ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Hakan ARP
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
50
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Eylül 2026 23:19
Toplam Mesaj:
500 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Hakan ARPACIOĞLU
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1977
İl:
Eskisehir
Meslek:
Makina Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Hakan ARP
Yeniden eskiye akvaryumlarım ;
Bitkili galaxy rasbora ve cherry barb
TROPHEUS CARAMBA BISHOP
DEMOSONİ
Msobo MAGUNGA
SON 10 MESAJI
Galaxy Rasbora Karında Çökme Ve Kamburlaşma Ölüm
[QUOTE=GhostKoi]
Türkiye'de ve uygar dünyanın hiçbir yerinde etken maddesi antibiyotik içeren ilaçlar reçetesiz satılamaz. Kontrole tabidir.
Bu ilaçların etken maddelerini içeren muadillerini bir veteriner hekime reçete ettirerek satın alabilir ve önerdiği dozda kullanabilirsiniz.[/QUOTE]
Yazdıklarınızda bir hata var seachem kanaplex ve crystalpro parazemix ürünlerinde parazit ve enfeksiyonlar için antibiyotiklerin etken maddeleri var. Kesin bilgiler vermeden önce bence en azından chatgpt, gemini gibi araçlardan kontrol etmelisiniz. [EDIT]Hakan ARP,2026-09-11 23:12:58[/EDIT]
Merhaba ,
Yabancı forumlardan ve yapay zeka da tedavi sonrası sonuç alan akvarist yorumlarından aşağıdaki tedaviyi uyguladım. Şuan için ölümleri durdurdum.
1. GÜN (Başlangıç Dozu)
Sabah: İlaç emdirilmiş artemiayı balıklara azar azar verin.
Akşam (Suya Dozlama):
Bir kapta akvaryum suyuna 1.5 paket Parazemix ve 2.5 ölçek KanaPlex ekleyip eritin.
Tankın her yerine eşit dağılacak şekilde suya dökün.
2. GÜN (Dinlenme ve Yemleme)
Suya İlaç Eklenmez. (İlaçlar suda aktif kalır).
Sabah & Akşam: İlaç emdirilmiş artemia ile az miktarda besleme yapın.
3. GÜN (Ara Doz ve Su Değişimi)
Öğleden Önce: Akvaryumdan %40 (yaklaşık 30 litre) su değişimi yapın.
İlaç Ekleme (Su Değişimi Sonrası):
Çıkarılan su miktarını telafi etmek için akvaryuma 1 ölçek KanaPlex ve 1 paket Parazemix eriterek suya ekleyin.
Akşam: İlaç emdirilmiş artemia ile besleyin.
4. GÜN (Dinlenme ve Yemleme)
Suya İlaç Eklenmez.
Sabah & Akşam: İlaç emdirilmiş artemia ile besleyin.
5. GÜN (Son Doz ve Tamamlama)
Öğleden Önce: Akvaryumdan %40 su değişimi yapın.
İlaç Ekleme: Akvaryuma 1 ölçek KanaPlex ve 1 paket Parazemix ekleyin.
Akşam: İlaç emdirilmiş artemia verin.
Tedavi Sonrası (6. Gün ve Sonrası)
Toparlanma: 6. günde %50 su değişimi yapın ve filtrenize aktif karbon ekleyerek suda kalan ilaç kalıntılarını temizleyin.
Tekrar Dozu (Gerekirse): Parazemix içeriğindeki Praziquantel parazit yumurtalarını öldürmez. Eğer balıklarda düzelme başlarsa ancak 7-10 gün sonra tekrar bir karın çökmesi belirtisi sezerseniz, yumurtadan yeni çıkan parazitler için 1 haftalık aranın ardından tedaviyi sadece Parazemix ile 1 doz tekrarlayın.
[QUOTE=GhostKoi]
Türkiye'de ve uygar dünyanın hiçbir yerinde etken maddesi antibiyotik içeren ilaçlar reçetesiz satılamaz. Kontrole tabidir.
