ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aguamentist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
719
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
7 Saat 41 Dakika önce
Toplam Mesaj:
624 [1.19 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
226 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taner AKCA
Doğum Tarihi:
15 Mart 1991
İl:
Bursa
Meslek:
Tekniker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://r.resimlink.com/H1cI-js.png[/IMG] [URL]https://www.youtube.com/@Aguamentist[/URL]

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum Zemin Sıralaması
[QUOTE=CoryCory]

Fazlası sorun teşkil eder Suya yüksek salınım halinde çok büyük sorun teşkil eder hemde. Ayrıca toz haline getirmesindeki mantığı anlamadım zaten amaç bütün halinde tutup yavaş salınım yapmasını sağlamak neden toz yapıyoruz?[/QUOTE]

Sorun teşkil etmiyor hocam..
Kurulumu yaptıktan 1-2 gün sonra %50 su değişimi yapıyoruz.
Dip çekimi yaparken veya bitkileri budayıp tekrar dikerken zemindeki gübreleri suya karıştırdığım da oldu istemeden. Ne karides, ne salyangoz ne de balıklarım etkilendi.

Toz haline getirmenin amacı da şu:
Satılan misket-tablet gübreler 10lu veya 20li paketler halinde oluyor genelde.
Bunları zemine koysak bile her bitki besin çekemiyor. O aşamaya gelmesi için köklerin gelişip gübrenin olduğu noktaya ilerlemesi vs. gerekiyor.
Her bitki için ayrı ayrı gübreleme yapmak maliyet ve işçilik oluyor.

Bu yüzden toz haline getirip serdiğimizde:
1- Homojen olarak dağıtabiliyoruz gübreyi,
2- Daha az gübre kullanıp maksimum verim alıyoruz,
3- Daha geniş alanda daha fazla dikim yaparak her bitkinin gübreye hemen ulaşmasını sağlıyoruz.

Bunu yöntemi de eski tasarımcı bir abim tavsiye etmişti ve ben çok verim alıyorum. [:3]

[QUOTE=bora881]Kullanılmış aktif toprak hiç bulamadım hocam sahibindende falan açıkçası aktif toprak illa şart mı çünkü cidden çok pahalı ürünler mesela sizin ki gibi ilk olarak kapsül gübrelerimi döksem sonrasında lav kırıklarını koyup üstüne linkte attığım vitasand siyah kumu koysam bir verim alabilirmiyim? linkteki bahsettiğim orta katmandaki bitki toprağı iş yaparsa onuda alabilirim[/QUOTE]

İlla şart değil tabi ki...
Basettiğiniz kumu kullanmadım.
Burada dikkat etmek gerek en önemli nokta silis kum kullanmamak.
Onun dışında nötr olan veya salınım yapmayan her kumu kullanabilirsiniz.

Fikir vermesi açısından yeni kurduğum karides akvaryumu videosuna bakabilirsiniz.
Her şeyi detaylı olarak anlattım orada [:3]
[VID]https://youtu.be/GEI_fZDXJSU?si=YjW1QuCznKAl5s8I[/VID]
[EDIT]Aguamentist,2025-06-16 14:20:49[/EDIT]
Bitkili Akvaryum Zemin Sıralaması
Benim güncel tarifimi vermek isterim:
1) Tablet veya misket gübrelerden bir karışım alıp bunu havanda toz haline getirin. Bunu da bitki dikeceğiniz bölgeye, akvaryum zemine serpin. Fazlası zarar teşkil etmez 👍🏼
2) Sonrasında da çok abartmamak şartıyla orta boy lav kırığı alıp iyice yıkayın ve bu serptiğiniz gübrenin üstüne serin. Bu işlemi yaparken de lav kırıklarını akvaryumun görünecek kısımlarından içeri doğru sıyırın. Yani akvaryuma karşıdan ya da yandan bakarken onları görmeyecek kadar 👍🏼
3) Bunun üzerine eğer bulabilirseniz ömrü bitmiş aktif toprak serin derim. Toplam yükseklik 5-7 cm yeterlidir. Bitkileri özellikle arka tarafa dikecekseniz önden arkaya doğru eğim verebilirsiniz 👍🏼
Ömrü bitmiş aktif toprak dışında da dere kumu, Aquaclay,bazalt kum, Jbl Manado gibi kumları kullanabilirsiniz.

