ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
arunes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2009 11:43
Son Ziyaret:
24 Kasım 2011 11:32
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Rıza Üneş
Doğum Tarihi:
21 Ekim 1983
Yaş:
40
İl:
Mugla
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Rıza ÜNEŞ

SON 10 MESAJI

Dekorasyon malzemesi olarak toprak saksı
Saksı, dekorasyon malzemesi olarak tek başına biraz çirkin durabilir, evet, ama etrafını taş ve kayayla kapatınca sanırım çok göze batmaz. Bugün bi deniz kenarına inip biraz da kaya toplayacağım.
Dekorasyon malzemesi olarak toprak saksı
Merhaba arkadaşlar, ilgili bir konu başlığı bulamadığım için konuyu buraya açıyorum.

Akvaryumda mağaralar yapabilmek için toprak saksı almayı düşünüyorum, sormak istediğim soru bu tip saksıları kırıp dekorasyon malzemesi olarak kullansak balıklara bir zararı olur mu? Suya salınım yaparmı? Eğer kullanımda bir sakıncası yoksa akvaryuma eklemeden önce nasıl bir işlemden geçirmeli?

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
100x30x45 Akvaryum İçin Tür Tavsiyesi
Cevaplar için çok teşekkürler. Ancak burda (Bodrum) istediğin cinsi bulmak baya zormuş, dün akşam onu anladım. Daha önceki balıklarımı akvaryumcuya verirken adıma cari hesap açmışlardı, o yüzden alacağım vardı akvaryumcudan. Dün akşam gittim ve 1e5d sarı prenses istediğimi söyledim, elinde yavru sarı prenses yoktu biraz büyük olanlarda 15 tl den başlıyor, büyük dediğimde yine yavru sayılır. Ayrıca yavrularda cinsiyeti ayırt edilemediğini söylediler.
 
Bende ellerinde olanlardan almak durumunda kaldım, en ufak cichlid yavruları 5 tl den başlıyor. 8 tane yavru cichlid aldım. 3 tane papağan, 3 tane portakal dediği bi cins 2 tanede beyaz prenses dedi. Aldığım balıkların cinsiyetleride belli değil ayrıca. Sonuçta istediğim gibi bi alışveriş olmadı, umarım sorun yaşamam. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
100x30x45 Akvaryum İçin Tür Tavsiyesi
Selamlar,
Başlıkta ölçülerini belirttiğim akvaryumumda daha önce canlı doğuran besliyordum. Araya evlilik falan girince kaldırdım akvaryumu uzun süre ilgilenemedim, şimdi yeniden kurulumunu tamamladığım akvaryumumda artık canlı doğuran beslemek istemiyorum. Bunun yerine sarı prenses gibi cichlid türü beslemek istiyorum. Sormak istediğim 1-2 soru var.

Bu boyutlardaki bi akvaryumda kaç farklı tür ve kaç ad. cichlid besleyebilirim?
Aldığım balıkların e/d oranı nasıl olmalı?
Bu balıklarla beraber, vatoz, çöpçü besleyebilirmiyim?

İllede sarı prenses besleyeyim demiyorum, o türler arasında ismine en aşina olduğum balık o, başka seçeneklerede açığım, önerilerinizi bekliyorum.
100x30x45 Akvaryuma İç Filtre Önerisi
Cevaplar için teşekkür ederim. Dış filtre benimde ne zamandır aklımda ama maliyeti yüzünden pek ilgilenmedim açıkçası. Daha önce hiç dış filtre kullanmadım. Ama artık ilgilenmenin zamanı gelmiş gibi gözüküyor. Biraz araştırdım en hesaplıları Astro ve Ekol markalar sanırım. Ancak kalite olarak nasıllar bilmiyorum.

Biraz araştırdım ve aşağıdaki seçenekleri buldum, sanırım bunlardan daha ufak kapasiteli olanlar benim işimi görmüyor. Bütçem kısıtlı olduğundan burda ilk tercihlerim en ucuz olanlar, ama kalitelerini bilmiyorum. Çok kötü değilse tercih edebilirim. Önereceğiniz dış filtrenin illaki aşağıdakilerden biri olmasına gerek yok uygun fiyatlı birşey olursa almayı düşünüyorum.

