ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muhammed
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mart 2006 15:11
Son Ziyaret:
04 Mart 2007 17:13
Toplam Mesaj:
55 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
muhammed
Doğum Tarihi:
22 Aralık 1990
Yaş:
33
İl:
Sanliurfa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MUHAMMED

SON 10 MESAJI

Kayıp balık !

Teşekkür ederim arkadaşlar ilgilendiğiniz için.

Akvaryumda sadece lepistes besliyorum.Filtre nedenini bende düşünmemiş değilim.Çünkü filtrem çok kuvvetli.

Birde size bir sorum daha olcak.Bir balığımın kuyruğunun yarısı kopru (Erkek lepistes). Ve de üstünde beyaz beyaz şeyler oluştu.Bende boş kavanozda ana tankın ısısından düşün bir seviyede suya koydum ve suya tuz ile Depfex koydum.Yarım saatliğine.Acaba sizin görüşleriniz nelerdir? neler yapmalıyım kuyruğu ve balığı kurtarmak için? birde kuyruk eski haline dönermi?

Çok konuştum biliyorum ve susuyorum.

Kayıp balık !

Arkadaşlar bundan 1-2 hafta önce bir balığım öldü. Bu balığı ben akvaryumda gördüm ölmek üzreydi,fakat tam ölmesi için ana tankta bıraktım.Sonraki gün bir baktımki balık yok!

Ya dedim acaba diğer balıklar falanmı yedi cesedi.Anlayacağınız akvaryumda korku filmi çekildi. Sizin fikriniz nedir? sizce ne olmuş olabilir? balık nerededir acaba?  

Lepistes!

ARkadaşlar bana kendi lepistes akvaryumlarınızın resimlerini gönderebilirmisiniz...sizlerin akvaryumlarını merak ettim birde akvatyumumu nasıl düzeceğim konusunda fikir edinmiş olurum...

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::DUCE::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::

>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>> >>>>>> 

 

yavrular neden ölüyor

Yavruluk faydalı değil ÖLÜMCÜLDÜR. Kesinlikle kullanmayın... Her yerde vurgulanıyor. ne yazık ki herkes de kullanıp , sonuçlarına katlanmak zorunda kalıyor...

 

Bence bu yanlış bir düşüncedir. Çünkü balığın doğruracağı zamanı iyi ayarlarsanız herhangi bir sorun çıkmıyor.Ben şahsen plastik yavruluk kullanıyorum ve tavsiye etmekten de hiç bir şekilde tereddüt duymuyorum. Çünkü biz ona buna zararlı desek ortalıkta bişey kalmaz. HEr şeyi oluruna bırakın. Birde balıkları genellikle geceleyin yavruluğa koyun. Sabahleyinde 12'ye kadar felan bekleyin eğer balıkl doğrumazsa yavruluktan derhal çıkarın....derim ben. Bu benim şahsi görüşümdür?

Düşüncelerinize saygı duyuyorum...SAYGILARIMLA  

lepistesle ilgili hersey..

Arkadaşlar anlaşılan hepimizin evinde lepistes var. Bu bizler için gerçekten çok önemlidir neden derseniz;

-Biz hem lepistesler sayesinde kendimizde huzur buluyoruz,uğraşacağımız emek vereceğimiz şeyler yapmaya çalışıyoruz...(Akvaryumu düzenleme,balıkları yaşatma v.b)

-Diğer yandan lepistes olsun,ister başka hayvan türleri olsun insanın hayvanları alıp evinde beslemesi onlara kucak açması çok güzel...

VE EN ÖNEMLİSİ HEPİMİZ'İN HAYVANLARA DEĞER VERMESİ İNSAN OLMANIN FAziLETLERİNDENDİR. BU DUYGUYU BİzE YAŞATTIKLARI İÇİN BÜTÜN HAYVANLARA TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ...SİzCE?

Yeni balıklar!

Şu an öyle bir şansım yok çünkü etrafımda değişebileceğim kimse yok

Ben 7-8 tane sağlıklı lepistes alırsam sorun hal olur gibime geliyor.

SaYgıLaRıMLa

lepistesle ilgili hersey..

Ben plastik yavruluk kullanıyorum,yavrular doğduktan sonra onları 1-2 saat sonra yavruları yavru akvaryumuna alıyorum. Bu arada benim su 1 ay kadar oldu (değişmeyeli). AMa lepisteslerim'in durumu şu anda iyi. Hafta sonu suyu değişmeyi düşünüyorum. Suyu ben tamamen değişiyorum....biliyorum bu yanlış diyeceksiniz. Ama ben 2-3-4 defa suyu böyle tamamen değiştim. Allah yardım etti valla hiçbir lepistesime bişey olmadı. Gerçi birini az daha kaybedecektim ama sonradan toparladı. Sizlere birşey sormak istiyorum lepistes yavrularım çok var ana tankta bu yavruların kendi aralarında çiftleşmesi sonucu oluşan yavrularda bir anormallik olurmu (sakatlık gibi vb.) Tabi bu arada başka lepisteslerde attım içine. Yani başka yavrularım dışında.............

Birde gül bitkisi almayı düşünüyorum ama ben akvaryum suyunu değiştidiğimde içine tuz atıyorum, bitkilerde tuza karşı dayanıksız olduğu için şu an bekliyorum. Şu ana yavru tankımda 40-45 tane yavru balığım var ve hepsi sağlıklı çok şükür. Ana tanktakileri saymadım bile.

..sAYgıLarImLa

   

Yeni balıklar!

ARkadaşlar benim balıklar bu ay içinde epeyce yavruladı (lepistes).

Mağlum eski yavrularda büyüdü fakat çoğu erkek lepistesim oluştu, tabi dişisi de varda. Benim akvaryumda şimdi tahmini 9-10 erkek 14-15 dişi var, biliyorum dişi sayısı az sizce ana tanka kaç tane daha balık almalıyım.....

Lepistes resimleri...

Şimdi yapmangereken şey şu

 

-İlk önce resmi jpeg veya jpg şeklinde masaüstüne kaydet.

-Daha sonra http://www.imageshack.us adresine gir. Orda 'gözat' yazıyor.

-Oraya tıkla ve masaüstüne kaydettiğin resime tıkla ve 'aç'de.

-Daha sonra 'Host it' var orda ona tıkla

-Önüne glen ekranda ilk satırı bir defa sol tıkla ve kopyala de.

-Daha sonra kopyaladğın satırı forumda cevap yaz bölümüne yapıştır.

 HEPSİ BU KADAR...SAYGILARIMLA

 

 

 

Lepistes resimleri...
Arkadaş lepistes'in hamile fakat daha doğumuna var. Bende de aynı cins var dedimya ama sanki boyut olarak küçük görünüyolar herhalde bu genetiktir. Ama benimki halen doğum yapmadı. Bu lepistes yavrun falan mı yoksa dışarıdanmı aldın?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.