ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KryGnl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
29
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
20 Nisan 2025 18:36
Toplam Mesaj:
42 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Koray GÜNEL
Doğum Tarihi:
10 Aralık 1993
İl:
Denizli
Meslek:
Akademisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Akvaryum ölçüleri: (95x40x40)
Filtre: Oase Biomaster Thermo 250
Aydınlatma : Orionled C serisi
Bitki Türleri: Anubias nana, Elodea, Limon, Zeytin, Moss, Java Fern, Myriophyllum Tuberculatum, Salvinia Cucullata, Lysimachia Nummularia, Proserpinaca
SON 10 MESAJI
Akvaryum Bitkisi Yapraktan Kök Verdi Nedir Bu?
Merhaba dostlar,
Akvaryumumda bulunan ve ismini bilmediğim ( bir sürü bitki satın aldım hangisiydi bu bilmiyorum [:)] ) bitkim yapraklarından kök vererek sürgün vermeye başladı. Bitkiler konusunda pek bilgili olmadığım için bu bitkinin adı nedir ve bu yapraktan çıkan kök ve sürgünleri kesip tekrar toprağa mı dikmeliyim ?
Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
İyi forumlar
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243761/290520240850411.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243761/290520240850431.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243761/290520240850451.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243761/290520240850461.jpg[/IMG]
Merhaba dostlar,
Akvaryumumda bulunan ve ismini bilmediğim ( bir sürü bitki satın aldım hangisiydi bu bilmiyorum [:)] ) bitkim yapraklarından kök vererek sürgün vermeye başladı. Bitkiler konusunda pek bilgili olmadığım için bu bitkinin adı nedir ve bu yapraktan çıkan kök ve sürgünleri kesip tekrar toprağa mı dikmeliyim ?
Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
İyi forumlar
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243761/290520240850411.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243761/290520240850431.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243761/290520240850451.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243761/290520240850461.jpg[/IMG]
Akvaryum İçin Tavsiye
[QUOTE=ekmbr]
JBL CristalProfi e401 aldım ve akvaryuma büyük geldi. Çekiş hortumu çok yüksek oldu. Kesip uydurma konularında biraz takıntılıyım, genelde orjinal olmasından yanayım bu yüzden iade ettim. Ufak 38L akvaryum için önerebileceğiniz filtre var mıdır? Geçici olarak küçük iç filtre olmasına rağmen fazla akıntı oluyor gibi. Balıklar sabit durmak için efor harcıyor gibi gözüküyor.[/QUOTE]
Dış filtre o hacim için biraz fazla gelebilir şelale tipi filtrelere bakabilirsiniz. Benim emiş borum da büyüktü birazını kestim bence o kadar takıntılı olmayın akvaryumcudan alacağınız bir boruyu da kesip kullanabilirsiniz (orjinaline dokunmak istemiyorsanız).
[QUOTE=ekmbr]
JBL CristalProfi e401 aldım ve akvaryuma büyük geldi. Çekiş hortumu çok yüksek oldu. Kesip uydurma konularında biraz takıntılıyım, genelde orjinal olmasından yanayım bu yüzden iade ettim. Ufak 38L akvaryum için önerebileceğiniz filtre var mıdır? Geçici olarak küçük iç filtre olmasına rağmen fazla akıntı oluyor gibi. Balıklar sabit durmak için efor harcıyor gibi gözüküyor.[/QUOTE]
Dış filtre o hacim için biraz fazla gelebilir şelale tipi filtrelere bakabilirsiniz. Benim emiş borum da büyüktü birazını kestim bence o kadar takıntılı olmayın akvaryumcudan alacağınız bir boruyu da kesip kullanabilirsiniz (orjinaline dokunmak istemiyorsanız).
Akvaryumumda Ne Yaparsam Yapayım Bitkilerim Ölüyor
[QUOTE=onurckmk]Arkadaşlar bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim öncelikle.
biraz önce OrionLed C Serisi led aydınlatmasından sipariş verdim 40 cm lik olanından. ortalama 27 watt verdiği yazıyor özelliklerinde. elimde bir de 20 cm liği mevcut. bu ikisini birlikte kullanacağım ve zamanlayıcı ile günde ortalama 9 saat aydınlatma sağlayacağım.
ek olarak excel sıvı karbon, demir, fosfat, potasyum, nitrat ve mikro element sıvı gübrelerinden aldım. onları kullanmaya başladım 2 gün oldu. bunların haricinde başka birşey vermemeyi planlıyorum. tabi bir de co2 vereceğim. kum olarak da 3 mm lik lav kırığı kullanacağım.
