ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Salyangoz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ekim 2010 16:38
Son Ziyaret:
17 Kasım 2010 10:43
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enis Vardar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Enis V.

SON 5 MESAJI

100x15x40 Akvaryum
Fikirleriniz için teşekkürler, evet aslında mümkün olursa belirttiğiniz çerçeve yerine bir takım farklı kombinasyonlarda yapılabilir, bilgisayar karşısına geçince bir şeyler düşüneyim. Ayrıca standart akvaryum kurup hayvanları öldürerek tecrübe edinmek yerine tüm eksikleri giderilmiş bir akvaryumu 1 2 sene içerisinde yapmak ve ne yaptığımı bilerek yapmak amacım. Siz tamamen haklısınız, ama ben hemen yapayım bitireyim bu projeyi diye düşünmüyorum.
Haftasonları akvaryumculara bile uğruyorum vakit buldukça, orada canlı halde neler yapmışlar görüyorum. İster istemez tecrübe oluyor, ama bunu gerçek anlamda yaptığınızda işler kolay olmayacak muhtemelen. Elimden geldiğince bir şeyleri otomatikleştirmek istiyorum

100x15x40 Akvaryum
Selamlar, verilen bilgiler ve öneriler için teşekkür ederim. Vakit bulunca biraz daha şekillendirdim. Bu şekillendirmeler ile ölçüler 100x30x40 olarak değişti.

Kenarlara su gitmemesi için üst bölümün bir kısmını sabit cam ile kapatmayı düşündüm


Eli kesmeyecek hale getirmek gerekecek camı, bu şekilde kapatmak bana ne gibi zor durumlar oluşturur bilemiyorum


Akvaryuma sadece mutfak tarafından erişilecek, henüz düşünmediğim üst kapak üzerinde birde ahşap kapak olacak


Sadece akvaryum değil sıvı sorununu oluşturacak, birde bu noktaya yemek masası ekledim, ne kadar şekillendirebilirim daha uygun hale getirebilmek için bilmiyorum, ama normalde yemek masası üzeri örtülür, ben ne yapacağımı henüz netleştiremedim


Oturma odası tarafından sadece izlenecek, aslında o kısımda doğalgaz sobası var, kışın muhtemelen mutfak tarafında ısı farkı fazla olacak, onun neye ve ne kadar sorun teşkil edeceğini bilemiyorum.


Bu da üst kapak açılmış genel hali, birde akvaryum üzerine bir kapak düşünmem lazım, nem vs. nasıl bir şey olur bilemiyorum.


Bu da tüm kapakların kapatılmış hali



Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Salyangoz2010-11-13 19:44:16
100x15x40 Akvaryum
Emin olun hiç tecrübem yok, sadece böyle kaynaklar sebebiyle hayvanların daha uzun süreyle yaşayabileceği kanaatindeyim, çünkü gerçekten öldükleri için beslemiyorum. Yıllar önce her eve girdiği gibi bizim evimizde de akvaryum olmuştu, şu an yapacağım kalıcı olacağından iyi bir ortam sunmak istiyorum balıklara. Bir hevesle hemen girişip yapmak istemiyorum o sebeple iyi planlamak amacım.
100x15x40 Akvaryum
Selamlar,

İyi fikir, her iki taraftanda 2.5 cm'den 5 cm çalabilirim. Bu durumda 100x20x40 ölçülerine ulaşabilirim.

Salon tarafı


Mutfak tarafı



Salyangoz2010-10-17 22:24:30
100x15x40 Akvaryum
Selamlar Arkadaşlar,

Benim evimin duvarına yapmak istediğim bir akvaryum var, boyutu 100x15x40 olmasını tasarlıyorum, duvar kalınlığı 15 cm olduğu için böyle düşünüyorum. Her iki taraftanda izlenmesini istiyorum. Ancak hem balık cinsine, hem akvaryum büyüklüğüne, hem bitkilere, hem ışığa, hem ısıya vs. gibi bir çok değerlendirmenin yapılması gerekiyor ki o kadar tecrübeli değilim, riskte almak ve canlıların zarar görmesine neden olmak istemiyorum.

Bu bağlamda aşağıda henüz tasarlamasına başladığım akvaryuma sahip olmak istiyorum. Bu boyutlara göre bir örnek bulamadığım için yardımınızı rica edeceğim. Bu şekilde ince uzun bir akvaryum için balık ve bitki en uygun ne olabilir ve ayrıca buhar ve diğer konuları nasıl çözebilirim bilgi verebilir misiniz ?

Öyle çok konu var ki araştırınca, ortam değişimleri sebebiyle araştırarak doğru sonuca erişemeyeceğimi düşünüyorum, vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

Çizimlere henüz başladığım için bir taslak sayılır, akvaryuma müdahaleyi arka kısımdan yapmak istiyorum, dolayısı ile ön kısımdan bakıldığında sadece çerçeve, arka kısımda ise çerçeve ve üst çerçeve üzerinde müdahale için kapak yapmak ilk düşüncem. Aslında aklıma çok şey geliyor ama nelere müdahale edeceğimi netleştirmem gerekiyor ki sonrasında gerekli noktalarda ek müdahale yerleri oluşturacağım.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.