ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
silmarillione
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Aralık 2009 17:35
Son Ziyaret:
29 Kasım 2022 14:51
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat tuncay
Doğum Tarihi:
29 Eylül 1982
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bitkili Tank Aydınlatma Light Spect Hk.
Teşekkürler vakit ayırdığınız için fakat led daha az enerji tüketiyor sanırım. Yanılıyor muyum?
Bitkili Tank Aydınlatma Light Spect Hk.
Arkadaşlar merhaba;

aşağıda vereceğim linkteki power led ürün sizce bitkili gelişimine uygun mudur? bu konudaki önerilerinizi alabilir miyim?

http://www.elektronikseyler.com/Akvaryum-Aydinlatma/Akvaryum-Led-Aydinlatma/LS25-3015R-uzaktan-kumandali-nano-akvaryum-aydinlatmasi


bir diğeri de bu;

http://www.elektronikseyler.com/Akvaryum-Aydinlatma/Akvaryum-Led-Aydinlatma/Light-Spect-36W-Led-Armatur-LS36-3515
silmarillione2015-03-28 17:06:41

Kimse cevap vermiyor mu?
Akvaryumumdaki bulanık su sorunu
Abdurrahman Bey, yanlış anladınız sanırım vatozun birşeye zararı yok. Malawi cichlidleri vatozun gözünü yiyorlarmış öldürüyorlarmış falan filan. Yoksa vatozun yararlı bi hayvan olduğunu bende biliyorum. Onlar olmadan zaten camların içeriden pisliği berbat oluyor arada sileceksin falan onlar olunca artı bi temizliğe gerek kalmıyor. Ama işte cichlidlerde böyle yapıyorlar diye baya okudum.  Matrak2010-02-11 13:20:43
Akvaryumumdaki bulanık su sorunu
Merhabalar, isminizi göremediğim için yazamıyorum kusura bakmayın. sorununuz sanırım zamanla gidecektir, yeni bir tank olduğu için yapabilir tahminimce.

Saygılar...
Akvaryumumdaki bulanık su sorunu
Valla aslını isterseniz ben korkudan alamıyorum cüce vatozu zarar veriyolarmış bakalım deneyeceğim bende iki tane konuşan vatoz var onları elden çıkarmaya çalışıyorum
Akvaryumumdaki bulanık su sorunu
Akvaryumunuzda vatoz yokmu Abdurrahman Bey
Akvaryumumdaki bulanık su sorunu
Abdurrahman Bey Allah'a binlerce şükür sorunum çözüldü. bÜtün neti taradım desem yalan olmaz.Bunun üzerine geçen perşembe günü suyu yartı yarıya indirdim yerine dinlenmiş ve sıcaklığı akvaryum sıcaklığına yakın suyu doldurdum.ve akvaryum sıcaklığını 26.5 den 25e indirdim.su bulanıklığı aynıydı. Ertesi gün yatılı kalmak üzere babama gittim. Cumartesi akşamı eve geldim. nasıl olsa bulanık diye zaten ümidi kesmiş biçimde akvaryuma bir baktım, aman Allah'ım su cam gibi olmuş inanamadım.Şimdi profosyonel arkadaşlara şu soruyu sormak istiyorum; su sıcaklığının bulanıklık konusunda bir etkisi oluyormu yoksa suyu yarı yarıya boşaltıp tekrar doldurmakmı bu problemi çözdü. Abdurrahman bey sizde deneyin isterseniz belki sizinde sorununuz benimkiyle aynıdır.
Ferhat Bey berraklaştırıcıdan tutun bakteri kültürüne hagenin yeni tank sendromu ilacından, berrak suyu oturmuş akvaryum filtresi sıkmaya kadar denemediğim yol yöntem kalmadı ama bu sıcaklık düşüsü sanırım işime yaradı. Suyu bulanık olan arkadaşların denemesinde fayda görüyorum. İki gün içinde su cam gibi oluyor. Daha fazlada sürebilir bu filtrenize bağlı olabiliri benim sump sisteminde karbon,bioball,elyaf,mech,substrad var sanırım onlarında etkisi oluyor.
Akvaryumumdaki bulanık su sorunu
Abdurrahman bey sorunum henüz çözülemedi, bilmiyorum sadece bekliyorum.
Efe bey ben sump sistemi kullanıyorum hemen hemen dış filtreyle aynı işi görüyor. ama ne 21 günü nerdeyse 1 ay oldu hala bi değişiklik yok bekliyorum bakalım ne olacak ilginize teşekkür ederim.

Saygılar...

AKVARYUMDA BUHARLAŞMA SEBEBİ
Straforun kesinlikle bir zararı olmaz. Sizde forumu iyi bir şekilde gezip konulara dikkatlice baktıysanız zaten strafordan arka fonlar mevcuttur. Bunu güvenip suyun içine sokuyorsak buhar engelleme olarak da kullanabileceğini düşünüyorum, ama diğer tarafdan (emin olmamakla beraber) strafor gözenekli bir maddedir, eskisi kadar çok olmasa bile çok az  miktarda su kaybın olacağını düşünüyorum. Gözle görünecek kadar olmaz diye tahmin ediyorum.

saygılar..
s.p. yunus,acei man.. ve demasoni?
Mehmet bey önerileriniz için teşekkürler fakat malawilerin cüce vatozlarla aralarını pek de iyi olmadığını duydum özellikle acei man ler sanırım cüce vatozların gözlerini çok çekici buluyorlarmış Hinzir%20Gülüskonuşan vatoz istememin sebebide tamamen renklerinin hoşuma gitmsinden ve de bir hobici arkadaşımdan bulmuş olmamdır ve söylediğine göre 12 cm. Civarı, yosun konusuna gelince sonuçda vatoz diye düşünüyorum haksızmıyım gerçi biraz büyük bir akvaryumum var ama 2 tane yeterli gelir diye düşünüyorum haksızmıyım?. silmarillione2010-01-20 17:11:10

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.