ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ağustos 2007 00:24
Son Ziyaret:
10 Ekim 2007 03:14
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mustafa Yılmaz
Doğum Tarihi:
11 Nisan 1971
Yaş:
54
İl:
Istanbul
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mustafa YILMAZ / İSTANBUL
SON 10 MESAJI
pahalı değil mi?
Onur bey,
Onur bey,
Öncelikle burada söz konusu olan şey fikir beyanıdır. Siz ise fikir beyan etmekten ziyade laf kalabalıklığı yapmışsınız. Böyle laf kalabalıklıklarıyla beni yazdığıma pişman edemezsiniz. (siz öyle diyorsunuz ya)
İsterseniz birkaç arkadaşınızı daha alıp gelin, öyle yazın. Sonuç değişmez. Fikriniz doğru ise doğrudur. Yoksa arkadaş dayanışması ile bir fikri doğru kılamazsınız. Doğru bir fikri ise laf kalabalıklığıyla yok edemezsiniz.
Yazdıklarım ve kastım açık ve nettir. Neresini anlayamıyorsunuz. Cevap gerektirecek sorular sorsaydınız bunları da cevaplardım. Siz bu yaşa kadar öğrenmediyseniz ben size özel hukuk sözleşme kuralı nedir? sözleşme nedir? anlatacak değilim ya.
Ayrıca, yazıyı yazan arkadaşla hiç bir tanışıklığım yoktur. Hangi konuya müdahil olacağıma da kendim karar veririm. Başkaca bir üyeliğim de yoktur.
Yazdıkların da beni hiç pişman etmemiştir.
pahalı değil mi?
Amacım polemik yaratmak değildir. Ancak;
Amacım polemik yaratmak değildir. Ancak;
henüz öğrenci olan genç bir arkadaşımızın, kastının açıkça ne olduğu belli olan bir konuda yazdıklarına, alakası olmadığı halde bir takım özel sözleşme kurallarına atıf yapılarak cevap verilmiş olması açıkça bir yüklenme hatta sindirme politikasıdır.
Kısacası, bu genç arkadaşımız hiçbir kusuru olmadığı halde neredeyse sizden özür dilemiş, konuyu açtığına açacağına pişman olmuştur. Siz bunu amaçlamamışsanız bile sonuç bu olmuştur.
Saygılar.
pahalı değil mi?
Anıl arkadaşım,
Kastettiğin şey rahatça anlaşılabiliyor. Ayrıca fikrinde sana katılıyorum.
Cevap yazan arkadaşların sana yüklenmelerine bir anlam veremedim. Gereksiz bir yüklenme olduğundan destek olma ihtiyacı duydum.
Saygılar.
Akvaryum Kokutan Ne Olabilir? (Frenatus)
Orçun bey,
Orçun bey,
Anladığım kadarıyla herhalde dış filtre kullanıyorsunuz.
Filtrenizi hangi aralıklarla ne tarzda temizlediğinizi de yazmamışsınız ama akvaryumda temizlik yapma tarzınızdan (kumu yıkama, kayaları kaynatma temizleme) filtre temizliğini de hatalı yapıyor olma ihtimaliniz olduğu sonucuna varıyorum. Kısacası filtrenizde yararlı bakterilerin oluşma sürecini bir şekilde kesintiye uğratıyor olabilirsiniz. Özellikle yaptığınız temizlikten sonra kurulumun, sıfır akvaryum kurulumundan farkı olmayacağından bu konudaki kaidelere de uymak gerekirdi. Bu kaidelere de uymamış olduğunuz sonucunu yazınızdan çıkarabiliyorum. Kanaatimce yazınızda belirttiğinizin aksine, yapılması gerekenlerden çok yapılmaması gereken ne varsa yapmışsınız.
