ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 6 MESAJI
arkadaşlar ben 4-5 gün çeşme suyunu güneşde beklettim. 1-2 gunde evde ısınması için beklettim.nitrattan snaırım arınmıştır iyice.
bugün de sera artemia mixi içine boşalttım.havalandırma için arada bir karıştırıyorum..
yarısı dipde yarısı su üzerinde duruyor.
ben yem yapmak için deilde beslemek istiyorum eger olursa uretmek:).
yem olarak spirulina dan başka ne verilebilir.fiyat pahalı tek bir üretim için okadar para veremem:S.
saolun..
Bende onu düşünüyorum:).. Tam olarak neredesiniz acaba?
url=http://img367.imageshack.us/my.php?image=chamaelaocalyptratusge7.jpg]
[/url]
Yaşam alanları:Yemenler nemli dağ kenarlarına özgüdür ve Yemen ve Güney Suudi arabistan vadilerinde bulunurlar.
Yaşam süreleri:Yemen bukalemunları erkek biraylari 5-8yıl kadr yaşıya bilirler.dişiler ise 3 yıl yaşıyabilirler.
Tanım:Yemenlerin erkek bırayleri 51 cm,dşi bireyleri 36cm olabilirler.erkeklerde kafasının üztündeki boynuz 8cm kadr olabilir.
Onların rengi, değişkendir, ama genellikle bir yeşil tonlarındadır veya sarıyla turkuvaz vücut, mavi olan portakal tabaklar, kahverengi veya siyah lekeler ve çizgiler bulunur.
Davranış ve Alırken yapılcak seçim: Yemenler çok hassas hayvanlardır.ve çok çabuk ehlileşen bir pet hayvanı değildirler.
yemenler korktuğu zamn tıslar ,ağzını açar ve kendini şişirerek düşmanına tepki verir.ve daha ileri gidilirse sert bir ısırıkla karşılaşmamak elde değildir.yanlıca teraryum temizliğiyapıldığı zamn eldivenle alınmanızı öneriyorum.aksi takdirde hem kendinizi yaralarsınız hemde hayvanın hemen strese girmesini sağlarsınız.bunun sonucunda hayvanın yemden kesilip ölebilir.
2aylıkdan ufak yemenelri almakdan kaçının.! çünkü bunlar şirn olduğu kadr çok fazla dıkkat gerektirir.aynı zmanda turkıye şartlaırnda o kadr ufak bir canlya yem bulma konusunda sıkıntıya düşebilrisiniz.
Teraryum:Yemen bukalemunları geniş yerlere ihtiyaç duyarlar.yetişkin erkeklerin en aznından 2m*60cm*50cm bir teraryumda tutulması gerekir.yanlız genç erkeklerin ve dişileirn birazdaha ufak teraryumlarda tutulması gereklidir.yemenler tek yaşamayı seven canlılardır kesınlıkle erkek bireyler aynı yerde tutulmamalıdır.dişilerde sadece çiftleşme donemınde kısa bir surelıgıne erkeğin teraryumuna koyulabılır.aksı takdırde bukalemunler yıne çok stres altında kalabılır.ve erkek birayler arasında çatışmalar ve yaralanmalar olabılır.teraryumalrda hava suvkılasyonu önemlidir.terayumalrın 2yanında sağ taraftaki altta sol tarafdaki ustte olmak üzere hava delikleir açılmalıdır.karşılıklı açılması durumunda ceyran yapcağı için hayvan için sağlıklı değildir.
Teraryumda taban malzemesi önemli dieldir.herhengi birşey koyulabılır.ancak teraryumun dallar ve bitkilerle iyi dekor edılmesı gerekır. geniş yapraklı bitkileri tercıh edilmesi bukalemunların altına gırıp saklanma olanağı verir.ayrıyetten saklanma kabına gerek yoktur.teraryumda kulanılan malzemelerın tuzlu suda bekletilmesi gerekir.daha sonra kurudukdan sonra teraryuma yerleştrilebilir.
Aydınlatma:Bukalemunlar güneşi seven ve güneş ışığına ıhtıyacı oaln canlılardır.bu nedenle UV lambaya ihtiyaç duyarlar.ayrıyetten teraryum sıcaklığını sağlamak için teraryumun ölçülerine göre bir spot lamba kullanılabilir.ancak sıcaklıklaırn ölçünüp ona gore değiştirmeler yapılabılır.bukalemunların teraryumund ahem gölgelik hemde guneşlenme alanı bulunması gerekır.
Sıcaklık ve Nem:Teraryumda gün içerisnde sıcaklık 24-30 derce olmalıdır.geceleir bu sıcaklıkla biraz düşürülmelidir.teraryumda ısı kablolarıda kulanılabılır.nemin %60-70 civarlaırda olamsı gerekir.bunuda teraryuma su püskürterek sağlayabilirsiniz.