Jebo-Lifetech 825 Dış Filtre 1000 Lt. Dolu - 64 TL
Jebo-Lifetech 835 Dış Filtre 1000 Lt. Dolu - 69 TL
DOLPHİN C-500 DIŞ FİLİTRE - 85 TL
HYDOR Prime 20 Dış Filtre 600 Lt. - 89 TL
EHEIM 2211-01 Dış Filtre 300 Lt. - 90 TL
ATMAN AT (3335) Dış Filtre - 94 TL
TETRA Tec Ex 600 Dış Filtre (Dolu) - 106 TL
FLUVAL 205 Dış Filtre - 122 TL

Yardımcı olursanız sevinirim.
arunes2010-10-29 15:03:36
100x30x45 Akvaryuma İç Filtre Önerisi
Öncelikle selamlar,

Uzun süredir ilgilenemediğim 100x30x45 boyutlarındaki akvaryumumu tekrar kurmaya karar verdim, ancak mevcut iç filtrem bozulmuş ve yeni bir iç filtre almayı düşünüyorum. Daha önce canlı doğuran beslediğim akvaryumumda  ciklet türü beslemeyi düşünüyorum. İç filtre olarak hangi marka/model kullanmalıyım, ne önerirsiniz?

Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.
Akvaryum kapağında garip şeyler
Geçende 1 tane yine bunun gibi akvaryumun içinden çıkardım suya düşmüştü. Sürekli yumurtluyor demekki bendeki salyangozlardan biri. Bende 2 tane elma salyangozu var cinsiyetini tam bilmiyorum, internette biraz araştırdım ama yinede tam anlayamadım cinsiyetlerini. Bi tanesinin kabuğunun ucu tamamen açık renkken birininki hafif koyu gibi ama tam bilemiyorum. Bundan sonra oluruna bırakıcam yumurtaları, belki erkek olduğundan şüphe duyduğum erkektirde, birsürü yavrum olur :) Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
Akvaryum kapağında garip şeyler
Başlık biraz garip oldu farkındayım ama ne olduğu hakkında hiç bi fikrim olmadığı için böyle yazmak zorunda kaldım. Akvaryumun kapağının iç tarafında aşağıdaki gibi şey buldum. Ne olduğunu anlamadım attım. Daha sonra yine buna benzer 4 tane falan buldum, önce bi salyangozun içi falan zannettim, sonra peçeteyle aldım, baktım baya baya sert bişey, alınca parçalanıyo. Ama canlı gibide gözüküyo. Yumurtayada benziyo ama ne olduğunu anlamış değilim. Bunun ne olduğunu bilen varmı arkadaşlar?

Çapa Solucanı
Bugün bu durumu bi akvaryumcuya sordum, sanırım kimyasal kullanmadan bu illetten kurtulmanın bi yolu yok. Ancak adam internette okuduğum bilgilerin haricinde kesinlikle üzerine yapışan solucanları alma dedi, daha çok çoğalırlarmış, bide kumu tamamen değiştir dedi. İyice kafam karıştı heryerde başka bir çözüm var, balıklarda telef olsun istemiyorum bu denemelerin arasında. Ne yapacağımı bilemedim.
Çapa Solucanı
Kendinize güveniniz yoksa derken, biraz daha açık olurmusunuz? Akvaryum hobisi konusunda çok tecrübeli değilim. Elimde bi tane 16 lt lik ufak akvaryum var, tüm canlıları oraya almaya kalksam, ana tanktan yine su eklemem gerekiyor, o parazitlerde geçmeyecekmi o suyla beraber peki?



Kimse cevap yazmadığı için bari ben nasıl bir yöntem izlediğimi yaptıkça yazayım, hiç olmazsa yanlış yaptığım/yapacağım yerde işi iyi bilen arkadaşlar müdahale ederler.
Tüm balıklarımı ana tanktan çıkartıp, ufak tanka aldım, ufak tankın suyu komple ana tanktan alındı. Ana tankın içindeki suyu tamamen boşaltıp, kumu ve mango kökünü tekrar temizleyeceğim, bol kaya tuzu ile temizleyip temizleyip durularım artık. Ayrıca Percell Anti Parasite adlı ilacı sipariş ettim, ilaç gelince önce çapa solucanı yapışan balıklarımı çıkartıp, cımbızla solucanları sökerim sonra, balıklarımın bulunduğu ufak tanka ilacın prospektüsünde belirtildiği gibi uygularım. Bu arada ana tanka su koyar, kumunu, aksesuarını koyar, filtreyi falan çalıştırırım 2-3 gün sonrada ufak tanktaki suyu ve balıkları ana tanka eklerim. Şimdilik düşüncem böyle, yanlış yapmayı düşündüğüm, yada düşünemediğim noktalar illaki vardır, yardımcı olursanız sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.