ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
harunerdinc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ekim 2009 01:38
Son Ziyaret:
04 Ağustos 2012 02:38
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
harun erdinç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


yaptığımı yazar; yazdığımı yaparım.

SON 10 MESAJI

Evinizde Kolayca Yapabileceğiniz Karidesler İçin Yem Tarifleri...
Cevabınız için teşekkür ederim Tulga bey. Yumurta akının bitkiler için kullanıldığını bilmiyordum. verdiğiniz bilgiler aydınlatıcı oldu. ayıklanmış kerides konusunda haşlama gibi bir tecrübem oldu. Haşlandıktan sonra karidesler yiyemiyor ne yazıkki.

Ayrıca bugün pazardan bakla, bezelye, barbunya, ıspanak, maydonoz, tatlı dolmalık kırmızı biber, dereotu ( gerçi karidesler için maydonoz ve dereotu'ndaki anason kokusu beni düşündürüyor. cazip gelmeyebilir belki. ) aldım. Bunları ayrı ayrı yumuşayana kadar haşlayıp belli bir oranda karışım yapacağım. yaptığım karışıma ezilip toz haline getirilmiş olacak şekilde ilave olarak JBL'in novo crabs, tetra wafer mix, tetra pro vegetable pul yem (yuvarlak ve ortası yeşil olan) ve aktardan aldığım az miktarda polen ve spirulina toz ekleyip yumurta akıyla uygun kıvama getireceğim. yumurta akının miktarını mümkün oldukça az tutmaya çalışacağım çünkü oran kaçarsa hazırlanan yem sakız gibi yoğun bir kıvam alabilir. bu yüzden ölçü olarak 5 ml'lik iğnesiz şırınga kullanacağım. daha sonra bu yemi sırıngaya doldurup torba veya yağlı kağıdın üzerine sıralı uzun şeritler halinde porsiyonlara ayırıp buzlukta donduracağım.  hafta da 1 veya 2 kez vermeyi düşünüyorum.

İş bittikten sonraki tecrübelerimi paylaşacağım. Teşekkürler.

Evinizde Kolayca Yapabileceğiniz Karidesler İçin Yem Tarifleri...
Merhabalar.

Elimde bitkisel ve hayvansal granül yemler, bitkisel pul yem ve aktarcıdan aldığım toz spirulina var. Bunları toz halinde harmanlayıp bir yem oluşturacağım. ( hatta önerilerinize göre balıkçıdan aldığım temizlenmiş karidesi de bıçakla kıyma haline getirip ekleyebilirim. ) Fakat bu yemin suda hemen dağılmasını istemiyorum. Bu yüzden bu yapacağım toz yeme bir miktar yumurta akını ilave edip suda daha geç çözülen yada dağılan bir yem yapmış olur muyum? yumurta akını tavsiye eder misiniz?

NOT: yapacağım yemin suda dağılmasını istememe sebebim ise orta boy bir dış filtre kullanıyorum ve filtrenin suyu çeken kısımına ince gözenekli silindirik bir sünger yerleştirdim. Suda dağılan toz yem süngeri çok kısa sürede tıkadığı gibi yemin büyük bir çoğunluğu filtre tarafından çekilmiş oluyor.

teşekkürler.
Yosun Üretimi
[QUOTE=onuruygun]Şubat başinda yosun üretimi ile ilgli bir makale dzenek şemasi yayinlayacağim. Aklinizda bulunsun, işe yarayacağini düşünüyorum. [/QUOTE]

Bu konu üzerinden mi yapacaksınız yoksa yönlendirmeniz olacak mı onur bey. Takipteyim. 

Saygılar.
Tür belirleme ve çözüm arayışı
Yusuf kenan bey,

derdinizin dermanına sahipsiniz zaten. Şöyleki karides akvaryumunuzda allah bilir yosun oluşmamıştır yada varsa(karides yoğunluğuna göre) fazla gelişemiyordur. 

allah işte! her canlının kısmetini veriyor. Karidesleri kullanın derim. Ya karidesleri ekleyin ya da balıklarınıza yem verirken aldığınız keyfin aynısını karidesler için topladığınız yosunları onlara verirken yaşayın. :)

1) yosunlar sayesinde suda bol oksijen var! ne güzel işte! göz zevkinizin istemediği şey balıklarınızın hayati ihtiyaçları denilebilir. (dünyada oksijen kaynakları ormanlardır diye bilinir. Hayır, algler,  yosunlardır)
2) patlamış nitrat vb. Doğal kimyasalları en sağlıklı şekilde indirgemiş oluyorsunuz. Farklı ilaçlar kullanmak tehlikeli. Ben 2 senedir ilaç kullanımını kestim ve ilginçtir balıklarım torunlarının torunlarını görmüş durumdalar. 
3) karideslerinizin kısmetine engel olmayın. ,) 

unutmadan! yosunların bulunduğu akvaryumda ilaç kullandıysanız yosunları çok dikkatli verin karideslerinize. 

