ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Eren123456
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
24 dakika önce
Toplam Mesaj:
38 [2.24 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
32 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eren
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eren

SON 10 MESAJI

Akvaryum Dış Filtre Sorunu
[QUOTE=Hidro Dinamik] Hayırlı olsun, o hava alma tuşu bozulsa bile taktiği öğrenmiş oldunuz. [:D][/QUOTE]

Evet hocam şuan çok güzel çalışıyor sadece ilk kurup filtreyi açmafığımdan su sarılaşmış geçmesini bekliyorum[:)]
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Evet, özellikle filtre kovasındaki suyu boşaltmanız gerek. Ardından bağlantıları yapıp hiç fişe takmadan filtreden akvaryuma dökülen suyun hortumundan (çıkış borusu) kuvvetlice hava çekin. Diğer borudan filtreye su dolmaya başlayacak. Su dolması bitince fişi takabilirsiniz. İçinde kalan az miktar havayı kendisi atar. [/QUOTE]
Sağolun hocam bugün kovayı boşaltım hortumları kıvrılmicak şekilde taktım sonra mekanik düğmeyle yapayım dedim oldu tavsiyeleriniz için sağolun
[QUOTE=neomeo]
fişi çek,
emiş hortumu vanasını kapat,
emiş hortumunu musluğuyla beraber filtreden çıkar,
ufak bir kova üzerinde emiş hotumu vanasını açıp ağzınla havif havasını em,
su gelip kovaya dökülünce vanayı kapat,
tekrar filtreye takıp filtre su dolu ise fişi takıp vanayı aç, değil ise vanayı aç so dolmaya yakın fişi tak,
sonrasını filre halledecektir.[:iyi:] [/QUOTE]

Havasını nasıl emeceğim içinde su varken

[QUOTE=Hidro Dinamik]
Evet, özellikle filtre kovasındaki suyu boşaltmanız gerek. Ardından bağlantıları yapıp hiç fişe takmadan filtreden akvaryuma dökülen suyun hortumundan (çıkış borusu) kuvvetlice hava çekin. Diğer borudan filtreye su dolmaya başlayacak. Su dolması bitince fişi takabilirsiniz. İçinde kalan az miktar havayı kendisi atar. [/QUOTE]
Sağolun filtrem dolphin c1000 normalde tuşuna basınca kendi kendine çalışır ama bu sefer çıkış ve alış borularının yerlerini tam tersi yapın a olmadı düzelteyim derken borular iyice karıştı ondan oldu galiba sağolun tavsiyeleriniz için
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Kova ve çıkış borusunda su olup giriş borusunda su olmadığında fiş çekiliyken havasını almak çok zor. Bu durumda fiş takılıyken havasını almak gerekiyor ama ağzınıza gelir.
Kova boşken ise fiş çekili halde yaparsanız daha hijyenik olur.[/QUOTE]

Hortumları boşaltıp en baştan denesem olur mu
[QUOTE=Hidro Dinamik]Filtrenin fişini çekip akvaryuma su dökülen hortumdan (çıkış hortumu) kuvvetlice hava çekin içi suyla dolunca fişi takın. Zaten havayı çekerken bahsettiğiniz giriş hortumunun suyla dolduğunu göreceksiniz.
Kovanın içine su doldurduysanız fişin takılı olması işinizi kolaylaştırır ama dikkat edin fiş takılıyken bir anda ağzınıza su dolabilir. [:)))][/QUOTE]

Sağolun şimdi benim su alak hortumumda su olmuyor su verende ise su var olmuyor diye yerlerinden oynamıştım şimdi çıkış borusunun ucundan hava mı çekmem lazım fiş takılı değilken
Arkadaşlar akvaryumumu en baştan kurdum motoru kurdum bugün ama motor bir türkü çalışmıyor şuan su alan hortumda içinde su yok ondan dolayı olmuyor tabsiykerinşz neler
Co2 İçin Hangi Seti Almalıyım
[QUOTE=Searlas]Selamlar bak dostum. Eger bitkili ve high tech bir tankin varsa kesinlikle bu tarz boş işlerle ugraşma. Bunlar hep sorun damla sayisininhicbir zaman ayarlayamazsin . Örnek veriyorum 1 hafta saniyede 2 damla ayarlarsın 2. Hafta ya saniyede 1 damla bile zor olur stabil hic bir zaman çalışmaz buda ph da ve co2 dalgalanmalara sebeb verir ve buda yosunları patlatır. Bende 1 ay önceye kadr bu sekilde islerle ugrasiyordum. 2 haftada bir sisstemi yeniliyordum hergun damla sayacina defalarca bakiyordum aynimi diye. Simdi tuplu sisteme gectim 7/24co2 veriyorum . Şöyle 3500 Tl ye 5 litre tüp aldım 1600 tlye ista regulator aldım valfsiz. 10 numara 5 yildız 1 ay once ayarladım 6 saniye 5 damla gram oynama yok oşekilde devam hep tercih senin baba[/QUOTE]

Sağolasın abi 200 litre için kaç kg tüp lazım birde ama ben zaten en fazla 5-6 ay kadar kullanıcam bu sisyemi sonra tüplüye geçicektim bütçe olarak çok zorlanmayayım diye.Birde sen nereden aldın abi
[QUOTE=gattar5050]İşin sonu her türlü tüplü sisteme çıkıyor hocam. Linki paylaşılan ürünler bile neredeyse tüplü sistem parasına geliyor. Biraz daha bekleyip bütçeyi arttırıp 2.el de olsa bir tüplü sistem kullanmanızı tavsiye ederim. Özellikle 200 gibi az olmayan bir hacim için macera aramaya gerek yok bence. Sarı sitede 2-3bin ₺ ye tüplü sistemler var ve en stabil çalışanda bunlar oluyor. [/QUOTE]

Sağolun lakin sarı sitede araştırma yaptım sadece tüpü 2-3 bin birde diğer masraflarla daha da artıyor
[QUOTE=giyotyn]
Yok değil. Limontuzu karbonat seti bunlar.
Pet şişede hazırlamaktan çok daha verimliler, şahsen çok memnunum ama artık eskisi gibi istediğimiz her şeyi alamıyoruz bulamıyoruz.[/QUOTE]
Sağolun bunu aramaya devam edicem başka öneriniz var mıdır bulamazsam diye
[QUOTE=giyotyn]Bu tip kitlerden şaşmayın. Ömürlük.
Maalesef Türkiye'de üreten satan yok. Amazon veya Temu'da bulursunuz ancak. Ama son vergi bindirimleriyle fiyatları nasıl fırlamıştır bilemiyorum.
"Diy CO2 generator cylinder kit" diye ararsanız bulursunuz.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225665/270720250103491.jpg[/IMG]
[/QUOTE]
Sağolun lakin bu kitleri bulamadım birde bunlar tüplü için değiller mi

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.