ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
selcoo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
09 Şubat 2020 15:13
Toplam Mesaj:
125 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Selçuk Kullar
Doğum Tarihi:
06 Haziran 1983
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
ölen cardinal neonlar ne yapmalıyım
Ben birkaç kuru yemi toz haline getirip karıştırdım mesela. Öyle veriyorum. Toz olduklarından dolayı akvaryumun içinde filtrenin etkisiyle yere düşmeden dolaşıyor yemler, bu arada balıklar tüketiyor. Önemli olan azar azar vermek sadece. Benim kardinaller halen hayatta, maşallah diyelim :)
Ben birkaç kuru yemi toz haline getirip karıştırdım mesela. Öyle veriyorum. Toz olduklarından dolayı akvaryumun içinde filtrenin etkisiyle yere düşmeden dolaşıyor yemler, bu arada balıklar tüketiyor. Önemli olan azar azar vermek sadece. Benim kardinaller halen hayatta, maşallah diyelim :)
Beta Yem Tipleri
Canlı yemleri yavru gelişiminde ve yetişkinlik döneminde de daha sağlıklı olması amacıyla kullandıklarını okudum çoğu sefer. Canlı yemin bende olmazsa olmaz olduğunu düşünmüyorum. Zaten canlı yemi de taze olarak verildiğinde bir anlam kazandığını düşünürsek; ya kendiniz üreteceksiniz ya da sürekli sipariş vereceksiniz. Ben kendim kullanmıyorum açıkçası.
Canlı yemleri yavru gelişiminde ve yetişkinlik döneminde de daha sağlıklı olması amacıyla kullandıklarını okudum çoğu sefer. Canlı yemin bende olmazsa olmaz olduğunu düşünmüyorum. Zaten canlı yemi de taze olarak verildiğinde bir anlam kazandığını düşünürsek; ya kendiniz üreteceksiniz ya da sürekli sipariş vereceksiniz. Ben kendim kullanmıyorum açıkçası.
Elma salyangozunun pek bir iş yaptığını ben açıkçası görmedim :) Faydasından çok zararı oldu bana diyebilirim, dışkısının sürekli uçuştuğu ve bitki yapraklarının üstünde durarak kötü bir görüntü oluşturması nedeniyle. Çöpçü ve vatoz daha iyi bir seçenek olacağını düşünerek onlardan aldım ve gayet memnunum. Hem de seyir zevki yüksek.
Ben sera bettagran, jbl gala, petshoplarda satılan kaz ciğerli yem ve bitki vs. karışık bir yem kullanıyorum. Benim de akvaryumun yüzeyinde yağ tabakası oluşuyor ve bu durumdan ben de şikayetçiyim. Ancak şelale filtre bu sorunu çözüyor.
Yeni kurulum
En küçüğünden bir şelale filtre çok güzel işinizi görecektir diye düşünüyorum. Gözlemlerinize dayanarak size bir soru sormak istiyorum. Pistialarınız suyun üzerinde bir tabaka oluşturuyor mu acaba? Bende oluşuyor da, o sebeple sordum. Teşekkürler, sağlıklı hobiler.
En küçüğünden bir şelale filtre çok güzel işinizi görecektir diye düşünüyorum. Gözlemlerinize dayanarak size bir soru sormak istiyorum. Pistialarınız suyun üzerinde bir tabaka oluşturuyor mu acaba? Bende oluşuyor da, o sebeple sordum. Teşekkürler, sağlıklı hobiler.
Mango kökünü akvaryuma koyarken
[QUOTE=mehmethakan]Borelli akvaryumuma 3 adet 25-30 cm civarında kök ekledim. Eklemeden önce üzerine kaynamış su döküp iki gün su içinde bekletmeme rağmen (iki su değişimi) hala akvaryum suyumun rengi açılmadı.[/QUOTE]
[QUOTE=mehmethakan]Borelli akvaryumuma 3 adet 25-30 cm civarında kök ekledim. Eklemeden önce üzerine kaynamış su döküp iki gün su içinde bekletmeme rağmen (iki su değişimi) hala akvaryum suyumun rengi açılmadı.[/QUOTE]
Bir süre suyun rengi değişmiyor evet ama bir kaç su değişimden sonra mutlaka değişiyor. Sizde ki kökler fazla ve büyük olması sebebiyle sanırım bu süre biraz uzun olacaktır.
Mango kökünü akvaryuma koyarken
Ben yaklaşık 1,5 saat suda kaynatıp öyle koymuştum ve hemen batmıştı suya. 4-5 su değişiminden sonra ilk zamanlarda ki suya koyu renk verme olayı da kalmadı.
