ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
03 Şubat 2017 23:30
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
UĞUR SOYSAL
Doğum Tarihi:
04 Temmuz 1978
İl:
Izmir
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Uğur Soysal
Karşıyaka/İzmir --- Henüz bilinmiyor
SON 10 MESAJI
Tekrar Merhaba
Merhaba,
İlk olarak 10 sene aralıksız akvayum ile ilgilendikden (88 -98 )sonra yaklaşık 6 sene ara verdim. Bu 10 sene zarfında ciklet hariç her türlü balığa baktım diyebilirim. Çünki 90lı yıllaırn başına böyle güzel bilgi alabileceğimiz ortamlar maalesef yoktu ve akvaryumcuda hangi balığı beğendiysek aldık. Deneme yanılma ile hangi türlerin birlikte yaşayıp hangi türlerin yaşamayacağını anladık :)
Daha sonra hobiye 1 metrelik bitkili ile geri döndüm. yaklaşık 4 sene yaptıktan sonra evi taşıma aşamasında akvaryumumu satarak ara verdim. Ama hepinizin bildiği gibi bu hobi bırakılmıyor ara veriliyor. şimdi tekrar geri dönmek istiyorum. Ama aklımda 1-2 konu var. Akvaryumda kesin olarak bitki olmasını istiyorum. Bu nedenle karides veya vatoz bakmak istiyorum. Bu noktada da sizin görüşlerinize ihtiyacım var. Alan sıkıntımdan dolayı şu anda 50 cmlik bir akvaryum alabilirim. Bu akvaryumda tül kuyruk vatoz gibi türler bakmak istiyorum. Sizce böyle bir kurulumda nelere dikkat etmeliyim. Birde sizin önerebileceğiniz başka vayoz türleri veya balık türleri neler olabilir. ( lepistes, melek vb değilde daha özel türler olabilirse sevinirim)
Merhaba,
İlk olarak 10 sene aralıksız akvayum ile ilgilendikden (88 -98 )sonra yaklaşık 6 sene ara verdim. Bu 10 sene zarfında ciklet hariç her türlü balığa baktım diyebilirim. Çünki 90lı yıllaırn başına böyle güzel bilgi alabileceğimiz ortamlar maalesef yoktu ve akvaryumcuda hangi balığı beğendiysek aldık. Deneme yanılma ile hangi türlerin birlikte yaşayıp hangi türlerin yaşamayacağını anladık :)
Daha sonra hobiye 1 metrelik bitkili ile geri döndüm. yaklaşık 4 sene yaptıktan sonra evi taşıma aşamasında akvaryumumu satarak ara verdim. Ama hepinizin bildiği gibi bu hobi bırakılmıyor ara veriliyor. şimdi tekrar geri dönmek istiyorum. Ama aklımda 1-2 konu var. Akvaryumda kesin olarak bitki olmasını istiyorum. Bu nedenle karides veya vatoz bakmak istiyorum. Bu noktada da sizin görüşlerinize ihtiyacım var. Alan sıkıntımdan dolayı şu anda 50 cmlik bir akvaryum alabilirim. Bu akvaryumda tül kuyruk vatoz gibi türler bakmak istiyorum. Sizce böyle bir kurulumda nelere dikkat etmeliyim. Birde sizin önerebileceğiniz başka vayoz türleri veya balık türleri neler olabilir. ( lepistes, melek vb değilde daha özel türler olabilirse sevinirim)
15 lt nano moss denemesi lowtec
Çok güzel olmuş elinize sağlık. Tankınızın ebadı nedir acaba ?
Çok güzel olmuş elinize sağlık. Tankınızın ebadı nedir acaba ?
Bitkilerimi Ne yapabilirim?
İzmirde herkez bitki azlığından şikayet ediyor. Bence bu bitkileri hobicilere satarak çok rahat elinden çıkarabilirsin.
İzmirde herkez bitki azlığından şikayet ediyor. Bence bu bitkileri hobicilere satarak çok rahat elinden çıkarabilirsin.
gübresiz büyüyolar...