Bu ilaçların etken maddelerini içeren muadillerini bir veteriner hekime reçete ettirerek satın alabilir ve önerdiği dozda kullanabilirsiniz.[/QUOTE]
Yazdıklarınızda bir hata var seachem kanaplex ve crystalpro parazemix ürünlerinde parazit ve enfeksiyonlar için antibiyotiklerin etken maddeleri var. Kesin bilgiler vermeden önce bence en azından chatgpt, gemini gibi araçlardan kontrol etmelisiniz. [EDIT]Hakan ARP,2026-09-11 23:12:58[/EDIT]
Merhaba ,
Yabancı forumlardan ve yapay zeka da tedavi sonrası sonuç alan akvarist yorumlarından aşağıdaki tedaviyi uyguladım. Şuan için ölümleri durdurdum.
1. GÜN (Başlangıç Dozu)
Sabah: İlaç emdirilmiş artemiayı balıklara azar azar verin.
Akşam (Suya Dozlama):
Bir kapta akvaryum suyuna 1.5 paket Parazemix ve 2.5 ölçek KanaPlex ekleyip eritin.
Tankın her yerine eşit dağılacak şekilde suya dökün.
2. GÜN (Dinlenme ve Yemleme)
Suya İlaç Eklenmez. (İlaçlar suda aktif kalır).
Sabah & Akşam: İlaç emdirilmiş artemia ile az miktarda besleme yapın.
3. GÜN (Ara Doz ve Su Değişimi)
Öğleden Önce: Akvaryumdan %40 (yaklaşık 30 litre) su değişimi yapın.
İlaç Ekleme (Su Değişimi Sonrası):
Çıkarılan su miktarını telafi etmek için akvaryuma 1 ölçek KanaPlex ve 1 paket Parazemix eriterek suya ekleyin.
Akşam: İlaç emdirilmiş artemia ile besleyin.
4. GÜN (Dinlenme ve Yemleme)
Suya İlaç Eklenmez.
Sabah & Akşam: İlaç emdirilmiş artemia ile besleyin.
5. GÜN (Son Doz ve Tamamlama)
Öğleden Önce: Akvaryumdan %40 su değişimi yapın.
İlaç Ekleme: Akvaryuma 1 ölçek KanaPlex ve 1 paket Parazemix ekleyin.
Akşam: İlaç emdirilmiş artemia verin.
Tedavi Sonrası (6. Gün ve Sonrası)
Toparlanma: 6. günde %50 su değişimi yapın ve filtrenize aktif karbon ekleyerek suda kalan ilaç kalıntılarını temizleyin.
Tekrar Dozu (Gerekirse): Parazemix içeriğindeki Praziquantel parazit yumurtalarını öldürmez. Eğer balıklarda düzelme başlarsa ancak 7-10 gün sonra tekrar bir karın çökmesi belirtisi sezerseniz, yumurtadan yeni çıkan parazitler için 1 haftalık aranın ardından tedaviyi sadece Parazemix ile 1 doz tekrarlayın.
Merhaba,
crystalpro parazemix ie tedaviyi 3 kez denedim ve başarılı olamadım. 18 galaxy rasbora (celestial pearl danio) içimde sadece 2 tanesi hayatta kaldı. Cherry barb balıklarda da aynı belirtiler başladı ve 3-4 haftada bir balık kaybediyorum.
Başka önerisi olan var mı acaba?
Merhaba,
crystalpro parazemix ie tedaviyi 3 kez denedim ve başarılı olamadım. 18 galaxy rasbora (celestial pearl danio) içimde sadece 2 tanesi hayatta kaldı. Cherry barb balıklarda da aynı belirtiler başladı ve 3-4 haftada bir balık kaybediyorum.
Başka önerisi olan var mı acaba?
Tekrar merhaba,
Crystalpro Parazemix tedavisini eriğinde belirttiği gibi iki kez uygun dozda uyguladım. Sonrasında %50 su değişimi yaptım. Şuan için yem yememe durumu ortadan kalktı. Karnı çökük balık gözlemlemiyorum. Takipde olacağım. İhtiyaç halimde tekrar tedaviyi uygulayacağım.
Tekrar merhaba,
Crystalpro Parazemix tedavisini eriğinde belirttiği gibi iki kez uygun dozda uyguladım. Sonrasında %50 su değişimi yaptım. Şuan için yem yememe durumu ortadan kalktı. Karnı çökük balık gözlemlemiyorum. Takipde olacağım. İhtiyaç halimde tekrar tedaviyi uygulayacağım.