Ben yaklaşık 1,5 saat suda kaynatıp öyle koymuştum ve hemen batmıştı suya. 4-5 su değişiminden sonra ilk zamanlarda ki suya koyu renk verme olayı da kalmadı.
Hava Motorsuz Yaşayan Balık Varmı
Isıtıcının mevcut hava koşullarında şart olduğunu düşünürsek eğer filtre olmadan labirentli balıklara bakabilirsiniz. Benim önerim o tanka 1 adet gözünüze hş gelen erkek betta güzel olur.
Isıtıcının mevcut hava koşullarında şart olduğunu düşünürsek eğer filtre olmadan labirentli balıklara bakabilirsiniz. Benim önerim o tanka 1 adet gözünüze hş gelen erkek betta güzel olur.
Fanusta ciklet bakimi yorumlarinizi bekliyorum ?
Forumda en çok yaşanan olaylardan birine daha tanık oluyoruz yine. Hobiye yeni başlayan ve bilgisi olmayan birinin soru sorması üzerine "işi çok iyi bilen" diğer arkadaşların ağzına geleni söylemesi....
Forumda en çok yaşanan olaylardan birine daha tanık oluyoruz yine. Hobiye yeni başlayan ve bilgisi olmayan birinin soru sorması üzerine "işi çok iyi bilen" diğer arkadaşların ağzına geleni söylemesi....
Neyse diyelim ve şöyle cevap vermeye çalışayım. Fanus tamamen ticari amaçlı olarak üretilen ve balıkların yaşayabilse dahi gözlerinin bozulabileceği bir yapıya sahiptir. Sonrasında ise istediğiniz balıkları fanusa koymanız halinde 2-3 gün içerisinde kaybetmeniz ve üzülmeniz kaçınılmazdır. O sebeple bir canlıya önemli olan hobiden ziyade hakkıyla bakmak olduğunu savunuyorum. Mesela şöyle 30 litre bir akvaryum alsanız, küçük bir ısıtıcı ve bir tane betta baksanız, hem o mutlu olur hem de siz.
Yeniden Betta (HMPK, Balıklar Geldi!)
Umarım balıklarınız yemi iştahla yerler, benim rahmetli bettam hiç yüz vermemişti :) sağlıklı ve keyifli balıklar dilerim.
Umarım balıklarınız yemi iştahla yerler, benim rahmetli bettam hiç yüz vermemişti :) sağlıklı ve keyifli balıklar dilerim.
Beta Yem Tipleri
Foruma hoşgeldiniz ve bende Abdullah abinin söylediklerine katılıyorum öncelikle. Naçizane bende öneri mahiyetinde bir kaç cevap vermek istedim.
Foruma hoşgeldiniz ve bende Abdullah abinin söylediklerine katılıyorum öncelikle. Naçizane bende öneri mahiyetinde bir kaç cevap vermek istedim.
Yem konusu biraz çelişkili. Neden derseniz, bazı bettalar en kaliteli yemleri dahi yemeyebiliyor. Mesela ben Atison's Betta Pro almıştım bettama ama beğenmedi sanırım ve yemedi. Kaz ciğeri içeren yemleri sevdiğini gözlemledim ve ondan veriyorum. Yem diyetini yemleri çeşitlendirerek tutmanızda fayda var. Mesela sebze veya et ağırlıklı gibi. Ben değiştirerek cımbızla balığın gözü kadar 2 adet veriyorum mesela sabah akşam olmak üzere. Haftada belirlediğim bir günde yem vermiyorum kabız olmalarını önlemek adına. Karar verdiğiniz yemlerin en düşük gramajlı olanlarından alırsanız masraf etmemiş olursunuz diye düşünüyorum. Zaten az az vereceğiniz için uzun süre gidecektir. Canlı yem bettanın gelişiminde önemli rol oynuyor bildiğim kadarıyla o sebeple çok sık olmamak kaydıyla verebilirsiniz. Su düzenleyici konusunda pek bilgim yok ama ben kullanmıyorum. Genelde içme suyu kullanıyorum ve fazla müdahale etmemek için 2 haftada 1 %30-40 civarında su değişim yapıyorum ve mutlaka en az 2-3 gün beklemiş şebeke suyu kullanıyorum. Elma salyangozu tavsiye etmem pek. Bettaya zararlı olduğundan değil ama dışkısı suyun içinde çok dolanıyor ve zamanla sizi rahatsız edebilir. Naçizane önerimdir, daha tecrübeli olan arkadaşlar yanlış olduğum yerleri düzeltecektir mutlaka. Sağlıklı hobiler.
