ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BalikCipsi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ağustos 2019 12:42
Son Ziyaret:
10 Mayıs 2020 14:18
Toplam Mesaj:
9 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sudenur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Balıklara bayılan biri

SON 6 MESAJI

Betta Hakkında Herşey
[QUOTE=Bssan]Ayrı ayrı 30 litrelik akvaryumlar almanız başlangıç için gerçekten güzel olmuş. Akvaryumları yanyana koyacaksanız mutlaka yukarıda arkadaşında bahsettiği gibi araya karton yada farklı bir nesne koyun ki birbirlerini görmesinler. Ancak her gün düzenli aradaki nesneyi çekip birbirlerini görmelerini ve böylece doğal yapıları gereği birbirlerine dikleşmelerini kısa süreli (15 dk) de olsa sağlayın.

Eğer akvaryumları farklı yerlere koyacaksanız da mutlaka yine günde 1 defa bir ayna vasıtasıyla balığın kendisini görmesini ve buna karşı tepki vermesini bekleyin yine süreyi çok uzatmayın.

Arkadaşların dediği gibi akvaryumdan zıplayabiliyorlar o yüzden üstte kapak yada cam ile kapatabilirsiniz.

İyi hobiler.[/QUOTE]

Kitaplıkda üst üsteler. birbirlerini görmüyorlar. Kırmızı balığım biraz daha çekingen, zaten biraz küçük olduğunu başta söylemiştim. mavi bettam tam anlamıyla canavar. akvaryuma parmağımı göstermem bile yetiyor dikleşmesi için. Korkmuyor değilim [:)][;)]
Betta Hakkında Herşey
[QUOTE=Beta_balik]Kumunuz bitki kumu olduğuna emin olun. Beyaz ve ince ise silis kumdur. Silis kum ince olduğundan köklü bitkiler için (saz gibi) uygun değildir.
Fotoğrafını atıp yardım alabilirsiniz. [/QUOTE]

Kum elime bu akşam ulaşacak. Belki siyah hagen kum da alabilirim. Hemen resmini atarım ^^
Betta Hakkında Herşey
[QUOTE=brownorum]

Kafanıza göre 10-15 litre de yıllarca bir hayvana eziyet etmesini savunuyorsunuz bizi de takmasın diyorsunuz çok mu biliyorsun ismi bile olmayan sözde forum üyesi? Forumun anlamını araştırdın mı hiç? 10-15m2 bir odanın içinde ölene kadar nasıl yaşarsın? Hep soru işaretleri çünkü kendi egonuzu yanıtlamaktan soruya cevap vermemişsiniz bile, boş bir yazı...

Hayvanları Facebook grubu ya da forum ilanlarından ücretsiz olarak sahiplendirmeniz en sağlıklısı, ileride yeterli bilgi ve ekipmanla geri dönersiniz isterseniz bu hobiye ama şu an sadece deneme-yanılma yöntemiyle canlılarda ve kendinizde hasar oluşturacaksınız. Sağlıklı hobiler.

İçme suyu olmaz çünkü genel olarak safa en yakındır. Betta bu gh'da yaşayamaz, ortalama 300ppm diyebilirim. Dinlendirilmiş şebeke suyu kullanın fakat 1 gün az, uçucu özellikteki çözeltiler kullanın örneğin Reeflowers Su Düzenleyicisi adındaki ürün klorun hızlıca uçmasını sağlıyor, 2 yıldır kullanıyorum gayette memnunum. Klor hayvana zarar verecektir, 3 gün bekletilmesinde fayda var [B]kapağı açık [/B]olarak.[/QUOTE]

Teşekkürler. Bir kaç saat önce akvaryumcuya gittim ve 15 litrelik akvaryumun fazla küçük olduğunu gördüm. İki balığım için de ayrı ayrı 30 litrelik akvaryum, Pipo filtresi, saz ve boyasız beyaz kum aldım. siyah kumu tercih ederdim ancak akvaryumcunun elinde kalmamıştı. Boş su bidonuna dün akşam su koydum ve yarın akşama kadar bekleyip toplamda 2 gün dinlenmiş olacak. Yorumunuz için çok teşekkürler. Ben bi şekilde bu hobide ilerlemek ve bir şeyleri başarmak istiyorum. Balıklara çok değer veriyorum bi kaç gün sonra da ek yem alacağım. [:)]

[QUOTE=Altispinoza]Betta uzmanı ombudsmanlar yine konuyu basmış :) biz bunları hep yazdık :)

Yeni başlayan, soru soran birisine de git balığını hediye et demek de ne bileyim çok akıllıca gerçekten. Yavaş yavaş nefret toplamaya başladınız farkında mısınız bilmiyorum arkadaşlar?