Tabikide büyüyebilir. Ama büyüme yeteri kadar hızlı olamaz veya yeterince sağlıklı olamaz.
Tabikide büyüyebilir. Ama büyüme yeteri kadar hızlı olamaz veya yeterince sağlıklı olamaz.
Seachem Flourish Excel kullanımı
Arkadaşlar bir kaç başarısız mayalı sistem denememden sonra bu ürünü alıp kullanmaya verdim. Ürün bugün elime geçti. Ürünün açıklamasında büyük su değişimlerinden sonra her 40 litre için 1 kapak atın daha sonra hergün veya gün aşırı 200 lt için 1 kapak atın yazıyor. Benim akvaryumum 100 lt olduğu için ben burdaki miktarların yarısını kullanacağım. Benim merak ettiğim bu ürünü kullanan arkadaş varsa ne şekilde kullandığıdır. Yani hergün mü ilave etmiştir , günaşırımı kullanmıştır , ne miktarda kullanmıştır onu merak ediyorum. Eğer yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadaşlar bir kaç başarısız mayalı sistem denememden sonra bu ürünü alıp kullanmaya verdim. Ürün bugün elime geçti. Ürünün açıklamasında büyük su değişimlerinden sonra her 40 litre için 1 kapak atın daha sonra hergün veya gün aşırı 200 lt için 1 kapak atın yazıyor. Benim akvaryumum 100 lt olduğu için ben burdaki miktarların yarısını kullanacağım. Benim merak ettiğim bu ürünü kullanan arkadaş varsa ne şekilde kullandığıdır. Yani hergün mü ilave etmiştir , günaşırımı kullanmıştır , ne miktarda kullanmıştır onu merak ediyorum. Eğer yardımcı olursanız sevinirim.
Bir aydır Co2 Çıkışı var.
Benimde yaklaşık 1 hafta oldu benimde karışımım miktarlarım aynı. Kurduğunuz bu sistemde difüzör olarak ne kullanıyorsunuz acaba ?
Benimde yaklaşık 1 hafta oldu benimde karışımım miktarlarım aynı. Kurduğunuz bu sistemde difüzör olarak ne kullanıyorsunuz acaba ?
Bitkileri nasıl temizleyebiliriz ?
Bende ilk olarak bu çözümü düşündüm ama maalesef yaz aylarında olmamızdan dolayı izmirde makrakanta bulamadım. Çünki akvaryumcular sıcaklar geçesiye kadar balık getirmiyorlarmış (Bu arada bu konuyla alakalı değil ama akvaryumcular gerçekten kendilerinden nefret ettirdiler çünki her gidişimde gelecek hafta getireceğiz dediler içlerinden 1 tanesi hariç hiçbiri bana şu sıralar balık getirmiyoruz demedi. Bunuda söyleyemeden geçemeyeceğim). Ne kadar akvaryumumu temizlemiş olsamda genede dediğiniz gibi makrakanta koyacağım. Tabii bulabilirsem :)
Bitkileri nasıl temizleyebiliriz ?
Merhaba arkadaşlar ;
bir süre öncesine kadar akvaryumumda salyangoz problemi vardı ve bu problem had safhaya ulaşmıştı. Bende bütün akvaryumu boşaltarak tekrar kurulum gerçekleştirdim. Tabii bu arada bütün kumu kaynattım , dış fitreyi sıcak suyla yıkadım , bitkileri suyun altında tek tek yıkadım vs vs. Geçen gün çınar bitkisi aldım 4 kök bu bitkiyide akvaryuma koymadan önce güzelce yıkadım ( daha doğrusu ben öyle sanıyormuşum ) ve akvaryuma yerleştirdim. Dün akşam bir baktım bitkinin üzerinde çok çok ufak salyangozlar. Tabii görür görmez çıldırdım
hemen bitkileri akvaryumdan çıkardım ve bir kovanın içerisine koydum. Şimdi size sormak istediğim böyle bir durumla tekrar karşılaşmamak için bitkiyi aldığımızda akvaryuma koymadan önce ne gibi adımlardan geçirmeliyiz? Nasıl temizleme işlemine tabii tutmalıyız ?
