ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
labgrup
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Kasım 2009 14:45
Son Ziyaret:
29 Aralık 2009 09:31
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Dönmez
Doğum Tarihi:
28 Nisan 1983
Yaş:
41
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ahmet dönmez

SON 10 MESAJI

SADECE ERKEK KARMA AKVARYUM
[QUOTE=yüksel taylan]Onur bey,diyet dediğiniz şey nedir anlamadım.[/QUOTE]
Ben beslenme biçimleri olarak algıladım
Sarı prensesler vatoza saldırdı
Tavsiyeler doğru ancak bu iş biraz da şans işi gibi..
Bende ilk kuduğumda malawilerim 2-3 cm iken 15-20 cm lik vatoz koymuştum. 1 hafta içinde neredeyse vatoz ölüyordu; akvaryumcuma geri verdim.
2-3 ay sonra yeniden deneme yapmak istedim ve 20 cm lik bir vatoz aldım. Bu arada balıklarda 10-12 cm olmuşlardı. Şu an hiçbir sorun yok :))
Bunun yanı sıra, yavru akvaryumuna da bir tane yavru cüce vatoz aldım. Akvaryumda 28 tane sp yavrusu var ve şu an vatozdan çok daha büyükler. Beraber büyüdükleri için sanırım bir kez bile saldırma olayı yaşamadım
SADECE ERKEK KARMA AKVARYUM
Herkese Selam,
 
Her akvaryum kurmak isteyene 1e4d 1e3d gibi balık koymaları tavsiye ediliyor. Peki yavru almak istemiyorsak, sadece erkeklerden oluşacak bir karma akvaryum kurabilir miyiz? Balıklar için herhangi bir skıncası olur mu?
PEŞ PEŞE ÖLÜMLERİN SEBEBİ?

İki adet fotoğram ekliyorum. ölenlerin fotoğrafını çekmemiştim. Şu anda yunuslardan birinin anal yüzgecinde baya bir kızarıklık  var, diğerinin de sağ ön yüzgecinde yine aynı pamukçuk gibi birşey var. Ama resimlerde belli olmuyor.

Beyaz benek olmadığına eminim. Akvaryumu daha yeni kurduğumda ısıdaki dengesizlikten dolayı daha önce beyaz benek hastalığını tecrübe etmiştim malesef. Ama o hastalığı kayıp vermeden atlatmıştım. Bu sefer 8. balığım da öldü.
 
Bugün bir akvaryumcuya gittim ve baktopura devam etmemi söyledi.
 
Sizlerden de yorum bekliyorum..
 
PEŞ PEŞE ÖLÜMLERİN SEBEBİ?
Bugün son kalan aysmen de öldü :(
Ama bu sefer yüzgecinde bir şeyler fark ettim. ön yüzgecinin bir tanesinin tam dip kısmında sanki kanlı bir yara varmış gibi baya kan oturmuş. Diğerinde ise kısmi parçalanma, erime mevcut ve üzerinde beyaz pamuk gibi birşey var.
Hastalık tedavisi için sera baktopur kullanmaya başladım. Ama doğru mu yaptım bilmiyorum. Mycopur da benzer bir ilaç gibi duruyor. Hangisini kullanmam gerekiyor?
Ayrıca bu hastalık akvaryumda neden oluşur? ne gibi önlem almam gerekiyor?
Sp yavru

Benim de sp yavrusunu gece bırakmıştı. hiç yedi mi bilmiyorum ama 7-8 cm lik anneden 28 tane yavru almıştım

PEŞ PEŞE ÖLÜMLERİN SEBEBİ?
Yorumlarınız için teşekkürler.
 
Suyu bekletmeden kullanabilmek için kimyasalları kullanıyorum, bugüne kadar da herhangi bir olumsuzluk yaşamadım ki bu kimyasalları kullanan baya bir arkadaş da var...
 
Tuzluluk oranını ölçmek için herhangi bir aparatım malesef yok, ancak tuzu macracantha ve vatoz olması nedeniyle fazla koymuyorum zaten.
 