Bütün bunları göz önüne aldığınızda sizce yeterli bir sistem midir bitki akvaryumu için ??? ilerleyen süreçlerde buradan akvaryumumdaki durumu fotoğraflar paylaşarak sizlere sunacağım. [/QUOTE]
Satın aldığınız aydınlatmanın 90cm modelini kullanıyorum. Bitkiler için gayet yeterli olacaktır bence diğer aydınlatmanızla birlikte kullanmayın bu sefer akvaryumunuzu yosun sarabilir. OrionLed C Serisi tek başına yeterli olur.
[QUOTE=onurckmk]Arkadaşlar bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim öncelikle.
biraz önce OrionLed C Serisi led aydınlatmasından sipariş verdim 40 cm lik olanından. ortalama 27 watt verdiği yazıyor özelliklerinde. elimde bir de 20 cm liği mevcut. bu ikisini birlikte kullanacağım ve zamanlayıcı ile günde ortalama 9 saat aydınlatma sağlayacağım.
ek olarak excel sıvı karbon, demir, fosfat, potasyum, nitrat ve mikro element sıvı gübrelerinden aldım. onları kullanmaya başladım 2 gün oldu. bunların haricinde başka birşey vermemeyi planlıyorum. tabi bir de co2 vereceğim. kum olarak da 3 mm lik lav kırığı kullanacağım.
Bütün bunları göz önüne aldığınızda sizce yeterli bir sistem midir bitki akvaryumu için ??? ilerleyen süreçlerde buradan akvaryumumdaki durumu fotoğraflar paylaşarak sizlere sunacağım. [/QUOTE]
Satın aldığınız aydınlatmanın 90cm modelini kullanıyorum. Bitkiler için gayet yeterli olacaktır bence diğer aydınlatmanızla birlikte kullanmayın bu sefer akvaryumunuzu yosun sarabilir. OrionLed C Serisi tek başına yeterli olur.
Akvaryum İçin Tavsiye
[QUOTE=Orhan76]JBL dış filtre kullanmadım ama başka kullandığım diğer ürünleri çok kaliteli, bunun da debi ayarı varsa bir sorun olacağını sanmam. Bir de ona alternatif olarak Oase Filtosmart Thermo 100 (100 litreye kadar) ve Tetra EX 400 (80 litreye kadar)'ün de iyi olduklarını duydum.[/QUOTE]
Şuan 2 akvaryumumda Oase Biomaster Thermo 250 ve Oase FiltoSmart Thermo 100 kullanıyorum ikiside yanyana çalışıyor fakat kulağınızı dayamanız lazım duymak için kesinlikle tavsiye ederim. Benim alırken en korktuğum şeylerden birisi ses diğeri dahili ısıtıcının yeterli gelip gelmemesiydi ki içerisindeki ısıtıcılar kaç dereceye ayarladıysanız o sıcaklıkta tutuyor akvaryumu ayrıca biyolojik filtreleme için bolca malzeme alanı mevcut gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.
[QUOTE=Orhan76]JBL dış filtre kullanmadım ama başka kullandığım diğer ürünleri çok kaliteli, bunun da debi ayarı varsa bir sorun olacağını sanmam. Bir de ona alternatif olarak Oase Filtosmart Thermo 100 (100 litreye kadar) ve Tetra EX 400 (80 litreye kadar)'ün de iyi olduklarını duydum.[/QUOTE]
Şuan 2 akvaryumumda Oase Biomaster Thermo 250 ve Oase FiltoSmart Thermo 100 kullanıyorum ikiside yanyana çalışıyor fakat kulağınızı dayamanız lazım duymak için kesinlikle tavsiye ederim. Benim alırken en korktuğum şeylerden birisi ses diğeri dahili ısıtıcının yeterli gelip gelmemesiydi ki içerisindeki ısıtıcılar kaç dereceye ayarladıysanız o sıcaklıkta tutuyor akvaryumu ayrıca biyolojik filtreleme için bolca malzeme alanı mevcut gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.
