ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rocket2.0
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ocak 2010 17:33
Son Ziyaret:
18 Eylül 2011 12:43
Toplam Mesaj:
119 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Velican Ergül
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


1.0 Trachemys scripta elegans(90x60x60)
1.0 Trachemys scripta elegans(100x40x50)
Bolca Karides Sayısız Salyangoz Çokça Lepistes (80x30x30)

SON 10 MESAJI

İguana ariyorum ve acemiyim (İzmir)
Merhaba;

İguana beslemekle ilgili bir tecrübem yok ancak kağıt üzerinde bilgi sahibiyim denilebilir. 

Öncelikle iguanalar için teraryumda %60-%80 civarı nem  olmalıdır  tel işinizi zorlaştıracaktır bazı hobiciler iki taraflı sürgülü cam kullanmakta bu sayede nemin dışarı kaçmasını önleyebilmekteler. Ayrıca dışarıdaki ışık teraryum ışığıdan güçlü ise İguanalar kendi yansımasını göremezler camdan bunun için iguananın bulunduğu odayıda şiddetli ışığı olan bir lamba ile aydınlatabilirsiniz.

Birde iguananızı yaklaşık iki haftada bir yıkamanız yada kendisini yıkamasını sağlamanız gerekecektir ve günde 1-2 kez üzerine ılık suyu spreyle sıkarsanız kaşıntıları ve bazı mikropları önlemiş olursunuz

Pet shop konusunda uzun zamandır İzmirde uzun süre bulunmadığımdan dolayı maalesef yardım edemeyeceğim.
su kaplumbağası
Isıtıcıyı önlem olsun diye takıp 26-27 dereceye ayarlayabilirsiniz  sıcaklık 23 derecenin altına indiği zaman kış uykusuna hazırlık yapmaya başlarlar ısıtıcıyı o şekilde ayarlarsanız ani sıcaklık düşüşüne karşı önlem almış olursunuz.

Sanırım ısıtıcınızın kalibrasyonu doğru yapılmamış deneme yanılma yöntemiyle 25 dereceen küçük ayarları deneyebilirsiniz.
su kaplumbağası
Kuru alan büyüklüğüne göre belirlemelisiniz w arttıkça uzunlukta artıyor.
su kaplumbağası
Uvb lamba kesinlikle lazım ancak hem uvb hemde sıcaklık sağlayan e27 lambalar oldukça pahalı floresan tesisatı zorluk çıkarmayacaksa uygun bir floresan ile elektrikçilerde bulabileceğiniz spot lamba işinizi görecektir(floresanlar sıcaklık vermediği için)



Bu iki ürün bahsettim hem sıcaklık hemde uvb sağlayan lambalardır fiyatları pahalı olduğu için tüp floresan daha mantıklı geliyor bana.

Tüp floresanların e27 versiyonuda vardır fiyatı biraz daha pahalıdır ama kullanım açısından daha kolaydır.


Not: Yukarıda adı geçen floresanlar tüp floresandır.

kaplumbağalarla spler yaşarmı?
Küçük kaplumbağalar barışçıl balıklar ile bakılabilir ancak kısa bir süre için. Ancak hızlı CAE türü balıklarla çokça saklanma yeri yaparak yaşatılması mümkün olabilir ancak bu kaplumbağaların balıkların hızına yetişememesinden kaynaklıdır şahsen tavsiye etmiyorum.
 Kendiniz yapmak istemezseniz piyasada hazır kuru alanlar mevcut

su kaplumbağası
 Camın arkasından gelmeyecek şekilde güneşe çıkartırsanız lambadan daha yararlı olur, ancak kış ayları için uv lamba şart. Alışması biraz zaman alıcaktır ve karada uzun uzun kalmayı tercih etmeyebilir kuru alan sıcaklığı su sıcaklığından birkaç derece daha yüksek olmalıdır termometre ile ölçebilirsiniz ayrıca bütün elektrikçilerde bulabileceğiniz bir spot lamba işinizi görecektir.
 Uv lamba floresan olarak exo terra, sera terra, slyvania ve namiba markalarını bulabilirsiniz kompakt şekilde ise slyvania ve namibanın lambaları mevcut exo terra ise tek tük olarak bulunuyor
ebay'dan bitki ve diğer alışverişler?
Acaba şuana kadar sorunsuz şekilde yem getirebilen var mı? Yoksa sadece bitkilerden yanamı umudumuz var 
nasıl bir filtre kullanmalıyım ?
Marka olarak önerebileceğim filtreler Hydor,Tetra ve Fluvaldır. Jebo alırsanız pişmanolursunuzi gayet kalitesiz bir markadır kullnamanızı tavsiye etmiyorum.

Yukarıda yazdığım 3 marka size sorun çıkartacağını düşünmediğim markalardır ve gayet kalitelilerdir, Eheimi eklemedim çünkü aldığınız paraya değecek filtreler yaptığını düşünmüyorum Eheim'in.
Japon 28 derecede yaşar mı ?
[QUOTE=cihantangor] [QUOTE=rocket2.0]Japonlar soğuk su balıklarıdır. O suda sadece bir süre yaşayabilir. Sorunsuz bakmak için sıcaklık en fazla 25 olmalıdır.[/QUOTE]


Geçtiğimiz yaz 150 litrelik japon tankımın ısısı 31-32 derece aralığında seyrediyordu. Günlerce de bu seviyede kaldı. Balık kaybım olmadı. Havaların çok sıcak olmasının kaçınılmaz durumuydu benimkisi. Ama bir sorunla karşılaşmadım.

Saygılar =)
[/QUOTE]

Genel tanımda insanlar dirseklerinide yalayamaz aslında, ancak bunu başarabilenlerde var Cihan Bey. Çok büyük bir risk olduğunun farkındasınızdır sizde Tebessüm Bu sadece sizin şansınıza bir durum gibi geliyor bana.
Hangi balık beslemeliyim.
Neon dediğimiz şeyin tam adı Neon Tetradır zaten Okan bey, ve en çok bulunan tetra türüdür.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.