[QUOTE=NightWist]
Benzeri benim rasboralarımın birinde de var. Üretici kaynaklı olduğunu düşünüyorun.[/QUOTE]
Farklı farklı akvaryumculardan 3 kez celestial pearl danio ( galaxy rasbora) aldım. Hepsinde de karnı çökük 1 adet de olsa balık geldi. 3-4 ay sonrasında yavaş yavaş balık kayıpları yaşadım.
Crystalpro Parazemix satın aldım ve iki kez 2 gün ara ile belirtilen dozda uyguladım. En sonra bugün %50 su değişimi yaptım. İlaç etkili oldu mu zamanla gözlemleyeceğim.
[QUOTE=NightWist]
Benzeri benim rasboralarımın birinde de var. Üretici kaynaklı olduğunu düşünüyorun.[/QUOTE]
Farklı farklı akvaryumculardan 3 kez celestial pearl danio ( galaxy rasbora) aldım. Hepsinde de karnı çökük 1 adet de olsa balık geldi. 3-4 ay sonrasında yavaş yavaş balık kayıpları yaşadım.
Crystalpro Parazemix satın aldım ve iki kez 2 gün ara ile belirtilen dozda uyguladım. En sonra bugün %50 su değişimi yaptım. İlaç etkili oldu mu zamanla gözlemleyeceğim.
[QUOTE=Cyber_Scout]Celestial Pearl Danio (cpd) yada Galaxy Rasbora için saydığınız belirtiler için en iyi tedavi çözümü ;
Crystalpro Parazemix olur içinde Metronidazole ve Praziquantel bulunuyor.
Omurgasızları da öldürmesi muhtemeldir.
Karides, salyangoz v.b. varsa tanktan galaxyleri ayırıp tedavi edip geri eklersiniz.[/QUOTE]
[QUOTE=İnci Kefali]Tüberküloz için net bilgi sahibi değilim ama crystalpro yeni bir ürün çıkarmış parazemix diye. Bir inceleyin belki faydası olur.[/QUOTE]
Teşekkürler. Satın aldım. Deneyeceğim hemen.[EDIT]Hakan ARP,2026-06-16 14:15:48[/EDIT]
[QUOTE=Cyber_Scout]Celestial Pearl Danio (cpd) yada Galaxy Rasbora için saydığınız belirtiler için en iyi tedavi çözümü ;
Crystalpro Parazemix olur içinde Metronidazole ve Praziquantel bulunuyor.
Omurgasızları da öldürmesi muhtemeldir.
Karides, salyangoz v.b. varsa tanktan galaxyleri ayırıp tedavi edip geri eklersiniz.[/QUOTE]
[QUOTE=İnci Kefali]Tüberküloz için net bilgi sahibi değilim ama crystalpro yeni bir ürün çıkarmış parazemix diye. Bir inceleyin belki faydası olur.[/QUOTE]
Teşekkürler. Satın aldım. Deneyeceğim hemen.[EDIT]Hakan ARP,2026-06-16 14:15:48[/EDIT]
[QUOTE=Cyber_Scout]
Galaxy Rasboralarda mı belirtiler?
[/QUOTE]
Evet galaxy rasbolarda bu belirtileri görüyorum. Ancak cherry barb balıklarda da az da olsa başladı.
[QUOTE=JujuSeri]Balıkların sorunu ya tüberkülöz ya da iç parazit, ama bu ilaçlar dış parazitlere karşı etkili gibi duruyor. Neden bunları istiyorsunuz?[/QUOTE]
İç parazit yada tüberküloz tedavisini nasıl yapabilirim
[QUOTE=Cyber_Scout]
Galaxy Rasboralarda mı belirtiler?
[/QUOTE]
Evet galaxy rasbolarda bu belirtileri görüyorum. Ancak cherry barb balıklarda da az da olsa başladı.
