ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aguamentist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
828
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
4 Saat 35 Dakika önce
Toplam Mesaj:
706 [1.23 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
218 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
3

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taner AKCA
Doğum Tarihi:
15 Mart 1991
İl:
Bursa
Meslek:
Tekniker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://r.resimlink.com/H1cI-js.png[/IMG] [URL]https://www.youtube.com/@Aguamentist[/URL]

SON 10 MESAJI

Lepisteslerim Yabani Tip Lepistes Mi ?
[QUOTE=Dilruba92][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263967/250720251607401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263967/250720251607441.jpg[/IMG][/QUOTE]

Black Bar Endler geni almış gibi duruyor.
Yüksek ihtimalle melezler..
Ortadan Kaybolan Zebra Daniolar
[QUOTE=Rayz][B]Merhaba,[/B]

100 litrelik bir akvaryumum var. İçerisinde bir miktar kiraz karides (çoğunluğu henüz yeni doğmuş), 2 adet yavru cüce vatoz, 2 elma salyangozu ve 10 adet zebra danio bulunuyordu.

Danio balıklarım uzun süredir sabit olarak 10 adetti. Ancak son günlerde 3 tanesinin eksildiğini fark ettim. Bugün ise bir tanesinin daha kaybolduğunu gördüm ve şu anda toplam sayıları 6’ya düşmüş durumda.

Akvaryumda kendi yaptığım fanlı bir soğutma sistemi kullanıyorum. Sıcaklık genellikle 26-27°C civarında seyrediyor ve bu değerin üzerine çıkmıyor.

Kaybolan balıkların ölü bedenlerine hiçbir şekilde rastlayamıyorum. Bu durumda, diğer akvaryum canlıları tarafından yenmiş olmaları mümkün müdür?

Konu hakkında tecrübeli arkadaşların görüşlerini ve bilgi paylaşımlarını rica ediyorum.

[B]Sağlıklı günler dilerim.[/B][/QUOTE]

Canlıların akvaryumda olmadıklarından emin iseniz 2 durumvar:
1) Canlılar akvaryumdan dışarı atlamış olabilir,
2) Muhtemelen salyangoz ve karidesler yemiştir. [:iyi:]
Endler Koleksiyonum
[QUOTE=IgorVladimir]Esenlikler. Brüt ~115 L akvaryuma vakit ayırabilirsem bitkili bir kurulum ile bulabilirsem de nadir tür endler eklemeyi düşünüyordum. Konu nadir türleri öğrenmem adına benim için iyi oldu, kendi adıma teşekkür ederim. Nadir bir tür bularak ekleme yapmayı umuyorum. Türkiye'de bulunmayan, yurt dışında bulunabilen bir tür var mı acaba?[/QUOTE]

Vallahi geçtiğimiz yıl Silverado Black Flame geldi. Çok güzel canlılardı ama ben yetişemeden bitti.
Ülkeye çifti 500 liradan 1 haftada bitti :)

Facebook'ta yabancı ülkelere ait Endler grupları var. Oradan uzun süredir takip ediyorum ama "şu bizim ülkede yok" demedim.
Genelde black bar çaprazlaması sonucu desen ve kuyruk çeşidine göre farklı varyeteler var ama bunu zaten çaprazlama ile yapabiliyoruz.
Belki de benim bilmediğim varyeter olabilir tabi :)

Dünyada bilinen, sadece Türkiye'de olan Albino Green Cobra'larımız var. Bunun gerçeklemesi de çok gurur verici [:nazar:]

Ayrıca Karides Evi, Timur Okan Eker abimiz de endler üretimi yapıyor.
Sanırım Eylül döneminde satışa çıkartır.
Facebook üzerinden ondaki varyeteleri de görüp, inceleyebilirsiniz.
[EDIT]Aguamentist,2025-07-24 07:59:04[/EDIT]
Yeni Başlayan Biri İçin Akvaryum Tavsiyesi
[QUOTE=YigitKuzey]
Buna bende katılıyorum ama bütçe olarak neler istediğini bilmediğim için önermedim şahsen.[/QUOTE]

