ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mulus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ekim 2006 12:40
Son Ziyaret:
19 Mart 2007 14:45
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat ulus
Doğum Tarihi:
08 Nisan 1975
Yaş:
49
İl:
Bursa
Meslek:
Programlama, Yazılım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

SON 6 MESAJI

Astronotların Hareketleri
Balıklar aynı cins ve büyük ihtimalle erkek. Erkekler birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışıyor. Dikkat etmeniz gereken nokta eğer akvaryumun üstü açıksa atlama riski var.
astronotlarda üreme
balıklara stres yaratacağından çıkarmanda fayda var. Vatozu öldürebilirler. Ayrıca akvaryumun ölçülerinide yazarmısın?
astronotlarda üreme
Öncelikle astranotların çift olduklarından eminmisiniz?  eğer eminseniz akvaruyumun ısı değerlerini 27-28 derecede sabit tutun ve akvaryuma yüzeyi düz ve iri bir taş koyun. Eğer çift yumurtlama için yer arıyor yada yeri temizliyorsa vatos yada başka balık varsa çıkartılması uygun olur. detalı bilgi burda bulabilirsiniz.
Astronot Hakkında
  Astranotların ideal ısı derecesi 24 ile 28 derece arasında sabit bir ısıdır. Balıklarınızın iştahsız olmasının sebepleri çok çeşitli olmasına karşı soğuk balıklarınızı etkilemiş gibi gözüküyor. Balıklarınızı akvaryuma yeni koymuşsanız ve akvaryumda başka balıklarda varsa adapte olma süreleri uzun sürebilir.
  Beslenme olarak temel olarak etcil grubuna giren balıkların temel yiyeceği balık eti ve canlı yemdir. Dana eti gibi doğasına uymayan yemlerle beslenen balıklar protein olarak belki tatmin edici gereksinimlerini karşılamakta olsada ileride (balık etinde bulunan) B vitamini eksikliklerinden kaynaklanan sorunlar iskelet ve deri hastalıkları gibi sorunlarla karşılaşmanız demektir. Ayrıca dana eti, yüreği gibi besinler balığın yağlanmasına sebebiyet verir ve soluma sorunlarının oluşmasını sağlar.
  Yaşam ortamı olarak astranotlar ph 6.5-8 arasında su değerlerinde ve bol oksijenli sularda sağlıklı ve çabuk büyürler. Bundan dolayı astranotların boyutları büyüdükçe akvaryumun su hacmide önem kazanmaktadır. 15 cm ve üstü astranotların her gün beslendiğini düşünürsek ürettikleri amonyak miktarı ve tükettikleri oksijen miktarı fazlalaşır ve sağlık sorunları ortaya çıkmaya başlar. Sorunsuz bir astranot bakıcısı olmak istiyorsak akvaryumun hacmine göre su değişimlerini belli oranlarda düzenli yapmak ve balık için önemli olan B vitamini içeren besinlerle beslemek gerekir.
  Çok astranotlu akvaryumlarda dikkat edilmesi gereken diğer bir hususta cinsiyet farklılıklarıdır. Ergenlik dönemini geçmiş 2 erkek astranotun hacmi ufak bir akvaryumda bakılmasının sonucu akvaryumdan atlama, strese dayalı hastalıklar ve ölümlerle sonuçlanır. (Cinsiyet tanımlama için Tıklayınız)
 Kısacası eğer astranotunuzun 25-30 cm gibi boylara ulaşıp sağlıklı olmasını istiyorsanız balık başına en az 50 litre su hesaplayarak akvaryum düzeneği kurmanız ve içeriğinde B vitamini ve protein ağırlığı olan bir diyet uygulamanız, ısı değerlerinin 24-28 derece ve bol oksijenli olmasını sağlamanız gerekmektedir.
Astronot
[QUOTE=ghostmask]Saffet bey astonotlarınız çok güzeller resimlere baktım astronotlarınızın 1 tanesi erkek 2 tanesi dişi erkeklerin agız ve alın kısımları biraz dışa çıkık olurlar dişiler ise alınkısımları agıza dogru bombe şekilde olurlar  dişiler birbirlerine kabarmalarının sebebi 1 tane erkek olması ve bölge belirlemeleri astronotlar tek çift tutarlar 1 erkek 2 tane dişiyle eş tutmaz benimde 3 tane astronotum var hepsi dişi erkek bulmak zor nadir cıkıyorlar bunun sebebini bulamadım 2 tanesi 22cm 1taneside 12 cm olan beyaz albino astronot albinolar digerlerine göre geç gelişim saglarlar 3cm boyundaydı aldıklarımda[/QUOTE]

