ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dnzksr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Temmuz 2012 23:16
Son Ziyaret:
04 Aralık 2013 17:34
Toplam Mesaj:
45 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz Kasar
Doğum Tarihi:
06 Nisan 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
yazılım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Camdaki beyaz mahlukatlar ne ola ki?
[QUOTE=mehmetsoydan]Selamlar... Planaria gibi... Ancak, yuvarlak ya da elips dediğiniz için uymuyor planaria ya... eğer ince uzun ve sülük gibiyse planaria... Fazla yemden kaynaklanır... Su değişimi yaparak ve camları temizleyerek ve yemlemeye dikkat ederek kurtulabilirsiniz...

Eğer yuvarlaksa salyangoz yavrularıdır... Sizde salyangoz olmasına gerek yok, herhangi bir şeyle (en çok bitki) tankınıza girmiş olabilir...
saygılarımla
[/QUOTE]

Herhalde dediğiniz gibi salyangoz yavrusu. İnce uzun değiller, baktım google imajlardan planaria'ya hiç benzemiyorlar. Teşekkürler. 
Camdaki beyaz mahlukatlar ne ola ki?
[QUOTE=MahmutCanKaymaz]Elmaz salyangozunuz varsa yeni yavrularınız olabilir[/QUOTE]

Salyangozum yok hocam. Yer olarak da çoğunlukla su yüzeyinin hemen üstü ya da altında oluyor bunlar. Tırnakla yokladığım zaman sıkıca cama yapışmış olduğunu farkettim. Görüntüsü amip gibi. Beyaz ortası daha bi sarımsı 2-3mm, yuvarlak ya da elips şeklinde.
dnzksr2012-11-27 16:51:19
Camdaki beyaz mahlukatlar ne ola ki?
Yeri burası mıdır bilmiyorum ama akvaryum camında zaman zaman ortaya çıkan 2-3 mm boyunda beyaz, yuvarlak, çok yavaş belli belirsiz hareket eden şeyler görüyorum. Nedir bunlar?
Canlı doğuran akvaryumuna neon tetra
Bende de 2 aydır 8 tane neon tetra ve 4 moli bir aradalar. Problem çıkmadı, kayıp yok. Ha işi kitabına göre yapayım dersen biri yumuşak biri sert su sever bildiğim kadarıyla.  Ama benimki ortalama oldu herhalde :) Moli'ler yavruladı, tetraların da keyfi yerinde.
Canlı Doğuran - Son Hali
Saz için özel kum veya gübre gerekir mi? Ben silis kumun içine diktim ama çok da ümitli olmama rağmen 1 haftadır dimdik duruyor. Çürüme yumuşama falan olmadı.
küçük salyangozlar
Bende de vardı. Gördüklerimi elle atıyordum. Birkaç gün böyle yaptım. Ama asıl darbeyi bitkileri tek tek çıkarıp muslukta yıkayıp, köklerindeki yumurta ya da varsa kolonileri bir güzel temizlemek oldu. 2 haftadır görmedim salyangoz çok şükür. Bir de yeni bitki alınca tanka koymadan yine çeşmede yıkamak lazım.
BÖYLE BİR SEY MÜMKÜN MÜ?
[QUOTE=atakantgmz]Canlı bitki fiyatları ve bakımı nasıldır sizce?[/QUOTE]
Ben de yeniyim akvaryumculukta. Bu yüzden bakımı kolay hatta bakım gerektirmeyen bitkilerden seçtim. Tavsiyem: elodea, limon, tilkikuyruğu. Gübre, özel toprak, co2 gerektirmeyen basit ama iş gören bitkiler. Sadece köklerini dibe gömdüm, kendiliğinden çıkmasınlar diye biraz kum ve ufak taşlarla ağırlaştırdım.  Bakımı kolay olanların fiyatları da az oluyor. Şu an hatırlamıyorum ama öyle ciddi rakamlar değil.
Canlı Doğuran Türünde Yeniyim Bakar mısınız?
Velifera beslemiyorum ama netten gördüğüm ve okuduğum kadarıyla moliden de iri bir balık. Dolayısıyla birkaç günlük yavruları yemesi diğerlerine göre çok daha kolay. Hele ki yemleme zamanı yavru&yem ayrımı yapamayacaktır. İşte bu yüzden velifera'dan uzak duruyorum. Moli ve plati'lerim var sadece. Ayrıca 10-11 tane beyaz plati, sanırım 13-14 belki 15 tane de kırmızı plati yavrum var. Ne yavruluk kullanıyorum ne de başka tanka aldım. Canlı doğuran yavruları için bitki bitki bitki diyorum sadece. Akvaryumun en azından bir tarafını yoğun bitki örtüsü ile kaplamanızı tavsiye ederim. Örn:
Çok Garip Hareketler Bunlar
Merhaba
Bazen plati yavrularım kumda sek sek oynuyor :)) Resmen kumun üstünde sekiyor ya da zıplıyor bir oraya bi buraya. Birkaçı mı yapıyor sadece bir tanesi mi emin değilim çok da nadir görüyorum. Oyun mu oynuyor dersiniz yoksa büyüdüğü için bebelik pullarını dökmek gibi birşey mi yapıyor sizce?
Canlı Doğuran - Son Hali
[QUOTE=mehmet zahit]Neon tetralarınızdan 1 tane karnı şiş dişi yumurta üretmeye başlamış hazır bir erkekle başka bir tanka alıp üretim deneyebilirsiniz
[/QUOTE]

Hocam helal olsun ne göz varmış sende :) Tankın sol tarafını gösterdiğim fotoda taşın üstündekini diyorsun değil mi? Eğer oysa ben de farkettim de acaba fazla yemekten mi diye düşünüyordum. Alt kısmında vücuttan farklı bir bombe mi diyim kese mi diyeyim farklı bi şişkinlik var. Başka tankım yok maalesef. Artık olduğu olduğu kadar. Sağol önerin için ;)


[QUOTE=Umit-G] [QUOTE=malawi_cheart]Neonlar yumuşka ve asidik beslemekte olduğunuz canlı doğuranlar sert ve alkali suları severler.Habitatları farklı ve birlikte beslenmemesi gereken türlerdir.Neonları çıkarmalısınız. [/QUOTE

Bu mesajı bir yerde saklıyor olmalısınız, İçinde neon olan tüm canlı doğuran akvaryumlarına aynı yorumu yapıp duruyorsunuz,

Bence de çok güzel bir akvaryum , bitkiler balıklar gayet uyumlu ve güzel gözüküyor.
[/QUOTE]

malawi_cheart, arkadaşım dediğin doğru, hatta tankı ilk kurduğumda da aynı şeyi yazmıştın ama akvaryuma renk ve hareket getirdikleri için çıkarmaya kıyamıyorum. Diğer taraftan bu konuya mesaj yazan başka bir arkadaşın da dikkat ettiği gibi sanırım yumurtlama evresinde. Ortamı uygun bulduğu için mi ya da her halükarda mı olacaktı bilmiyorum tabi. Ama 1 aydır problemsiz, kayıpsız yaşıyorlar. iştahları da yerinde. Ara sıra it dalaşı yapıyorlar yalnız :) Yine de teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.