Akvaryumlar Hakkında Düşüncelerinizi Merak Ediyorm
[QUOTE=Ehtiyar]Gül, limon gibi nispeten kalın dallı, yapraklı bitkiler zeminden de beslenmeye ihtiyaç duyuyorlar. Misket gübre kullanıyorsunuz umarım.[/QUOTE]
Misket gübre için karides, vatoz, çöpçü vs. zeminde gezen gruba zarar verebildiğini okuduğum için kullanmaya cesaret edemedim işin açıkçası
[QUOTE=Ehtiyar]Gül, limon gibi nispeten kalın dallı, yapraklı bitkiler zeminden de beslenmeye ihtiyaç duyuyorlar. Misket gübre kullanıyorsunuz umarım.[/QUOTE]
Misket gübre için karides, vatoz, çöpçü vs. zeminde gezen gruba zarar verebildiğini okuduğum için kullanmaya cesaret edemedim işin açıkçası
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba,elinize sağlık, güzel olmuş, eleştiri istediğiniz için yazıyorum bitkileriniz gelişip budadığınızda daha sık dikerseniz hatta iki üç dalı birlikte dikerseniz daha güzel bir görüntü, buket havası verecektir. Keyifli hobiler dilerim.
Ağaç figürü sizin elinizden çıkma herhalde maaşallah [:nazar:][/QUOTE]
Çok teşekkür ederim, evet ben yaptım [:)]
Aslında ilk dikimim o şekilde olmuştu arka fonu uzun bitkiler kapatarak akvaryum fonu görevi görecekti (potasyum eksikliğinden delinerek yaprak döktüler gübre aldım gelmesini bekliyorum.) Fakat 2 tane midyem var yeni kurulum sırasında kökler tam tutunamadan kumu kazdıkları için biraz ilk dizaynın dışına çıktı [:)]
İlk başlarda yine özenle dikiyordum ama gün aşırı tekrar tekrar dikim yapınca bir noktada bıktım boş bulduğum yere ektim gibi oldu
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba,elinize sağlık, güzel olmuş, eleştiri istediğiniz için yazıyorum bitkileriniz gelişip budadığınızda daha sık dikerseniz hatta iki üç dalı birlikte dikerseniz daha güzel bir görüntü, buket havası verecektir. Keyifli hobiler dilerim.
Ağaç figürü sizin elinizden çıkma herhalde maaşallah [:nazar:][/QUOTE]
Çok teşekkür ederim, evet ben yaptım [:)]
Aslında ilk dikimim o şekilde olmuştu arka fonu uzun bitkiler kapatarak akvaryum fonu görevi görecekti (potasyum eksikliğinden delinerek yaprak döktüler gübre aldım gelmesini bekliyorum.) Fakat 2 tane midyem var yeni kurulum sırasında kökler tam tutunamadan kumu kazdıkları için biraz ilk dizaynın dışına çıktı [:)]
İlk başlarda yine özenle dikiyordum ama gün aşırı tekrar tekrar dikim yapınca bir noktada bıktım boş bulduğum yere ektim gibi oldu
[QUOTE=GhostKoi]@KryGnl Tasarım her iki akvaryumda da gayet şık ve güzel olmuş. Bitkiler zamanla daha da oturacaktır.
4 lepistes varyetesini bir arada beslediğinizden yakın zamanda bunlar melezleşip orjinal görünümlerinden uzaklaşacaktır. Bunu hesaba katıyor olmalısınız. Olsun, satış amacınız yoksa sürpriz güzel yavrular çıkabilir.[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim [:)][:)]
Bitkiler çok daha sağlıklıydı fakat 1 haftadır yapraklarda delinmeler ile birlikte dökülmeler başladı. Sıvı gübre takviyesi için sipariş verdim gelmesini bekliyorum [:(]
Aslında alt akvaryumda her türün saf kan yavrularını aldım ama niyetim biraz sürpriz yavru almayı denemek olduğu için melezlenmelerini çok umursamıyorum (hatta bir nebze merakla bekliyorum :) ) Koyduğum rafı 3 katlı yaptırdım biraz zaman geçtikten sonra 3. ve sonuncu akvaryumu sadece albino full red ile devam ettirmeyi düşünüyorum.
