ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Efe Zorba
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
20
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Aralık 2010 15:12
Son Ziyaret:
13 Eylül 2024 01:16
Toplam Mesaj:
807 [0.15 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
-10 Yıllık Sevda-
SON 10 MESAJI
Deniz Akvaryumunda Testler Ve Optimum Su Değerleri
Merhabalar, deniz akvaryumunda testler ve optimum su değerlerinden bahsettiğim bir video yayınladım. Yorumlarınızı bekliyorum. Bu tarz videolar paylaşmaya devam edeceğim haberdar olmak için abone olabilirsiniz. İyi seyirler.
[VID]https://youtu.be/HH0BNTWLrkU[/VID]
Merhabalar, deniz akvaryumunda testler ve optimum su değerlerinden bahsettiğim bir video yayınladım. Yorumlarınızı bekliyorum. Bu tarz videolar paylaşmaya devam edeceğim haberdar olmak için abone olabilirsiniz. İyi seyirler.
[VID]https://youtu.be/HH0BNTWLrkU[/VID]
Deniz Akvaryumunda Tuzluluk Nasıl Ölçülür?
Merhaba akvaryum.com ailesi deniz akvaryumunda tuzluluk nasıl ölçülür konusunda bilgilerimi paylaştığım bir video yayınladım. Yorumlarınızı bekliyorum. Bu tarz videolar paylaşmaya devam edeceğim haberdar olmak için abone olabilirsiniz.
[VID]https://youtu.be/lDm7ZGGR4cE[/VID]
Ayrıca nano deniz akvaryumu kurulumu serisiyle ilgili bir konum var, gözden kaçırdıysanız bir bakmanızı tavsiye ederim.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=946687&PID=5680032#scrl5680032[/URL][EDIT]Efe Zorba,2019-11-16 21:43:47[/EDIT]
Merhaba akvaryum.com ailesi deniz akvaryumunda tuzluluk nasıl ölçülür konusunda bilgilerimi paylaştığım bir video yayınladım. Yorumlarınızı bekliyorum. Bu tarz videolar paylaşmaya devam edeceğim haberdar olmak için abone olabilirsiniz.
[VID]https://youtu.be/lDm7ZGGR4cE[/VID]
Ayrıca nano deniz akvaryumu kurulumu serisiyle ilgili bir konum var, gözden kaçırdıysanız bir bakmanızı tavsiye ederim.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=946687&PID=5680032#scrl5680032[/URL][EDIT]Efe Zorba,2019-11-16 21:43:47[/EDIT]
Nano Resif Kurulumu Detaylı Anlatımlarla
Serinin hazır halde olan son videosuda yayınlandır, yakın zamanda akvaryumun bu videolardan 6 ay sonraki hali ile ilgili yeni videoları paylaşmayı düşünüyorum. Desteğiniz için teşekkürler.
[VID]https://youtu.be/6jfjC7coYX8[/VID]
Serinin hazır halde olan son videosuda yayınlandır, yakın zamanda akvaryumun bu videolardan 6 ay sonraki hali ile ilgili yeni videoları paylaşmayı düşünüyorum. Desteğiniz için teşekkürler.
[VID]https://youtu.be/6jfjC7coYX8[/VID]
Nano Resif Kurulumu Detaylı Anlatımlarla
Serinin devamı olan 4. Videoda yayındadır. Önümüzdeki hafta cumartesi günü 5. Videoda yayınlanacaktır. [B]Videoların geçmiş tarihli bir seri olduğunu tekrar hatırlatmak isterim. [/B] Güncel vloglarıda hazırlıyorum onlarıda vakti gelince paylaşacağım. İlginiz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
[VID]https://youtu.be/0iNtjfj80nQ[/VID]
Serinin devamı olan 4. Videoda yayındadır. Önümüzdeki hafta cumartesi günü 5. Videoda yayınlanacaktır. [B]Videoların geçmiş tarihli bir seri olduğunu tekrar hatırlatmak isterim. [/B] Güncel vloglarıda hazırlıyorum onlarıda vakti gelince paylaşacağım. İlginiz ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
[VID]https://youtu.be/0iNtjfj80nQ[/VID]
Nano Resif Kurulumu Detaylı Anlatımlarla
[QUOTE=gokberkgonenc]Selam,
Videolarınızı başından beri izledim. Öncelikle bu tarz bir seri yaparak hem kendinize bir günlük hem de yeni başlayanlara örnek olmak istemişsiniz güzel fikir tebrikler.
Ancak gerek kurulum gerek ilerleyiş bakımından malesef doğru bir yol/yöntem izlediğinizi söyleyemicem, kendi çapımda konuyu takip edenler için belki faydası olur bir kaç şey paylaşmak istiyorum.
[B]1 -[/B] Aldığınız akvaryumun mevcut aydınlatması yetersiz ki bunu kendiniz de farketmişsiniz ancak aldığınız önlem uzun vadede sorun çıkaracaktır. Sebebi ise mavi/beyaz dengesinin 2 ye hatta 3 e 1 olması gerektiği. Yani siz aslında flo yu beyaz tutup ledlerin hepsini mavi yapabilseydiniz bir nebze işe yarar bişeyler çıkardı ancak bu haliyle kısa sürede yosunlarla boğuşursunuz.