Loş bir ışıkla,küçük iki adet akvaryum işinizi görecektir Su üstü bitkisi
Kullanırsanız baliginiz kendini daha güvende hissedecektir. Sabah akşam besleme yapmanıza gerek yok,bettalar çok hareketli balıklar değildir yalnızca kaliteli markalı yemler ile besleyin. Yemleriniz yere düşerse diye salyangoz tavsiye ederim artık ürünleri tuketecektir.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/hacmin_kucukculer_k944656_sn1.asp[/URL]

[/QUOTE]

Teşekkürler. 2 Balığım için de 30 lt akvaryum, Saz ve pipo filtresi aldım. Şuanlık akvaryumcunun verdiği minik kuru yemi yiyorlar ancak en kısa zamanda daha kalitelisini alacağım. Kimse bu işi annesinin karnından öğrenmedi. Bizde zamanla tecrübe kazanacağız işte :)

[QUOTE=Beta_balik]1)En az 15 litrelik (yeriniz varsa 20-25 litrelik) bir akvaryumunuz olmalı. Bitkili, loş ve durgun suları severler.

2)En az üç çeşit yem ile beslemelisiniz. Etçildirler. Ben ilgilenebileceğinizi düşünmüyorum ama canlı yem verirseniz (su piresi gibi) daha iyi olur. Eğer canlı yeme imkanınız yoksa iki tür kuru yem, bir tane de kurutulmuş yem almalısınız en az. Kuru yem derken markası olan, beta için üretilmiş yemlerden almalısınız. Granül yada toz yem ağız yapısına daha uygundur. Kurutulmuş yem olacakta en kolay bulabileceğiniz kan kurdu olabilir.
Günde iki öğün vermelisiniz. Sabah kuru yemlerden birisini, akşam diğerini vermek suretiyle verin. Gözü kadar vermek gerektiği söylenir. Kurutulmuş yada canlı yemi ise haftada iki-üç kere, iki öğünün arasında, birkaç saniyede bitirebileceği kadar vermelisiniz. Ekstradan kabızı önlemek için haftada bir haşlanmış ve kabuğu soyulmuş bezelye verebilirsiniz.

3)Bitki olarak saz, tilki kuyruğu, anubias, java fern, moss, pistia, su mercimeği, kripto gibi ilk başlayanlar için bakımı kolay bitkiler tercih edeilirsiniz. Ben kum olarak dere kumu diye geçen kumlardan tavsiye ederim. Akvaryumunuza uygun büyüklükte magrow köküne yada taşa bağlanmışım anubias, java fern, moss güzel durabilir.
Filtre olarak (15 litrelik bir akvaryum alacağınızı varsayıyorum) minik bir pipo filtre yeterli olur. Fazla akıntı yapmayacak küçük birşey tercih edebilirsiniz.

4)Betalar için ısı önemli olduğu için almalısınız. Yaz vakti, havalar sıcak olduğunda gerek olmasada kışın ısıtıcı gerekli. (Yine akvaryumunuzun 15 litre olduğunu varsayıyorum :) ) 25w lık bir ısıtıcı almalısınız.

5)Ben size iki tane ayrı akvaryum almanızı tavsiye ederim. Görüntü açısından daha iyi olur. İkinci el ilanlarına bakabilirsiniz, daha ucuza bulursunuz. Bir tane büyük akvaryum, iki tane küçük akvaryumun hemen hemen iki katı fiyatındadır.

6)Bu konuda pek bilgim olmasa da, en kolayayından gün ışığı şerit led alabilirsiniz. Fazla parlak olması beta için iyi olmaz, fazla loş olması ise bitkiler için.

Suyu 24 saat, ağzı açık bir kapta dinlendirmaniz yeterli olur. Yeni akvaryuma balık eklemeden önce filtre açık bir şekilde en az bir hafta bekletmelisiniz. Bakteri kültürünün oturması için önemlidir bu. Balıkları fanustaki su ile beraber ekleyin.
Haftada bir %30 luk su değişimi ve dip çekimi yapmayı unutmayın. Özellikle su değişimini aksatmayın.[/QUOTE]


Çok teşekkür ederim. Hepsini dikkate alacağım. İki ayrı balığım için de ayrı ayrı 30lt. akvaryum, saz , pipo filtresi aldım. Şimdilik ısıtıcı yok izmirde yaşıyorum hava çok sıcak. Kışın mutlaka alacağım. Tekrardan teşekkürler :)