[QUOTE=GhostKoi]@KryGnl Tasarım her iki akvaryumda da gayet şık ve güzel olmuş. Bitkiler zamanla daha da oturacaktır.
4 lepistes varyetesini bir arada beslediğinizden yakın zamanda bunlar melezleşip orjinal görünümlerinden uzaklaşacaktır. Bunu hesaba katıyor olmalısınız. Olsun, satış amacınız yoksa sürpriz güzel yavrular çıkabilir.[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim [:)][:)]
Bitkiler çok daha sağlıklıydı fakat 1 haftadır yapraklarda delinmeler ile birlikte dökülmeler başladı. Sıvı gübre takviyesi için sipariş verdim gelmesini bekliyorum [:(]
Aslında alt akvaryumda her türün saf kan yavrularını aldım ama niyetim biraz sürpriz yavru almayı denemek olduğu için melezlenmelerini çok umursamıyorum (hatta bir nebze merakla bekliyorum :) ) Koyduğum rafı 3 katlı yaptırdım biraz zaman geçtikten sonra 3. ve sonuncu akvaryumu sadece albino full red ile devam ettirmeyi düşünüyorum.
[QUOTE=Fhfjfnn]Aşağıdaki akvaryum çok hoşuma gitti elinize sağlık çok güzel olmuş acba zemindeki bitki türü nedir ağacı siz kendinizmi yaptınız yoksa biyerden satınmı aldınız [/QUOTE]
Çok teşekkür ederim [:)]
Zemindeki bitkiler tel üzerine sarılmış marimo moss aslında moss ball olarak alıp kendiniz de sarabilirsiniz fakat bu şekilde marimo carpet diye satıyorlar direkt alabilirsiniz. 10x10 tel üzerine sarıp yan yana koyunca çim halı gibi oluyorlar özel bakım falan istemezler bakımı kolaydır.
Ağaçlar da benim yaptığım bir şey kök üzerine yine aynı marimo moss sardım fakat bunu da hazır halde satıyorlar. Ben uğraşmayı sevdiğim için kendim yaptım ama biraz zahmetli isterseniz direkt hazırlarını alabilirsiniz. Sakura akvaryum sitesinde satılıyordu eğer almak isterseniz.[EDIT]KryGnl,2024-05-26 14:28:22[/EDIT]
[QUOTE=Fhfjfnn]Aşağıdaki akvaryum çok hoşuma gitti elinize sağlık çok güzel olmuş acba zemindeki bitki türü nedir ağacı siz kendinizmi yaptınız yoksa biyerden satınmı aldınız [/QUOTE]
Çok teşekkür ederim [:)]
Zemindeki bitkiler tel üzerine sarılmış marimo moss aslında moss ball olarak alıp kendiniz de sarabilirsiniz fakat bu şekilde marimo carpet diye satıyorlar direkt alabilirsiniz. 10x10 tel üzerine sarıp yan yana koyunca çim halı gibi oluyorlar özel bakım falan istemezler bakımı kolaydır.
Ağaçlar da benim yaptığım bir şey kök üzerine yine aynı marimo moss sardım fakat bunu da hazır halde satıyorlar. Ben uğraşmayı sevdiğim için kendim yaptım ama biraz zahmetli isterseniz direkt hazırlarını alabilirsiniz. Sakura akvaryum sitesinde satılıyordu eğer almak isterseniz.[EDIT]KryGnl,2024-05-26 14:28:22[/EDIT]
Balığımın Rengi Soldu
Merhaba,
Fanusta balık besleme fikrini bırakın ve acilen 20-30 litre civarında bir akvaryum temin edin. Fanuslar bitki beslemek içindir balık beslemek için değildir. Ayrıca zeminde kullandığınız renkli taşları yapay bitki ve midye kabuğu çok yanlış seçimler muhtemelen su değerlerinin kötülüğü ve stres sebebiyle yakında balığınızı kaybedeceksiniz.
Fanuslar bir yerde okumuştum yanlış hatırlamıyorsam japon kültüründe gelen misafirlere hürmet ve görsellik için içerisine balık koyularak 1-2 saat sergilenip daha sonra asıl yaşam alanlarına koymak için kullanıldığından bu kültür "sürekli beslenebilir" şeklinde yanlış bir yayılıma kapıldı. Betalar küçük kaplarda "kısa bir süre de olsa hayatta kalabilir" fakat uzun süre yaşaması beklenilemez. Gerekli filtrasyonu fanusta sağlayamazsınız ve hastalık-ölüm kaçınılmaz olur.