[B]2 -[/B] İlk kurulumda aldığınız Reeflowers Bacteria Feeder bakteri kültürü değildir. Bakteri besinidir. Bu ilk kurulumda sizin kullandığınız şekilde işe yaramaz. Zira oluşmamış bakteriyi besleyemezsiniz. Aldığınız katkıyı kullanabilmek için ya kayaları ıslak kurulu bir sistemden kurutmadan almanız gerekirdi, ya da su ile aşılama vs yapmak gerekirdi. Bu sebeple akvaryumunuzun belli düzene oturması zaman alacaktır. Tavsiyem Prodibionun BioClean ürünlerini incelemeniz. Tüp şeklinde bakteri ve besini olarak ayrı paketleri mevcut.
[B]3 -[/B] Hiç bir şekilde kumu tuzu kayayı ve suyu ekledikten sonra aldığınız canlılar beraber eklenmemeli kaldı ki kayıplarınız olmuş, olacaktır da. Ancak süreç siz kurulumu yaptıktan sonra aydınlatmayı ve filtrasyonu aktif edip diatom başladığı zaman temizlik ekibinin girmesi ve diatomnun ortadan kalkmasıyla balıkların girmesi şeklinde devam etmeliydi. Yani ; Kurulum - Diatom - Temizlik ekibi - Balık - Mercan şeklinde.
[B]4 -[/B] Üçüncü videoda tanıttığınız bacteria feeder harici diğer iki katkıyı kullanmayın. Ne kadar az kimyasal girerseniz o kadar sağlam şekilde ilerler kurulum. Açılmamışsa geri verin ya da birine hediye edin hiç bir zaman ihtiyacınız olmayacaktır.
[B]5 -[/B] Filtrasyon sistemine bioball koymuşsunuz, tam olarak göremesemde biobalların en aktif şekilde kullanımı su içerisinde ki genelde sumpta akıntı altında sürekli hareketli şekilde kullanılır. Sizin kullandığınız şekil hatalı diye düşünüyorum.
[B]6 -[/B] Beş numaralı yorumum tamamen ürünün kullanımı ile alakalıydı, Deniz akvaryumlarında bu medyaya ihtiyacınız yok. Onun yerine kaliteli kaya kullanmanız iy ibir deniz akvaryumu için tek ihtiyacınız olan şey. Unutmayın suyu filtreden çok sudaki mikroorganizmalar temizler, bu canlılara da gerekli ortamı kum ve kaya ile sağlarsınız. Bu yüzden sumplarda genelde, refigiumlar, bol bol canlı kaya vs olur. Normalde elyaf, sünger vs bile kullanılmaz.
[B]7 -[/B] Özellikle ilk kurulumlarda bir heves akvaryumcuya gidilip dolu canlı alınıyor, buna 12 sene geçmesine rağmen ben bile dahilim ancak kesinlikle çok çok emin olmadan ve özel canlılar değilse hele ithalatla vs gelen canlılara yönelmeyin. Hobicilerden alın. İstanbuldaysanız benimle iletişime geçin elimden geleni yaparım.
[B]8 -[/B] Testlerinizi çok güzel not etmişsiniz, ben mi kaçırdım bilmiyorum ama o kadar testi hangi markalarla yaptığınızı bilmiyorum. Komple test kitlerine güvenmeyin, Salifert, hanna, fauna marin gibi testlerin tekil testlerini kullanın. JBL alıp da tek skaladan 12 elementin değerine bakmanız hiiiç bir sonuç vermez aksine yanıltır bilginiz olsun. Aynı şekilde hidrometre kullanmayın, güzel bir refraktometre alın.
[B]9 -[/B] Protein Skimmer kullanımını hafife almayın, ben ps kullanmak istemiyorum diyorsanız da 6 nolu yorumumu hatırlatarak yineliyim, en en en önemli faktör biolojik denge. Onu yakalarsanız su değişimi yapmasanız da akvaryum tolere eder, yem kabı boşaltsanız da. Önemli olan bu dengeyi kurabilmek ama malesef bu bağlamda iyi bir yolda olduğunuzu söyleyemicem.
[B]10 -[/B] Dalga motoru göremedim sanırım düşünmüyorsunuz.
[B]11 -[/B] Akvaryum kapaklı olduğu için buharlaşma minimumda ve dolayısıyla su eksilmiyor sanıyorum, ancak deniz akvaryumlarında üstü kapalı sistemler pek önerilmez. Sebebi zamanla kapakta tuz birikmesi ve kopan tuz parçalarının akvaryuma düşüp ani tuzluluğun değişmesidir. Örneğin zamanla yukarıda biriken tuzun lap diye en sevdiğiniz mercanın üzerine düşmesini ve yanmasına sebep olmasını istemezsiniz. Ayrıca sıcaklıkla ilgili sorunlar da çıkarır. Suyun buharlaşmasına izin verin, su tamamlama kurup su seviyesini sabit tutun. Akvaryum hacminiz ufak dolayısıyla değerler daha hassas.
[U]Yerinizde olsam,
* Madem var bm qq1 ps düzenli şekilde kullanırım.
* Ufak ama etkili bir dalga motoru eklerim sw2-4 gibi.
* Akvaryumun kapağını söker eliniz de yatkınken 3 mavi 1 beyaz olacak şekilde t5 aydınlatma koyar aralarına da 15 x 1w royal blue led koyarım.
