ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sefaarslan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
18
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Kasım 2015 11:48
Son Ziyaret:
23 Ekim 2016 20:43
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sefa arslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

sefa arslan

SON 10 MESAJI

Çin Tohumları
Hayırlısı..

Harici bir kapta ben de güzel çimlenme sağlamıştım ancak akvaryuma ekim yaptıktan bir süre sonra bendeki tohumların az kısmı çimlenmişti.. sonra ortalıktan tamamen kayboldular..
Çin Tohumları
Merhaba

Satıcıyla görüştün mü? belki başka bir sıkıntı vardır..
ben aliekxpresten farkı satıcılardan her ay 2-3 farklı alış veriş yapıyorum. ürünler genelde 1-4 hafta arasında muhakkak geliyor.. Şimdiye kadar gelmeyen bir siparişim olmadı.

[QUOTE=Sajica59]Bende yurtdışından sürekli alışveriş yaptığım bir firmadan 130 gr civarı eleocharis acicularis tohum siparişi verdim 30 dolara. Ucuz çim tohumu 500 tanesi 0,20 dolar gibi olanlardan değil bakalım sonuç ne gösterecek çimlenme max 7 gün diğer müşterilerden de onay aldım fotoğrafları da gördüm. Bunu direk su içinde filizlendirebiliyorsun akvaryuma koyup ama kurulu bir akvaryumsa tohumlar suda batmayacağı için filizlendirip ekmek şart tabi :) 130 gr civarı tohum 1 metreye 1 metre alanı kaplayabiliyor filizlendiği gibi. Gelsin bakalım test edip bilgi veririm. Daha önce bi kaç bitki yetiştirip başarılı olmuştum da birde bunu deneyelim :)[/QUOTE]

sonuçları bekliyoruz..
Çin Tohumları
Aslında oldukça çok sayıda tohum ektim torfun üstüne.. sonra üzerinde 3-4 cm hagen kum ekledim... Hepsi çıksa, window'ın wallpaperındaki çayır gibi olacaktı.. Ancak sadece 10-15 filiz yüzeye ulaşabildi ilk 2-3 günün sonunda.. Çok uzun süredir yeni bir filiz çıkmadı.. Toprağın içinde ne durumdalar bilmiyorum ama..

İlk denememi akvaryumdan önce, yoğurt kabında, sadece torf ile denemiştim, ozaman 1-2 günde çoşmuştu ortalık..
Çin Tohumları
İki gün sonunda ilk filizler çıkmaya başladı.. Ancak nerdeyse 2 hafta olacak, yeni filizler çıkmadı birtürlü.. tohumlar, 3-4 cm kumun altındaydı.. Acaba kum mu fazla geldi?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Merhaba

Gördüğüm kadarı ile açık bir akvaryum tasarlıyorsunuz.. Açık akvaryumlarda, buharlaşma daha çok olacağından koku vs. proplemleri kapalılara göre daha fazla olur diye düşünüyorum.. Akvaryuma camdan yada şeffaf plastikten bir kapak yaptırsanız daha iyi olmaz mı?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Doğrudur.. Benim sunduğum yöntem basit sistemler için bir aydınlatma.. Farklı renge ihtiyaç yok zaten, ancak böyle bir kurulum yapınca bu imkana zaten kavuşuyorsun.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Led aydınlatma yapmak için aklımdaki en pratik çözüm, 3 çipli RGB silikonlu led şeritlerden alıp, istenilen boyda, akvaryumun uzunluğuna göre kesip, yan yana yapıştırmak..

gittigidiyor.com'da 5 liraya uzaktan kumandalı led sürücü devreleri satılıyor.. Onlara bağlarsanız toplamda 72 watt'a kadar 16 renkli bir aydınlatma elde etmek mümkün.. Üstelik ışık şiddeti de ayarlanabiliyor..

Şerit led yerine 3 ledli 5630 yada 5730 led modüllerden de kullanabilirsiniz. Tek yada her renkten (kırmızı/mavi/yeşil) alarak yine 16 renkli bir aydınlatma elde edebilirsiniz. Şeritledlerle denedim, gayet güzel oluyor.. Şimdi bu 5630 led modullerle deneyecegim, ışık şiddeti daha yüksek bunların.. .
Çin Tohumları
Eksik malzemelerimi sonunda tamamlayıp, küçük bir bitkili akvaryum kurmak için zaman bulabidim..

Akvaryum boyutlarına uygun 1-1.5 cm kalınlıgında torf alabilecek bir torf torbası yapıp içine daha önce yıkamış olduğum torfu koydum. Üzerinde Çin'den ısmarlamış olduğum birkaç farklı çim türü tohumlarını serpiştirdim.. Üzerinde kalınca bir akvaryum kumu katmanı (4-5 cm) yaptım, siyah renkli hagen kumdan. Kumun üzerini çakıltaşları, birkaç bitki, moss vs. ile süsleyip suyu doldurdum..


Filitre ve hava motoru açık durumda birkaç gün bekledikten sonra içerisine bir-iki lepistes bıraktımm... 2 gündür canlılar :)
Bakalım sonuç ne olacak..
Bitkili Akvaryumuma Öneriler
[QUOTE=nanoplanted]Yazılanları pek okumadım ama dış filtre zaten kullanıyorsunuz iç filreye ihtiyaç yok kullanmayın iç filtre suyunuza osijen verir buda bitkinin kullana bileceği birşey değil. belki gece karanlıkta açılabilir ama gerekte yok yapay şeyler kullanmayın tavsiyem hem zamanla salınım yapabilir yapmasa bile doğallığı bozuyor dogal kaya yada ağaç kökleri kulanmanız daha iyi olur. Sıvı gübre takviyesi bitkilerini desteklicektir bir de acele etmeyin bitkilerede biraz zaman tanıyın öyle kolay ikigünde adapte olup çoğalamıyorlar. ışık gücünüz az 100 litreye en az 50 60 watt arası olması gerekiyor.[/QUOTE]


Bir ekleme yapmak istiyorum..
Aslında ışık gücünü watt ile ölçmek çok doğru değil.. Işık şiddetinin gerçek ölçüsü lümen'dir.. Elektriksel güç (watt) cihazın işığa dönüştüremeden ısı veya benzeri yollarla harcadığı enerjiyi de barındırır.. Örnegin 100 watlık flaman lambanın ışık şiddeti 100-150 lümen iken 10 wattlık led lambanın ışık şiddedi 800-1100 lümen arasında olabilir.

Bir diğer önemli nokta kullandığınız ışığın rengi/sıcaklığı.. Farklı tür akvaryumlar için farklı sıcaklığa ihtiyaç olabilir.
Çin Tohumları
Umarım sonuçlar güzel olur.. Ben de hafta sonu yeni tohumları akvaryuma ekmeyi planlıyorum. Doğdudan akvaryumda yetiştirmeye çalışacağım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.