Beta ve Neon
Ben bettayla birlikte kardinal neon bakıyorum. İlk başlarda betta biraz kovaladı neonları ama sonra alıştı. Zaten neonlar hızlı hareket ettiği için bettanın onları yakalaması biraz zor. Ama sürekli kovalamaca olursa her iki balığında strese girme ihtimali yüksektir.
Ben bettayla birlikte kardinal neon bakıyorum. İlk başlarda betta biraz kovaladı neonları ama sonra alıştı. Zaten neonlar hızlı hareket ettiği için bettanın onları yakalaması biraz zor. Ama sürekli kovalamaca olursa her iki balığında strese girme ihtimali yüksektir.
SON MESAJLAR
- Leonardit Zeminli Akvaryum Kurulumu Belisarius, 19:14
Akvaryum Tanıtımı - 30lt Akvaryumum İçin Tavsiye [resimli] ugurbaran, 17:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lapistes Önerisi ugurbaran, 17:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dajana Artemiayı Çıkartamıyorum ternapi, 16:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - Balkondaki Pondum Çok Isınıyor. ternapi, 16:46
Bitki Akvaryumları Genel - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin hakanmorcicek, 15:49
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Red Mangrove (rhizophora Mangle) Numenor, 14:05
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Tetra Akvaryumum Betta_King, 09:53
Akvaryum Tanıtımı - 30x20x20 İnci Kefali, 09:48
Akvaryum Tanıtımı - Yem Önerisi MelihSvS, 01:57
Sazansıgiller - Powerled Pcb osman100a, 23:54
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 23:48
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 21:28
Akvaryum Tanıtımı - Safkan Velifera aXarayli, 19:00
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Yeni Tetra Tanki Ozmoziz, 18:56
Yeni Üye Forumu - Kaplan Kuhli Nin Oase Soil İle Uyumu Ozmoziz, 18:46
Sazansıgiller - Kiraz Karides reano, 17:27
Omurgasızlar - Kılıçkuyruk Cinsiyet Belirleme Syrond, 15:38
Yeni Üye Forumu - Bu Dolap Uygulamasında Satılan Sfapuanin Armürleri Sfenks111, 15:26
Bitki Akvaryumları Genel - Filtre İçin Fikir Betta_King, 14:50
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryumum İçin Öneriler İnci Kefali, 07:55
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Ters Durma twthyss, 02:56
Yeni Üye Forumu - Oscar Astronot Büyütme Kaan Dabakbaşı, 00:26
Güney Amerikan Cichlidleri - 160x60x60 Akvaryumum Tata, 23:16
Akvaryum Tanıtımı - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 21:04
Akvaryum Tanıtımı - Aldığım Karideslerin Renklerini Neden Farklı? mutlubaba, 18:25
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Fluval Flex 57litrede Neon Tetra/lepistes Samett34, 18:24
Yeni Üye Forumu - 40x40x40 BASARSURMEGOZ, 10:45
Akvaryum Tanıtımı - Leleupi Cinsiyet kocoglu, 10:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kerevit Bakımı Nasıldır Ve Almalımıyım İnci Kefali, 07:06
Yeni Üye Forumu - Bu Balığın Cinsi Nedir Hamza3737, 00:55
Yeni Üye Forumu - Anubias Yosun Sorunu MCY4, 00:04
Bitki Türleri ve Bakımı - 110 Litre Japon Akvaryumu alikiranbaskesen, 23:55
Akvaryum Tanıtımı - 1,5 Yıllık Walstad Tecrübeleri Kaangzkr, 23:23
Akvaryum Tanıtımı - Beta Damızlık Ygghjh, 22:36
Yeni Üye Forumu - Tanganyika Biyotop Denemesi kocoglu, 17:42
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Camında Çizik Can78, 16:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ramirezi Cinsiyeti Belirleme darkaura, 14:39
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Sumbu Shell Cinsiyetleri? Neothauma, 14:05
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Kurulum aqualife1995, 12:16
Yeni Üye Forumu - 25cm Küp Aydınlatma Belisarius, 10:50
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Lepistes Hobime Geri Döndüm Öneriler Taha⚡, 18:26
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Neden Böyle Oluyor Kahverengi Heryer Frkn, 15:44
Yeni Üye Forumu - Yem Markası Kurmak Rafayel, 13:06
