ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
iSMaiL_1074
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mayıs 2017 16:44
Son Ziyaret:
04 Mayıs 2025 23:04
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail Uysal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ve Kahramanlar Can Verir Yurdu Yaşatmak İçin !..

SON 10 MESAJI

Bitkilerim Zayıflıyor Neden Olabilir
[QUOTE=NightWist]
Su üstündeki biofilm tabakasını yok etmek için su üstünü dalgalandırsanız yeterlidir. Sebze vermenizde problem yok. Karideslerin ölmesi dediğim gibi fazla su değişiminden olabilir. Bakteri döngüsünü sık değişimlerle bozmuş olabilirsiniz.[/QUOTE] aslında amacım o ama pis görünce ve ölü olunca değiştirdim bekleyelim bakalım biraz daha öyle deneyelim teşekkürler.

[QUOTE=mrah][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197334/290420252007201.jpg[/IMG]

Bu bitkiyi tanktan cikarabilirsiniz sucul degil ne yaparsaniz yapin olecek. [/QUOTE]
Sucul değil derken ?
Bitkilerim Zayıflıyor Neden Olabilir
[QUOTE=NightWist]Aslında herşey güzel duruyor. Sadece 3 günde bir su değişimi fazla geldi bana. Nitratın birikmesini ve bitkilerin bundan faydalanmasını etkiliyorsunuz gibi. Haftada bir yapın su değişimini. Biraz tankta nitrat birikmesine izin verin. Doğal döngü işini yapsın.[/QUOTE] Her gün sebze vermek sakıncalı olabilir mi acaba sanki suyu kirletiyor gibi karideslerle kaç günde bir vermeliyim [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197334/290420252136281.jpg[/IMG] suyun üstü yağlı gibi duruyor ondan mı acaba ? Farklı günlerde 4 tane karidesim öldü birini bugün aldım bundan 4 gün önce 1 tane ölmüştü.
Bitkilerim Zayıflıyor Neden Olabilir
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197334/290420252007161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197334/290420252007201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197334/290420252007241.jpg[/IMG]

Karides Akvaryumumu Kuralı 3 hafta oldu. Önce motor ışık kum kaya ve bitkileri ekledim. Başta 3 gün sonra yarı su değişimi yaptım. Sonra 3 günde bir 1/3 gibi ölçülerde su değişimi yaptım. Işık 5-6 saat açık günde. Pipo filtre kullanıyorum karides olduğu için sürekli açık. 4 adet red tail lepistes 30 adet blue angel karides mevcut. Lepistesler için günlük parmak ucuyla ufalayarak yem atıyorum. Karidesler için günlük sebze koyuyorum 3 saat civarı duruyor çıkarıyorum. Başta tablet gibi olan karides yemi attım 1-2 kez tüketmediler. 2-3 gündür bitkilerim zayıflamaya başladı eksik yada yanlış yaptığım birşey mi var sizce? Bitkiler budama alındı kökleri yoktu.

[QUOTE=iSMaiL_1074][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197334/290420252007161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197334/290420252007201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197334/290420252007241.jpg[/IMG]

Karides Akvaryumumu Kuralı 3 hafta oldu. Önce motor ışık kum kaya ve bitkileri ekledim. Başta 3 gün sonra yarı su değişimi yaptım. Sonra 3 günde bir 1/3 gibi ölçülerde su değişimi yaptım. Işık 5-6 saat açık günde. Pipo filtre kullanıyorum karides olduğu için sürekli açık. 4 adet red tail lepistes 30 adet blue angel karides mevcut. Lepistesler için günlük parmak ucuyla ufalayarak yem atıyorum. Karidesler için günlük sebze koyuyorum 3 saat civarı duruyor çıkarıyorum. Başta tablet gibi olan karides yemi attım 1-2 kez tüketmediler. 2-3 gündür bitkilerim zayıflamaya başladı eksik yada yanlış yaptığım birşey mi var sizce? Bitkiler budama alındı kökleri yoktu. [/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197334/290420252047011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197334/290420252047061.jpg[/IMG] Su değişimlerinde de 2-3 kez bunlardan sıktım
Low Tech Tasarım Önerileriniz
Ölçüler: 40*40*40
Canlı Türleri: Karides Salyangoz
Bitki Türleri:
Tankın Yaşı:0
Filtrasyon ve Işıklandırma:
Tasarım ve Dekorasyon:

