ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nightybird
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Temmuz 2025 11:58
Son Ziyaret:
19 Saat 45 Dakika önce
Toplam Mesaj:
15 [0.63 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
14 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hasan Şahin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hasan Şahin

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryumda Berraklığı Yakalama
[QUOTE=Kaangzkr]Elyaf koy hocam filteye tertemiz ediyo valla ben iç filtrelerede sıkıştırıyorum [/QUOTE]

Merhaba dün filtrenin çektiği kısımda ki uzun plastiğe dediğinizi yaptım SERA markanın yuvarlak elyaf toplarını sıkıştırdım debi düştü ama sanki bir tık iyi gibi oldu , şimdide seachem marka stability isimli bakteri kültürünü kullanmaya başladım.
Bide purigen koydum dış filtreye[EDIT]nightybird,2025-08-13 09:41:27[/EDIT]
Bitkili Akvaryumda Berraklığı Yakalama
Merhabalar bitkili akvaryumum var uzaktan bakınca %90 berrak görünüyor ama yaklaşınca suyun içinde sanki küçük oksijen taneleri gibi taneler var ama böyle az değil dolu dolu ve çok yakından bakılınca görünüyor ve ciddi bir şekilde buna takmış durumdayım. Sanki kola içersiniz de içinde böyle gaz baloncukları olur ya aynı öyle Dün bir akvaryumcuya gittim öyle berrak akvaryumu vardı ki benim akvaryumun berraklık konusunda ilk 10'a bile giremeyeceğini anladım.

Akvaryum Bilgileri
100 LT TANK
SOBO 550 DIŞ FİLTRE
KÜÇÜK BOY SOBO PİPO FİLTRE
SANİYEDE 4 DAMLA CO2 (SADECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR)
CO2 İNDİKATOR YEŞİL
Filtre içinde seramik halka biyolojik sünger ve elyaf var
Tropica Aquarium Soil Powder 9Lt Aktif Bitki Toprağı
Eheim Isıtıcı
Çift Fan Soğutma
25-26 C derece
TERRA PRO PUL YEM (YEŞİL BAZEN KIRMIZI OLANI)
BALIK TÜRLERİ , LEPİSTES , MOLİ , ENDLER , CARDİNAL TETRA , VATOZ VE 2 ÇÖPÇÜ

UYGULAMALARIM
Haftada 1 %20 su değişimi dip çekim
Cam temizliği
Dış Filtresini 1 ayda bir debisi düşünce temizliyorum
2 gün öncede CRYSTAL PRO'nun AQUA CLEAR ürününü kullandım.

[IMG]https://i.ibb.co/ZRZ0LY2V/IMG-6331.jpg[/IMG]

İşte aşağıda çektim ama tam böyle belli olmuyor.

[IMG]https://i.ibb.co/0VpxXCLZ/Whats-App-Image-2025-08-11-at-09-11-27.jpg[/IMG]

Yardımcı olursanız çok sevinirim , şuan istediğim berraklığı ulaşmamın önündeki tek engel bu minimize kabarcıklar.[EDIT]nightybird,2025-08-11 09:39:34[/EDIT]
Dış Filtre Yıkama Ve Temizleme İkilemi
[QUOTE=Abudullah]Dış filtreler için yapılması gerekenin en doğrusunu yapıyorsun bence. Su çıkışında basınç gözle görülür derecede düşerse temizlik vakti gelmiş demektir. Ben 8 aydır dış filtrenin ön filtresi hariç ana kısmını hiç açmadım. Su akışı ilk günkü gibi, su temiz, balıklar mutlu, filtrede her hangi bir sorun yok yani sistem döngüsü güzel gidiyor fazla kurcalamaya gerek yok.
Akvaryum suyu ve çeşme suyuna da deyineyim. Tabi ki tavsiye edilen akvaryum suyu ile temizlemek, çünkü en güvenlisi bu şekilde. Sen akvaryum içerisinde, suyunda kumunda, taşında yeterli faydalı bakteri barındırabildiğin için sorun yaşamadın belki ama içi boş litre hacmi düşük akvaryum düşün, filtreyi çıkardın yıkadın çeşme suyuyla bütün faydalı bakteriler gitti ve taktın, o akvaryum ve balıklar kendini çok zor toparlar belki komple çökebilir sistem.
Herkesin akvaryumunda balık yükü, yemlemesi içindeki bitkiler v.s. farklılık gösterir bu durumda filtre temizliği de farklı zamanlarda yapılması gerekebilir.
Benim fikrim bu şekilde iyi hobiler diliyorum herkese.[/QUOTE]

