Akvaryum.Com
  • 200 Litre Low Tech Bitki Önerileri


    Profil resmi
    eren12345
    15:22
    200 litrede kolay low tech bitkiler
    (ışıklandırma sistemi petshoptakilerden co2 sistemim yok ancak tüpsüz olanlardan alabilirim)

    Profil resmi
    yasiiinyldrm

    [QUOTE=EyupAsik3452]

    Anladım hocam ama internette arattığımda bir çok micra isminde bitki geçiyor ben bir çeşidini aldım fakat çoğaltamadım. Micranthemum micra ve hemianthus micra vs gibi isimler mevcut ben ön plan için arıyorum[/QUOTE]


    Hemianthus micra, budama şekline göre ön - orta ve arka kısımlarda kullanılır ama genelde önde zeminde kullanılıyor. Ben de kullanıyorum gayet güzel görüntü sağlıyo tavsiye ediyorum[:iyi:] hocam

    (10) (1119)

    Hightech Serüveni


    Profil resmi
    Laterthanbefore
    03:21
    7 beğeni
    Ölçüler:100x50x45h
    Canlı Türleri: şimdilik canlı yok, ilerliyen süreçte 2 farklı tetra türü, corry türü ve karides eklemeyi planlıyorum.
    Bitki Türleri: montecarlo ,anubias mini coin, birkaç farklı tür bucephalandra, lobella cardinalis , ranunculus inundatus, hygraphila araquio,ammania sulawesi ,ismini bilmediğim bir bacopa türü ve gene ismini bilmediğim rotala türü
    Tankın Yaşı: 4 gün
    Filtrasyon ve Işıklandırma: arma türk 1100l serisi, aquael ultrafilter 1200 modeli.
    Tasarım ve Dekorasyon: flame wood,creaqua dekor taşları, chihiros bitki kumu( 9lt) aquamins kum (10kg) internette mini land space olarak geçen kayalar. (Fil derisi taş olarak da adlandırılıyor sanırım)

    Bu tanıtımı hem yeni başlayanlara yardımcı olması , hemde tavsiyelerinizi, görüşlerinizi almak için açtım.
    Şunu farkettim: forumda bulunan tanıtımlar bölümü akvaryumu kurarken ençok yararlandığım bölüm oldu.
    Özellikle tasarım açısından ilham alınabilecek pekçok tanıtım mevcut, her tanıtım aynı zamanda birer öğretici gibi bu sayede kısa sürede pekçok bilgi edinebiliyoruz.

    Fikirlerinizi belirtmeniz bu sebepten ötürü önemlidir, yapılan tartışmalar ve fikir alışverişi bizden sonrakiler için gerçekten çok faydalı olacaktır.

    Tankın şuanki görünümü:
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/210320240128131.jpg[/IMG]


    Uzun süredir heveslendiğim akvaryuma kavuşmuş oldum. Tabi bu süreç çok kolay olmadı, parçaları birleştirip akvaryumun 4. gününe gelebilmem yaklaşık 5 ay sürdü.
    Başlangıçta lowtech kurmayı planlamıştım hatta buche ve anubiasları buyüzden almıştım,bitki olarak sadece bu türleri besleyecektim.
    Tabi 5 aylık süreçte pekçok karar değiştirdim sonuç olarak başlangıçta hayal edemeyeceğim bir akvaryum kurmuş oldum, ilk olarak co2 ve diğer takviye ürünlere korkarak yaklaşmıştım ama lise düzeyi fizik, kimya, biyoloji ile çözülemeyecek şeyler olmadığını farkettim.
    Hobiyi araştırdıkça dünyamızdaki olağan pekçok olayın altında yatan sistemleri çok daha iyi anlamaya, ilgi duymaya başladım sokakta gezerken gördüğüm kaldırımda yetişmiş herhangi bir bitki herhangi olmaktan çıkıp benim için çok daha dikkat çekici olmaya başladı, normal bir kişinin farketmeyeceği hatta farkedemeyeceği pekçokşeyi bu hobi sayesinde farkettim, farketmeye devam ediyorum.
    Kısaca akvaryum hobisi aslında sadece bir hobi değil aynı zamanda yaşam hakkında bizlere pekçok deneyim ve farklı bakış açısı kazandıran çok kapsamlı bir ders.