[QUOTE=MOONLİGHT]Merhaba gereksiz ve kendinize olan güveninizi kıran mesajları dikkate almayın . Böyle hazırda bekleyen en ufak şeye hemen ataktan arkadaşlar her yerde var[:)]. Ancak bu fanus işini uzatmamanız hem baliklar hem sizin için (vicdanınız açısından diyorum) iyi olur. Araştırma için bizim forumumuzu kullanabilirsiniz icin de yok yok tüm sorularınızın cevabı daha önce açılmış konularda var.[:)]

1. Nasıl akvaryum olmalı bence balıkların karakteri önemli . Size ikisini aynı kaba koyup biraz biraz gizlemlemenizi oneririm ikisi de birbirinden kaçıyorsa ya da umursamıyorsa tek akvaryum 30/40 Kalabilirsiniz( çok düşük bir olasılık) . Eğer kabarıp birbirlerine vurmaya başlardılarsa hemen ayırın ve bir seçim yapın daha güzel olanı seçin diğerini akvaryumcuya satabilir ya da siz de hediye edebilirsiniz . Yok illa bakacağım derseniz iki akvaryum en az 20L almalısınız.

2. Biraz araştırın daha önce açılmış konuları okuyun bir yem gördüğünüzde internette yorumlara bakın sonuçta bunu ilk kullanan siz değilsiniz.

3.kum olayı çok karışık bir durum burda size kum (reklam yapmak istemem)ya da bitki önermem ( bir şeyler ters gider ya da eksik yapılan bir şey yüzünden bitkiler ölürse sorumlu olmal istemem. Ayrıca bu kayıplar sizi üzecek ve korkutacaktır).Bakımı kolay bitkiler diye bir çok başlık var zaten. Burada youtube den ya da internetten örnek kurulumlara bakabilirsiniz . Çok sade ve güzel akvaryumlar ya da bitki yoğunluğu fazla yine güzel akvaryumlar var. Örneklere bakın ne istediğinize karar verin . Ayrıca karar verdiğiniz bitkileri de araştırın . Püf noktalarını daha önce yetiştirmiş hobicilerden öğrenebilirsiniz (oturun ve internetten biraz arasritin) Ayrıca bitkileri güvenilir bir yerden temin etmenizi öneririm.

4. Isıtıcı gerekli. Akvaryum,dekor,balık,aydınlatma vb. Derken ısıtıcı sıra en son geliyor yine kaç litreye kaç watt ısıtıcı alacağınızı araştırabilirsiniz.

5. Cevapladım

6. Aydınlatma biraz karışık bir mevzu zaten yeni başladım diyorsunuz bir de bunu anlamak için uğraşmayın. 30 _40 L ye florasan olmaz zaten çok kaba durur burda sizi power led e yönlendireceğim. Tanıdığınız elektrikçi faln varsa ona yaptırabilir ya da hiç uğraşmayıp 60/70 tl ye sipariş verebilirsiniz.

# tavsiyem bakteri kültürü almanız . Aquaforest bio s ya da jbl denitrol benim begendiklerim.
#su değişimini SICAKLIĞI AKVARYUM ILE AYNI OLAN DİNLENMİŞ çeşme suyu ile yapabilirsiniz.
#filtre ye gelirsek betta için fazla alıntı olmamalı burda da sizi EN KÜÇÜĞÜNDEN pipo filtre ye yönlendireceğim.
# dekora göre (mesela sade bir dekor oldu ) hindistan cevizi ile ya da küpler ile vb. Saklanma alanı olsun. Zaten örnek akvaryumlara bakarsanız bir fikir edinirsiniz.
# SON VE EN ÖNEMLİ TAVSİYEM : Bir şeyler almadan önce fiyat hesaplamasini iyi yapin ve bir ürünü görünce hemen işte bu demek yerine yorumlara bakın. Daha önce de dediğim gibi bunu ilk kullanan siz olmayacaksınız.
Iyi günler[:iyi:][/QUOTE]


Her şeyi en küçük ayrıntısına kadar araştırıyorum :) Yazılan tüm doğru bilgileri harfi harfine yapmaya çalışıyorum. Yorumunuz için de çok teşekkürler
Betta Hakkında Herşey
[QUOTE=bumega]Balıklar çok sevimli duruyor Allah uzun ömür ve sağlık versin. Yanlış anlamadıysam ikisi de erkek ve yan yana koyulmaması lazım. Siz de zaten ayrı koymuşsunuz o güzel olmuş. Bettalar bildiğim kadarıyla çok hareketli olmadıkları için öyle büyük hacimli akvaryumlarda bakmaya gerek yok. 30-40 lt lik bir akvaryum alıp ikiye bölebilirsiniz. Fanus şekil itibarı ile balıkların görüşünü olumsuz etkiliyor bu yüzden küçükte olsa bir akvaryum iş görecektir.
Ben de bir dönem betta beslerken bu videodan çokça faydalanmıştım işinize yarayabilir.
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=zjnKNwtCgsQ[/URL][/QUOTE]