Teşekkür ederim dikkate alacağım dediklerinizi bende çeşme suyu ile yıkamayı doğru bulmuyorum ama tank puslanınca insanın canı sıkılıyor.
Lepistes Yavruları
[IMG]https://i.ibb.co/73JDq5W/8416-F831-C84-F-4-C04-9137-2-DC1153-C8-A94.jpg[/IMG]

Bende geçen bir ana tanka geçireyim dedim yavruları maalesef az daha yem oluyordu. Büyüdüler yiyemezler diyorum ama işte korkuyorum.[EDIT]nightybird,2025-08-08 17:51:29[/EDIT]
Dış Filtre Yıkama Ve Temizleme İkilemi
[QUOTE=ali]@Canahsha'nın belirttiği gibi hortumlardaki tortulardan kaynaklıdır bulanıklığın çoğu. Tortuların kaynağı da çoğunlukla yararlı bakterilerdir. Balıklar için sıkıntılı bir durum değil, zamanla filtre kovasındaki medyaya geri dönerler.

Filtreye hiç müdahale etmeseniz de filtreyi bir süre kapatıp açtıktan sonra bahsettiğiniz tortular karışır akvaryuma.

Bir hafta sonra filtreyi bu defa çeşme suyuyla temizleyince bulanıklık olmamasının sebebi çeşme suyu kullanımı değil, bir haftalık sürede borularda tortulaşma olmamasıdır.

Dış filtre temizlik periyodunuz bir hafta mı bu arada?



Ben mesajımı tamamlarken yanıtınız düşmüş. Sizdeki sorun hortumlarda kalan tortular değil, orası belli oldu artık.

Muhtemel sebep şudur yeni duruma göre:

Çeşme suyuyla yıkadığınızda, özellikle de akan su altında lavaboda yıkıyorsanız, bakterilerin büyük kısmı filtre medyasında tutunamayıp kanalizasyona gidiyordur.

Akvaryum suyu ile yıkadığınızda kovada kısıtlı su kullanımı olduğu için serbest yüzüşe de geçseler bakterilerin çoğu filtre malzemesi içinde kalıp. sistem çalıştığında akvaryuma dönüyorlardır.

Geçici bulanıklığa sebep olsa da temizlik için akvaryum suyu kullanımı daha sağlıklıdır...

[/QUOTE]

Genelde 2 haftada bir temizliyorum ama mesela filtre su basıncına bakıyorum eğer su çıkışında azalma varsa müdahale ediyorum. Normalde ne kadardır bu süre temizlik vs.
Dış Filtre Yıkama Ve Temizleme İkilemi
[QUOTE=Canahsha]

Merhabalar,
Çeşme suyu kullanılmamasının sebebi, filtre malzemelerindeki yararları bakterilere zarar veriyor olması.
Emin olmamakla beraber, bulanıklığın sebebinin hortumlarda biriken tortudan kaynaklandığını düşünüyorum.
Dış filtreyi durdurup, gerekli temizlik yapılıp daha sonra çalıştırırken direk tankın içine değil de farklı bir kovaya su çıkış borusunu koyup çalıştırın.
Bu şekilde hortumun içinde kalan tortular vs. tankın içine girmeyecektir.[/QUOTE]

