ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
memtuemhat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Şubat 2006 23:18
Son Ziyaret:
14 Ağustos 2011 15:38
Toplam Mesaj:
60 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kutay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
kimyager(Y.L. öğrencisi)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kutay İLİM      
Yenimahalle/Ankara

SON 10 MESAJI

Aktif karbonun Ph etkisi varmı ?
Adsorpsiyon tabanlı  hareket eden aktif karbonun yapısını iyice araştırmak gerekir. Farklı yapıdaki aktif karbonun yani farklı markların ürünlerine göre bu durum  değişebilir. Bununla beraber genel yapının herhangi bir etkisi etkisi olmasabile gözenekleri iyi açılmamış aktif karbon komplekslerinin salınım yapma olasılığında, emisyonun sadece   pH'a değil  daha bir çok parametreye etki etmesi söz konusu olabilir. Kullanıcı hataları da ele alındığında bu bölüm, üzerinde yoğun olarak durulması gereken bir konu olmakta ve sistematik olarak literatür araştırması gerektirmektedir.
Bakır Sülfat Nerde Bulunur?
CuSO4 kullanımı her canlı için farklı dozda etkisini gösterir. Doz miktarları bir çok canlı için mg seviyesindedir.Akvaryum boş olsa bile o kadar fazla maddenin geri temizlenmesi çok zor olacaktır. Çünkü bir kaç çay kaşığı koca bir havuzu temizler. memtuemhat2008-06-10 20:05:01
yavrularım yaşar mı
Yumurtalarınızda hayvanların kafaları veya kuyrukları görünüyorsa, yavrularınızın büyük bir kısmı düzgün  su sirkülasyonunda gelişirler.  memtuemhat2008-02-19 00:10:20
Yağmur suyunun ph'ı ?
pH, genel etken olarak havadaki CO2 yoğunluğuna göre  değişir. Bunun yanında bazı fabrikaların bıraktığı atıklar da  bu oranı o bölge için değiştirir.  Ancak bu spesifiktir, genelleme olarak kullanılamaz.
memtuemhat2007-12-24 01:52:59
yunus kum kazarmı
Çiftleşme zamanında bazı erkekler derin olmayan geniş  çukurlar açarlar ve dişilere burada kur yapıp çiftleşirler.
Sıcaklığın balıklarımıza etkisi
Forumda aradım ama bulamadım. Kafamda sürekli olan bir soruya cevap arıyorum. Hastalanmış balıklarımızın tedavisinde, hastalığın türüne göre sıcaklığı artırıyoruz. Örneğin beyaz benek tedavisinde 30-31 C 'ye kadar sıcaklığı artırdığımız oluyor.Kısa ama ara ara tekrarlanan bu sıcaklık değişimlerinin balık fizyolojisine etkisi nedir? Örneğin erkeklerde üremeye olan etkisi. Kac dereceden sonra dişilerin yumurtalarına zararlıdır? Yahut balık mukozasına, iç organlarına  etkisi nedir?Deformasyona neden olurmu? Biyolog ve bilgisi olan arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyorum.
Yaramaz Erkek Yunus
Yunuslarda erkekler bulundukları akvaryum alanını sahiplenirler. Bu olay özellikle üreme döneminde gerçekleşir. Küçük alanlı akvaryumlarda  bu sahiplenme daha  fazla oluyor. Diğer yunuslarda bu durumdan nasiplerini alırlar. Dişilere az olsa da erkekler arası ilişkiler çok sert geçer.  memtuemhat2007-3-24 2:56:16
Turnusol Kağıdı İle Ph Ölçümü
Haydar bey, İbrahim bey bugun sorabildim kusura bakmayın. Okuldakiler fiyattan tam olarak emin değiller. Lakin en son geçen yıl aldıklarında tanesini 15 YTL den almışlar. Bu testler; 1-14 veya 1-12 pH aralığını ölçecek kağıtlardan oluşuyor. Yani bir kısım aralıklar, kullanılmaya gerek olmadığından artacak. Ancak karlı olabilir.  Ankara Ulusda medikalcilerde mevcut. 
yunusta iç parazit yardım!!!
Hastalıktan eminseniz Muray bey; bir hafta karantinada flagy tedavisi uygulayın. Sarımsak suyu hastalığın ileri safhalarında bende işe yaramadı.Lakin genelleme de yapmak istemem.Ancak Flagy ile düzgün tedavi çok iyi sonuçlar verir. Sonrasında vitamin de kullanarak balığınızı sağlıklı duruma getirebilirsiniz.
Tüm bunlardan önce belirtmek isterim sadece dışkıya bakarak  bu teşhisi koyduysanız, birde ıspanak vermeyi deneyin. Belki balıklarınız kabız olmuştur. Düzelmezse, arkadaşlar da belirtmişler, uygun gördüğünüz tedaviye başlarsınız.
memtuemhat2007-3-19 20:13:5

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.