Hayırlı olsun 🙏🏼🙋🏼‍♂️
Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları
[VID]https://youtu.be/YDUkd8CyEjA?si=71gs31bFO4P2NDTW[/VID]
90*45*45 Natural Style
[QUOTE=MehmetAkif]
Benim duyumum da o şekildeydi açıkcası. Yumurta çok az döktüklerini fakat çok silik silik nerdeyse görünmeyecek kadar küçük olduğunu duymuştum.[/QUOTE]

Bende de şu an 20 adet boynuzlu nerite mevcut.
Temizlik ve diğer canlılar ile uyumu muhteşem.
Şu an yosun tezmiliği konusunda 1. sırada yer alıyor benim için.
Ne yazık ki küçük de olsa yumurtlama oluyor.
Hatta birbiri üzerine yumurta da bıraktılar [:)))]
Bazı akvaryumda var bazılarında yok. Muhtemelen yumurtlayan birkaç dişi var ondandır diye düşünüyorum.
İlk aldığımda ben de yumurtlama yapmıyor diye almıştım ama Leopar nerite yumurtası kadar büyük olmasa da yumurta olayı var ne yazık ki. [:)]
Akvaryum Alınan Yerler
[QUOTE=Hasanbey0101]İyi forumlar arkadaşlar 100 lt kağasiteli bi tankım var ama 200 litre civarına cıkmak istiyorum 4 japon var iyice yayılsınlar rahatlasnlar diye büyük akvaryum alacam. Ama fiyatlar 50 60k civarı trendyolda vs. Daha uygun kargoyla gonderilen sehpalı akvaryum satan bi yer varmı? Adana şehrine kargo yapabilecek. Varsa yazarsanız cok sevinirim iyi forumlar[/QUOTE]

Hocam o paralara deniz akvaryumu kuruluyor [:)))]

Clear camdan yapılmış o hacimdeki akvaryumlar ortalama 10.000 lira falan.
Siz gidip Fluval veya ADA gibi markaların ürünlerinden isterseniz bahsettiğiniz fiyatları görürsünüz.

Bence siz çevrenizdeki camcılar ile görüşüp yaptırın, akvaryum yapan birini bulursanız sehpayı o sıra yaptırırsınız.
Set halinde almak isterseniz de 2. el olarak bakabilirsiniz, çevrenizdeki petshoplara bakın derim çünkü bu ebatta ki ürünlerin kargolaması çok sıkıntılı.

Creaqua'nın da sehpalı setleri var ama bayilerine ulaşmanız lazım.

Otocat Otocinclus Affinis Güvenilir Tedarikçi?
[QUOTE=Jakado33]Otocinclus Affinis otocat balığı almak istiyorum mersinde bulamadım nerden tedarik edebilirim güvenilir önerebileceğiniz petshop yada tedarikçi var mı?[/QUOTE]

Birkaç aydır Otocinclus affinis ithalatında sıkıntı var.
Yurtdışından balık gelmiyor.
Hobicilerden araştırın derim..
Bu Su Düzenleyici Beyaz Benek İçin Yeterli Mi?
Tedavi için ilaç ve su düzenleyici...
Bu tezat bana çok mantıksız geldi açıkçası.
Isıtıcısız tedavi için Crystalpro'nun Spotex ilacını tavsiye ederim.
Yakın zamanda 20 adet Oranda'yı 1 günde tedavi ettim. Su değişimi yok, ısıtıcı yok.
İthalat Yapan Var Mı ?
[QUOTE=dshalanya]Evet haklısınız. Benim ilgi alanım canlı doğuran türleri damızlık boy.[/QUOTE]

Sizin isteğinize göre 3-5 çift canlı getirtecek birini bulamazsınız ama bu işi yapanlar öncesinde ön sipariş topluyorlar.
Instagram üzerinden Sigma Akvarist veya Trakyalı Akvarist'e yazabilirisiniz.
Belki sizin düşündüğünüz varyeteler onlarda vardır.
Yakın zamanda birçok ithal varyete getirttiler.
Akvaryum Suyu Hemen Sarardi
Koyduğunuz 2. resimde kök görüyorum.
Bunun nedeni o :)
Akvaryum Ölçüsü
[QUOTE=İbrahim571]Selamun aleyküm kolay bitkili lepistes akvaryumu için ideal ortalama en boy yükseklik ölçüleri nasıl olmalı[/QUOTE]

Bitki konusunda yükseklik önemli...
Maksimum 40 cm yükseklik idealdir. Bunun nedeni de ışık kaynağının zemine ulaşmasıdır.

Diğer ölçülerin bir önemi bulunmuyor, orası size ve yapacağınız kuruluma kalmış birşey.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.