Şöyle söyleyim size zaten bu askı dış filtre hortumu yok ve tüm plastik uzantıları çok iyi temizlememe rağmen bu sorunu yaşıyorum.
Lepistes Yavrularını Salma Zamanı
[QUOTE=~Emre]Merhaba maşallah yavrularınız çok sağlıklı. Salma zamanı gelmiş 3 aylık olduklarında yetişkinliğe adım atmış oluyorlar. Benim yavrularda 1 aylığı geçti 2 aylık olsun salacağım. Sağlıklı hobiler.[/QUOTE]

Teşekkür ederim ama geçen bir tane saldım hepsi saldırdı yem vermeme rağmen bekleyeceğim biraz daha sanırım şuan 2 aylıklar
Dış Filtre Yıkama Ve Temizleme İkilemi
Merhaba, şu anda ciddi bir sorunla karşı karşıyayım.

Aşağıda fotoğrafını da paylaştığım akvaryumum 100 litrelik, bitkili bir tank. İçerisinde Lepistes, Molly, Endler ve Kiraz Karidesleri yaşıyor.

Geçtiğimiz hafta dış filtremi (Sobo SF-550F – 500Lt/H 7W) temizlemek amacıyla akvaryumdan aldığım suyla dolu bir kovada, filtreyi elle güzelce yıkadım ve tortularını temizledim. Ardından filtreye yine akvaryum suyu doldurarak çalıştırdım ve akvaryuma geri taktım.

Fakat filtre çalışmaya başladıktan yaklaşık bir saat sonra akvaryumda ciddi bir bulanıklık oluştu, su göz gözü görmeyecek kadar puslandı. Herhangi bir müdahale etmeden 3 gün boyunca sabırla bekledim. Bu sürenin sonunda su kendiliğinden berraklaştı, fakat bu süreçte balıklar oldukça afallamış durumdaydı.

Aynı sorunu bir hafta sonra tekrar yaşadım. Bu sefer filtreyi tamamen çeşme suyuyla, adeta fabrikadan çıkmış kadar tertemiz olacak şekilde yıkadım ve bu şekilde taktım. Şu anda akvaryum son derece berrak, balıklar ve bitkiler sağlıklı görünüyor. Yaklaşık 3 haftadır bu şekilde sorunsuz devam ediyorum.

Sormak istediğim iki konu var:

Genel olarak tavsiye edilen, dış filtrenin akvaryum suyu ile yıkanmasıdır. Ancak ben bu yöntemi uyguladığımda her seferinde su bulanıyor ve balıklar olumsuz etkileniyor.

Buna karşılık, filtreyi doğrudan çeşme suyu ile yıkadığımda hiçbir sorun yaşamıyorum. Bu durumun normalde yanlış olduğu söyleniyor ama bende işe yarıyor gibi görünüyor.

Sizce bu yöntemde (çeşme suyu ile yıkama) uzun vadede bir sorun yaşar mıyım? Akvaryum suyuyla yıkarken yaptığım bir hata mı var? Hatalı olan ne olabilir?

[IMG]https://i.ibb.co/ZRZ0LY2V/IMG-6331.jpg[/IMG]
Kurduğum Yeni 60 Günlük Akvaryum
[QUOTE=cagrikarabas]Akvaryumunuz çok güzel görünüyor, keşke benim olsa. 😂 Görselliğe ben de çok önem veriyorum.

Akvaryuma karides eklemeyi düşünüyor musunuz? Bu akvaryum benim olsaydı içine karides de eklerdim. [/QUOTE]

5 tane kiraz karidesi ekledim ama haftada bir görüyorum saklanıyor keratalar 😂
Kurduğum Yeni 60 Günlük Akvaryum
[QUOTE=Cyber_Scout]Yanlış görmüş olabilirim. Hakkınızda hayırlısı olsun.[/QUOTE]

Yok hayır yani ben daha acemiyim yapılması gereken bişe varsa yanlış yaptığım düzeltmek isterim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.