ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
2023çiçek
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 43 Dakika önce
Toplam Mesaj:
3 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
3 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Işıl Çiçek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Işıl Çiçek

SON 3 MESAJI

Hava Sirkülasyonu İçin Sineklik İle Çerçeve
Lütfen kusura bakmayın. 1. Yurtdışında doğdum Türkçem çok iyi değil. 2. Çooook yeniyim bu akvaristik dünyasında. 3. Canınızı sıkmak istemiyorum ☺️

Şöyle sorayım:
Benim normal akvaryum kapaklarım var. Ama su sıcak olmaması için, balıklar için yazın tehlike oluşmaması için sizler ne yapıyorsunuz? Araştırdığım zaman çoğu akvryum ile ilgilenenler kapaksız bırakıyor akvaryumu veya sineklik alıp çerçeve yapıyorlar. Pleksi yani ince dediğiniz buhar camı yerleştirirsem su yazın sıcak olmaz mı?
Deniz akvaryumu için file denilmiş soru işte onu nasıl yerleştiriyorsunuz?

Lütfen kusura bakmayın tekrar ve tekrar sorduğum için. [:((][QUOTE=Oozer3466]Merhaba daha önce bende pleksi denedim fakat bir süre sonra değişim oluyor en iyisi ince bir buhar camı toz damla izlerini düzenli sildiğin sürece sıkıntı olmaz deniz akvaryumu için fileler de oluyor onlardan bulabilirsen o da olur bende çok balık kaybı yaşadım 10 balığım öldüyse 8 i atlamaktan gitti geceleri keyifli hobiler...[/QUOTE]
Peki hava sirkülasyonu olur mu yinede? Yurt dışında özel akvaryum için sineklik gibi çerçeveler var satışta. Amazonda bile satışı var fakat Türkiye'ye satışı yok. Burda da hazır o şekilde kapak bulamadıüğım için kendim yapmak istedim. Pleksi cam,.kapak gibi değil mi? Yani o da tam kapatacak ve su yinede ısınacak yazın. Amacım akvaryumun hava alması ve bir low tech akvaryumle mümkün olduğu kadar suyu serin tutmak. Yalnış mı düşünüyorum 🤔

Bu arada, aydınlatma pleksinin üzerine yerleştirildiğinde bitkilere aynı etki yaratıyor mu? Fotosentez açısından? Bende ayrıca çok bitki var. Gerçe çoğu yavaş büyüyen lerden....

Teşekkürler
Işıl çiçek
Merhabalar. Ben akvaryum dünyasında çok çok yeniyim. Henüz 7 hafta oldu. Akvaryumun üstünü açık tutamadığımdan (balıklar zıplayabilir ve salyangozlarım kaçabilir) sineklik ile kapak yapmak istiyorum. Bunu kendi yapan biri var mı? Foto yollayabilir mi? Veya bir öneride bulunabilir mi?
LED ışığını nasıl çözcem bilemedim. Benim LED'de çünkü ayak yok. Vantuzlu. [:((]

Şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.