    Gelelim kurulum sürecine:
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/150320240118111.jpg[/IMG]
    Dolabı kendim yaptırdım, bana başta çok sağlam gözükmese de yaptığım testler sonucunda gayet sağlam olduğuna kararverdim.

    Yaşadığım bölgede istediğim boyutlarda akvaryum bulamayınca yakınımda nekadar camcı varsa hepsine uğradım ve istediğim ölçülerde akvaryum yapıp yapamayacaklarını sordum, tabi güzel ülkemin güzel esnafı hiç durur mu? Camın fiyatı kaç paraysa akvaryum için camın fiyatı 4 katı oldu :), elbette uygun fiyat verenlerde oldu ancak tecrübesiz olduklarından bu kişilere yaptırmaktan çekindim buyüzden internette ve forumda biraz araştırdım hatta kendim yapmayı bile düşündüm.
    Son dakika karar değiştirip "bidaha mı gelicez dünyaya?" Diyerek ortalama 2 katı fiyata ultra clear aldım ki gayet iyi bir karar oldu.
    8 Saatlik yolculuk sonucunda ankarada bir petshoptan akvaryumu aldım.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/150320240117541.jpg[/IMG]

    Taban çok istediğim gibi olmadı , bu boyutta bir akvaryum için 20 lt kum yeterli gelmiyor yeni kurulum yapacak arkadaşlara tavsiyem bu boyutlar için 25-30 lt civarı kum almaları.

    Ülkemize yeni gelen chihiros bitki kumunu deneme fırsatım oldu: ben beğendim daha önce aldığım diğer markalardan daha sert ve ağır bu sayede hem kolay kolay ezilip dağılmıyor hemde bitki ekerken bitkiyi daha iyi tutuyor ,kolay ekim fırsatı sunuyor ,fiyat olarak daha uygun.

    Tabana 25lt+ lav kayası koydum, lav kayalarını mükemmel dikiş yeteneklerimle(!) diktiğim tüllerin içerisine koydum (kayaların ilerleyen süreçte kum üzerine çıkmaması için) ve tabana yerleştirdim bu sayede hem bakteri döngüsüne katkıda bulundum hemde gerekenden çok daha az miktar kum ile istediğim yüksekliği elde ettim.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/150320240118251.jpg[/IMG]

    Tasarım kısmında akvaryumu aldığım petshop çok yardımcı oldu, tasarımı petshop sahibinin yönlendirmesi ile düzenledim, bitki seçiminde de yardımcı oldu.
    Tasarım sadece taşlık olacaktı, üzerine odun figürleri ekleyerek oynadım.
    Akvaryumun arka planında beyaz buzlu cam kaplaması vardı aslında o kaplama da gayet güzeldi ancak siyah arkaplan bitkilerin renklerini daha iyi vurguladığından arka fonu siyah olarak değiştirdim.
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/150320240118381.jpg[/IMG]
    Buche ve anubiasları kayaların oyuklarına hızlı yapıştırıcı ile yapıştırdım, şahsen çok güzel olduğunu düşünüyorum, buche ve anubiaslar bu kayalar üzerinde çok doğal görünüyor.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/150320240118021.jpg[/IMG]

    Gerekli bileşenleri bağlayıp akvaryumu çalıştırdım, yakın zamanda zaman ayarlı priz ile otomasyon sağlayacağım.
    DIY gübre kullanacağım, forumda çok stabil sonuçlar alınamadığı söyleniyor ancak doğru oranlarda karıştırılmış malzemelerden başka şeyler olmadıklarından el yapımı ürünler ile de gayet başarılı sonuçlar alınabileceğini düşünüyorum.
    Şuanda herhangi bir gübre eklemedim ilerleyen süreçte su değişimlerinden sonra ayrı günlerde belli miktarlarda eklemeyi düşünüyorum.
    Işıklandırma 10 saat civarı akşam ışık şiddetini azaltacak şekilde açık.
    CO2 11 saat civarı açık, ışıkları yakmadan önce ve sonra yarım saat açık tutuyorum.

