ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
koraykbl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
186
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Nisan 2024 16:35
Son Ziyaret:
4 Saat 51 Dakika önce
Toplam Mesaj:
283 [0.73 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
276 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
koray kubeli
Doğum Tarihi:
07 Haziran 2007
Yaş:
17
İl:
Afyon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

~Hayvanların dili yoktur ama sessizlikleriyle çok şey anlatırlar.~ [B]Mevlana[/B]

SON 10 MESAJI

Beta Balığımın Aşırı Durgun Ve Yemek Yemiyor
Akvaryum kaç lt? Ve taşlardan kastınız renkli taşlarmı? Eğer öyleyse o taşları acilen çıkartın. Onun haricinde yüksek ihtimalle iç parazit var. Maalesef tedavisi biraz zor. En iyi yöntem balığın günlük öğününü günde 2 defaya çıkartmak. Bir diğer dikkat etmen gereken su değerleri. Haftada 1 dip çekimi ile beraberinde su değişimi yapılmalı. Başkada tavsiyem şuanlık 1 gün aç bıraktıktan sonra günde 2 defa kaliteli kuru yemler ile besleyin. (1 öğün sarımsaklı yem olursa iyi olur.) Haftada 2 veya 3 kez haşlanmış bezelye verilebilir. Bunları uygularken balığı ayrı bir akvaryuma almalı ve iyi bir filtre ile orada tedavi edilmelidir. Her ne kadar dış parazit ve diğer hastalıklarda kullanılsada metilen mavisi öneririm. Ama kesinlikle ana akvaryuma dökmeyin.
Lepistes Yavruları Renk
Balığın fotoğrafını atarsanız iyi olur. Ama bu durum normal. Önce kuyruklar siyah olur, sonra balık gelişimini tamamlayınca kuyruk renk alır. Benimde lepistes yavrularında aynı durumu yaşadım. Lise öğretmenime hediye ettiğimde durumu sordum, bana böyle açıkladı.(bakmayın öğretmen olduğuna yılların lepistesçisi[:D])
Su Bulanıklaşması
[QUOTE=Osm07]Yardımın için çok teşekkür ederim. 1 çift damızlık l144 vatoz 3 adet çöpçü ve karidesler var, bir çift daha vatoz ve bitki eklemeyi düşünüyorum. [/QUOTE]
Vatozlar için güzel olur ama içine litreye göre karma ciklet akvaryumuda olabilir. Ama karideslerle sıkıntı olur. Eğer aklınızdaki tüm akvaryumu bitki ile doldurmaksa oda çok güzel gözükür.
Su Bulanıklaşması
Balıklara bir zararı yok. Filtren iyi ise 1 güne hiçbiyes bırakmaz. Kökü yıkamadan veya tam yıkayamadan koyduysan içinde çok toz kalmıştır. Veya bakteri oturmamışta olabilir. Birde akvaryum çok güzel görünüyor içinde hangi balığı besliyeceksiniz?
Turuncu Sarı Prenses
Sarı prenseslerin renkleri gayet iyi. Portal olsa zaten bu kadar sarı gözükmez. Streste olduğundan rengini tam veremiyorda olabilir. 1-2 güne sarılıkları iyice belirginleşir. İyi hobiler.
Obur Balık Tavsiyesi
[QUOTE=Fishmaster]
50 [/QUOTE]
O litrede bakabileceğiniz pek obur balık yok desem yeridir. Ama yinede betta ve tül kuyruk japon(1 adet) olabilir. Ama bu iki balıkta aşırı yemlemede ölür. Dikkat edilmesi gerek.
Obur Balık Tavsiyesi
[QUOTE=KaanE]Japonlar tabiki [:D][/QUOTE]
Japonlarda oburdur ama çok yerlerse ani ölümler yaşanabilir. Bir diğer aklıma gelen balıkta oscar olabilir.
Obur Balık Tavsiyesi
Litreniz nedir? Ona göre tavsiye verebilirim. Ayrıca obur balıkların %90'ı protein ağırlıklı ve canlı yem ile beslenirler. Buda genelde çok yüksek masraflara yol açar. Ama benim hem obur diye tarif ettiğim hemde çok sevdiğim channa türleri olabilir. Tabii litrenizi yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim. Ayrıca eğer bakabilirseniz pufferda aşırı oburdur.
Beta Üretmeyi Denemek İsityorum
Trendyol gibi yerlerde acanlı artemia satılıyor. 1lt suya 2 yemek kaşığı kaya tuzu atarak canlandırabilirsin. YouTube videoları var. Havalandırma gerekir.
Beta Üretmeyi Denemek İsityorum
Kırmızı erkek ve pembe dişinin yavruların renklerini kesin tahmin etmek zordur. Çünki iksinden birinde albinoluk geni varsa bu doğacak balıkların beyaz ve diğer renklerde doğacağı anlamına gelir. Birde baskınlık ve çekiniklik söz konusudur. Eğer erkek baskın gen kırmızı ve dişi çekinik gen pembe ise bu balıklardan doğacak yavrular yüksek ihtimalle %90 babaya çeker ama eğer bu iki türdede basın gen varsa bu ikisininde geninden bir parça alacağı anlmına gelir. Temel biyoloji ile bu soruların yanıtlarını bulabilirsin ama şuanda balıkların anne ve babalarının renklerini bilmediğimiz için hangi renk doğacaklarını tahmin edemeyiz. Ne yerler konusunda ise eğer imkanın varsa canlı artemia kayıpları minimuma indirir. Örneğin kuru mikton yem ile 20 yavrudan 8i ölürken canlı artemiada 40 yavrunun 4ü anca ölür. İlk 1 hafta sadece canlı artemia 2.hafta ise artemia+mikron yem ile beslenmelidir. 3 ve 4. Hafta içinde yine aynı şekilde. 1.aydan sonra ise artık kuru yem yiyebiliyorsa mikron yem ile besleyenilirsiniz. Tabii artemia çıkartma imkanınız yoksa en ince taneli mikron yem ile besleyebilir veya yumurta sarısı ile beslemeyi deneyebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.