ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tarrega
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ağustos 2006 23:14
Son Ziyaret:
29 Ağustos 2006 17:37
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selçuk Demiray
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Selçuk Demiray

SON 4 MESAJI

Bulanık su düzelmiyor

  Son durumu raporlayayım,

Birkaç gün kırıklı beyaz taşlar olmadan akvaryumdaki su devir daim ettikten sonra su oldukça berraklaştı. Bunda biyolojik dengenin de oturması (bu konuda sabırlı olmamı öğütleyen arkadaşlar vardı) etken olmuş olabilir. Bir daha beyaz taşa tövbe diyerek, deniz kumu aldım, iyice (15-20 kez filan) yıkadıktan sonra akvaryuma ekledim. Hiç bulanma olmadı, halen su oldukça berrak. Sadece bir sorunum kaldı o da balıkların pislikleri akvaryum tabanına koyduğum bitki, kabuk vs. objelere takılabiliyor, filtre çok kuvvetli olmasına rağman bunlar takıldığı için çekemiyor. Herhalde bunun için yapılacak bişey yok. Haftada 1 kez filan bu objeleri çıkarıp filtreyi gece boyunca çalıştırmayı düşünüyorum.

Sevgi ve Saygılar.

Bulanık su düzelmiyor

  Metin bey ve sevgili forum üyeleri,

Ben de sizin gibi filtreyi temizledim, aynı dediğiniz gibi karbondan simsiyah su aktı, belki de bu doğal bilmiyorum ama, sizin gibi düşünüyorum, Dolphin'lerin içindeki filtre malzemesi yetersiz gibi. Mesela elyaf biraz fazla yumuşak ve seyrek, daha gözenekli bi elyaf eklemeyi ben de düşünüyorum. Bu arada içindeki beyaz taşları çıkardıktan sonra (şu anda sadece iki adet astronotum var) su oldukça berraklaştı ama hala %100 değil. Sabırlı ol diyen arkadaşların sözünü dinleyeceğim.  Aşağıdaki sorularınız için ben de cevap arıyorum, tecrübeli arkadaşlar bu sorulara cevap verirse seviniriz.

Bir soru da ben ekleyeyim, taban malzemesi olarak ne önerirsiniz ?, beyaz kırıklı taştan ağzım yandı, alternatif sarı dere kumu, başka bulanıklık etmeyecek alternatif var mı?

Teşekkürler.

sorularıma gelince....bu filtrede seramik yok ancak seramik koyabilecek kadar en altta boşluk var oraya seramik koysak faydası olurmu veya seramiğin esas amacı nedir.?

karbon bir file içine yerleştirilmiş. ama sepeti tam kaplamıyor kenarda boşluklar kalıyor..karbonu fileden çıkarıp ilave karbonla beraber sepete direk koysak olurmu ?

Bulanık su düzelmiyor

 Kemal bey,

Hortumları yanlış bağladığımı sanmıyorum. In yazandan suyu çekiyor, diğerinden de temiz suyu veriyor. Hatta bu ucunda 5 delikli bir boru var ve tazyikle çıkarak havalanmasına da yarıyor akvaryumun.

Aslında Murat bey'in (lito) filtre su kaçırıyordur ifadesini düşünmeye başlamıştım ciddi olarak. Çünkü gerçekten debisi çok fazla ve birkaç saat içinde suyun ayna gibi olmasını beklerken pek de öyle olmuyor. Suyun döküldüğü yere bendeki eski şelalenin elyaflı sepetini bile koymayı düşünüyorum.

Yanıt veren herkese teşekkürler, gelişmeleri buraya yazarım.

Bulanık su düzelmiyor

  Merhabalar, bu ilk sorum olacak forumda.

Cuma günü (6 gün önce) 85 lt.lik bir akvaryum kurdum. Dolphin C700 dış filtre mevcut. Tabanda 2 bazı yerlerde 3 parmak taş kullandım. Taşlar mermer kırığı gibi olanlardan ve öncesinde iyice yıkadım. (Tuzla değil, onu sonradan burda bir yerlerde okudum). Su eklerken bulanmaya başladı, geçer diye devam ettim. Belli bir miktar düzeldi ama hiçbir zaman berraklaşmadı. 15cm.den ötesi hiç görülmüyor sanki sis var.  Taşların suya salınım yaptığına karar verdim ve dün akşam (10 saat önce) içindeki taşları çıkardım, kuma döneceğim, sabaha kadar düzelir sanıyordum ki hayal kırıklığı, çok çok az farketmiş ama hala epeyce bulanık. Acele mi ediyorum, daha beklememin faydası var mı? Yoksa suyu komple değiştireyim mi? Bu arada filtre iki katlı ve alt katta sert sünger ile elyaf, ikinci katta ise kömür var.

Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.