Merhaba,
Fanusta balık besleme fikrini bırakın ve acilen 20-30 litre civarında bir akvaryum temin edin. Fanuslar bitki beslemek içindir balık beslemek için değildir. Ayrıca zeminde kullandığınız renkli taşları yapay bitki ve midye kabuğu çok yanlış seçimler muhtemelen su değerlerinin kötülüğü ve stres sebebiyle yakında balığınızı kaybedeceksiniz.
Fanuslar bir yerde okumuştum yanlış hatırlamıyorsam japon kültüründe gelen misafirlere hürmet ve görsellik için içerisine balık koyularak 1-2 saat sergilenip daha sonra asıl yaşam alanlarına koymak için kullanıldığından bu kültür "sürekli beslenebilir" şeklinde yanlış bir yayılıma kapıldı. Betalar küçük kaplarda "kısa bir süre de olsa hayatta kalabilir" fakat uzun süre yaşaması beklenilemez. Gerekli filtrasyonu fanusta sağlayamazsınız ve hastalık-ölüm kaçınılmaz olur.
Ölçüler: 95x40x40 Ana tank(yukarıdaki) 85x40x25 Yavru Tankı (Aşağıdaki)
Canlı Türleri: Karma Lepistes (Snake Skin, Red Tail Big Ear, Koi Tuxedo, HB Moscow), otocinclus, vatoz, karma çöpçü (Panda, Komando, Orange), Elma ve Nerite salyangoz, Karma Karides ( PRL, Mavi Kadife, Carbon Rili, mavi jelly)
Bitki Türleri: Anubias, Bacopa,Limon, Gül, Pagostemon, Lobelia, Hydrocotyle, Marimos Moss, Christmas Moss)
Tankın Yaşı: Yaklaşık 3 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: Ana Tank (Oase Biomaster Thermo 250 Dış filtre ve OrionLed C Serisi 4 Şeritli)
Yavru Tankı (Oase Filtrosmart Thermo 100 Dış Filtre ve OrionLed E Serisi 3 Şeritli)
Tasarım ve Dekorasyon:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243761/260520241243301.jpg[/IMG]
Yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyorum :)[EDIT]KryGnl,2024-05-26 13:21:43[/EDIT]
Ölçüler: 95x40x40 Ana tank(yukarıdaki) 85x40x25 Yavru Tankı (Aşağıdaki)
Canlı Türleri: Karma Lepistes (Snake Skin, Red Tail Big Ear, Koi Tuxedo, HB Moscow), otocinclus, vatoz, karma çöpçü (Panda, Komando, Orange), Elma ve Nerite salyangoz, Karma Karides ( PRL, Mavi Kadife, Carbon Rili, mavi jelly)
Bitki Türleri: Anubias, Bacopa,Limon, Gül, Pagostemon, Lobelia, Hydrocotyle, Marimos Moss, Christmas Moss)
Tankın Yaşı: Yaklaşık 3 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: Ana Tank (Oase Biomaster Thermo 250 Dış filtre ve OrionLed C Serisi 4 Şeritli)
Yavru Tankı (Oase Filtrosmart Thermo 100 Dış Filtre ve OrionLed E Serisi 3 Şeritli)
Tasarım ve Dekorasyon:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243761/260520241243301.jpg[/IMG]
Yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyorum :)[EDIT]KryGnl,2024-05-26 13:21:43[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 12:21
Akvaryum Tanıtımı - 225 Litre Akvaryum İçin Tür Tavsiyesi AtlasPoyraz, 12:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Yosun Sorunu Orhan76, 11:57
Hastalıklar ve İlaçlar - Silikon Yenilemesi Sonrası Ne Kadar Beklenmelidir Nickim10Harf, 11:29
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Suyum Berrak Olmuyor KaanE, 11:18
Yeni Üye Forumu - Discus Hızlı Soluma Canahsha, 11:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bioball Ve K1 Kaldness Alternatifi SuperSport, 10:40
Filtreleme Seçenekleri - Usb Hava Pompası Hakkında Rafayel, 10:18
Malzemeler ve Yemler Forumu - 60x40x40 Nature Style Scape mitii, 10:05
Akvaryum Tanıtımı - Beta Üretmeyi Denemek İsityorum scorpion26, 09:36
Labirentliler - Apisto. Agassizii “blue Flame” nejalt, 09:31