Merhaba arkadaşlar ;
bir süre öncesine kadar akvaryumumda salyangoz problemi vardı ve bu problem had safhaya ulaşmıştı. Bende bütün akvaryumu boşaltarak tekrar kurulum gerçekleştirdim. Tabii bu arada bütün kumu kaynattım , dış fitreyi sıcak suyla yıkadım , bitkileri suyun altında tek tek yıkadım vs vs. Geçen gün çınar bitkisi aldım 4 kök bu bitkiyide akvaryuma koymadan önce güzelce yıkadım ( daha doğrusu ben öyle sanıyormuşum ) ve akvaryuma yerleştirdim. Dün akşam bir baktım bitkinin üzerinde çok çok ufak salyangozlar. Tabii görür görmez çıldırdım
hemen bitkileri akvaryumdan çıkardım ve bir kovanın içerisine koydum. Şimdi size sormak istediğim böyle bir durumla tekrar karşılaşmamak için bitkiyi aldığımızda akvaryuma koymadan önce ne gibi adımlardan geçirmeliyiz? Nasıl temizleme işlemine tabii tutmalıyız ?Akvaryumumdaki salyangoza benzeyen canlıl(resimli)
Buğra bey; makracantalar salyangozlarla savaşta sizin için iyi bir silah olacaktır. Ama ben şu anda bir türlü macrakanta bulamıyorum İzmirde. O yüzden geçen hafta senelik iznimin bir gününü ayırarak bütün akvaryumu boşalttım , bitkileri güzelce yıkadım , kumu kaynattım , dış filtreyi güzelce sıcak suyla yıkayıp akvaryumu yeniden kurdum. Şu an için bir problemim kalmadı.
Buğra bey; makracantalar salyangozlarla savaşta sizin için iyi bir silah olacaktır. Ama ben şu anda bir türlü macrakanta bulamıyorum İzmirde. O yüzden geçen hafta senelik iznimin bir gününü ayırarak bütün akvaryumu boşalttım , bitkileri güzelce yıkadım , kumu kaynattım , dış filtreyi güzelce sıcak suyla yıkayıp akvaryumu yeniden kurdum. Şu an için bir problemim kalmadı.
Helojen aydınlatma
Bu lambalar bir süredir benimde aklımda. Haftasonu fırsatım olursa alıp denemek istiyorum. Çünki denemeden öğrenilemiyor. Herkez farklı şeyler söylüyor(Aydınlatma şiddeti olsun , kullandığımız kum olsun vb). Bu yüzden en iyi öğrenme metodu bence deneme yanılma olacak. En fazla 15 ytl masrafım olur. Akvaryumum standart plastik kapaklı olduğu için kapakta biraz iyileştirme yapmam gerekecek.
Bu lambalar bir süredir benimde aklımda. Haftasonu fırsatım olursa alıp denemek istiyorum. Çünki denemeden öğrenilemiyor. Herkez farklı şeyler söylüyor(Aydınlatma şiddeti olsun , kullandığımız kum olsun vb). Bu yüzden en iyi öğrenme metodu bence deneme yanılma olacak. En fazla 15 ytl masrafım olur. Akvaryumum standart plastik kapaklı olduğu için kapakta biraz iyileştirme yapmam gerekecek.
Isınması konusunda önce dışarıda bir süre kullanıp ne kadar ısındığını gözlemleyeceğim. Buna görede ne kadar yakına takmam gerektiğini tahminleyeceğim.