    Filtre için ayrı bir yorumda bulunmak istiyorum: ben bu filtreyi sessiz olduğu iddia edildiği için almıştım, adamlar harbiden bu işi becermişler, dolap içerisinde çıkardığı ses ile kesinlikle hiç problemsiz uyunabilir filtre almayı düşünenler özellikle "sessiz" filtre arıyorlarsa bu modeli ,markayı tavsiye ederim.
    Sessiz olması dışında filtrasyonu da gayet güzel, haznesi geniş yanında gelen filtrasyon ürünleri yeterli.

    Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.
    [EDIT]Laterthanbefore,2024-04-11 13:33:26[/EDIT]

    Profil resmi
    Laterthanbefore

    1 beğeni

    Yorumunuz için teşekkürler, fikrinize katılıyorum bu büyüklükte hightech akvaryum kurmak için büyük bütçe ayırmak gerekiyor başlangıçtan itibaren ucu sonsuz bir ihtiyaç listesi oluşuyor akvaryum ne kadar büyük olur ise liste fiyatı karesi ile çarpılarak artıyor.
    Örnek vermek gerekir ise sırf kum kaya bile 60 lt lik bir akvaryum için gerekli olanın 4 5 katı tutuyor. ( aklımdan tüm malzemeleri satıp 10 tane nano akvaryum kurma fikri de geçmiyor değil [:D] )
    Su doldurup boşaltmakta biraz zor oluyor, arıtılmış su ile değişim yapmaya kalksanız yaklaşık 3 saat kadar su doldurmanız gerekebilir, bu konuyu hiç hesaba katmadığımdan biraz amelelik yapıyoruz mecbur.

    Ekstra olarak şunu ekleyebilirim 2. el ürün alacak arkadaşlara tavsiyem ürünleri test etmeden almamaları ucuz olsun diye aldığınız ürünler size o ürünün 3 4 katı zarar olarak dönebiliyor.
    Regülatör alırken bu hataya düştüm aldığım ürün 2 hafta içinde bozuldu ve yenisini almak zorunda kaldım tabi yeni bir regülatörün fiyatı neredeyse ortalama bir dış filtre fiyatına olduğundan yurtdışından almayı tercih ettim, yaklaşık 17 günde elime ulaştı ,yanlış ürün gönderişler ama idare edeceğiz artık (çekvalfsiz olan modeli yollamışlar şimdilik manuel kullanıyorum)
    Bu süreçte akvaryuma tablet co2 verdim gene de bazı bitkiler yeterli gelişemedi.


    [EDIT]Laterthanbefore,2024-05-02 02:07:00[/EDIT]

    (17) (7958)

    Japonda Kabizlik Suphesi


    Profil resmi
    Mrtknd

    Japonumun karni sisti surekli sabit duruyor ve verdigim bezelyeleri yemiyor. 4-5 farkli yemle besliyorum japonlarimi ve normalde ara ara da bezelye haslayip veriyorum ancak yeni gelen bir balik oldugu icin duzene henuz uyum saglayamadi sanirim biraz da stresle kabiz oldu. Öbür kerata sapasaglam hatta surekli kabiz cocugu dürtüp duruyor. Simdilik tanktan ayirdim bir fanusa aldim bezelyeleri yediginden emin olmak ve öbür cocuk sakin biraksin diye ama hala öylece duruyor. Ne yapmak lazim bu noktada tavsiye verebilecek varsa cok memnun olurum.