Dekor değişikliği yapmadım. Aktif karbonu da daha ay dolmadan çıkarmıştım, sistemde şu an aktif karbon kullanmıyorum. Dış filtre temizliğini 2-2,5 ay önce yapmıştım ve temizlik için akvaryumun kendi suyunu kullanmıştım (ama akvaryum suyu 2 gün kadar dışarıda beklemişti). Ama dediğim gibi temizliği yapalı baya bi zaman oldu.
PEŞ PEŞE ÖLÜMLERİN SEBEBİ?

Daha önceleri de attığım mesajlarda akvaryumu tanıtmıştım ama hatırlatmak için tekrarlayayım

Akvaryum: 120 - 40 - 60, Eheim 2228 dış filtre, Atman F306 iç filtre, Atman 300W ısıtıcı, midye kırığı ve quartz kum karışımı taban kumu, dekor olarak sadece bol kaya
Canlılar (Ölümlerden Önce) : 1e3d aysmen, 1e3d sarıprenses, 1e3d yunus, 2 mono, 3 macracantha, 1e2d demasoni, 1e1d red rubin, 20-25 cmlik leopar vatoz, 1e sahte frontosa
Kullanılan Yemler: Tetra Prima Discuss, Tropical Spirulina, JBL Nova Tab, New Life Spectrum Thera +A
Bakım: 2 haftada 1 %30 su değişimi, Su değişimlerinde Sera aquatan , sera nitrivec ve bir miktar kaya tuzu
 
Akvaryumu 6 ay kadar önce kurdum. Bütün balıkları yavru almıştım (3-4 cm) İlk 2-3 gün içinde 2 balık kaybetmiştim, ama yukarıda saydıklarımla 6 ay sorunsuz bir süreç yaşadım. Ne olduysa 1 hafta önce peş peşe balıklarım ölmeye başladı. Sırasıyla 1d sarı prenses, 1d demasoni, 1e2d aysmen, 1e yunus peş peşe birer gün ara ile öldüler. Herhangi bir davranış bozuklukları yoktu. Özellikle aysmenlerim çok canlılardı. Ölen balıklarda herhangi bir görsel birşeye de rastlamadım. Su değerlerinde bozukluk var mı diye tetranın setini aldım ve su değerlerini ölçtüm:
Ph 7,8    Gh: 18   Kh:5    NO2: < 0,3 mg/l    yani öyle çok kötü bir değer yok gibi görülüyor.
 
Daha önceden benzer durumu yaşayan ya da bilen varsa lütfen yardım etsin. Bu ölümlerin nedeni nedir?
Sarı prensesler hakkında küçük ama önemli bilgiler
Eğer akvaryumun ışıklarını uzun sürelı açmıyorsanız balıklar ışığa karşı ürkekleşiyor. Ya da kullandığın ışıktan da kaynaklanıyor olabilir (kendi tecrübem). Örneğin sadece (ya da önce) "coral blue" ışığı yakarsam aşırı ürkek davranıyolar. Ancak tüm ışıkları yaktığımda oldukça hareketliler :)
Sizde de böyle bir sorun olabilir belki
Malawiler İçin Su Değerleri

Acı su olduklarını biliyorum. İlk başta geri vermeyi düşündüm ama görsel olarak monoları da çok seviyorum (bazıları cichlidlerin yanına yakıştıramıyor ama zevkler tartışılmamalı :) ).  Biraz araştırma yaptım. Acısu balıkları olmalarına karşın, yavruluktan beri tatlıs ularda yetişenler rahatlıkla bu ortama uyum sağlıyabiliyormuş. Ben de devam etmeye karar verdim ve şu an için en sağlıklı ve en fazla büyüyen balıklarımın arasında. Eğer ileriye doğru problem yaşamaya başlarsam ayrı bir acısu akvaryumu yapmayı planlıyorum.

Akvaryum brüt 300 litre.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.