* Tepe filtreden herşeyi çıkarır file içinde fiji parçaları, refigium bitkileri vs koyar ufak bir kitap okuma lambasıyla tepe refigium a dönüştürürüm. Çok istiyorsanız file içerisinde aktif karbon koyabilirsiniz.
* Elimdeki bacteria feeder hariç tüm katkıları ve kimyasalları çıkarır, yerine prodibio bioclean alırım.[/U]
Bu şekilde kısa sürede uzun soluklu bir serüvene yelken açarsınız. Dikkate alıp almamak size kalmış, ben sadece konuyu okuyanlar için kendi yorumlarımı ve tecrübelerimi paylaşıyorum.
İyi günler
[/QUOTE]
Merhabalar, öncelikle yorumda bulunduğunuz için çok teşekkür ederim,
Öncelikle belirtmek istediğim bir şey var; Kurulum tarihi 16/11/2018'dir videolar o tarihten itibaren belli aralıklarla çekilmiş olup, 2018/haziran'dan itibaren herhangi bir video içermemektedir. Videoları editlemek ve yüklemek için anca vakit bulabildiğim için şuanda 1'er hafta aralıkla paylaşıyorum. Akvaryumun güncel haliyle ilgili bir vlogta mutlaka çekeceğim.
Akvaryumla ilgili tarihlerden, testlerden ve canlıların gelişiminden Aquarium Note uygulaması sayesinde belli aralıklarla fotoğraf ve not ekleyebildiğim için emin konuşabiliyorum. Yanlış anlamayın sakın.
1- Aydınlatmayı güçlendirmek adına 10 adet 3w royal blue power led edindim fakat yoğunluğum sebebiyle hep ertelenen bir iş oldu o yüzden tamamlayamadım. Aydınlatma konusundaki yorumunuza kesinlikle katılıyorum.
2- Katkıların açıklamaları bazen oldukça kafa karıştırıcı olabiliyor, bir şey daha öğrenmiş oldum. Bahsettiğiniz ürünle ilgili araştırma yapacağım.
3- Kurulumun ardından belirli bir süreç var aslında fakat, videoları çekme tarihim geçen yıl aralık ayından itibaren olduğu için, yakın tarihli olarak anlaşılmış olabilir. Videoları editlemem vs. belirli bir zaman aldı o yüzden şuanda hazır olan videoları 1'er hafta aralıklarla ekliyorum. Belki daha sabırlı davranılsaydı kayıp olmayabilirdi, bu yorumunuzu da aklımın bir köşesine yazıyorum.
4- Katkı konusuna gelirsek katkı girişi kurulumdan yaklaşık 3 ay sonra tamamen son buldu, tüm yaz tatilini katkısız geçirdik anlayacağınız :)
5- Bioball'lar diğer filtre malzemelerinin oluşturduğu direnç dolayısıyla bolca akımdan faydalanıyorlar diye düşünüyorum. Akvaryumda kaya eksikliği olduğunu düşündüğüm için faydalı olabileceklerini düşünüyorum.
6- Kumu olabildiğince bol kullanarak tavsiyenizin bir kısmına uyduğumu düşünüyorum, Akvaryumdaki biyolojik dengeye güvenen bir hobiciyim , akvaryumları kaynar sularla temizleme zamanları, bundan 7 yıl önce kurduğum cichled akvaryumuyla öğrenmiş bulundum.
https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_yapimi_130x55x60_10mmvideoeklendiresimlisul_doldurulmay_k544387_sn1.asp
7- Şu dediğiniz konuya %100 katılıyorum, problemli şekilde akvaryuma giren canlılar yüzünden hobiye neredeyse küsüyordum bu kurulumda, 4 yıl önce kurduğum nano akvaryumumda 2 adet ocellarisim 2 yıl boyunca hiç sorunsuz yaşadılar ki bu canlılar bana 3'er cm boyda otobüs kargosuyla gelmişlerdi. Bu konuda yardımcı olabilirseniz gerçekten sevinirim..
8- 01/02/19 tarihinden itibaren refraktometre ile kontrollerimi yapmaya başladım, hydrometrenin ne kadar yanılabileceğini üzücü şekilde deneyimledim. Testler konusuna gelirsek; Prodac markanın yeni tarihli testlerini kullanıyorum, gönül ister ki daha iyi testler edinebilmek ama hem testlerin henüz üzmemesi hemde günümüzdeki fiyatlar dolayısıyla daha iyi markalara geçiş yapamadım.
9- 04/02/19 tarihinden itibaren bm qq1 devriyede 7/24 çalışıyor. Onun haricinde yorumunuza karşı ancak, Zoa'larımın gelişimini sunabilirim. Sizin yorumunuzla bağdaşabilecek Hammer mercanın aynı boyda kalması gösterilebilir. Daha iyi bir yolda ilerleyebilmek için yorumlarınıza hala açığım.
10- Elimdeki dalga motorlarını balıkları zorladığını düşündüğüm için çıkarmıştım, ama yüksek ihtimalle bunun sebebi artık zayıf düşmüş olmalarıydı, eğer uygun bir şekilde zamana göre dalga şiddeti değişen bir cihaz bulursam temin edebilirim.
11- Kapak artık akvaryumun üstünde değil, su tamamlama sistemim yapıldı.
Dalga motoru, aydınlatma ve refigium konusuna oldukça sıcak bakıyorum, yardımınızla onları da sisteme eklemek isterim. Yorumlarınız için tekrardan teşekkürler.
