ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Boraras
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
15 dakika önce
Toplam Mesaj:
12 [0.92 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
11 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bora
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bora

SON 10 MESAJI

Gelecek Gunlerde Yunan İthalatı Hemde Ellerimle
Amano karides fena olmaz. Hiçbir yerde bulamıyorum. İstanbul’da Amano karides sahiplenebileceğim biri varsa mesaj göndersin lütfen.
Balık Önerisi
[QUOTE=NightWist]
7 neon 1 melek koymuş bir zahmet canlı yükünden patlasın akvaryum. Benim dediğim kurulumla alakası bile yok sorumlusu ben oldum. Teşekkürler honore oldum sayenizde.[/QUOTE]

Bu akvaryumda 10-12 balık ve başka canlılarla toplam 20-25’e kadar canlı rahat bakılır. Canlı yükünden patlayacak bir durum yok, balıklar uygun olmayan koşullarda stresten hasta olmuş.

[QUOTE=Tonikross]

Selamlar ben sadece 1 yavru melek besledim 1 hafta 2 gün öncede yanına 7 neon aldım arkadasimdan 3 u hasta olduğunu görünce o 3 balığı ve meleği daha büyük akvaryumu olan bı abiye verdim yani yanlış anlamayın suan 4 neon çok sağlıklı bugün 1 adet otocinclus ekleyeceğim bitkiler hasarlı gibiydi fazla ışıkla beraber açıldı o sırada alg oluştu bitkiler vs. Üzerinde yani 4 neon 1 otocinclus yanına öneri yaparsanız sevinirim[/QUOTE]

Şu anda bu tanka başka canlı eklenmez. Herhangi bir tedavi uygulanmadıysa beyaz benek çok bulaşıcı bir hastalıktır ve suda hala mevcut olabilir / diğer canlıların üzerinde konak olarak yaşıyor olabilir.

En az 10 gün gözlem yapmalı ve canlılarda hiçbir sorun olmadığından emin olmalısınız, ardından elinizdeki akvaryuma uygun olmayan canlıları sahiplendirmeli ve uygun türlere geçmelisiniz.

Hasta balıklar başka akvaryumculara verilmez ya da durumları mutlaka belirtilerek verilir, yoksa onların balıklarına da hastalık bulaştırmış olursunuz. Lütfen canlarla oyun oynamayı bırakın ve sorumluluk alın. Yoksa başka işlerle uğraşmanızı öneririm canlıların vebalini alıyorsunuz. [EDIT]Boraras,2025-05-25 14:33:18[/EDIT]
Balık Önerisi
@NightWist buyrun eseriniz.

Bu akvaryumda bakılan neonların kısa sürede ich ya da columnaris hastalığı sebebiyle öleceğini söylemiştim. Daha bu konuşmayı yapalı 10 gün olmadı. Balıklar ich sebebiyle ölmüş. Kalan 4 neon da gidici maalesef, değilse bile üzücü bir hayat yaşayacaklar.

Bu şahısa bu akvaryumda neon bile değil, kardinal bakabileceğini ve sorun olmayacağını söylemiştiniz. Bu canlıların üzerinizde hakkı var.

Kardeşim sana gelince, ne neon + daniosu? Zebraların boyu 6-7 cm oluyor. Bu akvaryumda karides, salyangoz ve betta veya çok kısıtlı birkaç nano balık haricinde canlı bakma şansın yok. İşkence etmek için alacağım diyorsan o başka, ama biz onun adına beslemek demeyelim.

Daha önce açtığın başlığa yazdıklarımı tekrar yazayım ve sen de anlayana kadar tekrar oku lütfen: her şeyden önce neon tetra 36 litrede bakabileceğin bir balık değil. Bu balıklar için minimum akvaryum hacmi 40 litre olmalı. “4-5 litreden ne olacak” diyorsan gidip 5 litrelik bir su şişesinin boyutuna bakabilirsin. 40 litre olsa bile dikey akvaryumda yaşayacak bir canlı da değil. Çok aktif yüzücü ve avcı olan bu balıklar yatay ve geniş yüzey alanı olmayan akvaryumlarda yaşayamaz. Bu akvaryuma iki farklı sürü balığı eklemek gibi bir hata asla yapma ve neonları sahiplendirerek uygun türler edin lütfen. Elindeki balıklar da mevcut şartlarda uzun ve sağlıklı hayatlar yaşamayacaklardır.