    35-40L
    pipo filtre
    4 anubias ve java moss
    2 japon
    su sicakligi yaklasik 22-24 derecelerde
    5 gunde bir %20 dip cekimi
    kabiz baligim tanka geleli bir hafta oldu disi ve öbürüne gore boyut olarak yari yariya [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243866/010520242232071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243866/010520242232151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243866/010520242232221.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    GhostKoi

    Japon balığı sindirim sisteminin anatomik yapısı ve buna bağlı hızlı besin çevrimi asla kabız olmayacakları anlamına gelmez. Doğalarında bitkisel ağırlıklı beslenen bu canlıları uygun olmayan yemlerle farklı şekilde beslerseniz pekala kabız olabilir ya da sindirim problemi yaşayabilir. Bir besinin dışkıyı yumuşatmasının ön koşulu büyük oranda sindirilmeden dışarıya atılmasıdır. Bu insanda bile böyledir. Buna antitez oluşturma çabasıyla bilmem hangi yabancı profesörün yazısını linklemeyelim lütfen.

    Bezelye, ıspanak, salatalık, buğday filizi, marul, havuç gibi bitkisel besinleri uygun şekilde verirseniz kirlilik yaratmaz hem de beslenmesine ve sindirimine kakı sağlar. Hatta elodea, su mercimeği vesaire gibi yumuşak bitkiler de besin kaynağı olur. Japon balıkları için üretilmiş kaliteli yemlerin kullanılması da kabızlık problematiğinin önüne geçmek için yeterlidir.

    Fakat ek unsurlar göze çarpıyor: 1 balığa anca yetecek yere 2. balığı eklemişsiniz. Ve bu balık yarı yarıya ufak. Cinsiyet farkından bağımsız olarak diğeri tarafından ezilme olasılığı her zaman mevcut. Filtrenizin yeterliliği kestirilemiyor. 2. balık geldiği yerden hasta gelmiş de olabilir. Onu fanusta tutmak bir fayda sağlamayacağı gibi durumunun kısa sürede daha da kötüleşmesine neden olabilir. Bence onu geldiği yere geri göndermeye çalışın. Ve daha büyük bir akvaryumda eşite yakın boylarda balıklar besleyin. Japon balığının gereksinimleri için pipo filtre biraz yetersiz kalabilir.

    (2) (102)

    Welcome To The Jungle


    Profil resmi
    AETHM
    23:17
    21 beğeni
    GÜNCEL
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235255/230420241411011.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235255/230420241410351.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235255/230420241410171.jpg[/IMG]

    Herkese merhaba. 2 hafta önce yaptığım akvaryumumun tasarımını dark start esnasında pek beğenmeyip bozma kararı aldım. Jungle tarzı ve derinliği olan akvaryumlar ilgimi çekmişti, özellikle şu yarışma tankı çok hoşuma gitmişti. [URL]https://www.youtube.com/watch?v=7dHKf8Kl-kc[/URL]
    Ben de esinlenerek 45cm akvaryumda olabildiğince yapmaya çalışıyayım dedim. Daha bitmedi sadece kabasını bitirdim ve yaklaşık 3 saatimi aldı. Arkaya daha fazla derinlik katması amacıyla küçük objeler koyacağım şimdilik bu kadar yaptıkça güncellerim.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235255/231220232304431.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235255/231220232304391.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235255/231220232304361.jpg[/IMG]

    EKIPMAN VE MALZEMELER:
    Eheim 2213
    Seachem Matrix + Eheim Substrat pro+ Seachem Purigen
    6mm optiwhite cam
    Aquario Neo Flow
    Creaqua Firefly V2 60cm
    Aquario Neo Diffuser
    2HR Aquarist APT 1
    Aquario Neo soil
    ADA Powersand S
    Reversed Osmos Water
    10lt CO2 tüpü+ regulatör vsr.[EDIT]AETHM,2024-04-23 14:40:40[/EDIT]

    Profil resmi
    AETHM

    Sizlere de bir şey danışmak istiyorum 1,2 ay içinde yaz sezonunda akvaryumu bozmak durumunda kalacağım bozmak yerine tüm ekipmanları ile satıp seneye kışın elime geçen parayla başka bir akvaryum kurarım diye düşünüyorum sizce her şeyiyle beraber ne kadara satmaliyim bu akvaryumu ışık filtrasyon gübreleme ve gerekli olan tüm ekipmanlarla beraber