Serinin 2. ve 3. videosu yayındadır. 4. Video cumartesi saat 19.00'da yayınlanacaktır. Halihazırda toplam 5 video mevcut. En güncel video 6 ay öncesine ait diyebilirim. En yakın zamanda güncel videolara da vakit ayıracağım.
2.video
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=GRUC-QHrcWc[/VID]
3.video
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=FVyAST-WE7c&t=90s[/VID]
[EDIT]Efe Zorba,2019-10-21 22:49:24[/EDIT]
3. Videoda yayındadır. Gelişmelerden haberdar olmak ve yaptığım bazı çekimleri kaçırmamak için instagram: efezorbavlog takip edebilirsiniz.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=FVyAST-WE7c&t=91s[/VID]
[QUOTE=gokberkgonenc]Selam,
Videolarınızı başından beri izledim. Öncelikle bu tarz bir seri yaparak hem kendinize bir günlük hem de yeni başlayanlara örnek olmak istemişsiniz güzel fikir tebrikler.
Ancak gerek kurulum gerek ilerleyiş bakımından malesef doğru bir yol/yöntem izlediğinizi söyleyemicem, kendi çapımda konuyu takip edenler için belki faydası olur bir kaç şey paylaşmak istiyorum.
[B]1 -[/B] Aldığınız akvaryumun mevcut aydınlatması yetersiz ki bunu kendiniz de farketmişsiniz ancak aldığınız önlem uzun vadede sorun çıkaracaktır. Sebebi ise mavi/beyaz dengesinin 2 ye hatta 3 e 1 olması gerektiği. Yani siz aslında flo yu beyaz tutup ledlerin hepsini mavi yapabilseydiniz bir nebze işe yarar bişeyler çıkardı ancak bu haliyle kısa sürede yosunlarla boğuşursunuz.
[B]2 -[/B] İlk kurulumda aldığınız Reeflowers Bacteria Feeder bakteri kültürü değildir. Bakteri besinidir. Bu ilk kurulumda sizin kullandığınız şekilde işe yaramaz. Zira oluşmamış bakteriyi besleyemezsiniz. Aldığınız katkıyı kullanabilmek için ya kayaları ıslak kurulu bir sistemden kurutmadan almanız gerekirdi, ya da su ile aşılama vs yapmak gerekirdi. Bu sebeple akvaryumunuzun belli düzene oturması zaman alacaktır. Tavsiyem Prodibionun BioClean ürünlerini incelemeniz. Tüp şeklinde bakteri ve besini olarak ayrı paketleri mevcut.
[B]3 -[/B] Hiç bir şekilde kumu tuzu kayayı ve suyu ekledikten sonra aldığınız canlılar beraber eklenmemeli kaldı ki kayıplarınız olmuş, olacaktır da. Ancak süreç siz kurulumu yaptıktan sonra aydınlatmayı ve filtrasyonu aktif edip diatom başladığı zaman temizlik ekibinin girmesi ve diatomnun ortadan kalkmasıyla balıkların girmesi şeklinde devam etmeliydi. Yani ; Kurulum - Diatom - Temizlik ekibi - Balık - Mercan şeklinde.
[B]4 -[/B] Üçüncü videoda tanıttığınız bacteria feeder harici diğer iki katkıyı kullanmayın. Ne kadar az kimyasal girerseniz o kadar sağlam şekilde ilerler kurulum. Açılmamışsa geri verin ya da birine hediye edin hiç bir zaman ihtiyacınız olmayacaktır.
[B]5 -[/B] Filtrasyon sistemine bioball koymuşsunuz, tam olarak göremesemde biobalların en aktif şekilde kullanımı su içerisinde ki genelde sumpta akıntı altında sürekli hareketli şekilde kullanılır. Sizin kullandığınız şekil hatalı diye düşünüyorum.
[B]6 -[/B] Beş numaralı yorumum tamamen ürünün kullanımı ile alakalıydı, Deniz akvaryumlarında bu medyaya ihtiyacınız yok. Onun yerine kaliteli kaya kullanmanız iy ibir deniz akvaryumu için tek ihtiyacınız olan şey. Unutmayın suyu filtreden çok sudaki mikroorganizmalar temizler, bu canlılara da gerekli ortamı kum ve kaya ile sağlarsınız. Bu yüzden sumplarda genelde, refigiumlar, bol bol canlı kaya vs olur. Normalde elyaf, sünger vs bile kullanılmaz.
[B]7 -[/B] Özellikle ilk kurulumlarda bir heves akvaryumcuya gidilip dolu canlı alınıyor, buna 12 sene geçmesine rağmen ben bile dahilim ancak kesinlikle çok çok emin olmadan ve özel canlılar değilse hele ithalatla vs gelen canlılara yönelmeyin. Hobicilerden alın. İstanbuldaysanız benimle iletişime geçin elimden geleni yaparım.
[B]8 -[/B] Testlerinizi çok güzel not etmişsiniz, ben mi kaçırdım bilmiyorum ama o kadar testi hangi markalarla yaptığınızı bilmiyorum. Komple test kitlerine güvenmeyin, Salifert, hanna, fauna marin gibi testlerin tekil testlerini kullanın. JBL alıp da tek skaladan 12 elementin değerine bakmanız hiiiç bir sonuç vermez aksine yanıltır bilginiz olsun. Aynı şekilde hidrometre kullanmayın, güzel bir refraktometre alın.
