ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
femrahh
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Nisan 2009 01:15
Son Ziyaret:
09 Ağustos 2018 12:26
Toplam Mesaj:
188 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emrah kaplan
Doğum Tarihi:
10 Mart 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Akvaryum Sarı Su Sorunu
Merhaba arkadaşlar,

Bende 1 yıldır sarı su problemimi çözemedim.

Mango köklerini mi çıkarmadım. Defalarca filtre temizliği ve yarı yarıya su değişimi yaptım. Şuan aklımdaki şey kumlar salınım yapıyor olabilir diye düşünüyorum.
Aklına çözüm önerisi gelen varsa yardımınızı bekliyorum.

Kum olarak ; bitki torfu, Fondo vivo ve Hagen kum (pet shoptan açık aldım umarım gerçektir:)

Aydınatma olarak 4 adet t5 Slvyana grolux ve aquastar kullanıyorum.

Atman dış filtre kullanıyorum
-sünger
-bioball
-elyaf
-karbon
Daylight Yerine Tavsiye
Arkadaşlar merhaba,

Yeni kuracağım bitkili tank için elimde 3 adet 340lm 4000K 45w led ampul var. Bunu 1 grolüx ve 1 aquastar ile kombine etmek istiyorum. Bu led ampuller bitki gelişimini destekler mi ve yosun yapar mı?[EDIT]femrahh,2016-10-24 11:50:39[/EDIT]
Daylight Yerine Tavsiye
Arkadaşlar 390 lt bitkili yapacağım floları Slyvania T5 54w olarak 1 grolüx, 1aquastar ve 2 daylight almak istiyorum. Ama 115 cm 54w daylight piyasada yok. Bunun yerine öneriniz nedir.[EDIT]femrahh,2016-10-22 02:39:14[/EDIT]
Bitkilerin bazıları yemyeşil bazıları sararıyor yaprakları dökülüyor.
Rica ederim.Bitkili için akvaryumunuz çok yüksek o yüzden çakıl taşı kalabilir.Çakıl taşının üzerine fondo vivo yu koyup onun  üzerine aquaclay toprağı kullanabilrsin karışık değil katman katman olmalı. 25 kg. çok gelir 10-15kg arası yeterli olur diye düşünüyorum ama çakıl taşları hariç enaz 6-8 cm kalınlık olacak şekilde hesaplayın.Zamanla alta inmez sadece birbrlerine karışırlar.  Bitki köklerine denk gelecek şekilde belli aralıklarla misket gübre koyarsın (paket satılanlar kaliteli ama biraz pahalı forumda uygun ilanlar var)ışıklandırma fiyat konusunda biraz üzebilir. ortalama olarak 1 litreye 1 watt gelecek şekilde hesaplama yapman gerekli birz tuzluya çıkabilir.(arkadaşım koçtaştan 8 tl ye 60 cm bitki  flo su almıştı çokta memnundu ama ebatları varmıdır bilmem) öneri istersen slyvania grolüx, slyvania aquastrar, philips aquaerlle bunlar akla ilk gelenler.Karbondioksit için kendin yap mayalı sistem yaparsın  ucuza mal olur.
Bitkilerin bazıları yemyeşil bazıları sararıyor yaprakları dökülüyor.
Merhaba,bitkileriniz ışıksızlık ve besinsizlikten o hale gelmiş, öncelikle yapmanız gereken aydınlatmaları bitki için uygun florasanlar ile değiştirmek. mutlaka değiştirmeniz gerekli.Üst toprağınız aquaclay bu bitki için uygun ama çakıl taşı olmaz.Onun yerine fondo vivo veya ona benzer bir ürün kullanmanız katman olarak yeterli. Bitki diplerine misket gübre ve sıvı gübre mutlaka kullanmanız gereklidir.
T8 Sylvania GroLux ve normal ev floresan Olurmu ?
Normal flo olmaz. Bitkiler için uygun olanlarından alman gerekli mesela slyvania grolüx olabilir.
su üzerinde yağlanma
[QUOTE=volitan85]

Standart 1 metrelik bitkili akvaryumumda son 2 haftadır su üzerinde yağlanma var. Forumda yazılmış olan bununla ilgili yazıları okudum. Bakteri olduğu yazılmış. Su değişimi yaptım, kağıt havlu ile temizledim yine aynı sorun devam etmekte. Bunun geçmesi için başka ne yapmama gerekiyor ?

[/QUOTE]
 
Mayalı sistem kullanıyormusunuz? Bende mayalı sistem yapamaya başladıktan sonra oldu.Mayalı sistem ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Çok biriktiğinde bir tas yardımı ile su yüzeyinden su alıp yenisini döküyorum.
philips'in ana bayisinde bile yok

Zor bulunan florasanları arıyorsun perpayı dolaştım hatta  Philips in merkezine kadar sordum onlarda bile yok.İnşallah arkadaşın dediği yerde vardır.

Lepistesim doğurdu.
Öncelikle hayırlı olsun.lepistesi splerin yanında tutmaya devam ederseniz muhtemelen yarın sabaha çıkamayacaktır.yavruları canlı doğuran tankında yavruluğa almak en kalıcı çözüm olacaktır.
Flourish Excel ile sakal yosunu
Bende de aynı problem vardı tankım yandan gün ışığı alıyordu onu kestim.Gübrelemeyi azaltıp belli aralıklarla su değişimi yaptım.Tırnaklarımla ara sıra yosunları koprdım . Aydınlatmamamı hiç ellemedim gnden güne azalıyorlar ama kesinkle çoğalmıyorlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.