Akvaryum Dünyasından Haberler - Basit Akvaryum Tasarımının 100 Günü Aguamentist, 11:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 11:33
Akvaryum Dünyasından Haberler - Tuz Çözeltisine Lepistes Düştü Sfenks111, 11:18
Hastalıklar ve İlaçlar - Pigme Puffer Belisarius, 10:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Akvaryumu Hakkında Sorularım Ve Kurulumum Tata, 23:43
Omurgasızlar - Meleklerde Cinsiyet Ayrımı emre42cakmak, 23:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mobilyalı Akvaryum Ve Malzemeler Ciyus 19:45
- Bitki Kumu Karışık Takasa Uygun ozgurnez 19:44
- Metal Snakeskin Dark Blue Tail mert0310 19:24
- Apistogramma Türleri AtlasPoyraz 18:56
- Aktif Toprak Filtre Isıtıcı AtlasPoyraz 18:55
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 18:30
- Montecarlo-helferi-rotala Sayhadrica-red-green UraL 17:53
- Dalga Motoru zkzhaydar 17:41
- Su Piresi Kültürü, Artemia Kültürü ternapi 16:34
- Uygun Yerli Üretim Ivanacara Bimaculata Yavruları flanormimar 16:28
- Uygun Yerli Üretim Sağlıklı Silver Melek Yavruları flanormimar 16:28
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 16:21
- Makrakanta, Blue Acara Ve Oscar Koksal Gurkan 16:20
- Crptocoryne Crispatula Var SeaWorld 16:01
- L144 Longfin & Düz L144 & Siyah Cüce Vatoz SeaWorld 16:01
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 15:16
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 15:16
- Moss Teli CevdetSERBEST 15:16
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 15:03
- Satılık Eheim Kafa Motoru BarışSavaş 14:55
- 60-40-30 Diamond Clear Akvaryum Ve Malzemeler BarışSavaş 14:55
- Blue Electric Ramirezi 250 Tl iSMaiL_1074 14:31
- Ciklet Akvaryumunda İşinize Yarayacak Herşey Var tarikyksl 14:26
- Demasoni Yavru 2cm tarikyksl 14:26
- Cryptocoryne Crispatula Var. ''''''''''''''''balansae'''''''''''''''' DenizUlucutsoy 13:30
- Bloody Mary Karides gulec_44 13:15
- Staurogyne Repens gulec_44 13:15
- 3 Mücevher - 1 Ateşağız - 1 Redflame Tetra Ouuz 13:09
- Hediye Tubifex Ve Killifish Yumurtası Bursa Rafayel 12:30
- C. Vatoz, Moss, Karides, Lepistes, Katil Salyangoz Aquarist101 12:29
- Toplu Satış Karışık Malzemeler Uyguna Takasa Açık Aquarist101 12:29
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 12:11
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 12:11
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 12:11
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 12:11
- Microfex( Dero Worm) & Sirke Kurdu Amati340 12:11
- Eheim Biopower 240 İç Filtre blenny 11:53
- Muhtelif Malzemeler İle Takas Yapabiliriz SmallCandyThing 11:49
- Isıtıcı | Hava Motoru | Filtre | Jilet | Akvaryum SmallCandyThing 11:49
- Beta SmallCandyThing 11:49
- L144 Mavi Göz Pala Vatoz Kanlar FULL RED MEHMET 11:35
- Dophin C1300 Dış Filtre Sıfırdan Farksız Garantili FULL RED MEHMET 11:35
- Reeflowers Pearl Whıte Sand Kum 200 Kg FULL RED MEHMET 11:35
- Jbl Novo M Vatoz Çöpçü Yemi FULL RED MEHMET 11:35
- Amazon Hançeri Cryptocoryne Canlı Üreyen Bitkiler FULL RED MEHMET 11:35
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 11:22
- Melek Çift, Red Cap Oranda Japon nikon_ 11:22
- Mikro Kurt Kültürü, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 11:22
- Afrika Cichlidleri devito 11:09
- 3cm Kafalı Beyaz Yunus Yavruları 300 tetikk 10:23
KULLANICILAR
- 55 Online Kullanıcı, 30 Üye
Online Kullanıcılar
burock14,
hasancn,
a.ttalha,
Koksal Gurkan,
AtaDemircii,
Feanor,
osmandbnl,
zebra93042,
hakanmorcicek,
BassBoost,
steady,
Enesarslan,
ugurbaran,
TAkvarist,
osman100a,
Belisarius,
mert0310,
palankesli,
Alperen0648,
darknessmania,
mehmet2626,
mustafatelli,
Burakhocam,
Analist,
Kemalk41,
syerli,
Serdar dmr,
Narkolog na dom_erKr,
Hidro Dinamik,
zekigonlum,
Ibrahimkahraman,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.