Hemen hemen bitkili bir akvaryum fiyatına gelir.
İkinci el bir akvaryum da alabilirsiniz ya da kestirip kendiniz yaparsınız.
Ben de ileride kurmayı düşünüyorum [:3]
Lav Kırığı Hagende Bitki Gelişir Mi
[QUOTE=Ahmet12345]
Siz nerden aldınız hocam[/QUOTE]

Ben de bir hobiciden aldım.[:?]
Orionled Drgb-w Tecrübe Eden Varmı ?
[QUOTE=WRotala]Merhabalar;
120*50*50 Ebatlarında bir akvaryuma sahibim sırasıyla rotala, vallisneria, anubias nana, cryptocoryne ve monte carlo bitkileri yetiştirmekteyim. Şuanda C serisi kullanmaktayım diğer bitkilerde bir sorun yok fakat MC lere ışık tam ulaşmıyor gibi konu hakkında desteklerinize ihtiyacım var.[/QUOTE]

Kendi akvaryumlarımda değil ama bir abimiz ile birlikte onun petshop'unda kullanıyoruz 2-3 aydır.
Ürün fiyatına göre güzel iş yapıyor.
Hatta üreticilerin Chihiros'tan %20 daha güçlü dediklerini de hatırlıyorum.
Armatürü koyduktan 20 saniye sonra fotosentez başlamıştı [:)))]

Negatif olarak ise;

1-Armatür dehşet ısınıyor. El değdiremiyoruz, o derece...
2- Uygulama ara yüzü şimdilik yeterli değil. Zamanla geliştireceklerini söylemişler. Ne zaman güncelleme gelir bilmiyoruz.

Sonuç olarak Chihiros gibi bir armatüre 20.000 bandında bir para vermektense OrionLed D serisine bir şans verip 10.000 lira vermeyi tercih ederim.[:iyi:]

[QUOTE=Ahmet12345]

Merhabalar baktım videonuza sadece ömrü bitmiş aktif toprağın markası veya nasıl temin edeceğimi söyleyebikir misiniz
[/QUOTE]

Forum ilanları, ilan siteler, whatsapp ve facebook gruplarından araştırabilirsiniz. Ömrü bitmiş aktif toprak için özellikle şu marka diyemem.
Hepsi aynı işi görüyor sonuç olarak.
Petshoplarda bulamazsınız.

İmkanınız varsa direkt olarak aktif toprak kullanmak daha mantıklı tabi..

Wallstad deneyimim olmadığı için birşey diyemem ama forumda ilgili başlıklar mevcut. Youtube'da da var.
[QUOTE=urzais][IMG]

https://foto.akvaryum.com/fotolar/255678/230720251456251.jpg[/IMG]
Tütün bitkisi bu mesela kökleri görebilirsiniz.[/QUOTE]

Arkadaş "Co2 olucak bu yüzden zor bitkilerde bakmak istiyorum" dediği için böyle bir tavsiye verdim [:)]
Yeni Dış Filtre Önerisi
[QUOTE=berkanozcann]Arkadaşlar görüşleriniz için teşekkür ederim. Verdiğiniz tavsiyelere göre kafamda birşeyler şekillendi. [:3][/QUOTE]

Açıkçası bu yaz dönemine kadar dış filtre tavsiyesi veriyordum ama şu an dış filtre kullanmak yerine askı filtreler bana daha mantıklı geliyor.
Özellikle SOBO sf 550f gibi modeller çok başarılı. Akvaryum hacmine göre debiyi de ayarlabiliyoruz.
Hortum derdi de olmuyor ve bakım-temizlik periyotları da 6-12 ay.
Bu tarz bir ürün tavsiye edebilirim [:3]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.