    Yardımcı olursanız sevinirim

    (70) (45448)

    Sadece Bir Lepistes Su Üstünde Duruyor Hep


    Profil resmi
    Auditore
    01:54
    Üstadlar şu güzelim baligimi kaybetmek istemiyorum çok güzel maşallah, hiçbir balığım böyle tepki vermiyor bazıları da su üstünde duruyor bazen ama genelde aşağıdalar ama bu Lepistesim hep su üstünde nedendir lütfen kurtaralım bunu [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205214/300420240154131.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    Megatron(betam)

    [QUOTE=Auditore] şimdi anladım peki hocam ben koydum suyu bu balık hâlâ üstte duruyor suyu koyali 3 gün oldu bir kaç güne yine aşağı doğru iner mi su değişimi yapmasam da bu arada sakal yosununa bir öneriniz varmi[/QUOTE]
    Az önce gördüm bitane forum üyesi bitki üstündekilere moly ve cae ekleyip kurtulmuş camlardada salyangoz iş görürmüş ben daha karşılaşmadım o Lepistes biraz huy da yapmış yada yem istiyor olabilir yem yiyince iniyor mu ?

    (15) (691)

    Dark Method 60x40x40 High Tech Bitkili


    Profil resmi
    vel1d

    Herkese merhabalar, ilk defa "Dark Start Method" ile bitkili high tech akvaryum kurulumu gerçekleştiriyorum, denemek isteyen sevgili hobici arkadaşlarım için de umarım oldukça güzel ve faydalı paylaşımlarımın olabildiği bir süreç olur [:)]

    [B]Akvaryum:[/B] 60x40x40 Full Ultra Clear
    [B]Filtrasyon:[/B] Fluval 107, sırasıyla mekanik sünger, biyolojik sünger, Sera Siporax, ince elyaf, Eheim Substrat Pro, kalın elyaf, ayrıca emiş borusuna takılı ön mekanik temizleme aparatı mevcut.
    [B]Taban:[/B] Sadece 18 lt. Chihiros Aqua Soil, tabanda 8-9 cm yükseklik oluşturdu.
    [B]Aydınlatma:[/B] Aquantum SiriusRGB 45 cm
    [B]CO2:[/B] 5 lt CO2 tüplü sistem, Ista 3 in 1 difüzör.
    [B]Su:[/B] (Zatek) firmasından satın aldığım "High tech 0 ppm" RO arıtma sistemi.
    [B]Gübreleme:[/B] ilk 3 ay sadece APT1.
    [B]Katkılar:[/B] Seachem Stability, Aquantum GH Plus[EDIT]vel1d,2024-05-01 16:59:34[/EDIT]

    Profil resmi
    Baris124

    Aynen bende ro su kullanıyorum bitki ne dusunuyorsunuz

    (5) (203)

    Bir Anda Ölen Karidesler


    Profil resmi
    albaraven

    [IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241674/010520242007551.jpg[/IMG]
    Merhabalar öncelikle.
    akvaryumda beğenmediğim bir bitki vardı onu söküp yeni bitki ekledikten ertesi gün mavi melek karidesleri bu halde ölü buldum hepsini sebebi nedir?
    tekrar karides eklediğimde aynı sorunu yaşayacakmıyım ?

    Profil resmi
    Aras5434

    Toplu ölüm kesinlikle su şartlarında bir sıkıntı olduğunu gösteriyor. Tam sebebi bilmemekle beraber akvaryumda bitki değişimleri dibindeki amonyağı suya karıştırıyor ve bu amonyak karidesleri zehirlemiş olabilir. Bir daha kum dibinden bitkiyi kesin kökleri topraktan sökmeyin ki bir daha aynı şeyi yaşamayın.