Yeni kurmaya başladığım karides akvaryumum için CO2 kullanılmayan kolay bitkilerden hangilerini kullanmalıyım ve tasarım önerilerinizi atar mısınız ?
Yeni Karides Akvaryumu İçin Önerileriniz
Peki aydınlatma için ne önerirsiniz? CO2 kullanmayacağım dediğim gibi aydınlatma olarak hangisini kullanmalıyım sizce ?
Yeni Karides Akvaryumu İçin Önerileriniz
[QUOTE=UEK]Akvaryum hacminiz zaten bir karides akvaryumuna göre oldukça büyük sfp34 tercih edebilirsiniz göz zevkini bozmaması için önünü anubias gibi bitkiler ile kapatabilirsiniz.. Pipo filtreler mekanik temizleme yapmazlar ancak eğer sadece karides besleyecekseniz karidesler zaten çok fazla pisletebilecek canlılar değiller dışkıları da zaten kısa sürede su içinde çözünüyor haftalık su değişimi ile akvaryumdan uzaklaştırabilirsiniz. Tek pipo filtre ile sorun çıkacağını sanmam ancak ben sizin yerinizde olsam imkanım varsa bir tane dış filtre ile desteklerim. Dış filtre kullanırsanız mutlaka emiş borusunun ucuna kadın çorabı,elyaf gibi bir şey koyun ki karideslerinizi çekmesin. Yeterli miktarda havalandırılan(suyun üzerindeki dalgalanmalardan bahsediyorum), düzenli su değişimi yapılan, yosun problemi olmayan, bitkili akvaryumlarda koku sorunu yaşamazsınız.

Isıtıcı için eğer su sıcaklığınız kış aylarında 15/16 derece altına düşmüyorsa ısıtıcıya gerek yok.
Eğer besleyeceğiniz tür neocardinia türü ise aktif toprağa ihtiyaç olmaz. Arkadaşların dediği gibi ömrü bitmiş aktif toprak daha iyi deniliyor benimde hemen hemen tüm akvaryumlarımda mevcut fakat normal dere kumu gibi basit kumlar ile arasında aşırı bir fark var mı derseniz ben gözlemlemedim.
Bitki olarak moss türleri,bucephalandra ve fern türleri karides akvaryumlarında en çok tercih edilenler bunlara ek olarak bakımı kolay low-tech bitkilerin hemen hemen hepsini kullanabilirsiniz.
Karideslerin yanında salyangoz dışında hangi canlı olursa olursa olsun yavru kaybınız olur başka canlı önermem.[/QUOTE] çok teşekkürler bilgileriniz için [:)]

[QUOTE=Erkay0]
Ben filtre konusunda sıkıntı yaşamadım gayet yeterli ve berrak suyum 50x40x40 benim akvaryumun boyutu karides akvaryumunda çok bi kirlilik olmuyor zaten su oturunca herhangi bi kirlilik olmaz ısıtıcı kışın en soğuk aylarında 18 derecenin çok altına düşerse gerekebilir ki yaz geliyor aciliyeti yok bence bol bitki ve moss varlığında karides yavruları saklanıp yaşayabilir ama bir miktarı yine de yenilecektir [/QUOTE] çok teşekkürler [:)]

Peki farklı karides türleri bir arada yaşar mı? Ve kaç tane koyabiliriz bu akvaryuma?
Yeni Karides Akvaryumu İçin Önerileriniz
Teşekkür ederim bilgiler için. Söylediğiniz pipo filtreye birisi yeterli olmuyor demişti. Berraklık ve koku hassas noktamız dediğim gibi. Sumplı pipo filtre yapıyorlar aktif karbon seramik vs koyarak berraklık ve temizlik açısından daha mı iyi olur dediğiniz filtre yeterli olur mu? Isıtıcı konusunda fikriniz nedir? Ve bitki olduğunda Tetra gibi balıklar çok fazla rahatsız etmiyor demişlerdi koysak olur mu? [EDIT]iSMaiL_1074,2025-03-30 16:48:00[/EDIT]
Yeni Karides Akvaryumu İçin Önerileriniz
Yeni Karides akvaryumu kuruyorum. 50*50*40 ölçülerinde olacak. Bu konuda çok bilgim olmadığı için önerilerinizi almak istiyorum. Özcan abimin önerisiyle pipo filtre alacağım. Ama hangi pipo filtre kullanmalıyım önerilerinizi dinlemek isterim. Sumplı pipo filtrelerden mi kullanmalıyım. İçinde aktif karbon, seramik vs olduğu için daha iyi temizleyip berraklaştırır mı yoksa normal pipo filtre yeterli mi olur ? Sfp34 önerilmişti sanırım daha mı iyi olur? Eşim kokudan dolayı tereddütlü olduğu için iyi bir filtre almak istiyorum. Isıtıcı almalı mıyım? Bitkili bir akvaryum kuracağım. CO2 siz bir akvaryum olacak. Hangi bitkileri önerirsiniz? Ve bitki ve karidesler için hangi kumu tercih etmeliyim. Son olarak karides hangi canlılarla yaşar? Salyangoz, vatoz, çöpçü, midye, ve canlı doğuranlardan eklersem sıkıntı olur mu?
Akvaryumlar(kurulum Aşamasında)
Elinize emeğinize sağlık sizin gibi hobiciler sayesinde birçok şey öğreniyoruz İnşallah şartlar el verdiğinde bir gün biz de böyle sistemler kurabiliriz :)
Akvaryum Dekoru
Teşekkürler. Ben dekor işinden çok anlamıyorum da dekorunu yapmış arkadaşlardan örnek alayım diyorum 😄 Akvaryum özellikle yandan bakınca bulanık görünüyor. Daha canlı ve hareketli bir görüntü olmasını istiyorum. Öneriniz için teşekkür ederim 😊

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.