[QUOTE=JujuSeri]Balıkların sorunu ya tüberkülöz ya da iç parazit, ama bu ilaçlar dış parazitlere karşı etkili gibi duruyor. Neden bunları istiyorsunuz?[/QUOTE]
İç parazit yada tüberküloz tedavisini nasıl yapabilirim
Tüm parazit tedavilerini uygulamak istiyorum. Tam belirgin bir belirti yok. Sadece karın çökmesi, kamburluk, yem yememe yada ağza alıp tükürme belirtileri oluyor. Balıklar soluk renkler almaya başlıyor ve ölüm oluyor. 6 aydır devam ediyor.[EDIT]Hakan ARP,2026-06-15 21:51:37[/EDIT]
Tüm parazit tedavilerini uygulamak istiyorum. Tam belirgin bir belirti yok. Sadece karın çökmesi, kamburluk, yem yememe yada ağza alıp tükürme belirtileri oluyor. Balıklar soluk renkler almaya başlıyor ve ölüm oluyor. 6 aydır devam ediyor.[EDIT]Hakan ARP,2026-06-15 21:51:37[/EDIT]
Merhaba,
Türkiye de JBL Gyrodol Plus 250 ya da Sera Tremazol gibi ilaçların satışı neden yok biliyor musunuz?
Ben aradım ama bir türlü bulamadım. Türkiye de bu ilaçları bulabileceğim bir internet sitesi ya da akvaryumcu önerebilir misiniz?
Teşekkürler[EDIT]Hakan ARP,2026-08-19 21:00:27[/EDIT]
Merhaba,
Türkiye de JBL Gyrodol Plus 250 ya da Sera Tremazol gibi ilaçların satışı neden yok biliyor musunuz?
Ben aradım ama bir türlü bulamadım. Türkiye de bu ilaçları bulabileceğim bir internet sitesi ya da akvaryumcu önerebilir misiniz?
Teşekkürler[EDIT]Hakan ARP,2026-08-19 21:00:27[/EDIT]
Seachem Flourish son kullanma tarihi
Merhaba ,
Seachem flourish ve nitrogen de sok kullanma tarihleri var. Ek olarak flourish kapağı açılınca +4 derece bozdolabında saklanmalıdır diye tavsiye ediliyor.
Seachem iron, excel, potasyum,phosphorus da son kullanma tarihleri yok.
Ek bilgi seachem stability de son kullanma tarihi oluyor.
Sağlıklı balıklar
Merhaba ,
Seachem flourish ve nitrogen de sok kullanma tarihleri var. Ek olarak flourish kapağı açılınca +4 derece bozdolabında saklanmalıdır diye tavsiye ediliyor.
Seachem iron, excel, potasyum,phosphorus da son kullanma tarihleri yok.
Ek bilgi seachem stability de son kullanma tarihi oluyor.
Sağlıklı balıklar
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=darkaura]
Işık gücü zayıf kalmış. Normal geometride bir tanksa aydınlatma su yüzeyine yakın duracaksa yada uygun şekilde lens olacaksa minimum 12watt güçle 8 saat aydınaltma gerek, Amaç kızartma ise 16watt daha uygun olur hatta dengesi oturmuş düzgün gübrelenen co2lenen bakımı iyi bir tanksa 18-20 bile olur ama ışık artıkca daha çok bakım isteyecektir dengesizlik halinde daha kötü yosunlanacaktır. Tankın tam ölçülerini en boy yükseklik olarak verirseniz hatta foto olursa daha iyi yardımcı olabilirim.[/QUOTE]
Merhaba tekrar,
Akvaryum yüksekliğinde bir hata yapmışım 31 cm yazmalıydım. Akvaryum ölçüşeri şu şekilde ;
47,5x31x27,5 cm
Sizin ilk sayfadaki bilgilerde " Bu sebeble iyi tasarlanmis yuksek destekli tankda litrede 0.3w yi gecmemenizi onerecem." Bunu okuduktan sonra yosun problemi olur düşüncesiyle sanırım çok fazla güvenli bölgede kaldım.
Yorumunuzu dört gözle bekliyorum
Akvaryum fotoğrafını paylaşıyorum.