    Tabi akvaryum şartlarını bilmediğimden bu sadece bi yorum[EDIT]Aras5434,2024-05-02 00:17:16[/EDIT]

    (1) (92)

    Çatlak Akvaryum


    Profil resmi
    NobleThoth

    Selamlar çatıda tozlu yerlerde çok eski bir akvaryum buldum 60x30x30 ölçülerinde taban camında 6-8 cm aralıklarında bir çatlak var sızdırma yapmıyor ama tabi ki kullanmayacağım patlama riskini göze alamam.
    Taban camı değişimi yapıldığı sürece tekrar bir sorun yaşar mıyım?

    Profil resmi
    ozelturlepistes

    Merhaba,
    taban camı değişimi düzgün yapılırsa sorun çıkarmaz ama ona yapılacak masrafla yeni bir akvaryum almak daha doğru.

    (1) (60)

    Yeşil Sakal Yosunundan Nasıl Kurtulurum


    Profil resmi
    Hamdi bayram
    22:15
    Oturmuş akvaryumumda yeşil sakal yosunu ile karşılaştım bundan nasıl kurtulabilirim camların üstündekiler temizleniyor ama bitkilerimin üstündekilerini nasıl temizleyebilirim yardımcı olabilirmisiniz

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236614/300420242216411.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236614/300420242217091.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    ozelturlepistes

    Merhaba, akvaryumla ilgili detaylı bilgi veriniz lütfen aydınlatma,kum,gübreleme vs şeklinde.

    (5) (242)

    Tv Ünitesinde 90x30x30 Akvaryum Riski


    Profil resmi
    AlperKilislioglu
    23:31
    Merhaba arkadaşlar. Bir riske girip 81 litrelik akvaryumu fotoğraflarda gördüğünüz gibi TV ünitesinin üzerine koydum, maalesef başka koyacak yerim de yoktu bütçeden dolayı. Televizyonu da kullanmadığımız için bizim için daha güzel bir odak noktası olur diye düşündük. Fakat dün farkettim ki dolapta sağ taraftan yaklaşık 3mmlik bir alçalma meydana gelmiş, muhtemelen akvaryumun ağırlığından olabileceğini düşünüyorum. TV ünitesi endüstriyel ahşaptan imal edilmiş. Marangozuma danıştığımda bunun suntaya denk geldiğini ifade etti. Risk almayı sevmediğim için hızlıca güvenli ve kalıcı bir çözüm üretmem gerekiyor. Fotoğraflarda göstermeye çalıştığım gibi 4 parçadan oluşan 4er mm kalınlığında mdfler ile alttan ve ünitenin altından da olmak üzere ekstra desteklemek mantıklı mı? Böylelikle akvaryumun ağırlığını zemine görece eşit dağıtmış olacağım ve bunun bana maliyeti yaklaşık 1000 TL civarında olacak. Öte yandan bu akvaryuma uygun mdfden sehpa yaptırmam gerekirse 4000TL'ye yakın bir tutar görünmekte. Mevcut ünitenin içine ekleyeceğim 4 adet dikme ve altına ekleyeceğim dikmelerin hizasında ayaklar ile sağlamlaştırmış olur muyum yoksa hiç bulaşma bu maceraya, git akvaryum sehpanı yaptır kafan rahat olsun mu dersiniz? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245298/290420242318451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245298/290420242319011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245298/290420242319181.jpg[/IMG]
    Şimdiden çok teşekkür ederim değerlendirmeleriniz için.

    Profil resmi
    AlperKilislioglu

    Yani her dikme için 12mm mdf mi kullanmalıyım?

