ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Miyabi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
28 Ekim 2025 23:53
Toplam Mesaj:
22 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
20 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Buura saygı
Doğum Tarihi:
20 Haziran 1991
İl:
Mugla
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Herkes kendi zamanını yaşar.

SON 10 MESAJI

Caridina Akvaryumu
[QUOTE=Ayberk1634]

Hocam bu tartışmanın en güzel halini ben sizler için deneyip öğrendim

[/QUOTE]

Ortada bir tartışma yok güzel kardeşim 🙂, ben bakmadım o türü hiç, tecrübe etmediğim işe ahkam kesecek halim de yok takdir edersiniz ki, ama bu kadar çok kimyasala gerek olduğunu düşünmüyorum tabii ki, bunlara gerek olmadan suyu dengelemenin yolları var mutlaka, yani anlatmaya çalıştığım şey şu; keyifli vakit geçirip mutlu olmamız gereken bir uğraşı kimya mühendisliği işine çevirip keyfi kahır etmeye gerek var mı? Bu benim düşüncem, daha iyisini tabii ki tecrübeli arkadaşlar biliyor ve yapıyorlar, şuan tankım yok çünkü İstanbul'da değilim ama Bodrum'dan İstanbul'a kesin dönüş yaptığımda sırf bu tür için bir kurulum yapacağım bakalım anlatıldığı kadar saç baş yolduracak mı 🤣
Caridina Akvaryumu
[QUOTE=İnci Kefali]

Sizin dediğiniz karidesler neocaridina karidesler. Onların burada anlatılan gibi özel ihtiyaçları olmaz.[/QUOTE]
Ben yabancı kaynaklardan prl için gerekenlere baktım o kadar extreme birşey göremedim, tabii siz daha iyisini bilirsiniz. Biraz göreceli.
Yeni Akvaryum Denemem - Beyaz Strafor Konulması Hk
Selamlar, kabaca 140 lt bir tank için bu filtre uyumsuz diyebilirim, neden uyumsuz olduğuna gelirsek debi olarak fazlası ile yüksek, buna müteakip filtre içi bakteri popülasyon alanı fazlasıyla kısıtlı, yani bunu kullanırsan olacak olan senaryo aşağı yukarı şöyle; ilk etap da tanka koyacağın canlılar akıntı ile fazla mücadele edecek ve yorgun düşeceği için kısa sürede hastalanmalar ya da doğrudan kayıplar olacaklardır, uzun vadede ise tanka yüklenecek canlı yüküne orantılı bir sürede kuvvet ile muhtemel filtrasyon işlevini tam yerine getirmeyeceği için toplu kayıplar kaçınılmaz olabilir, kaçınmak mümkün tabii ama bu sizi fazlasıyla yoracaktir, ısıtıcı için de basit bir 150watt fazlası ile işinizi görecektir, arka fon içinde tilki kuyruğu ve yosun türleri biraz tercihe kalmış
Caridina Akvaryumu
[QUOTE=İnci Kefali]

Sizin karidesler ne cinsti?[/QUOTE]

İlk kiraz ile başladım sonra farkı türde karidesleri de zaman içinde besledim farklı tanklarda, Rili, turuncu, kaplan vb. Ama en çok getiriyi canlı bitkilerden elde ettim, evime yakın büyük bir akvaryumcu vardı, ne getirsem sorgusuz alırdı 🙂
Caridina Akvaryumu
Selamlar, kayıplar için çok üzüldüm, hobiye zorunlu ara vermeden önce bende de bir kaç adet karides tankı vardı, hiç sizin kullandığınız kadar çok ekipman, özellikle bu kadar çok farklı kimyasallar vb. Kullanmadım, çünkü ihtiyaç da duymadım. Ppm ayarlı ozmoslu sular, su soğutucular falan, baştan sona tüm paylaşımlarınızı okurken sanki uzaya roket gönderiyormuşsunuz gibi hissettim, şuan aktif olarak hobiye dahil olamıyorum maalesef ama ilk başladığım dönemleri net hatırlıyorum, ufacık 80 lt litre bir tankta sıfır bilgi ile bu foruma girmiştim. Kurmadan önce epey okuma yapıp öyle başladım, çok super kısıtlı bir bütçe ile yavaş yavaş hobiyi büyütmüştüm, karidesler yavruladikca petshopa veriyor karşılığında yeni ekipman bitki vb. Alıyordum. Üretip sattığım balıklar karidesler ve bitkiler sayesinde çocuğum doğacağı için hobiye ara vermem gerektiğinde evin bir odasında yaklaşık irili ufaklı 7 tank, bunların haricinde karantina tankları ve kendi ürettiğim su pireleri için tanklar vardı. Tamamını bana bu fırsatı sağlayan bu forumda hediye edip öyle ara ara verdim, o kadar zaman boyunca bu saydığınız ürünlerin tek birini dahi kullanmadım, umarım tankınız emeklerinizin karşılığını verecek bir performansa gelecektir, zaten doğru forumda doğru kişilerle birliktesiniz, burada sırtınız yere gelmez, tekrardan kayıplarınız için üzüldüğümü iletmek istiyorum, keyifli günler ve keyifli hobiler diliyorum 🙏🙂
60x35x60 Tasarım Değişimi
Sen zaten yaptığın işin farkındasın, yosun için ışık zamanını kısarak denemeler yap, temizlik için sirke benzeri tabii ki kullanma, küçük ama tasarımı güzel bir filtren var verdiğim sıralama ile kurulumu yaparsan kolay kolay bir problem yaşamazsın bir daha, doğru yoldasın tebrik ediyorum 🙏🙂🧿
Bu Akvaryuma Hangi Büyük Türü Koyabilirim?
Kesinlikle katılıyorum, 140 litre o kadar da büyük bir hacim değil, uygun şartlarda buraya 10 kadar kardinal tetra çok yakışacaktır 🙂🙏

[QUOTE=merutay]Büyük balık değil de tetra sürüsü daha mantıklı olacaktır.[/QUOTE]
Diğer Hayvanlarımız
Bodrum'dan selamlar, bu küçük hanım da Paris 🙂

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242200/201020250140191.jpg[/IMG]
90*45*45 Natural Style
Vay vay vay vay 🧿🧿🧿🧿🧿 kocaman bir maşallah'ı hak ediyor, bravo size 🙂🙏
Akvaryumla İlgili Toplu Sorularım
Selamlar, öncelikle bana filtre sistemi yetersiz göründü, bunu zaten bildiğini düşüyorum ikinci olarak bu derinlik ve bitki yoğunluğu için aydınlatma armatürün yetersiz kalmış olabilir, ışığın yetersiz kaldığı durumlarda bahsettiğin sonuçlar mümkün, benim tavsiyem bitki türlerini ve landscaping'i iyi ayarlanan, Fon bitkilerinin öne geçmesine izin vermemeni öneririm, sıvı gübre kullanmıyorsan takviye etmeni öneririm ama filtre sistemin yetersiz olduğu için sorun olabilir, iç malzemeleri ne olduğunu bilmediğimden basit bir çıkarım yapıyorum, yine de bu seviyede bir tankta bütün popülasyonları minimum seviyede tutmanı tavsiye edebilirim. Herhangi bir yüklemede ciddi sonuçları olabilir, aşırı yosun ya da amonyak patlaması gibi, aklına takılan ve yardımcı olabileceğim soruların olursa mesaj atmaktan çekinme lütfen, keyifli hobiler diliyorum 🙂🙏

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.