ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Okan Bilgiç
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2009 20:32
Son Ziyaret:
05 Ekim 2023 07:14
Toplam Mesaj:
245 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
OKAN BİLGİÇ
Doğum Tarihi:
16 Şubat 1971
Yaş:
53
İl:
Izmir
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/69713.jpg[/img]3X 33-45-35h 3X 36-43-45h BLOODY MARY,MAVİ KADİFE,1.SINIF KIRMIZI SAKURA,SARI ATEŞ NEON   K.yaka/İzmir.

SON 10 MESAJI

Jbl Karides Kumu Hakkında
Arkadaşlar Merhaba,

Mavi ve turuncu göz Kaplan karidesler için jbl marka karides kumunu önerdiler.Kum hakkında internette çok sağlıklı bilgiye ulaşamadım.Bu kumu kullana hobidaşlar bilgi paylaşırsa sevinirim.
Bu kum akadama gibi belli sürelerde değiştiriliyor mu?Akvaryum suyu ve karidesler üzerinde etkisi (üreme ve yavruların gelişimi) nedir paylaşırlars çok sevinirim.Geçen yıl turuncu göz Kaplan karides aldım.Canlıların sağlığında hiçbir sorun yoktu.Üremede oldu ama çıkan yavrular hemen öldü.Kum olarak dipte hagen vardı.Ben yavruların yaşamamasını buna bağladım.Zira aynı tankta siyah güllerin üremesinde bir sıkıntı olmadı.

Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Garip Bi Canlı
Merhaba,
Kumdan kafalarını çıkarıp oynuyor ya da ara ara suda yılan gibi yüzüyorlarda zararsız canlılar.Benim karides tanklarumda ara ara oluyor.Ama yassı ve cama yapışık kafa yapısı üçgen şeklindeyse planarya dır.Ama yeni kurulumlarda planarya pek olmaz.Muhtemelen sizinkiler kıl kurdudur
Yeni Bıtkılı Karidesli Akvaryum Kurulumda Profesyonel Bakış!
Öncelikle kurulumunuz hayırlı Olsun Volkan Bey,
Sarı ateş ve kaplan karides farklı familya üyeleri oldukları için kırlma korkusu olmadan aynı tankta bakılabilirler.Fotoğraf olsaydı daha net bir şekilde yorumlanabilirdi.. :) Akvaryum ölçüleri ve filtre secenekleri tam isabet olmuş,Lakin benim nacizane fikrim taban kumu olarak hagen siyah kum olsaydı hem beslediğiniz sarı ateş ve kaplanların renkleri daha belirgin olur hemde siyah ve yeşilin renk uyumu görsel açıdan size daha iyi bir seyir zevki tattırabilirdi diye düşünüyorum.Karides akvaryumlarının olmazsa olmazı moslar da akvaryumlardan eksik etmemek gerekir.
Kolay gelsin
Sakura Karideslerim Hamile mi ?
Kıvanç bey,Öncelikle böylesine güzel sarı ateşleriniz için sizi tebrik ederim.Yukarıda ki fotodaki karidese göre yumurtalar "semer" diye tabir ettiğimiz bölüme yerleşmiş.Yumurtaların alta düşmesine biraz daha zaman var.Umarım yavruları sağlıkla büyütürsünüz.
kolay gelsin.
Canpet yalan indirimi
Bende 4-5 yıl önce bu firmadan Eheim Classic  2213-05 dış filtre ful paket alma gafletinde bulundum.Gelen filtrenin içinde sadece mavi süngerler çıktı.Birde alt kısmında ki musluk ucu ve 2 klipsi kırılmış olarak geldi.Siz yine de şanslı sayılırsınız telefonlarınıza çıkmışlar.Ben muhattap bile bulamadım.Defalarca msj attım ama nafile.Firma ile ilgili kimsenin  olumlu bir yorumu da yok zaten.
Okan Bilgiç2014-04-26 20:05:54
Karides Köyü
[QUOTE=pygmalion]Sanırım uslu çocuklar olabilirsek karidesçikleri görebiliriz :d  evler çok güzel olmuş gerçekten emeğinize sağlık Okan Bey, yalnız akvaryum suyu bulanık gibi fotoğraftan mı kaynaklanıyor?[/QUOTE]
:)  çok tşkr ederim..Haklısınız Çağlar bey, Sanırım fotodan kaynaklı bir bulanıklık.Karidesler yeni köylerine alışamadılar henüz.Bu yüzden biraz utangaçlar.Yada köye muhtar seçimi için toplanmışta olabilirler...... . İşlerini bitirip köyün sokaklarında dolaşmaya başladıklarında yeni fotoları ekleyeceğim

Karides Köyü
[QUOTE=Salih83]Okan bey güzel ve yaratıcı bir çalışma , çatıdaki mosslar çoğaldıkça görüntü çok daha hoş olucaktır. Taiwan moss yada anchor yosunuysa tadından yenmez :) görüntü çok daha hoş durur.
[/QUOTE]
Çok tşkr ederim salih Bey,
Arka planda ki kaya ve mangrov kökünün arkasında strıngy mosslar uzadığında, görüntü çok daha iyi olacak gibi.

Karides Köyü





Boyut (cm):33-45-35h
Kapasite (litre):51 lt
Canlılar:Turuncu göz ve sarı ateş karides.mavi ramshorn salyangoz,moss türleri,subulata.cüce crıpto

Malzemeler:aqua bitki kumu,mangrow kökü.Hindistan cevizi kabuğu,ganys kayası pipo filtre
ışıklandırma olarak günde 7 saat 4x39 wat günışığı..

Akvaryum Bakımı:Haftada bir 3/1 oranında dinlendirilmiş şebeke suyu ile su değişimi.

Kullanılan Yemler:Yemlemeyi 3 günde bir olmak üzere, 1 öğünde bitirebilecekleri kadar sırayla haşlanmış bezelye,kabak,salçalık kırmızı biber,ısırgan otu,ıspanak,kuru yeni dünya,elma,ayva,ceviz yaprakları ve kızılağaç kozalağı

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Herhangi bir ilaç, gübre yada Co2 kullanmıyorum.

Okan Bilgiç2014-04-19 22:15:41
50*20*30h Son haliyle bitkili karides akvaryumu
Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun.
Bitkiler geiştiğinde güzel bir budama ile tablo gibi bir akvaryum olur.Benim nacizane tavsiyem karidesler ile ilgili olacak.Kiraz karides ve karbon rili birbirleriyle melezlenebilecek türlerdir.İleride her iki tür de birbirleriyle kırılacağından hem kirazlar hemde carbonlar renklerini  kaybedeceklerdir.
kolay gelsin
Okan Bilgiç2014-03-29 20:40:06
230 akvaryumluk Malawiizmir showroom kuruluyor...
Mekanın hayırlı uğurlu olsun Birand kardeşim.İnşallah düşündüklerinin hepsini gerçekleştirirsin.ALLAH yolunu açık etsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.