    (3) (273)
  • SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    SON İLANLAR

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

    Akvaryum Tanıtımı

    Ufak Çaplı Lowtech Bitki Akvaryumu


    Profil resmi
    OmerF - 22:31

    Ölçüler: 60x35x35
    Canlı Türleri: 2 Adet Nerite Salyangozu
    Bitki Türleri: Cabomba RED
    Green Cabomba
    Alternanthera Reineckii Rosanervig

    Tankın Yaşı:
    Henüz 3 günlük

    Filtrasyon ve Işıklandırma:
    Aquael Versamax Fzn3 1200 LT
    2 adet iç haznesi var
    İçerisinde geniş gözenekli biyolojik sünger
    İnce gözenekli biyolojik sünger
    Fluval elyaf
    Purigen
    Sera kristal elyaf
    // Orion B50 Led

    Tasarım ve Dekorasyon:
    Dragone Stone Hardscape Doğal Akvaryum Tasarım Kayası
    Eurostar Aquaclay Ground Bitki Kumu

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213394/040320242224421.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213394/040320242224041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213394/040320242224251.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213394/040320242224421.jpg[/IMG]

    Merhaba arkadaşlar elimden geldiğince bugüne kadar edinmiş olduğum bilgiler ile ufak çaplı bir bitkili akvaryum denemesi yaptım
    Uzun zamandır hobide yoktum fiyatlar aşırı pahalanmis onu tecrübe etmiş oldum
    Yapmis olduğum hataları söylemenizi rica ederim.
    Vereceğiniz tavsiyeler altın değerindedir. Herkese iyi hobiler

    (8) (16) (5)
    Canlı Tanıtımı

    Bitkili Akvaryum


    Profil resmi
    stone - 18:33


    Ölçüler 50*34*34
    Filtre eheim 2213 ve sunsun hw602b
    Aydınlatma 5630 smd led bar


    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193042/170420241828421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193042/170420241828461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193042/170420241828501.jpg[/IMG][VID]https://youtu.be/P2lC_R_AU_g?si=04qv_ZZ2Cos6fziZ[/VID]

    (9) (24) (4)

    En Güncel 50 İlan


    Forumda Son Konular


    SON MESAJLAR

    Elma salyangozu kayıpsız yumurta çıkarma


    Profil resmi
    Alpay A. - 00:26

    Yabancı sitelerde elma salyangozu hakkında bilgi toplarken,elma salyangozu yumurta kesesinden kayıpsız yavru çıkartma işlemi buldum.Buyrun...

    Malzemeler:
    -Strech film
    -Plastik kutu (kapağı delikli bulunamazsa maket bıçağı ile açılabilir.)
    -Gider kapağı(plastik)
    -Strafor (ortası kesilmiş)
    -kürdan
    -Elma salyangozu yumurtası Big%20smile



    -Kaba su konulduktan sonra üstüne strafor koyulur.




    -Plastik gider kapağı



    -Plastik gider kapağı straforun üstüne koyulur.



    -Plastik gider kapağının üstüne kürdanlar koyulur.



    -Kürdanlar koyulduktan yumurta kesesi kürdanların üstüne koyulur böylece kenarlardaki ve alttaki yumurtalar mantarlaşmaktan kurtarılır.




    -Daha sonra strech film ile kaplanır ve çatalla delikler açılır. ( Çok fazla değil çatalı 3-5 yere batırsak yeterli)



    -Kapak kapatılır ve strech filmle tekrar kaplanır.Tekrardan çatalla delikler açılır.




    -Ve kap akvaryumun içine konulur.İçi görünen kap yapmakta fayda var çünkü salyangozların çıktığını görebilirsiniz.





    -Ve son aşama ışık fazla sıcak vermemesi için istenilirse ince bir kağıtla kutunun üstü kapatilabilir.





    - Yeni bebeklerinizi görmek için geriye sadece sabretmek  kaldı.
    Salyangoz severlerin işine yaraması dileğiyle...

    Tamamen alıntıdır.
    Çevirme bana aittir...



    Alpay A.2008-10-20 00:27:34

    Cevapsız Konu
    Kırmızı Ve Turuncu Karides Aynı Akvaryum

    Profil resmi
    alperenyagci -

    Merhabalar,

    turuncu karides üretmek için akvaryumum var, bugün üreticiden Turuncu karides istedim kırmızı yollamış yaklaşık 60 adet falan turuncuya 15 adet kiraz karides var kırılma olur mu nasıl yapayım yollasam yollayamam fikirlere açığım[EDIT]alperenyagci,2024-05-01 19:48:06[/EDIT]

    Red tail big ear ribbon yavrum


    Profil resmi
    ibrahim35 -

    Ölçüler: Canlı Türleri: Bitki Türleri: Tankın Yaşı: Filtrasyon ve Işıklandırma: Tasarım ve Dekorasyon:

    (13) - (736)

    Son 50 Tanıtım


    Profil Yorumları

    Albino Full Platinum Ribbon...


