ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cemallu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Şubat 2012 21:01
Son Ziyaret:
28 Şubat 2013 10:18
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cemal Susuzluoğlu
Doğum Tarihi:
15 Şubat 1990
Yaş:
34
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cemal Susuzluoğlu <=S=>

SON 10 MESAJI

30 litrelik akvaryuma tür tavsiyesi
Merhaba Arkadaşım. Ben forum da yeniyim ancak kendi fikrimi sunayım. Tavsiyem Lepistes. Benim akvaryumum da aldığım lepistesler öldü 1.5 yıl önce ama aldığım yavrular çok sağlam daha hiç kayıp yaşamadım 1 yıldır duruyorlar ve yavruda veriyorlar. Görsellik diyorsan Melek ve Neon lakin melekler bitkilere az çok dadanıyor oda aç kaldıklarında olsa gerek. 
Zebra Balıklarımın Cinsiyetleri?
Kesinlikle katılıyorum zebralara haksızlık ediliyor. Aslında görsellik bakımından en harika balıklar. Yavrularına nasıl dikkat ettiklerine şaşıracaksınız. Akvaryumda Gezmeye çıkıyorlar sonra hava kararmaya başlayınca tekrar yavruları toplayıp güvenli bir yere alıyorlar. Diğer yavrulardan 5 cm uzaklaşan yavruyu hemen farkedip geri getiriyorlar , kısacası harikalar! Kesinlikle izlenmesi gereken bir olay bence , bende herkeze tavsiye ederim! 
Lepistes beslemeyi düşünüyorum,tavsiyeleriniz ?
[QUOTE=aynasiziso]

Ya üstad akvaryumunun hacmi çok küçük değil sen bilirsin ama yinede ciklet besle derim yada ona benzer bir tür lepistes pek aklıma yatmadı benim ya...

[/QUOTE]

Arkadaş 25 litreye lepistes koyacak sanırsam.
Lepistes beslemeyi düşünüyorum,tavsiyeleriniz ?
Bitkilerle aram pek iyi değil ondan bir şey öneremeyeceğim.
Ancak filtreleme de bence pipo veya şelale filtre öneririm. Daha önce iç filtre kullanıyordum ve balıklar çok aşırı yoruyor stres yapıyor. Şu an 30 litrelik akvaryumumda 5 dişi 1 erkek 40-50 adet de yavrum var ve stres yok çok düzgün görünüyorlar. Ben pipo filtreyi öneririm. Tabiki pipo alırsan haftada bir dip çekimi yapacağına haftada iki kez %20 civarında yapmalısın. (benim kanaatim)
Ek kum konusuna gelince gerek yoktur sanırsam ama gene de bitkili akvaryumda bakan arkadaşlar daha iyi bilirler.
Zebra Balıklarımın Cinsiyetleri?
Yorumlar için teşekkür ederim. Ben sevdim zebra balıklarımı yavru da aldım şu anda tahminen 100-200 tane yavru var belgesel izliyorum resmen evde harika bir şey...

Diğer balıklara terör estirir doğrudur. Yavrusunu korumak için asil bir davranış bence... (Aynı akvaryumda çiftim haricinde balığım yok)

Zebralar sevilmeyecek balık değil , düzgün ortam  hazırlandığında görsellik balımından en güzel balıklar bence...
130 litre ye e-jet dış filtre olurmu?
Tamam teşekkür ederim. Bir aksilik çıkmazsa pazartesi almayı düşünüyorum. 
130 litre ye e-jet dış filtre olurmu?
Cidden tertemiz. Sıparişimi haftaya vereceğim bende çok beğendim. Yüzyüze alayım dedim ulus taki balıkçıları felan gezdim ancak 3358 e bile  boşuna 115 dolu olarak da 155 e felan gelir dedi. Diğer sorduğum yerlerde de başka markayı zorla aldırmaya çalıştılar yok onu istemiyorum dedikçe! Yok bu ondan daha iyi felan filan :( Yani internet alışverişinin esnaf alişverişini geçtiği üzücü benim için. Tabi bunu esnafların kendileri istiyor bir bakıma. Neyse yani bu ürünü almaya karar veren arkadaşlar boşuna esnafları dolaşmayın uçuk bir fiyat söylüyorlar. (Ankara için konuşuyorum.)

Efe abi sana bir sorum olacak, ben daha önce hiç internetten alışveriş etmedim bu siteden alıp da kapıda ödeyebilir miyim? ya da nasıl olacak yardımcı olursan sevinirim.
130 litre ye e-jet dış filtre olurmu?
Aklımdaki pürüzleri giderdiğiniz için çok teşekkür ederim. Hemen bir tane sıpariş edeceğim. Umarım bi sorun yaşamam. Tekrar teşekkür ederim.
130 litre ye e-jet dış filtre olurmu?
Merhaba arkadaşlar. 130 litre akvaryumum için dış filtre almak istiyorum. Forumda baya dolaştım ancak kafam karıştı. Aslında iç filtre alacaktım ama 50 60 fazla verip dış filtre alayım dedim. Arkadaşlar 70-130 tl param var daha doğrusu 70 liram var ama 130 a zorlarım. Bana sorun çıkarmayacak marka ve modelleri önerirseniz çok mutlu olurum.


Arkadaşlar jebo 825 e bakmıştım ama şikayet de çok birde e-jet diye dolphin fabrikalı bi marka var
Linki=http://www.canpet.net/?urun-8232-E-JET-Akvaryum-Dis-Filtre-3368-3-Sepetli---Roxin-HT-2008-Celik-Govdeli-Akvaryum-Isiticisi-300-watt-Hediyeli.html

Sizce bu marka iyi midir sorun çıkarırmı? Lütfen yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
cemallu2012-02-15 17:24:20

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.