Sonuç olarak filtreniz henüz biyolojik filtrasyon yapmıyor ve bu nedenle akvaryumunuzdan amonyak kokusu geliyor. Yeni kurulan akvaryumlarda ilk 15 gün içinde bu koku gelir. Bunun sebebi henüz yeterli düzeyde çevirici bakterinizin oluşmamış olmasındandır. Öncelikle yemlemeye çok dikkat etmeli ve çok az yem kullanmalısınız ayrıca sık sık su değiştirmelisiniz. (mesela iki günde bir %30-35 gibi) Ayrıca bu arada kesinlikle filtre temizliği yapmayın. Biraz sabırlı olun kokunun geçtiğini göreceksiniz. Şunu da belirteyim ki balıklarınızı zehirleme oranınıza göre şu sıralar balık kaybı yaşayabilirsiniz.
Akvaryumunuz ve filtreniz düzgün bir biyolojik filtrasyon yapmaya başladığında, (makul bir yemleme düzeyi ve makul bir balık sayısıyla) akvaryumunuzdaki bahsettiğiniz kötü hamsi kokusu gidecek yerine taze pişmiş hamsi kokusu gelecektir.
Saygılar.
balıklarımın saklanması
Sorun ışık değil, sorun stres.
Sorun ışık değil, sorun stres.
Stres yapmış balıkların üzerinde hangi tür ve renk ışığı yakarsanız yakın (soru malawilerle ilgili olduğundan özellikle malawiler için söylüyorum) balıklarınız bundan etkilenecektir. Tersi de doğrudur. Yani stres yoksa hanig ışığı yakarsanız yakın balıklarınız bundan etkilenmeyecektir.
Siz ışığı yaktığınızda balıklarınızın dibe çökmesi veya saklanması, tabii olarak, insanın aklına, balıkların ışıktan korktuğu fikrini getiriyor. Bu kolay düşünce tarzı bu balıklar için kural olarak geçerli değildir. Kural olarak diyorum çünkü bazen değişiklik dolayısıyla çok kısa süreli adaptasyon süreci olabilir.
Yukarıdaki basit yaklaşımın tersine, ya balıklarınız belli bir ürkeklik içerisinde bulunduğu bir zamanda (stres) siz ışığı yaktığınızda daha aydınlık bir ortamda kendini daha az güvenlikte hissediyorsa ve bu sebeple bu davranışları sergiliyorsa sorun ışıkmıdır yoksa balığın bir şekilde streste olmuş olmasımıdır.
Örneğin, gece yarısı birbirinize çok korkunç hikayeler anlattığınız ve çok gerildiğiniz bir esnada ani bir ses çıktığında bir anda çok ürkebilirsiniz. Sizi birileri inceliyor olsa insanlar şu sesten ürkerler diye bir sonuç çıkartabilirmi? Halbuki stressiz bir ortamda aynı sesi aynı şiddette duyduğunuzda bu sesten etkilenmezsiniz.
Işık olayı da aynı bunun gibidir. Zaten balıklarınız belli bir gerginlik içindedir ve siz floresanı yaktığınızda kendilerini daha az güvende hissederler. Hepsi bu.
Aynı floresanı kullandığı halde, balıkların bir süreç sonunda kendilerini akvaryuma adepte etmeleri ile stresi yenmeleri sonucunda, aynı ışık kullanılmasına rağmen balıkların rahatça yüzdükleri çok kişilerce tespit edilmiştir. Burada, balıkların rahatça yüzmesi ışığa alışmalarından değil, ortama alışmalarından kendilerini rahat hissetmelerinden kaynaklanmaktadır. Yoksa sizin 15-36 watt ışığınız güneş ışığı yanında bu balıklar için mum ışığı gibi kalır. Bir güneşe bir de floresanlarınıza çıplak gözle bakın farkı anlarsınız. Dolayısıyla ışık fazla geliyor, balık ışığın rengini beğenmiyor tezleri gerçeği yansıtmıyor.
Balıkların kendilerini rahat hissettiği ve belli bir sayının üzerinde balık olan (mesela onbeş malawi) bir akvaryumun üzerinde ister 5 tane mavi floresan yakın balıklarınız dibe çökmez. Çökse de çok kısa süreli olur. Akvaryum büyüklüğü ve balık sayısı ise stres konusunda en önemli iki etkendir.