Güzel bir görüntü oluşturmuşsun. Neden burada mutlu ve huzurlu yaşayacak canlılarla bir yaşam alanı oluşturmak varken tam tersini yapasın?[EDIT]Boraras,2025-05-25 04:34:33[/EDIT]
Lowtech Bitkili Tankım İçin Armatür Önerisi
Co2 kullanmadığınız için yüksek ve uzun süreli aydınlatmadan kaçınmanız lazım. Yüksek değerler alg patlamasına sebep olabilir. 20-30 lümen/litre hesabı ile ışığınızı seçebilirsiniz. Bitkilerin fotosentezini desteklemek için gün ışığına yakın (6500 kelvin civarı) bir ışık seçin. Günde 6-8 saat arası aydınlatma süresini aşmayın. İdeal süreyi deneme yanılma ile bulursunuz.

Ayrıca canlı yükünüz fazla olduğu için bitkileri de artırmanızı öneririm; biyolojik filtrasyonla sudaki nitrat seviyeleri azalır. Yalnız co2 olmadığı için yavaş büyüyen ve co2 desteğine ihtiyaç duymayan bitkileri tercih etmelisiniz, aksi halde bitkileriniz strese girerler.
Bitkili Akvaryum
Anubiası kumdan çıkarmanız lazım. Rizomlu bir bitkidir, kuma gömüldüğü zaman çürüyerek ölür. Kök, kaya vb. objelere bağlayabilir ya da çatlakların arasına yerleştirerek sabitleyebilirsiniz.
Akvaryum Balık Önerisi
[QUOTE=NightWist]
Anlaşamadığımız noktalar mevcut. Düşüncelerinize saygı duyuyorum. İyi günler diliyorum size.[/QUOTE]

Benimle değil, bu alana gönül vermiş birçok bilim insanı ve araştırmacı ile anlaşamadığınız noktalar mevcut. Bu ayrımı yapmak önemli. İyi akşamlar dilerim.
Akvaryum Balık Önerisi
[QUOTE=NightWist]
Canlılar oyuncak değil. Ona bakarsanız çoğu canlının akvaryumda beslenmesi uygun değil fakat besleniyor. Eğer siz bir balığın asgari gereksinimleri sağlayabilirseniz besleyebilirsiniz. Evet dediğiniz doğru yanlış demedim. Tetralar sürü halinde hareket eder ve ideal boyut 10 dur. Fakat 5 li gruplar halinde beslenen gayet başarılı sonuçlar alınan akvaryumlarda mevcut. Hemde kısa süreler değil bunlar. Kısacası bir işi sadece kitap üzerinden öğrenmektense birazda pratiğe bakmanızı tavsiye ederim. Onun dışında dediklerinize katılıyorum. Sadece böyle net sınırların belirlenmesine karşıyım. İyi günler dilerim.[/QUOTE]

Balıkları oyuncak değil canlı olarak görüyorsanız asgari hayatta kalma koşullarını sağlamak yerine, sağlıklı yaşam koşulları sunmayı kendinize ilke edinmenizi öneririm. Kitaplar sandığınızdan daha öğretici, hatta keşke herkes kitaptan öğrense. O kitapları araştırmacı bilim insanları yazıyor.

36 litre dikey tasarımlı bir akvaryumda uzun süre beslenen 4 adet sağlıklı kardinal tetra örneği gösterebileceğinize tüm samimiyetimle inanmıyorum.

Bu akvaryumda bakılabilecek bir iki tetra cinsi var ama kardinal tetra kesinlikle onlardan değil. Saygılar.
Akvaryum Balık Önerisi
[QUOTE=NightWist]
6 gibi keskin sınırlar anlamsız. Gerekli koşullar sağlandığı zaman gayet beslenebilir. [/QUOTE]

Bence forumda bir iddiada bulunurken kaynak göstermek zorunlu olsun ki bu gibi komik sözler söylenirken iki defa düşünülsün :)

Onca zooloğun bir araya gelip belirlediği bilimsel verileri hiçe sayıp şöyle yorumlar yapmak komiktir ve cahilliktir, kimse kusura bakmasın.

Böyle cahilce yorumları dinlemeyin. Sonra canların vebaline girdiğiniz yetmezmiş gibi hastalığıydı, ölümüydü bir ton dertle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Acemi arkadaşlarıma tavsiyemdir.