[B]9 -[/B] Protein Skimmer kullanımını hafife almayın, ben ps kullanmak istemiyorum diyorsanız da 6 nolu yorumumu hatırlatarak yineliyim, en en en önemli faktör biolojik denge. Onu yakalarsanız su değişimi yapmasanız da akvaryum tolere eder, yem kabı boşaltsanız da. Önemli olan bu dengeyi kurabilmek ama malesef bu bağlamda iyi bir yolda olduğunuzu söyleyemicem.
[B]10 -[/B] Dalga motoru göremedim sanırım düşünmüyorsunuz.
[B]11 -[/B] Akvaryum kapaklı olduğu için buharlaşma minimumda ve dolayısıyla su eksilmiyor sanıyorum, ancak deniz akvaryumlarında üstü kapalı sistemler pek önerilmez. Sebebi zamanla kapakta tuz birikmesi ve kopan tuz parçalarının akvaryuma düşüp ani tuzluluğun değişmesidir. Örneğin zamanla yukarıda biriken tuzun lap diye en sevdiğiniz mercanın üzerine düşmesini ve yanmasına sebep olmasını istemezsiniz. Ayrıca sıcaklıkla ilgili sorunlar da çıkarır. Suyun buharlaşmasına izin verin, su tamamlama kurup su seviyesini sabit tutun. Akvaryum hacminiz ufak dolayısıyla değerler daha hassas.
[U]Yerinizde olsam,
* Madem var bm qq1 ps düzenli şekilde kullanırım.
* Ufak ama etkili bir dalga motoru eklerim sw2-4 gibi.
* Akvaryumun kapağını söker eliniz de yatkınken 3 mavi 1 beyaz olacak şekilde t5 aydınlatma koyar aralarına da 15 x 1w royal blue led koyarım.
* Tepe filtreden herşeyi çıkarır file içinde fiji parçaları, refigium bitkileri vs koyar ufak bir kitap okuma lambasıyla tepe refigium a dönüştürürüm. Çok istiyorsanız file içerisinde aktif karbon koyabilirsiniz.
* Elimdeki bacteria feeder hariç tüm katkıları ve kimyasalları çıkarır, yerine prodibio bioclean alırım.[/U]
Bu şekilde kısa sürede uzun soluklu bir serüvene yelken açarsınız. Dikkate alıp almamak size kalmış, ben sadece konuyu okuyanlar için kendi yorumlarımı ve tecrübelerimi paylaşıyorum.
İyi günler
[/QUOTE]
Merhabalar, öncelikle yorumda bulunduğunuz için çok teşekkür ederim,
Öncelikle belirtmek istediğim bir şey var; Kurulum tarihi 16/11/2018'dir videolar o tarihten itibaren belli aralıklarla çekilmiş olup, 2018/haziran'dan itibaren herhangi bir video içermemektedir. Videoları editlemek ve yüklemek için anca vakit bulabildiğim için şuanda 1'er hafta aralıkla paylaşıyorum. Akvaryumun güncel haliyle ilgili bir vlogta mutlaka çekeceğim.
Akvaryumla ilgili tarihlerden, testlerden ve canlıların gelişiminden Aquarium Note uygulaması sayesinde belli aralıklarla fotoğraf ve not ekleyebildiğim için emin konuşabiliyorum. Yanlış anlamayın sakın.
1- Aydınlatmayı güçlendirmek adına 10 adet 3w royal blue power led edindim fakat yoğunluğum sebebiyle hep ertelenen bir iş oldu o yüzden tamamlayamadım. Aydınlatma konusundaki yorumunuza kesinlikle katılıyorum.
2- Katkıların açıklamaları bazen oldukça kafa karıştırıcı olabiliyor, bir şey daha öğrenmiş oldum. Bahsettiğiniz ürünle ilgili araştırma yapacağım.
3- Kurulumun ardından belirli bir süreç var aslında fakat, videoları çekme tarihim geçen yıl aralık ayından itibaren olduğu için, yakın tarihli olarak anlaşılmış olabilir. Videoları editlemem vs. belirli bir zaman aldı o yüzden şuanda hazır olan videoları 1'er hafta aralıklarla ekliyorum. Belki daha sabırlı davranılsaydı kayıp olmayabilirdi, bu yorumunuzu da aklımın bir köşesine yazıyorum.
4- Katkı konusuna gelirsek katkı girişi kurulumdan yaklaşık 3 ay sonra tamamen son buldu, tüm yaz tatilini katkısız geçirdik anlayacağınız :)
5- Bioball'lar diğer filtre malzemelerinin oluşturduğu direnç dolayısıyla bolca akımdan faydalanıyorlar diye düşünüyorum. Akvaryumda kaya eksikliği olduğunu düşündüğüm için faydalı olabileceklerini düşünüyorum.
6- Kumu olabildiğince bol kullanarak tavsiyenizin bir kısmına uyduğumu düşünüyorum, Akvaryumdaki biyolojik dengeye güvenen bir hobiciyim , akvaryumları kaynar sularla temizleme zamanları, bundan 7 yıl önce kurduğum cichled akvaryumuyla öğrenmiş bulundum.
https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_yapimi_130x55x60_10mmvideoeklendiresimlisul_doldurulmay_k544387_sn1.asp
7- Şu dediğiniz konuya %100 katılıyorum, problemli şekilde akvaryuma giren canlılar yüzünden hobiye neredeyse küsüyordum bu kurulumda, 4 yıl önce kurduğum nano akvaryumumda 2 adet ocellarisim 2 yıl boyunca hiç sorunsuz yaşadılar ki bu canlılar bana 3'er cm boyda otobüs kargosuyla gelmişlerdi. Bu konuda yardımcı olabilirseniz gerçekten sevinirim..