saygılar.
Tubifex canlısının akvaryuma etkileri
İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim arkadaşlar. Toprak zemin çok ilgimi çekti doğrusu. Fakat yeteri kadar bilgi birikimi yapmadan canlıları heba etmek istemem. 
Tekrar teşekkür ederim, saygılar.
Karides Üretim Akvaryumları-Bloody Mary(Yeni tür)
[QUOTE=ELPRESACANARİO]Şu seed shrimpler ne oldu? Bende aşırı ürediler.[/QUOTE]

karidesler için zararlı canlılar mıdır?
En temiz su görüntüsü
Akvaryumun içine midye koyun. Araştırmanızı tavsiye ederim

Dış filtre kullanımı ...
Merhabalar

bence midye kullanmanızı tavsiye ederim. Bulanıklık ve berraklık açısından çok iyi sonuç alırsınız. Fakat suyun rengi değişim sıklığı, yem miktarı gibi etmenlere bağlıdır. 
Tubifex canlısının akvaryuma etkileri

Merhaba arkadaşlar. 

tubifex denildiğinde hemen iki grup oluşuyor genelde. Çok tehlikeli hastalıkları taşıdığını söyleyenler ve iyi temizlersen hastalık bulaşmaz diyenler. Bu tartışmalı kısıma(bulaşıcı hastalık) mümkün olduğunca girmeden bir konu açmak istiyorum. 

hiçbir hastalık taşımadığını varsayarak soruyorum arkadaşlar. Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini bizlerle paylaşmasını umuyorum. 

tubifex canlısını akvaryumdaki biyolojik zincire (balıklara besin olmanın dışında) ne gibi faydaları olur. Tıpkı sudaki organizmaları temizleyip suyun berraklaşmasında faydası olan midye, çürümüş bitki ve artıkların tüketimi için salyangozlar, yüzeylerin belirli oranda temizlenmesi amacıyla vatoz balıklarının akvaryuma eklenmesi, karideslerin çok iyi parçalayıcı oluşu gibi tubifex'in ne gibi artıları ve eksileri olur. 

bu konuyu açma sebeplerimden bir tanesi de sonuçta bu canlı da balık, karides, midye, salyangoz gibi suda yaşıyor ve suya kattığı artıları/eksileri ve sudan kazandığı artıları/eksileri nelerdir?

küçük bir uyarı değerli arkadaşlar:
bilimsel açıklamalarda bulunurken su ürünlerinde okumamış olan (benim gibi) arkadaşlarımızı da düşünerek(anlayabileceğimiz düzeye indirgeyerek) yazarsanız çok seviniriz. 

SAYGILAR.
akvaryum suyum rakı gibi oldu
Merhabalar. 

ben sizin yerinizde olsam akvaryuma tatlı su midyesi eklerdim. Midyeleri araştırmanızı öneririm. 

kendi karides akvaryumuma suda eriyen kalsiyum tablet atmıştım. Ertesi gün suya süt dökülmüş gibi olunca tabletin şekerli olduğunu anladım. Ve bir tane kibrit kutusu büyüklüğünde midye ekledim. Yaklaşık 60 litrelik akvaryum suyunu 3-4 saat içinde berraklaştırdı. 

karar sizin araştırmadan bir şey yapmayın yine de. 

ayrıca bende yeni yeni tecrübe edindiğim zamanlarda bu nitrivec aquatan tarzı şeylerden medet umuştum. Yine bence diyerek başlıyorum: nitrivec denilen şey sabırsız akvaryumcular için kurulu bir akvaryumdan alınmış yararlı bakteri kültürü gibi bir şeydir. Tavsiyem ki her akvarist'in de dediği gibi "sabır". Yani zamanla akvaryumunuzda bu ilacın kazandıracağı kültür oluşacak zaten. Maksat sabırsız olanların sabırsızlığını fırsat bilip para kazanmak(yaşadım biliyorum). Aquatan çok da gerekli bir şey değil bence. Akvaryuma ilk başladığım zamanlarda ilk kurduğum akvaryumlarda hep canlı kaybederdim artık kaybetmiyorum. Çünkü balık hastalıklarını araştırdım. Okudum. Gözlemledim. Ki gözlemlemek çok önemli. Şöyle ki akvaryumcuda görüp istediğim balığı akşam yemeğine hamsi alır gibi almıyorum artık. Birkaç hafta o dükkana gidip o balığın hareketlerini bulunduğu suyun kalitesini yem artığının olup olmadığını, balık ölülerinin olup olmadığını takip ediyorum ve daha da önemlisi o balığı satın almadan önce balığı koyacağım akvaryumu hazır ediyorum. Bunları yapmaya sabrınız yoksa aquatan gibi ilaçlar alabilirsiniz. Bu yazıda ürünleri kötülemiyorum. Amacım bu ve buna benzer sabır gerektiren önlemleri uygulayabilecek misiniz? bunu kendinize sordurtmak. 

özetlemek gerekirse. 
1) okumak ve araştırmak (öncelikle beslediğiniz canlıyı, midyeleri, bildiğimiz çay demini, kendiliğinden kararıp da düşmüş olmak kaydıyla ceviz yaprağını, tarçını, sarımsak... Araştırmanızı tevsiye ederim )
2)akvaryum demek; sabır demek. Sabırsız akvaryum sahibi demek; para demek.

130 litrelik bitkili karma akvaryumda 100'e yakın canlı besliyorum. (midye, cüce kerevit, tetra türleri, canlı doğuran türleri, bir melek ve bir discus var. )
saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.