    Profil resmi
    ilhan3535 - 12:27

    (8)
    Canlı Tanıtımı

    Yeni Akvaryum Sorun


    Profil resmi
    Vlademirol - 11:27

    50 litre akvaryumum var neredeyse 1 ay oldu. Başlarda saç yosunu sardı bitkileri ışık süresini ve karartma uyguladım bitkiler toparladı. Arada yeşil nokta yosunu camlarda ve kahverengi diatom şeklinde belirmeler var kendim temizliyorum. İlk kurulumlarda yosunların çok olmadıgı sürece normal olduğunu söyleyen yazılar var. Ama özellikle bacopalarım yeni filizlenen kısımları yeşil ama alt yapraklar bitmiş durumda nasıl toparlayacağım?

    -Orionled plant plus 40cm 32 watt
    -Aktif toprak benibachi black soil 6-7 cm
    -Sunsun filtre 350/lt
    -Co2 duzensiz verıyorum indicator seviyesi
    Açık mavimsi yeşile yaklaşıyor arada. Tüpe geçmeyi düşünüyorum.
    -Seachem sıvı gubre programını uyguluyorum.
    -Günde 4 saat aydınlatma 2x2 1 saat arayla

    -2 adet çınar, tilki kuyrugu , lepistes otu , salvania, pistia , crypto ve bacopa ,
    - canlı olarak 3 otocinclus toplamda 12 balık var
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243960/300420241121581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243960/300420241122031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243960/300420241122141.jpg[/IMG][EDIT]Vlademirol,2024-04-30 11:45:06[/EDIT]

    (3) (0) (58)
    My dad's paradise

    Profil resmi
    soner-can - 18:16

    Tank:45x30x25h extra clear Aydınlatma:firefly led Filitre:eurostar hbl 802 Co2:5lt tüplü sistem Hardscape: ada aktif toprak mini landscape kaya ağaclar fındık dalları ve çöp şiş ile yapıldı Bitkiler: hc cuba spıky-fissidens fontanus-mini pelia-fleme moss Canlılar:Hyphessobrycon amandae

    (9) (15287)
    Sohbeti tam ekranda aç  

    Ana sayfa gösterim biçimi: Günün ilk açılışında genel bakışı, kalanında akışı göster. (Varsayılan) Her zaman akışı göster. Her zaman genel bakışı göster.

    İstanbul


    Trend Akvaryum

    240 adet akvaryumda satışa sunulan balıklar, bitkiler ve karidesler, geniş malzeme ve yem stoğu ile hem deniz hem tatlı su canlıları satışı yapmakta olan Trend Akvaryum Türkiye'nin en büyük tatlı su akvaryumcusudur. Geniş ürün yelpazeli sanal mağazası da bulunan firma Üsküdar'da bulunmaktadır.

    İzmir


    Malawi İzmir

    Malawi ve Tanganyika Cichlidleri'nin çeşidi kadar, Dennerle bayisi olması ile bitkili ve tropikal türlerde de oldukça iddialı bir akvaryumcu.

    Ankara


    Doğa Akvaryum

    Tetra türleri, canlıdoğuranlar, cüce cichlidler, discus ve pek çok bitki türünü bulabileceğiniz bir akvaryumcu.

    Adana


    Guppy Pet Shop

    Geniş yelpazeli sanal mağazası ve dükkanıyla Anadolu'nun en öne çıkan firmalarından.

    Son 24 Saatte En Çok Mesaj Gelen Konular


    Son 24 Saatte En Çok Beğeni Alan Konular