Video için teşekkür ederim :) Fakat Bettayı içme suyuna koymamız gerektiğini söylemiş. 1 günlük dinlenmiş çeşme suyum var. Umarım bir sorun olmaz. Ayrıca balığı koymadan önce filtreyi de çalıştıracağım bi kaç saat. Fikirler için de teşekkürler ^^
Betta Hakkında Herşey
[QUOTE=msb16]Merhaba.10-15 litre bir akvaryumda bakabilirsin 1 tanesine.İki tane bakman zor olur ama bakıcam diyorsan ayrı ayrı 10 ile 15 litre arası akvaryum yeterli olur.Birazdan 30-40 litre yazanlar olacaktır onları takma lütfen. Benim ilk balığım bettaydı Akvaryumcu seçmek için gösterdiğinde fanusun beşte biri kadar yerde tutuyorlardı gerçekten çok kötü. 10-15 litre betta için güzel olacaktır.Kum olarak vitasand bitki kumu veya hagen dediğimiz siyah kumu kullanabilirsin.Java moss,java fern,gül,limon gibi basit sadece ışık isteyen bitkilere bakabilirsin.Filtrasyon için minik bir pipo filtre olabilir ama haftada yüzde elli su değişimi yapabileceksen hiç filtee kullanma çünkü zaten hacim küçük balıklara zorluk olmasın.Şuanlık ısıtıcı gerekmez ama kış için 25 watt minik bir ısıtıcı alabilirsiniz.İyi hobiler:)[/QUOTE]


Çok teşekkür ederim. Su değişimini nasıl yapmam gerek acaba?. Boş bir su bidonuna çeşme suyu koydum dün akşam ve 1 gündür dinleniyor. Balıkları akvaryumlarına nasıl koymalıyım? suyla beraber mi yoksa sadece balığı direk koyarsam zorluk çeker mi?
Betta Hakkında Herşey
Herkese merhabalar. Yeni üyeyim. 2 tane erkek betta balığım oldu yeni(hediye edildi).(Umarım linç yemem ama) İkisini geçici olarak ayrı ayrı fanuslara koydum. bugün 1. günleri fanusta. Bende onları bu fanustan kurtarmak istiyorum. Baya amatör sayılırım ama bu amatörlüğün balıklarıma eziyet olmasını istemiyorum. Dünden beri gezmediğim site kalmadı nasıl iyi bakabilirim diye. Her yerde farklı bir şey yazıyor. Ben inanıyorum burdaki büyük abilerim ablalarım bana bu konuda yardımcı olurlar :) . Gerçekten çok seviyorum balıkları ve uzun süre bakmak istiyorum ikisine de. Elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum.

1- Nasıl bi akvaryumda olmalılar?
2- Nasıl ve neyle beslemeliyim? Ne sıklıkla?
3- Kum, bitki(kendilerini daha iyi hissetmeleri için bitki istiyorum. Kolay bakımı olan ve kumda yaşayabilen, bettalara uygun bitki varmıdır?), filtre, dekor... Bunlar nasıl olmalı bir betta için?
4- Isıtıcı lazım mı? almalı mıyım?
5- İkisine ayrı ayrı akvaryum mu almalıyım? 15lt.- 15lt. (bütçe açısından zor olabilir gibi) Yoksa 30 lt. alıp ikiye mi bölmeliyim? (pek sıcak bakılmıyor sanırım buna da, başka fikriniz varmı).
6- Loş ışığı sevdiklerini okudum. Bitkiye de iyi gelecek güzel bi ışığı falan nasıl ayarlayabilirim?

Ek olarak taviseyelerinizi de bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler [IMG]null[/IMG][:)][:)]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217253/280820191327221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217253/280820191328131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217253/280820191329211.jpg[/IMG]

not: Balıklarımı akvaryumcudan aldığım su ile beraber koydum. Sağlıklı görünüyorlar mı? Mavi olan biraz daha iri. Kırmızı daha küçük kalıyor. Akvaryumculardaki balıkların bazen hasta olabildiğini duymuştum. Merak ettim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.