Kısacası kalabalık akvaryumlarda balıklar birbirlerinden etkilenmekte, biri yem aramakta, biri birini kovalamakta ve mücadele etmekte vs. olduğundan balıklar kendilerini daha rahat hissetmekte bahsettiğimiz anlamdaki streste kolay kolay ortaya çıkmamaktadır.
Yazdıklarımı, stres yapmış balıklarınızın yanına, ışığınızı değiştirmeden 3-4 balık ekleyerek test edebilirsiniz. Ama illaki yeni bir floresana para ödemek istiyorsanız onu bilemem.
Yosun(resim eklendi)
Akvaryumunuzda vatoz varmı?
Akvaryumunuzda vatoz varmı?
balıklarımın saklanması
Alihan bey, balıklarınız stres yapmış fakat sorun ışık değil. İsterseniz ışığı hemen değiştirin bir şey farketmediğini göreceksiniz.
Alihan bey, balıklarınız stres yapmış fakat sorun ışık değil. İsterseniz ışığı hemen değiştirin bir şey farketmediğini göreceksiniz.
Ya sabredip balıkların zamanla stresten kurtulmasını bekleyeceksiniz yada akvaryuma birkaç balık daha ekleyeceksiniz. Aynı ışıkla yunusların saklanmadığını gezdiğini görürsünüz.
Ben de eskiden akvaryumun ışığını açtığımda balıklarım dibe çöküp saklanmalarını hep floresana bağlardım. Öyle olmadığını insan zamanla öğreniyor.
yunusta problem
Benim de bir dişim ilk yumurtalarını attıktan yaklaşık 20 gün sonra ikinci defa yumurta aldı. Bu işin bir uzmanı en kısa ne kadar zamanda yumurtlayabileceklerini (biyolojik olarak) yazarsa iyi olacak.
Benim de bir dişim ilk yumurtalarını attıktan yaklaşık 20 gün sonra ikinci defa yumurta aldı. Bu işin bir uzmanı en kısa ne kadar zamanda yumurtlayabileceklerini (biyolojik olarak) yazarsa iyi olacak.
Yumurta tutma konusunda, ben erkeği akvaryumdan çıkartarak sonuç alıyorum.
Ağzı Doluyken Yem
Benim de dişi venüstüsün ilk iki yavrulamasında hiç yem yemedi. Üçüncü yumurtlamada sanırım 7. günden itibaren çok iştahlı olmamakla beraber özellikle önüne düşen yemleri nazik bir şekilde yedi.
Benim de dişi venüstüsün ilk iki yavrulamasında hiç yem yemedi. Üçüncü yumurtlamada sanırım 7. günden itibaren çok iştahlı olmamakla beraber özellikle önüne düşen yemleri nazik bir şekilde yedi.
Akvaryum Işığı
Meltem hanım,
Meltem hanım,
Balıklarınız herhangi bir sebeple strese girmiş. Siz yokken misafir bir çocuk akvaryum camına vurmuş balıkları korkutmuş olabilir veya uzun süre odada hareket görmeyen balıklar sizin gelişinizle bir anda ürküp strese girmiş olabilir. Bahsetmemişsiniz ama akvaryumunuzdan balık çıkarttıysanız bu da etkili olmuş olabilir.
Strese girmiş balıklar akvaristin gerçekten sinirini bozar bu süre bazen çok uzun de sürebilir. Popülasyonun az oduğu akvaryumlarda bu olay daha sık görülüyor. Eğer stres hali devam ederse (gerçi iyi bir balık/akvaryum oranınız var) iki üç yavru balık daha akvaryuma eklerseniz sorunun gittiğini göreceksiniz.