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Balık Neden Yan Yatar Neden Ters Yüzer Orhan76, 08:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Geçmeyen Bulanıklık featmuco, 07:31
Bitki Akvaryumları Genel - Neon Tetra Sabit Durma KaanE, 03:37
Yeni Üye Forumu - Su Üstündeki Yağ Tabakası KaanE, 02:37
Akvaryum Bilimi - 49x28x20 Bitkili Karma Akvaryum KaanE, 02:33
Akvaryum Tanıtımı - Doğal Ayraçlarla Ph Ölçme KaanE, 02:23
Akvaryum Bilimi - Akvaryum Balık Önerisi KaanE, 02:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hobi Olarak Lepistes Üretmek KaanE, 02:08
Yeni Üye Forumu - Lepistesimin Nesi Var ? ArjenB, 00:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumuma Tavsiye Verir Misiniz Eminator, 00:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Anselmo458, 23:51
Akvaryum Dünyasından Haberler - Amonyak Problemi Itokin, 23:14
Hastalıklar ve İlaçlar - Elit Petshop Mesutoviç, 23:13
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Transgenetik Yavruları Yem koraykbl, 23:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Jbl Proflora Co2 Set Jeveux, 23:12
Bitki Akvaryumları Genel - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 22:46
Güney Amerikan Cichlidleri - Lepistes Kuyruk Erimesi Bilgin5858, 22:30
Hastalıklar ve İlaçlar - 45 Litre Bitkili Kurulum furkan0626, 22:17
Akvaryum Tanıtımı - Adi Mi Elma Mı Mithat Emre Pehl, 22:16
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Strafor Frkn, 21:51
Yeni Üye Forumu - 120/50/50 Bitkili Kurulum mustafaolgun, 21:38
Akvaryum Tanıtımı - L144 Tül Vatozun Beyaz Benek Mi ? Mithat Emre Pehl, 21:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Gece Filtre Kapatılır Mı ? BLGHN, 20:56
Filtreleme Seçenekleri - Astroloji Ve Akvaryum Balıkları BLGHN, 20:56
Akvaryum Dünyasından Haberler - Apistogramma Cacatuoides Triple Red German Bred AtlasPoyraz, 20:09
Akvaryum Tanıtımı - Ultra Amatör Fotoğraf Çekimleri oguzozt, 20:08
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri Tanıtımları - Yavru Lepistesler Hakkında Bilgi AhmetY., 19:52
Yeni Üye Forumu - Lepistes Balıgı Hastalık Ömer türk, 18:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Lissotriton Vulgaris’lerim İçin Paladium Yaptım flanormimar, 18:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Danio Zebra Umut Gezer, 18:16
Sazansıgiller - Yeni Akvaryum Aldım Ne Beslemeliyim? mertakbasoglu35, 17:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aşırı Tuhaf Bir Genc Düşünce neomeo, 16:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sarı Prenses Garip Davranışlar koraykbl, 16:13
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - İvanacara Bimaculata Üretim Serüveni Başlangıcı Ramboy, 15:33
Güney Amerikan Cichlidleri - Tam 90 Gün / 3 Ay Bitki Gelişimi. CoryCory, 14:38
Bitki Akvaryumları Genel - Tilki Kuyruğu Çürüyor Ehtiyar, 14:26
Bitki Türleri ve Bakımı - Yavru Vatozlarımı Petshop Alır Mı KaanE, 13:01
Yeni Üye Forumu - Yeni Aldığım Beta Suyun Üstünde AtlasPoyraz, 12:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığım Yumurtladi Yiğittt, 11:45
Sazansıgiller
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 12:14
- 60x40x40 Full Set Mobilyalı Akvaryum. koruyucu3443 11:56
- Jbl Manado Ve Mangrow Kök aupqua 11:43
- Halfmoon Ve Plakat Erkek Bettalar aupqua 11:43
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 11:42
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 11:42
