ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ferhat35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2007 13:02
Son Ziyaret:
28 Kasım 2010 17:45
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ferhat KORKMAZ
Doğum Tarihi:
20 Nisan 1986
Yaş:
38
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ferhat KORKMAZ
Izmir & Denizli

SON 10 MESAJI

Egg Thumbler Kuluçka Makinesi- İki Farklı
Ustam şuanda senin projen üzerinde biraz oynayarak kendim birşey geliştirdim. Seninkinin basite indirgenmiş hali, pratik bişey oldu aceleden. Kusturulmayı bekleyen 2 dişim var. İşe yararsa resimli ve anlatımlı olarak sizlerle paylaşırım. Hadi hayırlısı bakalım :)
"Tüp Balık" için Kullandğım Kuluçkalık
Yardımlarınız için çok teşekkürler.
Egg Thumbler Kuluçka Makinesi- İki Farklı
Aparatın üst ve alt bölümünü birleştirebilmek için fotoğraftaki parçalardan bir tanesi uygun şekilde kesilir.
 
Büyük krema pompasıyla yarım krema pompasını birleştirmek için mi bunu yapıyoruz? yada şöyle sorayım; Ben o iki parçayı nasıl birleştirebilirim? bir türlü anlamadım doğrusu!  
 
Bir de havayı üstten wermemizin mantığı nedir? Alttan hava weren bir sistem ile kıyaslamasını yaparmısınız?
Ferhat352009-01-19 02:26:58
"Tüp Balık" için Kullandğım Kuluçkalık
Eline emeğine sağlık abi çok güzel bir çalışma olmuş. Hemen deneyeceğim.
 
Fakat şunu aydınlatalım istedim ;
 
-Tüpleri tamamen suyun içinemi daldırıyoruz yoksa bir kısmı su dışında kalıyormu?
 
Bu soruya bi arkadaşımız farketmez diye cevap vermiş fakat farkeder. Çünkü; tüpler suya tamamen batmaz ise tüp içerisindeki su hiç değişmeyecek sadece hava vermiş oluruz (yumurtalar hareket eder fakat sürekli eskiyen bir su içinde!) . Fakat tüpleri suya batırırsak tüplere hava vermekle içerisindeki suyun dışarısıyla devir daim yapmış olmasını sağlarız. Böylece su hep taze kalır.
 
Ben bunun önemli oldugunu düşünerek tüplerin batırılmasından yanayım. Sizin görüşünüz nedir? 
Radinant2009-01-19 02:43:15
Ustalık mı Doğası mı?
Ben de sizler gibi dusundum fakat ozaman diger disilerim neden ayni davranisi gosteremiyor? Elbette yaradilis geregi bunlari yapabiliyorlar. Fakat yapamayanlari da dusunursek bunu etkileyen faktor nedir diye dusunmeden edemiyorum. Ilk yavrulayisinda bunu bir balik yapabiliyorsa tecrube diyemeyiz peki ozaman ne?
Acaba genleri (irkinin kaliteli olmasi) buna aciklayici bir neden olurmu?
Ustalık mı Doğası mı?
Merhaba arkadaşlar,
 
Sarı prenses dişim hakkında başıma gelen bir olayı anlatıp sizden bilgi istiyorum.
 
Yavru iken aldığım büyüttüğüm sarı prenses dişisi ilk tecrübesini yaşamış ve yumurtlamıştı. 2 gün öncesinde bu ağzı dolu dişinin yerdeki yemi itinayla aldığını ve ağzında garip çiğneyişler yaptığını gördüm. Bunun üzerine şöyle bir yorum yaptım kendi kendime; acemi anne yemi yumurta zannedip ağzında tutuyor heralde dedim. Hatta anneme de bu olayı anlatıp usta, tecrübeli dişiler ağzında yumurta varken yemi bu şekilde alıp zinde kalabilir ama bizimki daha tecrübesiz ne de olsa ilk yumurtlayışı dedim.
 
Bu dişimin ağzındaki yumurtaların boş yada bozuk olduğunu düşünerek (ki yem bile yediğine şahit oldum) balığımın sağlığının bozulmaması ve formdan düşmemesi için kusturma kararı aldım. Arkadaşlar kusturunca şok oldum, beklediğim bu değildi. Çünkü tam 8 adet, yumurta keseleri koybolmuş derecesinde küçük, fıldır fıldır yüzen yavrular verdi.
 
Bu sevinç ve şaşkınlık içerisinde aklıma gelen soru sizlere yöneltiyorum.
Bu canlının bu davranışını neye bağlarız? Yaradılıştan aldılığını mı yapıyor, bu hareketleri onlar için çok mu doğal, yoksa ilk defa olmasına rağmen bu annelik tecrübesini nasıl ve nerden ediniyor?
 
 
 
Amerika / Türkiye
Dostum Amerika'da nereye gidiyorsun? Ben de bu yaz gidiyorum. California, Lake Tahoe'ya orda mukemmel bir gol varmis fotograflardan gordum ve cok da buyuk bir gol. Bakalim hangi baliklarla karsilasicaz gorucez. :)
Dişi sarıprenseste ağız etrafı kararması
Ben de akvaryumcudan kesin disi dedigi hatta daha once yavru aldiklarini soyledigi disiyi aldim. Bir hafta icerisinde akvaryuma alisir gibi oldu. Fakat ayni zamanda kararma meydana geldi. Ardindan yavru aldigim disiyle kavgaya tutustular. Bir kac gunun ardindan eski disim baskin geldi ve o hafta agzina yavru aldi. Ve diger disinin kararmasi hala surmekte fakat yaklasik 2 aydir bende olmasina ragmen yavru alamadim. Hatta bu yuzden disi oldugundan suphelendim.
Burdan su sonucu cikarabilir miyiz? Disilerde de kararma olur fakat her kararan disinin yavru verecegi kesin degildir denebilir mi? Ve sizce kararmis disi sandigim balikta biraz daha mi sabretmeliyim?
Yavru alamıyorum
[QUOTE=BLUE Bİ]Boyları:
*Yunus:e:15d:7-10
*Snow:e:8d:7-10
[/QUOTE]
 
Balıklarınız nerdeyse akvaryumunuzun eni kadar.
 
Şaka bir yana dostum da gerçekten zor görünüyor ama imkansız da değildir. Sağlıklı akvaryumlar ve bol yavrular dilerim arkadaşım.
reis2008-03-23 23:28:09
Bir soru?
[QUOTE=yasinn93] Balıkçıya ağzına yumurta alan balık ne zaman kendisi bırakır diye sordum 3-5 gün arası dedi ama burda okuduğuma göre 20-25 arası sorum 3-5 günde bırakırmı yoksa balıkçı beni kandırdımı. [/QUOTE]
 
Öncelikle sorunuzu eksik buldum. Çünkü bu olay balığın türüne, o anki ortamına, yaşına vs. bir çok şeye bağlıdır. Ama anladığım kadarıyla satıcı ordaki balık için kalan süresini vermiş olabilir ( kazıklamaya çalışmış diyerek kimsenin günahını almak istemedim).
Size tavsiyem burdaki bilgilere güvenin..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.