Su içirmek:Yemenler su kabından çok nadır su içerler ve agzı kuruyabılır.bu nedenle bukalemunların teraryumuna su püskürtürken çok sıkılmaıs gerekırki yapraklardna damlayan suyu farketıp ordan içmelerini sağlayabilirsiniz.bunu gün içersinde 2-3 defa tekrarlaamnız gerekmektedır.yavru bukalemunlarda agız hemen kuruyabılıyor.veya teraryum içerisne koyulan şelaleden akan suyu gördukjleri için ordanda içmesi sağlanabılır.
Beslenme:Yemenler besini hemen kabule derler ancak verilen yemin hareket halınd aolması gerekır yoksa hareketsız yemi farkedemeyebilirler.bukalemunların en sevdiği besin cırcırlardır.bukalemunler gunluk beslenmelıdırler.bir günde 10tane cırcır yıyebılırler.ancak ben gunde 4-5 çekirge veya 5-6 unkurdu verilemsinden yanayım..bukalemunlar teraryumda bulunan bıtkılerı bıyebılırler bu nedenle zehırlı bıtkı bulundurulmaması gerekır.
Vitamin ve mineral ilaveler, diyetin önemli bir parçasıdır.yavrularda haftada 1defa kulanılmalıdır.erişkinlerde 1-2 haftada bir verilen besine bulanarka verilmelidir.
Arkadaşlar burada bir yanlışı düzeltiyim bukalemunları çok küçümsüyorsunuz çünkü iguanalar gibi onlarında geniş alanlara ihtiyaçları vardır pek hareket etmeseler de yani bir arkadaş iguana alacağına yılan,bukalemun al demiş ama onlarda kolay değil iguanalar hepsinden kolay bakılıyor yediği zaten ot ve strese alışık oluyor genelde ama bukalemun için hergün minimum 4-5 çekırge bulmalısınz ve tek tip olmamalı cırcır, unkurdu, dubia gibi yemler var onlardanda vermelisiniz, nereden buluruz derseniz sürüngenim.com yada tarantulam.com da satan arkadşlar bulunuyor ve yer için max 50*50*2m yeterli olur çok fazla boyutlarda ufalma olmamalıdır ve içerisi tamamen karışık dallar ve yaprkalarla dekor edilmelidir ben yakında daha detaylı bir şekilde anlatacağım.
Yılan içinde durum aynı alacagınız bir pitonsa eger ileride 3-4 m buluyorlar onları nereye koymayı düşünüyorsunuz ve yem en dertlisi yılandır çok çabuk stres yapar ve yem yemeyi kesebilir ve her hafta hamster verilmesi gerekir.(ufak olanlara).Sanırım biraz acayip gelecek pek seven yok bu hayvanları ama ben hasta oluyorum özellikle 4-5 aydır:) ilk önce bir ball piton aldım.1hafta kadar öncede corn snake aldım 2 side süper canlılar, tavsiye ederim başlangıç için ball corn yem konusunda biraz sıkıntı yaratabilir.
3-4 gündür okumadığım yer kalmadı diyebilrim:).bu başlığın denk gelmesi iyi oldu yazan arkadaşa teşekkur ederim.
SON MESAJLAR
- Akvaryum Plastik Süs Uygun Olur Mu Burakp, 11:35
Yeni Üye Forumu - Karideslere Uygun Balık Önerisi İnci Kefali, 10:51
Yeni Üye Forumu - Buhar Camı Kaymıyor serhatankara, 10:35
Yeni Üye Forumu - Bu Kerevit Mi Karides Mi Türü Nedir SaRCoPhiLiuS, 10:05
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 60x40x40 Hardscape ercane, 09:40
Akvaryum Tanıtımı - Rasbora Üstünde Leke Orhan76, 09:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Kurulum emresycn, 08:52
Akvaryum Tanıtımı - Xlpro 230 Mini Dış Filtre 210l/s burayadali, 08:19
Filtreleme Seçenekleri - İlk Karides Akvaryumu İçin Fikir Aguamentist, 08:11
Yeni Üye Forumu - Karides Akvaryumu Temizliği Ve Uyumlu Türler Aguamentist, 08:08
Omurgasızlar - Geçmeyen Kireç Lekesi Aguamentist, 08:00
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Üye Engelleme Özelliği Gelsin Artık KaanE, 07:50
Forum ve Site Hakkında - Teraryum / Paludaryum Konusunda Chatgpt Dökümüm KaanE, 07:48
Akvaryum Bilimi - Cüce Puffer Dışkı Cyber_Scout, 01:23
Hastalıklar ve İlaçlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Cyber_Scout, 00:48
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitkili Akvaryum stopsound, 00:34
Bitki Akvaryumları Genel - Ciklet Balığında Dropsy Tedavisi Cyber_Scout, 00:29
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Hakkında Öneri Ve Yorum erencivelek, 23:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Malawi Beslemek İçin Hangisi Fluval Fx2 Vs Fx 4 TropheusTRe, 23:40
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Sineklik Veya Fileden Kapak bursa98, 23:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Adi Salyangozdan Kurtulma Yöntemi Cihankuzu34, 22:51
Bitkili Akvaryum Canlıları - Rotifish Artemia Mix İlk Deneme Başarısızlık Cyber_Scout, 22:49
Omurgasızlar - Japon Balığı Karnında Beyaz Şişlik Var Dodo26, 22:35
Yeni Üye Forumu - Filtre Önerisi Zaid, 22:23
Filtreleme Seçenekleri - Lepistes Akvaryumum Nasıl Sizce Tavsiyeleriniz ? Zaid, 22:19
Akvaryum Tanıtımı - Ölümler Zaid, 22:14
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Bakteri Kültürü Ve Kum Nasıl Eklenir. NautilusLordu, 21:10