8- 01/02/19 tarihinden itibaren refraktometre ile kontrollerimi yapmaya başladım, hydrometrenin ne kadar yanılabileceğini üzücü şekilde deneyimledim. Testler konusuna gelirsek; Prodac markanın yeni tarihli testlerini kullanıyorum, gönül ister ki daha iyi testler edinebilmek ama hem testlerin henüz üzmemesi hemde günümüzdeki fiyatlar dolayısıyla daha iyi markalara geçiş yapamadım.
9- 04/02/19 tarihinden itibaren bm qq1 devriyede 7/24 çalışıyor. Onun haricinde yorumunuza karşı ancak, Zoa'larımın gelişimini sunabilirim. Sizin yorumunuzla bağdaşabilecek Hammer mercanın aynı boyda kalması gösterilebilir. Daha iyi bir yolda ilerleyebilmek için yorumlarınıza hala açığım.
10- Elimdeki dalga motorlarını balıkları zorladığını düşündüğüm için çıkarmıştım, ama yüksek ihtimalle bunun sebebi artık zayıf düşmüş olmalarıydı, eğer uygun bir şekilde zamana göre dalga şiddeti değişen bir cihaz bulursam temin edebilirim.
11- Kapak artık akvaryumun üstünde değil, su tamamlama sistemim yapıldı.
Dalga motoru, aydınlatma ve refigium konusuna oldukça sıcak bakıyorum, yardımınızla onları da sisteme eklemek isterim. Yorumlarınız için tekrardan teşekkürler.
Serinin 2. ve 3. videosu yayındadır. 4. Video cumartesi saat 19.00'da yayınlanacaktır. Halihazırda toplam 5 video mevcut. En güncel video 6 ay öncesine ait diyebilirim. En yakın zamanda güncel videolara da vakit ayıracağım.
2.video
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=GRUC-QHrcWc[/VID]
3.video
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=FVyAST-WE7c&t=90s[/VID]
[EDIT]Efe Zorba,2019-10-21 22:49:24[/EDIT]
3. Videoda yayındadır. Gelişmelerden haberdar olmak ve yaptığım bazı çekimleri kaçırmamak için instagram: efezorbavlog takip edebilirsiniz.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=FVyAST-WE7c&t=91s[/VID]
Nano Resif Kurulumu Detaylı Anlatımlarla
[QUOTE=onuribrahim]Ps olmaması aslında kısa sürede birşey değil. Uzun süreli bakınca ve ps yi boşalttıkça nelerin çıktığını görüyoruz. Ps konusu tartışmasız bence zira birçok canlıda sump yapısı dahi etki etmekte. En güçsüz ps bile iş yapabilir diye düşünüyorum hiç ps olmamasından çok daha iyidir.
Zira şuan ana tanktan kurduğum pico mevcut içerisine canlı balık vs. koymaya çekiniyorum. Hacim de az malesef oda malum bir konu. [/QUOTE]
Merhabalar, tankta bir süre bubble magus qq1 kullanıldı, canlı yükü azalttığımdan beridirde toplama yapmıyor. O yüzden pasif şekilde duruyor tankta şuanda.
[QUOTE=onuribrahim]Ps olmaması aslında kısa sürede birşey değil. Uzun süreli bakınca ve ps yi boşalttıkça nelerin çıktığını görüyoruz. Ps konusu tartışmasız bence zira birçok canlıda sump yapısı dahi etki etmekte. En güçsüz ps bile iş yapabilir diye düşünüyorum hiç ps olmamasından çok daha iyidir.
Zira şuan ana tanktan kurduğum pico mevcut içerisine canlı balık vs. koymaya çekiniyorum. Hacim de az malesef oda malum bir konu. [/QUOTE]
Merhabalar, tankta bir süre bubble magus qq1 kullanıldı, canlı yükü azalttığımdan beridirde toplama yapmıyor. O yüzden pasif şekilde duruyor tankta şuanda.
Nano Resif Kurulumu Detaylı Anlatımlarla
Protein skimmer kullandım bir süre kadar fakat son 6 aydan beridir canlı kaya ve su değişimiyle dönüyor akvaryum. [;)]
Protein skimmer kullandım bir süre kadar fakat son 6 aydan beridir canlı kaya ve su değişimiyle dönüyor akvaryum. [;)]
Nano Resif Kurulumu Detaylı Anlatımlarla
Yorumlarınızıda mutlaka belirtmeyi unutmayın, eksiğim varsa düzeltmek beni mutlu eder.
Yorumlarınızıda mutlaka belirtmeyi unutmayın, eksiğim varsa düzeltmek beni mutlu eder.
Nano Resif Kurulumu Detaylı Anlatımlarla
[QUOTE=Kamil009]Favoriledim takipteyim.[:)]
Diğer videolar nerde?[/QUOTE]
Merhaba, önümüzdeki cumartesi günü 2. video yayına girecek :) desteğiniz için teşekkürler.