Kardinal tetra hakkında; bu balık türü schooling ve shoaling davranışı sergileyen bir balık türüdür. Bu tür balıkların 6 ve daha az adette tutulduğu vakit bu doğal davranışı sergilemedikleri ve strese girdikleri defalarca yapılan gözlemlerde tespit edilmiştir. Üstelik alan belirleyen ve alanını koruyan balıklardır ve sanıldığı gibi çok da sakin, uslu değildirler, gruptaki birey sayısı azalınca “zorbaların” saldırganlığı daha az bireye yoğunlaşacağı için stres kaynaklı hastalık ve ölümler hızla artar, o sebeple “minimum 6” dense de, ideal olan 10+ adette ve bol bitkiyle saklanma alanı olan tanklarda bakılmalarıdır. Schooling davranışı gösteren balıklar için bir diğer gereksinim de dikey alandansa yüzey alanının fazla olmasıdır.

Son olarak green neon, neon ve kardinal tetralar yeni başlayanlara pek de önerilebilecek canlılar değil. Doğal habitatı gereği su sertliği ve asiditesi gibi konularda biraz daha özel gereksinimleri vardır. Balıkların bizim oyuncağımız değil, yaşayan canlı varlıklar olduklarını unutmayalım ve hiçbir canlıya kendi keyfimiz için işkence etmeyelim. Oyun oynamak isteyen başka uğraşlar bulsun…

Saygılarımla. [EDIT]Boraras,2025-05-18 17:31:14[/EDIT]
Akvaryum Balık Önerisi
[QUOTE=NightWist]
Tetralar 4-5 kişilik gruplar halinde gayet beslenebilir. Genel litresi yeterli olduğu için problem yaşamaz. Tetralar hem yatay hem dikey şekilde gezebilirler. Melekler gibi yayvan akvaryumlara ihtiyaç duymazlar. Bitki sayısını arttırırsa hem canlı yükünü epey azaltır hem tetraların saklanacak yeri olur. Kısacası gayet beslenebilir hatta kardinal tetra,betta ve karides (teker teker olmak üzere) tek beslenebilecek türler bu akvaryumda.[/QUOTE]

Öyle yapılır edilir demekle olmuyor. Belli ki balıkları canlı değil, süs aracı olarak görüyorsunuz. Söz konusu olanın can olduğuna dikkatinizi çekelim o halde.

Sürü balığı olan ve footprint oranı yüksek akvaryumlarda (dikey değil yatay) bakılması gereken canlılara “4 de olur 5 de, dikeyde de bakılır” vs. gibi bol keseden veriler “sallamak” yanlış bir hareket. Bu balıklar taş çatlasa bir ay sonra ich ya da columnaris gibi hastalıklardan ölecek. Vebal almak bu kadar kolay mı? Güvenilir kaynak gösterin madem.

Kardinal ve betta bu akvaryumda tek beslenebilecek türler demenize en fazla gülünebilir. Bu forumda ne yazık ki çok sık rastladığım bir durum: bilgimiz yoksa dezenformasyon yapmayalım, canlarla kumar oynamayalım. Oyun arıyorsak da canlıları rahat bırakıp kendimize başka meşgaleler edinelim arkadaşlar…[EDIT]Boraras,2025-05-18 14:54:11[/EDIT]
Akvaryum Balık Önerisi
Kardinal tetra koyabilirsiniz diyen kişiyi kesinlikle dinlemeyin. Akvaryum hacminiz 36 litre olduğu için bakabileceğiniz balık türleri sınırlı, akvaryumunuzun yatay yerine dikey olması sebebiyle sayı daha da azalıyor. Kardinal tetra ise kesinlikle bu balıkların arasında değil.

Green neon tetra ve neon tetra ile aynı sınıfta sayılabilecek kardinal tetralar bu üç balığın içinde en büyüğü ve en çok yüzme alanına ihtiyaç duyanıdır. Oldukça aktif yüzücülerdir. 4-5 tane de bakamazsınız, en az 6’lı gruplar halinde bakılması gereken sosyal balıklardır yoksa strese girerler. Ayrıca dikey değil yatay akvaryumlara ihtiyaç duyarlar.

Green neon tetra ve neon tetrayı da bu akvaryumda bakamazsınız. Kendinden bu kadar emin şekilde dezenformasyon yapan insanlar olması inanılmaz.

İyi bir araştırma yaparak karar verin yoksa edineceğiniz balıklar stres içinde acı ve hastalık çekerek ölürler. Sadece hacme değil, akvaryum tipine göre de araştırın.[EDIT]Boraras,2025-05-18 04:41:26[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.