Carrefourdaki akvaryumcuda bitki akvaryumunda bildiğimiz lamba kullanıyor. Herhafta bitkilerini takip ediyorum canlılıklarından hiçbirşey kaybetmiyorlar. çınar bitkileri 3 haftadır çok iyi durumdalar. Bendekiler ise harap oldular bile
SON MESAJLAR
- Su Yüzeyinde Ne Kadar Hareket Olmalı Efecan07, 20:53
Yeni Üye Forumu - Pipo Filtrenin Borusunu Takmamak Sorun Yaratır Mı? koraykbl, 20:51
Filtreleme Seçenekleri - Betta Akvaryumu Mirza Adar, 20:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Low-tech Tankta Kahverengi Yosun Ve Bitki Erimesi JuqLax, 20:12
Yeni Üye Forumu - Beta Karides Uyum Mirza Adar, 19:53
Labirentliler - Elimde 120 Litre Akvaryum Var Ne Beslemeliyim Akvaryumcu_Doru, 19:49
Yeni Üye Forumu - Canlı Yem Tavsiyesi Akvaryumcu_Doru, 19:35
Canlı Doğuranlar - Bitkilerin Üzerindeki Şeffaf Sümüksü Doku Mpsto, 19:02
Yeni Üye Forumu - Tanganyika : Amatör Dokunuş 1Balikci, 18:49
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Goldfish2000, 18:21
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Oranda Ara Sıra Dik Duruyor FerhatDumann, 17:36
Yeni Üye Forumu - 40/60 Litre Lepistes Akvaryumu Balık Önerisi MG, 16:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sump Sistemi Hakkında SaRCoPhiLiuS, 16:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 16:31
Akvaryum Dünyasından Haberler - O.amerika Krater Gölü Cikletlerinde Panmiksi Orhan76, 16:31
Makaleler ve Tercümeler - Elektrik Blue Acara Hangi Tetra Türü İle Yaşar Umutoty, 15:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Java Fern'i Nasıl Sabitleyebilirim İnci Kefali, 15:38
Yeni Üye Forumu - Silindir Akvaryum Denemem 15x40 brkyipek, 14:35
Akvaryum Tanıtımı - Oksijen Ve Hacim Yeterli Mi? ugurbaran, 13:57
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Nasıl? Mesutoviç, 13:29
Yeni Üye Forumu - 70×40×40 Akvaryum Lowtech Zemin Bitkisi Toprak Mesutoviç, 13:22
Yeni Üye Forumu - Sobo 901f Ultra Viole 800 Lt Cyber_Scout, 12:51
Filtreleme Seçenekleri - Vatozdaki Kahverengi Leke Hastalık Mı Genetik Mi ? sinan1166, 11:02
Kedi Balıkları Forumu - 70 l Akvaryumda Su Hafif Tozlu Görünüyor eczGrylls, 10:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Küp Üstündeki Galiba Yosun ybingol, 10:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 2. Akvaryum Deneyimim atakanaydin, 09:57
Akvaryum Tanıtımı - Shallow Blackwater Bimaculata AtlasPoyraz, 08:20
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Suyunu Nasıl Düzeltebilirim? K0L0Ni, 07:54
Yeni Üye Forumu - Ph Metre Ve Tds Metre Önerisi pianoƒish, 00:11
Akvaryum Bilimi - Doctore'nin Balık Odası! mertt1925, 21:58
Akvaryum Tanıtımı - 50cm Tetra Akvaryumu efebudak, 21:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryum İçin Tavsiye yigidoumit, 19:52
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Kurulum Bitkili Akvaryum AliAltınöz, 19:34
Akvaryum Tanıtımı - 200 Litrede Hangi Channa amatör.akvarist, 19:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Astronot Balıgı Yem Seçimi koraykbl, 18:33
Yeni Üye Forumu - Cikletlerim İçin Bu Yem Uygun Mu xfuriousx, 16:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Aydınlatma Seçimi Aguamentist, 14:43
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Albino Endler Dedesi Oldum :) Aguamentist, 14:40
Nadir Tür Gördüm - 8 Yıl Aradan Sonra Hobiye Dönüş.. ugurbaran, 14:23
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 14:20
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Akvaryumumda Garip Bir Canlı Var. Ibrahim_1, 14:07
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 60x40x40 Hardscape ercane, 14:01
Akvaryum Tanıtımı - Yusufcuk Larvasından Kurtulma! LeafyAqua, 13:54
Bitki Akvaryumları Genel - Gövdede Çıkan Beyaz Yara Orhan76, 13:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Balığım Hasta Mı ? ogurcay, 13:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Plastik Parça Salınım Yapar Mı? Efecan07, 12:56
