ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
göksu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mart 2010 22:36
Son Ziyaret:
06 Nisan 2017 19:41
Toplam Mesaj:
72 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan Ceylan
Doğum Tarihi:
03 Eylül 1976
Yaş:
47
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Kırmızı Burun Tetra Üremesi yumurtladılar VİDEO
Harika görüntüler. Umarım sonuç güzel olur. Lütfen gelişmeleri paylaşmaya devam edin.
 
Saygılarımla
 
Albino Cüce Vatozda - Kaybolan yavrular
Benim de tek aklıma gelen şey, yavruların diğer vatozlar tarafından yenmiş olabileceği ancak vatozların koloni halde yaşadığı, yavrulara büyükler tarafından zarar verilmediği yani vatozların yavrular ile sorunsuzca birarada yaşabildiklerini okudum sürekli. Bu nedenle net bir cevap bulabilir miyim diye danışmak istedim. Cevaplar için peşinen teşekkür ederim.
Albino Cüce Vatozda - Kaybolan yavrular
Arkadaşlar selamlar. Sorunum hakkında forumdaki cüce vatozlarla ilgili konularda 5-6 sayfa dolaştım ama benzer soruna rastlayamadım. Bilgilendirmenizi rica ederim.
 
Uzun süredir 1e 2d albino cüce vatozum var ve yanlarında hiç başka balık olmadı. Uzun süre beklememe rağmen hiç yumurta yapmadılar. Ancak 1,5 ay kadar önce daha önce hiç iz görmediğim halde 20 kadar cama yapışmış keseleri mevcut yavrular gördüm.(şuan sadece 2 tanesi yaşıyor). Akvaryumda mango kökü ve hindistan cevizi kabuğu vardı. Ben hindistan cevizine yumurta yapmasını beklerken sanırım o kütüğe yumurtladı ve ben yavrular akvaryuma dağılma aşamasına kadar hiç göremedim. tahminime göre ilk yumurtlamaydı bu. Esas sorunum buradan sonra başladı. Yavruları gördükten sonra yeni yumurtlama için hindistan cevizini kauğunu kullanmasını istediğimden kütüğü çıkardım. o günden sonra hiçbir gelişme olmadı. 10 gün önce bulundukları akvaryumu değiştirerek 100 litrelik akvaryuma aldım vatozları ve yanlarına bir başka tankımdaki 7 cm boylarındaki erkek vatozumu ve bir adet de küp ekledim. Ayrıca önceki akvaryumdan daha önce çıkardığım kütüğü de koydum. bu değişimden 3 gün sonra daha önce çiftleşen erkeğin kütük içerisinde yumurta havalandırdığını gördüm. Değişiklikten sonra bir süre çiftleşmeyeceklerini düşünürken bu hız beni şaşırttı açıkcası. kütüğün içini tümüyle göremiyordum ama görebildiğim kadarıyla 20-30 kadar yumurta vardı. yumurtaları ilk olarak geçen hafta salı akşamı gördüm. en son olarak da dün sabah gördüm. erkek havalandırmaya devam ediyordu ve yavruların son durumu ise artık keseleri üzerinde oluşmuş, kütük içerisinde hareket ediyorlardı. Gün içinde yuvadan ayrılırlar diye düşünüyordum. Akşam eve döndüğümde ise yavruların hiçbir izine rastlayamadım. Ne kütük içerisinde yavru var ne de akvaryumun herhangi bir köşesinde. kütük tamamen boş olmasına karşın hala erkek boş bölümde havalandırma yapıyordu. Ancak bu sabah da dahil olmak üzere bir adet bile yavru izine rastlamadım. ölmüş olsalar ölü hallerine de rastlamadım. dış filtre yok, sadece iki adet pipo filtre var. Kum yok. Başka balık yok. Toplam 2 erkek iki dişi ve iki adet yavru cüce vatoz var. Tamamen oluşmuş ve hareket eden yavruların akıbeti hakkında görüşleriniz ne olabilir? Bu balıkların yavruları yeme alışkanlığı yok diye biliyorum, böyle birşey olmuş olabilir mi?
 
Biraz uzun oldu ama detaylıca anlatayım istedim. bilgilerinizi rica ederim.
 