Teşekkürler
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/135907/121220252150581.jpg[/IMG]
[EDIT]Hakan ARP,2025-12-13 13:31:43[/EDIT]
[QUOTE=darkaura]
Işık gücü zayıf kalmış. Normal geometride bir tanksa aydınlatma su yüzeyine yakın duracaksa yada uygun şekilde lens olacaksa minimum 12watt güçle 8 saat aydınaltma gerek, Amaç kızartma ise 16watt daha uygun olur hatta dengesi oturmuş düzgün gübrelenen co2lenen bakımı iyi bir tanksa 18-20 bile olur ama ışık artıkca daha çok bakım isteyecektir dengesizlik halinde daha kötü yosunlanacaktır. Tankın tam ölçülerini en boy yükseklik olarak verirseniz hatta foto olursa daha iyi yardımcı olabilirim.[/QUOTE]
Merhaba tekrar,
Akvaryum yüksekliğinde bir hata yapmışım 31 cm yazmalıydım. Akvaryum ölçüşeri şu şekilde ;
47,5x31x27,5 cm
Sizin ilk sayfadaki bilgilerde " Bu sebeble iyi tasarlanmis yuksek destekli tankda litrede 0.3w yi gecmemenizi onerecem." Bunu okuduktan sonra yosun problemi olur düşüncesiyle sanırım çok fazla güvenli bölgede kaldım.
Yorumunuzu dört gözle bekliyorum
Akvaryum fotoğrafını paylaşıyorum.
Teşekkürler
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/135907/121220252150581.jpg[/IMG]
[EDIT]Hakan ARP,2025-12-13 13:31:43[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Balkona Giden Ekstra Uzun Dış Filtre Hortumu pianoƒish, 06:52
Filtreleme Seçenekleri - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım pianoƒish, 04:36
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Hangi Bitki Bu pianoƒish, 04:26
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 01:38
Akvaryum Tanıtımı - Beta Kuyruk Erimesi Ehtiyar, 01:19
Hastalıklar ve İlaçlar - Oranda Akvaryumu ~Emre, 01:13
Akvaryum Tanıtımı - Oranda Ryukin Tankı Kurulum ~Emre, 01:05
Akvaryum Tanıtımı - 60lt Akvaryum Karides Ve Şelale Filtre Fin World, 00:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 240 Litre Resif Akvaryumuna Sump Şartmı? BlackkEaglee, 20:52
Deniz Akvaryumları Genel - Tanganyika : Amatör Dokunuş 1Balikci, 19:08
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Resif Akvaryumum lonewisp, 18:38
Akvaryum Tanıtımı - Hobiye Yeni Başladım ygzksk, 17:33
Akvaryum Tanıtımı - İzmir Ve Çevresinde Akvaryum İmalatçısı Önerisi? MuratA, 16:11
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Dario Dario (red Scarlet) rasporasrc, 15:38
Akvaryum Tanıtımı - Hangisine Bakmak Daha Zevkli Olur? DoğanAlkaya, 13:41
Yeni Üye Forumu - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? alaiyes, 09:22
Güney Amerikan Cichlidleri - Türkiye Lepistes Evi tosyalı, 08:37
Akvaryum Dünyasından Haberler - 50x20x30 ~Emre, 01:28
Akvaryum Tanıtımı - Hobiye Devam ~Emre, 01:14
Akvaryum Tanıtımı - 60p High-tech Bitkili Eminsalih, 23:41
Akvaryum Tanıtımı - Calico Zebra Çiftim Neden Hâlâ Yumurtlamıyor? Ana Ogzhn.cbn, 20:43
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Bitkili Akvaryuma Asma Dalı DeviLLe, 20:31
Akvaryum Tanıtımı - 5 Litrelik Akvaryum MehmetcanK, 20:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karın Çökmesi ahmetfiratozkaya, 18:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Bitki Aldım Suda Köpüklenme Oldu Ehtiyar, 17:11
Bitki Akvaryumları Genel - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 15:38
Akvaryum Tanıtımı - 3.5mm Black Sand Ve Çöpçü Balığı SaRCoPhiLiuS, 15:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvuryuma Dophin 16 Ve Bitki MasterChiefHakan, 15:09
Bitki Akvaryumları Genel - Amerikan Ciklet Denemesi ogurcay, 12:14
Akvaryum Tanıtımı - High Tech İçin Hangi Armatürü Tercih Etmeliyim? yyiImaz, 09:57
Aydınlatma - Shallow Blackwater Bimaculata AtlasPoyraz, 07:05
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 00:11
Akvaryum Tanıtımı - 30x20x20 kazaritachi, 21:56
Akvaryum Tanıtımı - Ada Substrat Sistemi Mdaecaglar, 19:41
Taban ve Gübreleme - Tankta Nüfus Patlaması ogurcay, 17:49
Yeni Üye Forumu - Hymenochirus Boettgeri (afrika Cüce Kurbağası) Sorusu Betta_King, 16:43
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Tropheus Sp.“caramba” Türü Cikletde Ağızda Kuluçka Orhan76, 14:00