SON MESAJLAR
- Demir Profil Mdf Giydirme Akvaryum Dolabı M0nty, 21:20
Akvaryum Tanıtımı - Balığım Yan Yüzüyor M0nty, 21:19
Yeni Üye Forumu - Theodoxus Anatolicus Hakkında M0nty, 20:55
Omurgasızlar - 90*45*45 Natural Style MehmetAkif, 20:44
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Kerevit Bakımı Ve Akvaryum Kurulumu Oranda japon, 20:37
Diğer Tatlı Su Canlıları - Turba Bataklığı Biyotopu, Danau Sentarum eackgzz, 19:56
Akvaryum Tanıtımı - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili CoryCory, 19:56
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Köşesinde Kırık Hakkında Emre karabas, 19:40
Yeni Üye Forumu - Yemler Hakkında Bilgi M0nty, 19:38
Yeni Üye Forumu - F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotop Vol-2 eackgzz, 19:07
Labirentliler Tanıtımı - Karides Türü Önerir Misiniz? Mesutoviç, 18:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mercan Kırığı Kumunu Nereden Bulabilirim? tevfikaktunc, 18:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hobide Yeniyim EfeC, 16:51
Yeni Üye Forumu - Küçük Akvaryumda Bakılacak Canlı Tavsiyesi scorpion26, 16:48
Diğer Tatlı Su Canlıları - Adi Salyangoz Aguamentist, 16:36
Yeni Üye Forumu - Amano Karidesi Arayışı Aguamentist, 16:27
Yeni Üye Forumu - Su Piresi Yaşatamıyorum(yeşil Su Sorunu) Aguamentist, 16:24
Malzemeler ve Yemler Forumu - Sump Motoru Hortumu Arıyorum tevfikaktunc, 16:12
Filtre ve Sump Yapımı - Show Boy Damızlık Velifera Büyütme Aşaması AtaDemirci, 14:16
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Zebra Ciklet Yavruları KaanE, 13:39
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Transgenetik Tetra Cinsiyeti Ve Yavrulatma Hk. abkaak, 13:03
Akvaryum Tanıtımı - Mütevazi Betta Akvaryumum Kurafindux, 12:08
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Yavruları Ne Zaman Ana Tanka Bırakılmalı ? Smet200146, 11:56
Canlı Doğuranlar - Transgenetik Tetra Yumurtası Hk Orhan76, 11:33
Bitkili Akvaryum Canlıları - Akvaryumda Fazla Bakım Gerektirmeyen Bitkiler Jotunheim, 09:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Taban Çatlama İhtimali Hakkında ali, 07:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 2 aylık japonun karnında kan topladı resim ekledim Hoppala, 03:32
Sazansıgiller - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 01:52
Güney Amerikan Cichlidleri - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 01:07
Akvaryum Tanıtımı - Bitkilerde Halsizlik Yaprak Delinmesi mrah, 00:14
Bitki Akvaryumları Genel - Orion Led Seçimi UmitKazanbey, 23:53
Yeni Üye Forumu - Yem Önerileri Hakkında Tuğrul Coşkun, 22:23
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Suyu Dinlendirme. Cyber_Scout, 22:22
Yeni Üye Forumu - Süs Havuzu Can T., 22:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Akvaryumu Mesutoviç, 21:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - L144 Yumurta Almdr07, 21:34
Kedi Balıkları Forumu - Tds 400-500 Lerde Nasıl Düşürebilirim Jemaisvu, 21:07
Yeni Üye Forumu - Balığım Hamile Mi M0nty, 20:53
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Camında Minik Beyaz Şeyler sahinsahiner, 18:39
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni Betta Yavruları Ve Tank Günlüğü NotEvenBeginner, 16:54
Akvaryum Tanıtımı - Tds Değeri (1000 Ve Üzeri) emreatac, 16:15
Canlı Doğuranlar - Safkan Velifera MertSoyumert, 16:01
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? abkaak, 15:50
Canlı Doğuranlar - Karma Betta H.polat, 15:45
Akvaryum Tanıtımı - Balıklarım Ölüyor... ahmetfiratozkaya, 15:36
Yeni Üye Forumu - Bitkili Endler Ve Kiraz Karides Akvaryumu Orhan76, 13:43
Yeni Üye Forumu - Kardinal Tetranın Hastalığı Ne RadiantHydrogen, 13:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Vatoz Renk Değiştirmiş Sizce Normal mi? UmitKazanbey, 12:56