- Blue Flame Ve Macmasteri Gold Red Ramboy 11:35
- Discus 8-9cm Canahsha 11:21
- Blood Womit,belem, Salzmannii Purple, Butterfly ERHAN ÖZAKSU 11:14
- Oase Biostyle 180 Grey Şelale Filtre 900lt/saat orimohito 10:14
- Aquael Fzn Pro 1000 Askı Filtre 7,1w 900l/s orimohito 10:14
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:10
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 10:10
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 10:10
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 10:10
- Hobiyi Bırakıyorum - Malzeme barsbingul 10:06
- Mangrow Kökü barsbingul 10:06
- Hobiyi Bırakıyorum - Canlı barsbingul 10:06
- 30cm Powerled Armatür cyhn84 09:57
- 30x30x30 Extra Clear Akvaryum cyhn84 09:57
- 107 Farklı Tür Bitki %10 İndirim🌼🌺 hasancn 09:48
- Bitki Budama Seti , Kepçe , Karides Filtre Ucu, hasancn 09:48
- Cam Emiş Basış ,gübre Seti 7 Parça hasancn 09:48
- Kamlumbağa Tankı hasancn 09:48
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 09:30
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 09:30
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 09:29
- Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:29
- Cüce Krvt & Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Ramshor scorpion26 09:29
- Nadir Tür Endler Ve Medaka Komachi Kohaku scorpion26 09:29
- Vieja Hartwegi +20cm valarmorghulis12 09:27
- Karides_vatoz Yuvası- Yeşil Su osmandbnl 09:27
- Blyxa Japonica osmandbnl 09:27
- Satılık 2 Adet Beyaz Ve Siyah Dişi Molly osmandbnl 09:27
- Fluval 207 Dış Filtre - 1 Yıl Kullanıldı. osmandbnl 09:27
- Sıfır Profesyonel Co2 Regülatör Thunderbird 09:23
- Manyetik Fileli Akvaryum Kapağı Thunderbird 09:23
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:15
- Aquaclear 30 Şelale Filtre - Eheim Sıfır Isıtıcı erimgorgulu 09:10
- Eheim Reeflex Uv Filtre 350 7 Watt Hiko 09:03
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 09:03
- Oranda Japon - Rasbora Espei Hiko 09:03
- Anubias Stardust Mini Hiko 09:03
- Altifrons Albino Heckelii Güney Amerika Türleri Serhat.Kaymak 08:57
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 08:43
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 08:20
- Sonsuz Canlı Yem Grindal Ve Mikrofex AtlasPoyraz 08:20
- Sobo Sb-1106 Çift Çıkışlı Hava Motoru AtlasPoyraz 08:20
- 30x30x80 Antrasit Rengi Dolap aranjman 07:32
- Ada Co2 Splitter / Creaqua Nano Elite Black aranjman 07:32
KULLANICILAR
- 142 Online Kullanıcı, 78 Üye
Online Kullanıcılar
yefesin,
Öğretmen Ali,
vel1d,
Gastropoda,
furkan0626,
erenerdem,
hknbal28,
Hcan,
mostbet_kg_xgpn,
FrkMbuna,
asiaminor,
Sogan,
cana,
drderya,
Vlademirol,
neomeo,
serdarasci,
Canahsha,
sengulturker,
AtlasPoyraz,
ismivil,
mrah,
aupqua,
ozanguppy,
buraktanatar,
YigitAlpCicek,
Özşahin,
mustafazkara1,
caner3987,
Birhan,
MiSoSiKiaN,
HaydarGul,
Koksal Gurkan,
EvcilAl,
esensml,
featmuco,
Wolkan,
MosfeT,
Uriel,
Orhan76,
Mikail Erdoğan,
morfimorfi,
yasincen43,
Hoper,
osmandbnl,
karahanli,
ilkaykoca,
Oquanus,
Eldurmaz,
Ramboy,
serkan_tc,
Mert aybey,
mitii,
haktan,
KaanE,
Tolga8995,
onuribrahim,
kristal,
Sunborn,
wallece,
serdaryuzer,
sorceres,
Ehtiyar,
ardaagnaday,
scorpion26,
Serdariekrem,
Mehmet345467,
Anselmo458,
Mehari,
brkcndn,
orcrist,
OmerFaruk,
Nickim10Harf,
rcnkr28,
Redrainbow,
Özgür5evli,
denizim20,
Rafayel,
İsmail YILDIRIM,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.