[QUOTE=Kamil009]Favoriledim takipteyim.[:)]
Diğer videolar nerde?[/QUOTE]
Merhaba, önümüzdeki cumartesi günü 2. video yayına girecek :) desteğiniz için teşekkürler.
Nano Resif Kurulumu Detaylı Anlatımlarla
Merhaba dostlar, geçtiğimiz yıl aralık ayında kurmaya başladığım nano resifimin artık belirli bir düzene oturduğunu düşündüğüm için kurulum videolarını sizlerle paylaşmaya karar verdim, şimdilik 5 adet videodan oluşan serimin ilk videosunu paylaşmış bulunmaktayım. Yeni başlayanlara fikir vermesi açısından faydalı olabileceğini düşünüyorum. Eğer ilgi görürse şuanki güncel durumla ilgili bir videoda yapmayı düşünüyorum, yaklaşık bir yıl geçti değişen birçok şey mevcut. Video serisi şimdilik kurulum ve ilk bir aydan ibaret durumda. Destek ve tavsiyelerinizle bu seriyi olabildiğince faydalı bir rehber haline getirebilmeyi umuyorum. Hepinize iyi seyirler.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=ahFbPc_ouJo&t=1s[/VID]
Yeni gelen videolardan haberdar olmak istiyorsanız abone olabilirsiniz. Fikirlerinizi veya sorularınızı yorum olarak bekliyorum.[EDIT]Efe Zorba,2019-10-06 17:34:49[/EDIT]
Merhaba dostlar, geçtiğimiz yıl aralık ayında kurmaya başladığım nano resifimin artık belirli bir düzene oturduğunu düşündüğüm için kurulum videolarını sizlerle paylaşmaya karar verdim, şimdilik 5 adet videodan oluşan serimin ilk videosunu paylaşmış bulunmaktayım. Yeni başlayanlara fikir vermesi açısından faydalı olabileceğini düşünüyorum. Eğer ilgi görürse şuanki güncel durumla ilgili bir videoda yapmayı düşünüyorum, yaklaşık bir yıl geçti değişen birçok şey mevcut. Video serisi şimdilik kurulum ve ilk bir aydan ibaret durumda. Destek ve tavsiyelerinizle bu seriyi olabildiğince faydalı bir rehber haline getirebilmeyi umuyorum. Hepinize iyi seyirler.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=ahFbPc_ouJo&t=1s[/VID]
Yeni gelen videolardan haberdar olmak istiyorsanız abone olabilirsiniz. Fikirlerinizi veya sorularınızı yorum olarak bekliyorum.[EDIT]Efe Zorba,2019-10-06 17:34:49[/EDIT]
SON MESAJLAR
- 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin K0L0Ni, 13:28
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 200 Litrede Japon Balığı Gelişimi GhostKoi, 12:59
Sazansıgiller - Flowerhorn Akvaryumu K0L0Ni, 11:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Ve Balık Tavsiyesi Orhan76, 11:30
Akvaryum Tanıtımı - 15 Litre Tank & İç Filtre ceyh, 11:27
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Hardscape ceyh, 11:03
Akvaryum Tanıtımı - Powerled Isınma Sorunu koraykbl, 09:21
Aydınlatma - Dış Filtre Önerisi darkaura, 09:10
Filtreleme Seçenekleri - Shallow Blackwater Bimaculata AtlasPoyraz, 08:14
Akvaryum Tanıtımı - Bu Yem Nasil TuRKeR, 06:59
Yeni Üye Forumu - 22lt Karides Cyber_Scout, 03:54
Akvaryum Tanıtımı - Macrostoma Betta Tankı Nasıl Olmalı Cyber_Scout, 03:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Elma Salyangozunun Kaçmasını Nasıl Engelleriz? Cyber_Scout, 02:10
Omurgasızlar - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre Cyber_Scout, 01:27
Malzemeler ve Yemler Forumu - Fatherfish Akvaryum KaanE, 01:21
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 01:19
Akvaryum Tanıtımı - Plakat Betta Mı Dişi Betta Mı? Cyber_Scout, 23:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 36lt Low Tech. KaanE, 23:17
Akvaryum Tanıtımı - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes KaanE, 23:13
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Seçimi ceyhun5858, 22:32
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Beta Akvaryumu bendeniztayfun, 22:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtre Malzeme Önerisi Cihankuzu34, 22:18
Filtreleme Seçenekleri - Japon Balıklarım Üst Üste Öldüler GhostKoi, 22:04
Yeni Üye Forumu - Pipo Filtrenin Saçtığı Beyaz Parçacıklar Fatih_hakankaan, 21:19
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Dış Filtre Önerisi? Enes Arda, 21:16
Yeni Üye Forumu - Bakteri Kültürü koraykbl, 20:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tür Önerisi egemenc, 19:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Boş Akvaryumda Oluşan Topçuk Kübra_6434, 19:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Albimarginata Cyber_Scout, 18:42
Labirentliler - Albimarginata Ve Vaillanti Cyber_Scout, 18:32
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum | [35x35x35] – Mavi Balon Zebra Orhan76, 16:30
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum | [40x40x40] – Neon Tetra-karides burayadali, 15:31
Akvaryum Tanıtımı - 100x45x45 Kayıt Kuşağı Sonradan Nasıl Takarım? TropheusTRe, 15:22
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 68 Litre Tetra Tankı İçin Filtre Tavsiyesi Mehari, 14:32