Saygılarımla
kolay Kabuksuz Artemia Hazırlanışı

Bu güzel konuyu akşamüstü gördüm ve geciktirmeden işten eve gelirken malzemeleri (çamaşır suyu ve elma sirkesi) temin ettim. Biraz önce de yavrulara ziyafet çektim. Gerçekten çok başarılı ve çok hızlı bir yöntem. En güzel tarafı da yemlemek için kabuk ayrıştırma derdinin olmaması. Paylaşan ve güncelleyen arkadaşlara çok teşekkürler.

Bu arada Efe kardeşim soruna ben cevap vereyim. Ben de bu akşamki denemeyi sera artemia mix ile yaptım. Hiç bir sıkıntı olmadı. Çok başarılı bir şekilde sonuç aldım.
Beta almayı düşünüyorum
Merhaba.
 
1) Gayet rahat edeceği bir akvaryum olur.
2) Kum için pek birşey diyemeyeceğim ama değiştirirseniz iyi olur.
3) İç filtre her türlü rahatsız edecektir. Pipo filtre en uygun olandır.
4) Mango kökü gayet iyi olur, Moss ile birlikte de güzel olur. Birkaç kök de saz eklersiniz.
5) Moss ve sazlar için çok gübre desteğine gerek yok. Sazlar için isterseniz misket gübre kullanabilirsiniz (şart da değildir). Mosslar için de ışık alması yeterli.
6) Moss un bir pet bardak dolusunu, 4 ile 8 TL arası bulabilirsin.
 
Umarım istediğiniz gibi bir Betta akvaryumu kurmuş olursunuz.
 
 
Royal Blue Halfmoon Çifti Üretimi
Gürkan Bey, öncelikle tebrik ederim.
Esas zor olan bölümde, yavruları sağlıklı büyütme aşamasındasınız. İnşallah çok az kayıpla büyütürsünüz. Güncel durum nedir? Yeni fotoğraflar var mıdır?
 
Saygılarımla
Betta Evi ve Betta Drip Sistem
Maşallah balıklarınız harikalar. Nazar göz değmesin inşallah.
Umarım kısa sürede üretime ilişkin yavru fotoları da görebiliriz.
Bursaya yolum düşerse muhakkak ziyaret etmek isterim.
albino goldcüce vatoz
Tebrik ederim Hakan bey. Umarım yaruları sağlıklı şekilde büyütürsünüz.
 
Bende vatozlarımın yumurtlamalarını sabırsızlıkla bekliyorum. Forumda yaptığım araştırmaya göre, vatozlar, tankta onlardan başka balık olmamaları halinde yavruları ile birlikte sorunsuz yaşıyorlar. Hatta yavruların anne ve babaları ile bırakılmaları daha çok tavsiye ediliyor. Sizde de tankta sadece ikisi olduğu için hiç sorun çıkmayacaktır sanırım. İlgi ile yavrularınızın gelişimini, izleyebilirsiniz. Tavsiye edilen diğer şey ise ilk iki hafta su değişimi yapılmaması ve ısı dengesinin sabit tutulması. Yavruların ısı değişimine karşı çok hassas oldukları belirtiliyor.
 
 
" O ağacın altı" 150 lt Bitkili
26 Eylül itibariyle tankın güncel durumu aşağıdaki gibidir. Fotoğraflarda fotosentez görüntülerine ve yetiştirdiğim betta yavrumun pozlarına rastlayacaksınız :)
Saygılarımla
 
26.09.2010
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
göksu2010-09-27 23:13:12
Betta Evi ve Betta Drip Sistem
Hüseyin bey,
tebrik ederim. Çalışmalarınızı hayranlıkla izledim. Umarım bu sistemle planladığınız her sonucu elde edersiniz. Çalışmalarınızı ilgiyle takip edeceğim. Benimde üretim denmelerim oldu, ama malesef yavruları 10 günden sonra yaşatamıyorum. Sadece 4 adet yavruyu geliştirebildim. Yakın zamanda tekrar denemeler yapacağım. Çalışmalarınız bizlere ışık tutacaktır.
Tekrar tebrik ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.