ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ceku
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Haziran 2009 21:51
Son Ziyaret:
23 Ekim 2021 13:30
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cemal ERDOĞAN
Doğum Tarihi:
30 Temmuz 1978
Yaş:
45
İl:
Sakarya
Meslek:
SAĞLIK MEMURU
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


GÜNÜN ADAMI OLMA; HAKİKATİN ADAMI OL.
ZİRA GÜN DEĞİŞİR, HAKİKAT DEĞİŞMEZ.

SON 10 MESAJI

MAVİ PRENSES AGZINDA YUMURTA VAR MI
Net olarak söyleyebilirim azı dolu, yani yavru var. ve 5 gün dediği akvaryumcunun gördüğü 5 gün. bana sorarsan en az 10 günlük.  karnının çekilmesinden belli ceku2013-05-20 14:08:40
Placidochromis milomo profil
Bende 2e5d besliyorum. ilk defa bir dişim yavru aldı. sonucunu bekliyorum. birde 15 cm civarına kadar büyüdüler ve 5 cm ye kadarki snowlarımı yediler. yavrulamak için biraz sabır istiyor yani frontoza gibi biraz zor ve zaman isteyen balıklar. ceku2012-05-15 10:03:54
Dev Japon Balığı Avı
Arkadaşlar bende bir barajda koiden kırılma aynalı sazan yakaladım. Yaklaşık 6-7 yüz gram filan. Bildiğiniz portakal rengi ama koi değil aynalı sazan. bıraksan oda 20-30 kilo olurdu. Yaklaşık sekiz sene oldu. İlk akvaryum balığı bakmaya o gölden tuttuğum koiler le başladım.
BZT AQUACULTURE KULLANAN VAR MI ?
1 aylık denemenin sonunda net bir şekilde diyebilirim ki; olumlu sonuçlar aldım. Sudaki berraklaşma gayet belirgin ve en çok dikkatimi çeken şey ise dipte biriken yem artıkları ve pisliklerin adeta çürüyüp yok olması. Normalde yem ve pislikler bir köşeye birikip çürüyünce dipte tortu yapıp kitle oluştururdu. Mecburen dip çekimi yapmak gerekirdi. Şimdi kayboluyor.
Made in USA
Evet arkadaşlar,1 aylık denemenin sonunda net bir şekilde diyebilirim ki; olumlu sonuçlar aldım. Sudaki berraklaşma gayet belirgin ve en çok dikkatimi çeken şey ise dipte biriken yem artıkları ve pisliklerin adeta çürüyüp yok olması. Normalde yem ve pislikler bir köşeye birikip çürüyünce dipte tortu yapıp kitle oluştururdu. Mecburen dip çekimi yapmak gerekirdi. Şimdi kayboluyor.
Albinomu? blueye mi?
Tüm görüş bildiren arkadaşlara teşekkür ederim.
Kurtulduk mu yoksa...

Bu ürüne alternatif ACUACULTURE  diye bir ürün var akdeniz yıldızı diye bir firma amerikadan ithal ediyor. ben kullandım memnunum sizde deneyebilirsiniz.

Made in USA
Arkadaşlar ürünü almadan önce benimde merak ettiğim nasıl temin edip, kaç para vereceğimdi,
Akdenizyıldızı'dan Ramazan Bey'le görüştüm.
20 gr lık bir numune
20 tl karşılığı gönderdi.
Toplamda yaklaşık 1 tonluk 2 ayrı sitemde denedim. Bir berraklaşma var ama tam olarak tatmin olmuş değilim. Sonuç ürüne mi bağlı yoksa uygulamadan bakım yapın deniyor onamı bağlı bunu bilemiyorum. 1 hafta ara ile 2 kez uyguladım bakım zamanının uzaması berakklığın devam etmesi benim için gözle görülür sonuçlar olacak. Benim elimde testlerim yok ama köpürme koku gibi olumsuzlukları takip edebiliyorum. Şimdilik böyle bir sorun yok. 1 hafta sonraki yazımda daha net konuşabileceğimi düşünüyorum.
Made in USA

Arkadaşlar bu üründen bende aldım.24.03.2011 tarihinde uyguladım sonuçları burada bende paylaşmayı düşünüyorum. Ancak beklediğiniz sonuçlar efektif olmalı. Mesela beklenen berraklık bakım sonrası gibi değilde daha ileri ve kalıcı olması gibi. Yoksa akvaryumdaki değişiklikleri bu ürüne bağlayamayız. Kullananlar somut olarak elde ettiği sonucu burada paylaşırsa ve ürün gerçekten bahsedilen sonuçları verirse bu akvaryum dünyasında devrim olur. Ancak bunun en sağlıklı bilgisi bizim gibi kullanıp sonuç alanların verdiği bilgiler olacaktır. Bu manada bakım yapıp su değiştirip sonrada akvaryumum berraklaştı gibi sonuçlar forumda bilgi kirliliği oluşturabilir. Özellikle ürüne bağlayacağınız kesin sonuçları burada paylaşalımn derim. En kısa zamanda sonuçları paylaşmak dileğiyle..

Elektrik Kesintisi ve Bakteri Ömrü

Bende zamanında akvaryumumu boşaltıp balıkları bir leğene aldıktan sonra akvaryumu ve tüm malzemeleri banyoya götürüp sımsıcak su ile yıkayıp aklayıp paklayıp içinede cam gibi suyu koyduktan sonra balıkları içine atıverirdim. Sonrada "oh be balıklarım temiz bir nefes aldılar" derdim.

Bunun ne kadar yanlış olduğunu sonradan anladım. Evet iç veya dış filrte, hiçbir zaman durdurulmaz, 77/24  çalışır. Ne zaman temizlik yapılacak o zaman fişi çekilir. Akvaryumdan alınan bir miktar su ile mazemeler temizlenir ve kurumaya filan izin vermeden olabildiğince çabuk geri yerine koyulup çalıştırılmaya başlanmalıdır.
 
Filtreyi şöylede düşünebiliriz; dereden akan bir su nasıl taşlara, kayalara, yosunlara, taşların üstündeki kayganlaşmış doğal yapıya sürtünerek akıp gidince doğal yaşanır hale geliyor işte filtrede dereden gelen suyu taklit eder.  Bir nevi içindeki seramik elyaf sünger vs. derenin doğal yapısının görevini yapar. ve budere hiçbir zaman kurutulmamalı ve sıcak su dezenfektan vs ile temizlenmemelidir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.