Makaleler ve Tercümeler - Yeni Tankım Hakkında Destek SaRCoPhiLiuS, 11:06
Yeni Üye Forumu - Moli Balıklarımın Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır SaRCoPhiLiuS, 09:57
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Balık Tavsiye Memo45, 09:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumbitkicim Hakkında doufo361, 09:01
Şikayet Var! - Parlayan Guramilerin Cinsiyeti Ahmet53, 20:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beylikdüzü'lü akvaristler kaynaşalım... Enfesia1, 17:53
İstanbullu Akvaristler - Karidesleri Nasıl Yakalayabilirim ? ogurcay, 14:48
Omurgasızlar - Bitki Üzerindeki Beyaz Oluşum SoniG, 00:54
Yeni Üye Forumu - Galaxy Rasbora Karında Çökme Ve Kamburlaşma Ölüm Aquavatis, 23:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Tilki Kuyruğu Yusufbaba, 20:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Ankara Akvaryumcuları Masaya Yatırıyoruz Yusufbaba, 20:13
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Goldfish2000, 19:11
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Petzoo Eurasıa İstanbul 2026 Ücretsiz Davetiye serkancilek, 14:17
Akvaryum Dünyasından Haberler
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 08:05
- Otomatik Yemleme Makinesi Dip Fiyat dark blue 07:54
- Poso Orange Rabbit Salyangoz dark blue 07:54
- Satılık Akvaryum 30x21x32 albeta 07:28
- Pistia Stratiotes Dev Boy Harika Form albeta 07:28
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 04:48
- Akvaryum Sump Motoru serkul2007 03:11
- Fullblack Lepistes serkul2007 03:11
- Chihiros Wrgb30-oase Dış Filtre-chrome Pipe Aporetti 02:45
- Montecarlo-helferi-rotala Sayhadrica-red-green UraL 00:51
- Toplu Malzeme Ve Akvaryumlar MurathanM 00:41
- 100x50x50 Akvaryum Ve Mobilyası(hobiyi Bırakıyorm) MurathanM 00:41
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 00:24
- Akvaryum 30*30 metsi 00:24
- Üretilebilir Tubifex ( İzya Kurdu) Ve Diğer Yemler Lotus88 00:19
- California Black Worm ( Aranıyor) Lotus88 00:19
- Satılık Endler Varyeteleri.. Lotus88 00:19
- Antuta Bebeleri Akvarist Hoca 23:10
- Düz Vatoz Takımlar Akvarist Hoca 23:10
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler Oquanus 23:07
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 21:54
- Makrakanta, Oscar Koksal Gurkan 21:54
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:49
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 21:49
- L144 Tül - Düz Karışık Uyguna Koksal Gurkan 21:49
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 20:38
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 20:38
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 20:38
- Microfex( Dero Worm) & Sirke Kurdu Amati340 20:38
- Su Ustu Bitkisi Frogbit ALTEMUR 18:35
- Sarimsaklı Yem ALTEMUR 18:35
- Java Moss Ve Grindal Kurt Kültürü omersayar 18:13
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides omersayar 18:13
- Tetra, Eheim Dış Filtreler omersayar 18:13
- Similis-brevis-speciosus-sumbu-kissi-leleupi erdo_bg 17:46
- Brichardi Çift Ve Yavrular emrahdm 17:28
- Yavru Makinesi Brichardi Çift emrahdm 17:28
- Taşınma Nedeniyle Toplu Satış ***çok Uygun*** Kfat 17:18
- Geophagus Red Head Tapajos Ve L144 Yavrular Canerkartal 17:04
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/09/26 osmandbnl 16:16
- Japon Blue İle Full Red Lepistes Varyeteleri osmandbnl 16:16
- Değişik Danio Zebralar osmandbnl 16:16
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 16:05
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 16:05
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 16:05
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:45
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:45
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:45
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:45
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 15:38
KULLANICILAR
- 21 Online Kullanıcı, 12 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.