ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zyzapin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Aralık 2008 20:11
Son Ziyaret:
23 Ocak 2023 14:12
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
akın zeytin
Doğum Tarihi:
03 Haziran 1975
Yaş:
48
İl:
Sakarya
Meslek:
tıbbi mümessil
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Akın ZEYTİN

SON 9 MESAJI

200 Litre Akvaryum için Tavsiyelerinizi bekliyorum
 Lepistesler oldukca hassas balıklardır yüksek ihtimalle suya alıştırmadan akvaryuma bıraktığınız için kaybetmişsinizdir ve kaybettiğiniz lepistesleri vatoz afiyetle yemiştir.
  Sakaryada doğru düzgün bilgi vericek bir akvaryumcuyla karşılaşmadığım için size tavsiyem alıcağınız balığı bu sitede iyice araştirdıktan sonra alın yoksa akvaryumcuların yalan yanlış yönlendirmeleri ile daha fazla balık kayıbı yaşayabilirsiniz.
Jebo mu eheim mi?
[QUOTE=cahil]Yazık olmuş üzüldüm jebo almış olmanıza.5 aydır jebo kullanıyorum ve ehiem a geçmeyi düşünüyorum.Jeboya verdiğim parayı ise çöpe atmışım sayıyorum.Akvaryumu temizlemiyor bile.Elektrik sarfiyatı ise çok çok yüksek.[/QUOTE]
 
Kullanıcı adınıza yakışır bir yorum yapmışsınız.Kahkaha
Jebo mu eheim mi?
Eheim in kalitesinden bahsediliyor bu konu hakkında eheim kullanmadığım için yorum yapamam ama jebodan son derece memnun olduğumu belirtebilirim ve söylenen arızaların hiç birinide yaşamadım ses sorunumda yok.
 
Fakat sürekli elektrik sarfiyatındaki ekonomikliğinden bahsediliyor fakat burda bilginizile hareket edicek insanları yanlış yönlendiriyorsunuz!
 
Öncelikle her iki filtrenin debisi aynı olmadığı için bire bir  karşılaştırılması yanlış olur. Ve jebo bu debiyle daha iyi filtrasyon sağlar.
 
Ayrıca aylık 20 tl gibi bir fiyat farkı oluşamaz dikkat ederseniz crypto 
 (Jebo 8760x22=192720 w yani yaklaşık 193 KW x0,2tl=38,6 tl/yıl
Eheim 8760x8=70080 w yani yaklaşık 70 KW x0,2tl=14 tl/yıl )
 
nickli arkadaşın hesabına göre yıllık elektrik tüketimindeki fark 24,6 tl eder ki bu hesaba göre aylık fark 2,05 tl eder.
 
Ayrıca Jebonun musluklu ve dolu olduğuda göz önüne alınırsa aradaki fark 47,5 tl yi oldukca aşıcaktır.
 
Yukarda ki karşılaştırmalar ışığında benim tercihim Jebo ve herkesin görüşüne saygılıyım ama daha objektif anlatırsanız yardım isteyen arkadaslara daha faydalı olabiliriz.
 
 
Dış filtre
Ekol 19 ve özelliklede  ekol 17 hakkında okuduklarım kesinlikle benide çok tatmin etti hatta almayı çok istedim ama ısrarla aramama rağmen ve sürekli sormama incelemeleri anlatmama rağmen akvaryumcunun getirtirim dememesi yedek parça sıkıntısına düşebiliceğimi düsündürttü tamam belki onuda getirtirdi ama bu bir süreç alıcaktı ve bu seraçte akvaryum filtresiz kalamaz düşüncesiyle ekolden mecburen vazgeçtim.
 
Şayet civarınızda varsa bende okuduğum incelemelerden etkilenerek alın derim size
Dış filtre
  Özür dilerim henüz yeni farkettiğim bişey benim dış filtremin kutusunun bir tarafında  life tech 835 yazıyor ve siyah kovalı resim var diğer tarafında ise life tech 825 yazıyor ve yeşil şeffaf kovalı resim var yani benim filtrem life tech 825 imiş.
 
  Yanlış belirtmemin nedeni ise motorun bulunduğu kafada life tech 835 yazması yani 2 modelde de aynı motor ve kafa fakat farklı kovalar kullanılıyor.
 
  suanda aşşağıdaki linkte de görüceğin gibi fiyatı 98.75 den kampanya yapılıp 62.54tl ye inmiş bence işini görür
 
 
Dış filtre
http://www.teleskopakvaryum.com.tr/product.asp?catID=436&Menu=436
Burda  fiyatı uygun
 
Ses konusuna gelince dolapta durmadığı hatta açıkta çalışma masamın 40 cm yanında olduğu halde ses problemi yaşamıyorum çok çok az bir ses geliyor gece sessizliğinde ama etkileyecek düzeyde değil.
 
Ayrıca akvaryumcum bu filtreyi verirken bana özellikle yeşil şeffaf kovalı modelini önermişti linkteki gördüğüm siyah kovaı bulabilirsen bende yeşil şeffaf kovalı modelini al derim.
Dış filtre
Bende 85 40 50 ölçülerimdeki akvaryum için uzun zaman ekonomik ve iyi bir filtre araştırmıştım. Ekol 17 almaya karar verdiğim halde maalesef bulamadığım için bulunduğum bölgedeki akvaryumcunun garanti vermesi ve üründe ısrar etmesi üzerine 2aydır life tech 835 kullanıyorum. 80tl ye aldım içi doluydu ve ilk basta suyu bulanık olsada 20 gun içinde düzelmişti su anda da hala cam gibi.
 
Tavsiye ederim
dış filtre..ekol 17 mi yoksa 19 mu?
Ahmet bey dış filtreler surekli calıştırılmalıdır yanılmıyorsam ortalama olarak 45 dakika calışmazsa filtre içersindeki bakteriler ölür ve biyolojik ortam bozulur bu sebeplede yarardan çok zarar verir.
 
bu durumda düşük debili bir dış filtreyi kısa bir süreliğine almak yerine güçlü bir iç filtre almanızı öneririm.
Hagos dip süpürgesi
muhtemelen benimde yapmıs oldugum bir hata yaparak filenin takıldığı kısmı su dışında bıraktığınız için cekmemiştir. o kısmınında tamamen suyun içinde bulunması gerekiyor

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.