Filtreleme Seçenekleri - Inci Gurami - Trichogaster Leerii Cyber_Scout, 14:17
Labirentliler Tanıtımı - Alttan Sump Sistemi Yapmak bora881, 13:15
Filtre ve Sump Yapımı - 60x40x25 Serbest Dalış :) Mehari, 12:06
Akvaryum Tanıtımı - Orionled D Serisi Tecrübe Eden Var Mı? Mehari, 11:46
Bitki Akvaryumları Genel - Çapa Kurdu Tedavisi MertSoyumert, 10:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Balık Kitapları GhostKoi, 10:23
Yeni Üye Forumu - Low Tech Bitkili Akvaryumum Tatar10, 09:25
Akvaryum Tanıtımı - Frontoza Ve Yunus Yen Önerisi K0L0Ni, 07:38
Yeni Üye Forumu - Taban Filtresi İşe Yarıyor Mu? Fatih_hakankaan, 02:34
Filtreleme Seçenekleri - Bakteri Kültürü Hakkında Hoppala, 02:33
Yeni Üye Forumu - Yapay Kuluçka - Trichogaster Leerii (inci Gurami) Cyber_Scout, 02:00
Labirentliler - Trichopsis Pumila Cyber_Scout, 01:54
Akvaryum Tanıtımı - Dario Dario (red Scarlet) Cyber_Scout, 01:45
Akvaryum Tanıtımı - 80x45x45 Karma Bitkili Ve Karma Balık Türleri Cyber_Scout, 01:40
Akvaryum Tanıtımı - Betta Dimidiata - Firefly Cyber_Scout, 01:37
Labirentliler Tanıtımı - Balıklarım Oranda Mı? adem5454, 00:06
Cinsiyet ve Tür Belirleme
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Eheim 2213 Dış Filtre the__legend 13:21
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 12:46
- Su Piresi & Infusoria Amati340 12:46
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 12:46
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 12:46
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 12:46
- Spade Tail Blue Mahachai Betta Yavruları (wild) Amati340 12:46
- Nadir Balıklar Ve Çeşitli Türler.. Cyber_Scout 12:44
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 12:27
- Corydoras Sterbai nikon_ 12:27
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 12:27
- Japon Balığı İçin Sera Marka Yemler vedat79 12:25
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 12:08
- Büyük Boy Makrakanta Arıyorum Koksal Gurkan 12:08
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 12:08
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 12:05
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-01/02/26 osmandbnl 11:53
- Mdf Akvaryum Dolabı osmandbnl 11:53
- Akvaryum Dophin Dış Filtre-sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 11:49
- Özel Tür Lepistesler Kaçıran Üzülür Devamı Yok FULL RED MEHMET 11:47
- Bitki Çeşitleri emreemin 11:39
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 11:39
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 11:39
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 11:39
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 11:39
- Hongsloi Süper Red Çift Fiyatı AtlasPoyraz 11:02
- Mini Pipo Filtre AtlasPoyraz 11:02
- Salyangoz Kabuğu AtlasPoyraz 11:02
- Tilki Kuyruğu sina cen 10:41
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 10:36
- Poso Salyangoz Arıyorum ilkayocak 10:27
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 10:16
- Neolamprologus Tretocephalus Tembwe Hiko 10:16
- Electric Blue Acara Takas LedZeppelin 10:15
- Sunsun Hbl 601 Askı Filtre 500 L\h 5w Kturan06 09:36
- Periuvan Altum Melek Kaliteli Renk Kturan06 09:36
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 09:34
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 09:34
- Haqos Expro 500- Yati Kökü Mehari 09:30
- Sunsun Hw-603b 15 Günlük Mehari 09:30
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 09:05
- Vallisneria Gigantea Rubra (kırmızı Dev Saz) egedin 09:05
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 09:00
- Yati Kökü Ve Driftwood Kökleri ozan_1903 09:00
- Karides Türleri karidesrehberi 08:55
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:55
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:55
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:55
- Afrika Cichlidleri devito 08:31
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 07:41
KULLANICILAR
- 125 Online Kullanıcı, 68 Üye
Online Kullanıcılar
sina cen,
esucsuz,
fikret43,
Koksal Gurkan,
Joec,
Cyber_Scout,
GhostKoi,
K0L0Ni,
MuratOzdemir,
Orhan76,
suleymankol88,
Goldfish2000,
ykara,
LosTurcos,
UgurCoban,
Mikail Erdoğan,
pilatin,
adem5454,
emirarslan5959,
Mderhan,
kambortam,
halux_06,
ilterisdoğukan,
MiSoSiKiaN,
ceyh,
rupee,
a.gumrah,
Feanor,
osmandbnl,
karidesrehberi,
-RBG-,
Balikcidede,
Kaptan Nemo,
tolgat,
aktugsedat,
pitsem,
tasoleader,
xeyh,
MertSoyumert,
Ehtiyar,
Mirza Adar,
Miller,
darkelf,
Amati340,
alperismet,
BoranPara,
MASsacre,
Aquila,
altum123,
atamai,
Rafayel,
Furkan Çiçek,
Maverickse,
AtlasPoyraz,
Yakutlu61,
Kaya ankara,
emrahdm,
enginhayta,
İnci Kefali,
servetonur,
NotEvenBeginner,
SangrionS,
scorpion26,
bahaburan,
ternapi,
GreeNWooD,
subalik,
Ayberk1634,
fantom,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

