ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
xmutti
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ocak 2010 16:21
Son Ziyaret:
03 Şubat 2011 13:12
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa adıyaman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Adıyaman

SON 6 MESAJI

Turkuazoo'daki pengasus rezaleti
İçerde çok fazla eleman çalışıyor ama hiçbiri bilgi sahibi değil. Sadece yön göstermekte işe yarıyorlar.. Ben gidecek olanlara tavsiye etmem açıkçası. Yaz aylarında İBB'nin florya akvaryumu tamamlanıyor, oranın daha profesyonel ve güzel olacağını tahmin ediyorum.
 
Pengasusun yanındaki yılan balıgı. Ben ondan hiç anlamıyorumda akvaryum bilgisinde yazıyordu.. O bilgilerinde çoğu yanlış aslında, 2 balık yazmışlar akvaryuma bakıyorum en az 5 farklı balık var.
Turkuazoo'daki pengasus rezaleti
Arkadaşlar geçen hafta sonu Turkuazooya gittim. orda bir rezaletle karşılaştım.. ortalıkta dolaşan o kadar çok eleman var ama bilgili laf dinleyen bir eleman yok.. ekte koyuyorum resmi (az çok belli oluyor).. pengasusun ağzı yüzü yara içerisinde.. bunun sebebini burda pengasuslarla ilgilenen herkes az çok biliyordur..
 
Bununla ilgili ne yapabiliriz arkadaslar bunuda dusunelim.. ben turkuazooda muhatap bulamadım..
 
 
 
gitmeyenler için pengasus akvaryumunu anlatıyım.. sanırım yüksekliği genişlik ve enden 1.5 kat daha fazla.. ve arkasıda komple kayalarla dolu..
tür tavsiyeleriniz

Arkadaşlar teşekkürler bilgiler için.

PEki Küçük akvaryum için farklı bir şey yapacagım. Silvershark ile Frontosa büyük akvaryum için uymlumudur. 300 lt bir akvaryum için ikisinden nasıl bir karma yapmalıyım?
tür tavsiyeleriniz
Merhaba arkadaşlar,
 
Birkaç haftadır forumu inceliyorum. Bazı sorularımın cevabını buldu, bazıları duruyor.
 
50 lt bir akvaryumum var (su an bos Tebessüm). Aslında köpekbalıgı beslemek istiyordum ama öğrendimki challenger güzel bir tür, fakat akvaryumda hiçbir zaman rahat etmeyecekler. O yüzden vazgeçtim. Silver sharkı da pek köpekbalığına benzetemedim açıkçası(videolarıda izledim).
 
Tavsiye edebileceginiz başka köpekbalığı türü varmı?
 
Başka tür bulamaz isem silvershark ve frontoza birlikte yaşarmı? Bu akvaryumda ikisiyle başlangıç yapabilirmiyim? yavruyla başlayacagım.
 
Bu akvaryum baslangıç için. Eğer herşey güzel gidiyorsa, bikaç ay sonra büyük akvaryuma geçeceğim 300-350 lt. Tabi bunun süresinede uzman arkadaşlarımın bilgisine göre karar vereceğim.
freeasabird2010-01-26 18:06:04
Challenger
Bu balıklar sağa sola çok çarpıyormuş, camlarada çarpıyorlar ara sıra. o yüzden akvaryum içinde fazla şey, sivri şeyler zarar veriyor, kendisinede, bıyıklarınada..
 
kum olayıda muhtemelen (kumu tam bilmiyorum zaten herkes bu balıktan alacaksanız ilk zamanlarda akvaryum boş olsun ve ya dibinde ince kum diyor) bundan kaynaklı..
Pangasus Ve Challenger
Arkadaşım bende bu balıklarla ilgili bir plan içerisindeyim, insallah yakın zamanda başlıyorum bende büyük bir zevkle..
 
senin soruna netten ogrendigim kadarıyla cevap vereyim, pangasus dedigin otçul, challenger ise etçil.. büyüme olarak nette verilen bilgilerde ikiside aynı büyüklüge geliyor gibi bahsediliyor..
 
büyüklerinin ikisinide gödüm ama challengerda daha bir köpekbalıgı havası var bence.. tabi herkesin düşüncesine saygılıyım, benim görüşüm..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.