Ben ghostmask a hem katılıyor hem katılmıyorum. Astranotların 2 si dişi birisi erkek olduğu konusuna bende katılıyorum fakat diğer cichlidlere nazaran akvaryumda bakılan oscarlarda vücut yapılarına göre cinsiyet belirlemek heleki kafa yapılarından imkansıza yakındır. Çünkü  3 ve üzeri bakılan oscarlar içerisinde yem konusunda kurnaz davranan ve baskın bir dişi bir erkekten daha iri ve kafalı gözükebilir.  Ayrıca  büyüdükçe çok oksijen isteyen bu balık türü 350 litrenin altındaki akvaryumlarda yeterli büyüyemez ve normalden küçük kalır. Peki ben nasıl anladım? sorusuna gelince 15 cm ve üzeri yada 8-9 aylık bir oscarın erkek cinsi, akvaryumda dişi olsun olmasın (kendisine özellikle yemlenirken) yer tutar, dişiler ise bu konuda yumurtlama dönemleri hariç biraz daha ılımandırlar. 2 tane aynı boylarda erkek birbirlerine aynı düzeyde baskın davrandıkları sürece ufak tefek yaralanmalar hariç pek zararı yoktur. Ancak bir erkeğin diğerinden biraz daha küçük olması halinde akvaryumdan atlamaya varacak, hatta kalıcı ağız ve çene bozuklukları oluşabilecek şekilde çatışmalar oluşabilir. Sizin balıklarınıza baktığımda vücut yapılarında atışmalardan kaynaklanan herhangi bir sorun yok gibi ve en üst resimde görülen iki oscar birbirlerine stres yarattıkları için dişi diye düşünüyorum. Yaklaşık 8 ay önce 3-4 cm civarı aldığım 6 oscarımdan sadece 2 adet erkek kaldı ve bende sizin gibi itina ile doğal yemleme yapıyorum(teke,deniz midyesi, hamsi, istavrit, tarla solucanı v.s.) ve şansımada 6 oscardan sadece 1 i dişi çıktı oda ramazandan önce akvaryumdan atlayarak öldü (benim hatam :( ) .Diğer 3 erkek oscar ise şu anda kalan 2 oscar tarafından teker teker strese sokularak öldüler. Şu anda boyları ikisininde 15 cm civarı ve birisinin kafa yapısı diğerinin kafa yapısının tam tersi ama ikiside erkek :). Tabi resimlere bakarak varsayımlardan çıkarak kesin sonuca varmak zor ama yinede şanslısınız çünkü yaklaşık 2 senedir bir çift edinebilmek için 2 kere sıfırdan oscar büyütüp çift bulamayıp eşe dosta dağıttım. Şu anda elimdekilerin boyunda bir dişi bulamazsam onlarıda verip yeniden en az 8 tane olmak üzere 3-4 cm oscar almayı düşünüyorum. Tekrardan balıklarınızla birlikte mutlu bir yaşam dileğiyle. Saygılar.
Amerikan cichlidleri (belgesel)
Hemenpaylas sitesi kapalı galiba. Başka bir linke atarsanız çok sevinirim. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.