Yeni Üye Forumu - Yunus Cinsiyeti Hakkında memht, 12:41
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Oranda Redcap Balıgım Pulları Tuhaflaştı AtlasPoyraz, 12:19
Hastalıklar ve İlaçlar - 60x40x25 Serbest Dalış :) Mehari, 11:33
Akvaryum Tanıtımı - Bilgi Destek mangin09, 11:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 21:04
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 21:04
- Özel Moss Türleri. smithiseek 20:58
- Black Molly Balıkları. smithiseek 20:58
- Crptocoryne Crispatula Var buraktanatar 20:23
- Bitki Armatürü buraktanatar 20:23
- Bitki Armatürü buraktanatar 20:23
- Özel Tür Golden Tuxedo Lepistes buraktanatar 20:23
- Tam Damızlık Boy Melekler (çiftlerde Mevcut) _rammstein_ 19:47
- Hb White Lepistes Arıyorum ali gül 19:34
- 180*60*65 Yy Akvaryum Ve Midas Papağan Melezi Yavr canrsln 18:41
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 18:35
- Mangrov Kökü blenny 18:35
- 120x30x30 Ultra Clear, Tüm Canlılar Ve Malzemeleri blenny 18:35
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 18:24
- Kepçe, Kaya, Çakıl Taşları AquaPuella 17:38
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 17:15
- Bitki Çeşitleri emreemin 17:15
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 17:15
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 17:15
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 17:15
- Damızlık Geophagus Altifirons Liga 17:07
- L333 White, Lda16 Duz rebelde 16:39
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 16:28
- Acil// Orıonled B-50 App Kontrollü Aydınlatma ! benji 15:57
- 10 Adet Sıfır Sump Motoru ( 25w - 1800 Litre ) Fishbone 15:26
- L144 Mavi Göz Vatozlar Mükemmel Kan Tül Hatları FULL RED MEHMET 15:19
- Armatürk 80cm Akvaryum Aydınlatma 2080h MuratOzdemir 13:51
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 13:01
- Su Piresi & Infusoria Amati340 13:01
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 13:01
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 13:01
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 13:01
- Bitki İle Takas Yapılacak Balıklar batuhan.ylmz 12:56
- İndirimm Moly,plati,lepistes,vatoz EKAR 12:54
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 12:54
- 25x25x25 Cm Full Ultra Clear 6 Mm Rodajlı Akvaryum Thunderbird 12:27
- Yati Kökü- Lily Pipe - Co2 İnce Ayar Vanası - Co2 Mehari 12:08
- Sunsun Hw-603b 15 Gün Kullanıldı Mehari 12:08
- Apistogramma Sp. Blueflame rhn35 12:03
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:39
- Damızlık Corydoras Sterbai nikon_ 10:39
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 10:39
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 10:36
- Süper Red Vatoz & Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş scorpion26 10:36
- Leleupi & 3 Çeşit Nadir Endler scorpion26 10:36
- Tilki Kuyruğu Ve Frogbit sina cen 10:20
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 10:07
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 09:44
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 09:44
KULLANICILAR
- 86 Online Kullanıcı, 48 Üye
Online Kullanıcılar
BaharB,
MiSoSiKiaN,
mutama,
Öğretmen Ali,
Democan,
HaydarGul,
Redko,
BerkBey,
murat efe,
osmandbnl,
Volkaann,
Fatih_hakankaan,
-RBG-,
umutak,
E.SAYGILI,
Best Fish,
ADNADNAN,
Balikcidede,
iwagumi,
Ugur79,
sina cen,
piranhabull,
DeepWater,
YoungEnki,
Mirza Adar,
AtlasPoyraz,
Brdk64,
1Balikci,
GhostKoi,
Goldfish2000,
ahmetcan1453,
Lofta,
ataberk28,
amatör.akvarist,
musti9411,
Esra8181,
Mpsto,
Ehtiyar,
kopruluonur,
oCeycey,
GalaxyAquatics,
emreemin,
Siminay,
SuperSport,
MG,
Sesenagi,
mustafakrml,
Dako,
Sinan.,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.