Yeni Üye Forumu - Dophin H80 Filtremi Kuramadım metsi, 12:52
Filtre ve Sump Yapımı - 100 40 40 Akvaryuma Mobilya Parça Ölçüleri mutlubaba, 12:37
Kendin Yap Sistemler (DIY)
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Geophagus Red Head Tapajos harunefe 21:19
- Full Set Hobi Sonu harunefe 21:19
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 20:32
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 20:32
- Salvinia Natans Ve Yeşil Su Kültürü ternapi 20:15
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 20:07
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 18:50
- Genç Yetişkin Kribensisler Koksal Gurkan 18:50
- Lepistes Red Tuxado Koi Ve Ramshorn Salyangoz yagiz.sonmez 18:37
- Cardinal Tetra Ve Ember Tetra yagiz.sonmez 18:37
- Karışık Birçok Tür Vardır OrhuN Sarı 17:17
- 3d Fluval Edge Tarzında Yapılmış Sıfır Akvaryumlar zebercet 16:49
- Yavru Veren Genç Apisto. Macmasteri Çiftler rhn35 15:56
- Cüce Vatoz Yavruları gürkanbey 15:07
- Dragonstonekayalar Serdariekrem 14:19
- Akvaryumlar,aydınlatmalar, Dophin Şelale Filtreler Serdariekrem 14:19
- 40*40*40 Full Clear Akvaryum Wolkan 14:13
- 80x30x30 Bölmeli Akvaryumlar Wolkan 14:13
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 13:48
- Hongsloi Süper Red - Cacatuoides Triple Red German AtlasPoyraz 13:48
- Malawi Erkekleri AlisBaba 13:44
- Lda 16 Düz Ve Siyah Tül sirhill 13:40
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 13:39
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:18
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 13:18
- Discus, Oranda, Melek, Cüce Vatoz F13K 13:18
- Damızlık Mavi Karides Ve Helena Katil Salyangozla Başak u 13:17
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 13:05
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 13:05
- L Serisi Üst Vasıf Pleco Varyeteleri PlecoTown 12:56
- Bitki Çeşitleri emreemin 12:51
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 12:51
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 12:51
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 12:51
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 12:51
- Anaç Boy Kiraz - Arı Ve Mavi Karides Aramaktayım Murat27 12:47
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 12:03
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:03
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 12:03
- Damızlık Full Red Dişiler Başak u 12:03
- E Blue Acara BirolKenar 11:56
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 11:48
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 11:44
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 11:44
- Yem Tablet BUCALILAR 11:43
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 11:43
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 11:36
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 11:36
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 10:37
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 10:37
KULLANICILAR
- 94 Online Kullanıcı, 50 Üye
Online Kullanıcılar
Öğretmen Ali,
xkurso,
ali,
cihan.borova,
MiSoSiKiaN,
Oranda japon,
Aquaboy,
hayta1999,
SezginBaltali,
EKAR,
Bacardi,
Dervishm,
BaldGuy,
bendeniztayfun,
umitopall,
Yunus cikletcii,
DTkadir,
Cyber_Scout,
atrakhan55,
RelaxrUD,
Kdo61,
M0nty,
Emre karabas,
Akax,
ezzalisi,
Koksal Gurkan,
Erenguven,
AmatorLepistesci,
UEK,
Rafayel,
gofret1903,
aktugsedat,
FatihSen,
eackgzz,
Burak PEKDEMİR,
Kurafindux,
Amati340,
benimadımebruli,
LeventYorganci,
AtlasPoyraz,
inspector,
OrhuN Sarı,
Shinouzen,
JujuSeri,
AylutumTR,
DerekNaw,
mar76,
dimbeleth,
DenizOlsam,
xellence07,
KaanE,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.