Yeni Üye Forumu - Otomatik Yemleme Makinesi Kullananlar (sobo Da-06) Gorkemk, 21:09
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Balık Kitapları İnci Kefali, 20:43
Yeni Üye Forumu - Eheim 2213 Musluk Alternatifi? Cihankuzu34, 20:29
Malzemeler ve Yemler Forumu - 31w Powerled / Gün Simülasyonlu Armatür - Dıy emresycn, 20:21
Aydınlatma - Synodontis Petricola (leopar Kedibalığı) Sorusu İnci Kefali, 20:17
Kedi Balıkları Forumu - Melek Cinsiyet quadra, 20:04
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Camdaki Ve Sudaki Hareketli Noktalar? mustafakrml, 19:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 40lt Akvaryum İçin Öneri İnci Kefali, 19:22
Yeni Üye Forumu - Malawi Çiklet İçin Dış Filtre Önerisi 250 Litre TropheusTRe, 19:08
Filtreleme Seçenekleri - Su Mercimeği Ne Zaman Çoğalır Nurcell, 18:47
Yeni Üye Forumu - Beyaz Benek / 68 Litre / Yavru Vatozlu mustafakrml, 18:19
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Masa / Sehpa Ve Aydınlatma Önerisi Lazım BirkanKaya, 17:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30x30x30 Dutch Style tunahanarikan, 16:43
Akvaryum Tanıtımı - Karides Yanına Eklenebilecek Balıklar? rupee, 14:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Suyu Çamur Gibi GhostKoi, 14:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 20 Galonda 1 Tane Japon Balığı GhostKoi, 14:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Vatoz Hiç Saklanmıyor rupee, 13:07
Kedi Balıkları Forumu - Bitki İsmi Hk. ternapi, 13:07
Yeni Üye Forumu - Balığın Karnı Şiş Gibi? egemenc, 13:01
Hastalıklar ve İlaçlar - İsiklandirma egemenc, 12:59
Bitki Akvaryumları Genel - Balığın Anusunde Çıkan Bulanık Görüntü atakanaydin, 12:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Adi Salyangoz Cihankuzu34, 12:21
Omurgasızlar - Yeniden Yüksek Destekli Bitkili Akvaryuma Dönüş😊 ErenBugra, 11:58
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 11:34
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 11:34
- Büyük Boy Makrakanta Arıyorum Koksal Gurkan 11:34
- Haqos Expro 500- Yati Kökü Mehari 11:33
- Sunsun Hw-603b 15 Günlük Mehari 11:33
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 11:07
- Akvaryum 30*30 metsi 11:07
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 11:00
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/02/26 osmandbnl 10:53
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 10:45
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 10:45
- Her Türden Cüce Vatoz Dişileri scorpion26 10:45
- L333 White, Lda16 Duz rebelde 10:44
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 10:28
- Blackbline Tetra(muazzam Sürü Balığı) UraL 10:28
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 10:21
- İndirimm Moly,plati,lepistes,vatoz EKAR 10:21
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 09:57
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 09:57
- Kribensis Damızlıklar ErenBugra 09:55
- Bitki Çeşitleri ErenBugra 09:55
- Gold Yellow Tuxedo Lepistes buraktanatar 09:32
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 09:25
- Vallisneria Gigantea Rubra (kırmızı Dev Saz) egedin 09:25
- Smart 50 Isıtıcı 250 Tl Özgür7 09:10
- Seachem, Akvaryumlar, Malzemeler Uygun Fiyat!!!! Özgür7 09:10
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 09:04
- Bitki Çeşitleri emreemin 09:04
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 09:04
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 09:04
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 09:04
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 08:48
- Corydoras Sterbai nikon_ 08:48
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 08:48
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 08:26
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 08:26
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 08:26
- Karides Türleri karidesrehberi 08:23
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:23
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:23
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:23
- Vitasand 20kg 0.7mm Sarı Silis Akvaryum Kumu Deathgrip 08:21
- 2 Adet Corydoras Adolfoi Ve 2 Adet Sterbai Deathgrip 08:21
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 07:18
- 25 Adet Turuncu Rili Ve Turuncu Sakura Karides poyraz43 06:12
- Kök Arıyorum LionelMehmet10 02:40
- Betta Sahiplendirme LionelMehmet10 02:40
- Apistogramma Şahinöztürk 01:56
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 01:29
- Akvaryum Malzemeleri sakal34 01:29
KULLANICILAR
- 92 Online Kullanıcı, 52 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.





