Çağlar bey, tam arkadaşımla birlikte Kemerburgaz'a taş dün dünyasına gitmek üzere iken forumdan Günay bey'İn tavsiyesi ile Büykçekmece yolunda parseller mevkiinde sağda bulunan bir taş dekorasyoncuya gittim.
12 kg ağırlığında fosil taşlar aldım. Kilosu 50 kr den 6 tl tuttu, 5 tl aldılar.
Akvaryuma yerleştirdiğimde güzel duracaklarını umuyorum. Size de tavsiye ederim. Orada ayrıca Tekirdağdan gediğini ifade ettikleri ve kilosu 1 tl olan güzel taşlarda var ama emin olmadığım için almadım.
NOT: Ayrıca dönüşte Avcılar sahilden de irili ufaklı 5-6 kg daha taş topladım ama büyük ihtimal kullanmama gerek kalmayacak sanırım.
[/QUOTE]

Gittiğiniz yerin adresi yada adı nedir acaba?
Sp ve mp için kaya
[QUOTE=caglar]
Selamlar,
Peki bu taşları üst üste dizerken akvaryum silikonuyla yapıştırıyor musunuz yoksa yapıştırmadan mı koyuyorsunuz? Yapıştırılmadığı zaman düşüp balıkları yaralama riski olmuyor mu?
 
Bir de gördüğüm bazı akvaryumlarda taşlar geriye doğru yükselerek üst üste diziliyor. Gördüğüm kadarıyla en arkadaki taşlar da yoğun bir şekilde arka cama dayanıyor. Bu durum akvaryum camı için devamlı baskı uygulayarak tehlike oluşturmaz mı?
 
Teşekkürler...
 
[QUOTE=SinTo]Bence Malawi'ler için keskin kenarlı taşlar yerine doğal ortamlarındaki gibi yuvarlak hatlı taşların seçilmesi bence daha uygun olur. 

Mesela;


Birde eğer alırsan bahsi geçen firmadan taşları, fiyat konusunda da bizi bilgilendirisen sevinirim.
[/QUOTE] [/QUOTE]

Mesela ben akvaryumun orta-arka kısmına yakın, bahsettiğiniz kadar yüksekliğe sahip olmayan ve taşları birbirine kenetlenecek şekilde dizdim. Parmakla ittirsem bile devrilmiyor. Ama taşları yüksek bir şekilde arka kısma dizmek istiyorsanız bence silikonlamakta fayda var. Olası bir kazaya zemin hazırlamamış olursunuz. Taşların cama dayanması konusunda ise bu yatay bir kuvvet olacağından ve yerçekimi ile taşların ağırlığının çok büyük bir kısmı dikey olarak akvaryum tabanına aktarılacağından bir sorun olmaz kanaatindeyim. Olabilecek sorun ise (sadece bir teori) meydana gelen titreşimler (iç filtre - Akvaryum üstündeki hava motoru) sonucu taşların cama küçük küçük ve sürekli olarak vurması sonucu oluşabilecek zarar. Bu sorun ise taşların camla temas ettiği noktalara uygulanacak silikon ile çözülür diye düşünüyorum.

Tabiki tecrübeli arkadaşlar bu konuyla ilgili daha aydınlatıcı bilgiler verecektir. Ben sadece fikrimi söyledim.

Sağlıklı Balıklar ...

Sp ve mp için kaya
Bence Malawi'ler için keskin kenarlı taşlar yerine doğal ortamlarındaki gibi yuvarlak hatlı taşların seçilmesi bence daha uygun olur. 

Mesela;


Birde eğer alırsan bahsi geçen firmadan taşları, fiyat konusunda da bizi bilgilendirisen sevinirim.
Kimde Ne Var? ( Türlerin yaygınlaşması )
6 Sarı Prenses (2'si yavru)
4 Yunus
2 Calico
2 Red Rubin
1 Iceman
29 Sahte Frontosa (25'i yavru)
2 Maknakanta
2 Leopar Vatoz (biri albino)
Balıklarımda Siyah Lekeler (Resim Eklendi)
Makro resim çekemedim ama resimlerin orjinal boyutları üzerinden lekeleri tekrar yükledim.

Tek tip yem kullanma konusunda ise haklısınız. Protein yüklemesi ihtimaline karşı olarak biraz yeşillik vermem yerinde olur sanırım.SinTo2009-11-14 19:08:07
Balıklarımda Siyah Lekeler (Resim Eklendi)
Yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Balıklarım Hangi Tür? (Resimli)
1 ve 5 numaranın dişi Copadichromis Borleyi (Kadango) olma ihtimali var mı?

BTFB nick'li arkadaşımızın fotoğraf galerisine koyduğu aşağıdaki resimden yola çıkarak soruyorum.
Fotoğraf Galerisi \ Malawi Cichlidleri 39/67
SinTo2009-11-13 13:09:57
Balıklarımda Siyah Lekeler (Resim Eklendi)
Fotoğraf:




Canlıdaki Belirtiler: Balık vücutlarında siyah lekeler.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 Sarı Prenses, 4 Yunus, 2 Calico, 2 Red Rubin, 1 Iceman, 4 Sahte Frontosa, 2 Leopar Vatoz, 2 Maknakanta

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 26C

Filitrasyon: AquaEL 750lt/h UV iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Contra Parazit Temizleyici (20 Damla)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Su değişim miktarım %10, değişim sıklığını ise 2 haftada bir'den 4~5 günde bir'e çıkarttım (Bahsedilen hastalık bu değişimden önce gözlemlendi).



Merhaba arkadaşlar,

Sahip olduğum tankta bulunan, bir erkek Sahte Frontosa'nın başının üst kısmında ve sol yüzgeçinin dip kısmında, bir dişi Sahte Frontosa'nın sırt yüzgecinin hemen solunda ve bir erkek Sarı Prenses'imin gövdesinin sol tarafında siyah lekeler oluştu. Şekil olarak ortak bir yanları yok erkek SF'nin baş arkasındaki lekesi biraz daha büyük, erkek SP'nin lekesi çizgi gibi. Şu an için resim ekleyemedim ama en kısa zamanda ekleyeceğim. Balıklarımda bu durum görülmeden önce arada bir kuma sürtünme davranışını da gözlemlemiştim. Dün akvaryum suyuna Contra Parazit Temizleyici uyguladım. Hastalığın tanımlanması ve tedavisi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.SinTo2009-11-14 19:04:48
Aquael İç Filitreyi Duyan Ya da Kullanan
Bende bu filtrenin 750Lt/h lik modelini 200Lt akvaryumumda yer sorunu olduğu için kullanıyorum. İçindeki uv ledlerle de aynı zamanda uv sterilizasyon yapıyor. Malzeme kalitesi, yönlendirilebilir su şıkışı ve debi düşürücü aparatıyla gayet düzgün bir cihaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.